Mayafolkets Mexico

Reis bort fra snø og sludd og nyt herlige sommerdager i fantastiske Mexico. Det blir sol og bad med "all-inclusive" og innslag av spennende historie og kultur på våre flotte utflukter. Bli med vår populære og dyktige reiseleder Tone Mjøberg på et eventyr til Cancun i Mexico.

Vi skal møte urgammel indiansk kultur, fargerike mennesker, kulinariske opplevelser, kritthvite strender og dypblått hav. Vi bor på et flott strandhotell hvor alle måltider er inkludert, og tar utflukter for å oppleve denne spennende kulturen. Vakre omgivelser og unik arkitektur – det er belønningen når man går i mayafolkets fotspor.

Yucatánhalvøya er et svært interessant område med utflukter til storslåtte severdigheter. I dette gamle mayariket finnes flere store uthugginger i jungelen, av gamle byer og helligdommer. Nærmest ligger Xcaret, som både er et historisk minnesmerke og en natur- og fornøyelsespark.  Noen mil sørover troner mayafolkets vakre tempel i Tulum og utgjør et unikt scenario mot den kritthvite stranden og havet. Det fantastiske Chichén Itza med sine mektige pyramider ligger midt inne i landet og er "must" for den som har den minste interesse for spennende mayakultur. 

Reiseleder Tone er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt. 

Høydepunkt:
✔ Engasjert og kunnskapsrik reiseleder
✔ Mayarikes unike historie og arkitektur
✔ Besøk på Chichen Itza - et av verdens syv nye underverker
✔ Flott strandhotell og god tid til å slappe av

Pris fra:
29 990,-
Dager:12
Inkludert:
• Flyreise t/r Oslo – Cancun (via Paris) med alle skatter og avgifter
• Overnatting 10 netter i dobbeltrom
• All inclusive på hotellet
• 2 lunsjer på lokale restauranter
• Utflukter, transport og innganger som spesifisert
• Lokale engelsktalende guider under utfluktene
• Norsk reiseleder med fra Norge

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
• 2 valgfrie utflukter(Xoximilco m/middag og Xcaret)
• Tips


Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1     Ankomst (FM, AI)
Avreise fra Oslo på morgenen, via Paris og ankomst Cancun samme dag om ettermiddagen. Her møtes vi av vår representant og kjøres til vårt hotell. Velkomstdrink ved ankomst. På hotellet er alle måltider inkludert

Dag 2     Cancun City Tour (AI)
Etter en god frokost får vi i dag mulighet til å se hvordan de lokale lever. Vi nyter flotte utsikter, rusler gjennom fascinerende markeder og shoppingsenter. Cancun tilbyr utmerket shopping og her finner man alt fra de fineste håndverk og smykker til importerte goder som mykt skinn, parfyme og designer- klær. Vi besøker også Maya museum; det nye avantgarde museet huser en av de mest betydningsfulle arkeologiske samlingene av mayakultur i Mexico. Omvisningen tar ca. 5 timer. Resten av dagen fri. 

Dag 3     Båttur til Isla Contoy (AI, L)
Vi hentes tidlig med buss på hotellet, for en heldags utflukt med båt til øya Isla Contoy. I løpet av dagen får vi oppleve vakker natur, både ved fuglereservatet og for de som ønsker å snorkle på korallrevet. Det serveres både frokost, lunsj og drikke ombord. 

Dag 4     Fridag (AI)
Dagen er fri til å nyte en av de vakreste strendene i Mexico, med finkornet, hvit sand og det Karibiske havs turkise vann. Cancun er en av Mexicos mest eksklusive badebyer og det finnes mange muligheter for både utflukter, turer og vannsport. Det finnes også mange restauranter og barer i nærområdet. Alle måltider inkludert på hotellet.

Dag 5     Utflukt til Mayaruinene i Tulum (AI)
I dag skal vi besøke noen av de mest mystiske og maleriske førspanske ruinene på Yucatán-halvøya - Mayaruinene i Tulum. Ruinene er en klynge av godt bevarte bygninger fra det 13. århundre. Den gamle byen var beskyttet av høye klipper, det karibiske hav og en forsvarsmur, og det antas at den var en viktig handelspost som blomstret frem til spanjolene kom i 1518. Byen Tulum hadde sitt høydepunkt mellom det 13. og det 15. århundre, og var en av de siste mayabyene som falt for spanjolene. Til tross for at de er relativt små, er ruinene i dag et av de mest besøkte arkeologiske stedene i Mexico.  

På vei tilbake besøker vi Playa del Carmen, opprinnelig en typisk fiskerlandsby som har blomstret til å bli den mest bohemske byen på Riviera Maya. Foruten flotte strender har Playa del Carmen et sjarmerende sentrum med gågater med mange butikker og restauranter. Lunsj for egen regning underveis.

Ruinene ligger en times kjøretur fra Playa del Carmen og ca. 80 minutter fra Cancún

Dag 6    Fridag. Ekstra utflukt: The Xoximilco Tour (AI)
Formiddagen ledig før de som ønsker møtes igjen om kvelden for en festlig båttur. Frokost og lunsj på hotellet inkludert.

En Xoximilco-tur gjenskaper en av de mest rotfestede tradisjoner i Mexico, og viser oss en ny måte å feire oppholdet i Cancun. Her får vi muligheten til å reise rundt i de vakre kanalene og beundre den vakre solnedgangen. Vi går om bord i de tradisjonelle båtene "trajinera", dekorert med motiver fra de 32 meksikanske statene. Her nyter vi en reise gjennom kanalene med levende musikk, dans, meksikansk mat og god drikke. Ulike ensembles spiller tradisjonell musikk, som mariachi, bolero trio, jarocho kvartett og marimba. Det serveres en 3-retters middag med det beste av mexicansk mat og baren serverer masse god drikke. Dette er en ekte feiring av glede og mexicansk musikk
Pris pr. person kr. 1 250,- inkl. middag (min. 15 personer).
   
Dag 7     Fridag (AI)
Dagen er fri til å nyte vårt flotte hotell og slappe av. Alle måltider inkludert på hotellet.

Dag 8     Heldagsutflukt til Chichen Itza (AI, L)
I dag skal vi besøke Maya-kulturens viktigste sted og et av verdens syv nye underverk - Chichen Itza. Det finnes spor av to forskjellige kulturepoker i ruinbyen. Den ble bygd av mayaene rundt år 525, og den første epoken hadde sitt høydepunkt på slutten av den klassiske perioden. Mange av byggverkene på stedet er imidlertid flere hundre år yngre, og ble oppført av itzaene, et maya-toltekisk folk som kom vestfra på slutten av 1100-tallet. Hovedbygget i Chichen Itza er Kukulkanpyramiden, også kjent under navnet «El Castillo». Tempelet ble bygd i det tolvte århundre av Itzáene. Byggverket har en pyramide-form med ni nivåer og har fire vegger. Hver vegg har en sentral trapp opp til en øvre plattform. På toppen er det et tempel. I denne øverste tempelkonstruksjonen tilba mayaene guden Kukulkan. Den berømte pyramiden er et strålende eksempel på mayafolkets store kunnskaper om astronomi. Vi lar oss oppsluke av den enestående historien og gleder oss over de mektige byggverkene som har fascinert besøkende i så mange år. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. 

Dag 9     Fridag (AI)
Dagen er fri til å nyte vårt flotte hotell og slappe av. Alle måltider inkludert på hotellet.

Dag 10    Fridag. Ekstra utflukt: Heldagstur til Xcaret (AI, L)
Xcaret er en privat og økologisk park med nylig utgravde Maya-ruiner og underjordiske tuneller, vannhull, laguner og strender. Her finnes også spennende utstillinger som akvariet, havskilpadder, flaggermus-hule, sommerfugl-bur, øyer med rådyr, jaguarer, puma, aper, orkidehager og mye mer. I løpet av dagen kan man delta på ulike show og man kan besøke en mexicansk kirkegård eller en Maya-landsby. Om kvelden vises en tradisjonelt mexicansk folklore-show, som er kjent som et av landets beste. 
Pris pr. person kr. 1 590,- inkl. middag (min. 15 personer).

Dag 11     Hjemreise (AI)
Sen utsjekk og dagen fri til å slappe av.  Om ettermiddagen hentes vi for transport til flyplass. Hjemreise på kvelden, via Paris.

Dag 12     Ankomst (FM)
Vi ankommer Oslo på ettermiddagen.

FM=flymat     AI=all inclusive på hotellet     L=lunsj     M=middag
 

Hotell

GRAND PARK ROYAL CARIBE ****
Blvd. Kukulcan Km. 10.5, Zona Hotelera
77500 Cancun

Flott hotell som ligger på en privat strandlinje ved Det karibiske hav i Cancun. Grand Park Royal Cancún Caribe ligger 10 km fra Cancún sentrum og 30 minutters kjøring fra Cancún internasjonale lufthavn. Hotellet tilbyr 2 utendørs basseng og 4 restauranter og salonger.

Alle rom er romslige med to mindre dobbeltsenger eller èn stor dobbeltseng, minibar, flatskjerm-TV med satellittkanaler, aircondition, kaffe/te-fasiliteter, hårtørker samt balkong med havutsikt. 

På stedet kan man blant annet spise på restauranten El Mirador, som serverer italienske retter i fine omgivelser, og på restauranten Cocay, som tilbyr en buffé med internasjonale retter. La Concha byr på à la carte-frokosten "Waffle House" fra kl. 07.00 til 10.30, sjømat til lunsj fra kl. 12.30 til 16.00 og en meksikansk gourmetmeny til middag. Restauranten El Oriental serverer orientalsk mat. På stedet finner du også en delikatesseforretning og 2 snackbarer.

Du kan bade, snorkle og stå på vannski ved hotellets private strand. Hotellet tilbyr også utendørs massasjer, spabehandlinger og treningssenter, som er tilgjengelig mot et pristillegg.

     

Innreise og praktisk informasjon

INNREISE
Nordmenn trenger kun pass for innreise til Mexico og kan oppholde seg 180 dager i landet. Turistvisum innvilges automatisk ved innreise og forhåndsutstedes ikke.

Ved innreise til Mexico stilles det krav til at passet er gyldig seks måneder fra innreise i landet.

For å reise ut av Mexico trenger man gyldig pass og turistdokument som man fyller ut ved innreise. Har man mistet turistvisum (f.eks i forbindelse med at passet er mistet eller stjålet), må man beregne god tid på flyplassen for å skaffe seg et nytt. Nytt visum får man på migrasjonskontoret på flyplassen.

Alle reisende til Mexico bør tegne reise- og sykeforsikring før utreise.


PRAKTISK INFORMASJON

Tidsforskjell:
Tidsforskjellen til Norge er -6 timer på Yucatan-halvøya. 

Støm:
Strømmen er på 110 volt. I perioder kan man oppleve strømbrudd. Spenningen kan også variere - det anbefales derfor strømregulator for elektronisk utstyr.

Nettverk:
Telefonnettet er godt utbygd, men utenfor urbane soner kan dekningen variere veldig. Det finnes både 3G og 4G, men det er til tider litt ustabilt. Ta høyde for roaming-kostnader ved bruk av norsk telefon i Mexico. Hoteller, restauranter og kaféer tilbyr i stadig større grad wifi-nettverk til sine klienter.
Nasjonal telefonkode: +52, ved samtaler til mobil må man legge til et 1-tall etter +52 (+521) og så taste mobilnummeret. 

Valuta:
Myntenheten er meksikanske pesos – MXN. 100 pesos = ca. 45 kroner (mai 2018).

Kredittkort aksepteres på de fleste steder, stadig mer også i mindre urbane strøk, men en del steder (særlig restauranter) tar ikke American Express.

Normale åpningstid for bank, butikker og offentlige kontorer: 
Banker fra 09.00 til 16.00 (til 15.00 lørdag), offentlige kontorer fra 09.00 til 16.00, men stenger ofte i lunsjtiden (14.00 - 15.00), dagligvarebutikker fra 08.00 til kl. 20.00 eller lenger, og i de større byene finner man døgnåpne butikker.

Språk:
Spansk er det offisielle språket i Mexico. Engelsk eller andre språk beherskes i begrenset utstrekning, men som regel på turistdestinasjoner.

Skikk og bruk:
Mexico er et gjestfritt, varmt land hvor det legges vekt på formell høflighet. Meksikanere kler seg forholdsvis formelt i arbeidssammenheng. De har gjerne lange arbeidsdager og fra én til to timers lunsj midt på dagen. Dette er dagens store måltid, gjerne med flere retter. Folk flest spiser mye utendørs og restauranter holder som regel åpent frem til midnatt. Videre er det nyttig å være oppmerksom på at meksikanere i større grad enn nordmenn legger vekt på formell høflighet, og det er vanlig å hilse med kyss på kinnet, allerede fra første gang man treffes.

Sikkerhet:
De fleste reiser til Mexico gjennomføres uten spesielle problemer. Sikkerhetssituasjonen i Mexico er særlig knyttet til organisert kriminalitet og angår i liten grad turister i landet. 

Det er viktig å passe på verdisaker og fortrinnsvis skjule best mulig penger, pass, smykker og fotoutstyr. Safen på hotellet bør benyttes. Reisende bør være oppmerksomme på risikoen for lommetyver og veskenappere. Det bør utvises diskresjon og aktsomhet ved bruk av minibank og pengevekslingskontor.

Helse:
For informasjon om reisevaksiner, se Folkehelseinstituttets anbefalinger eller kontakt et vaksinasjonskontor/reiseklinikk.

I de fleste storbyene finnes det gode private sykehus, men den generelle sykehusstandarden er relativt dårlig. Det må fremvises forsikringsbevis ved behandling på sykehus.

Det er god tilgang på apoteker i urbane strøk og disse har stort sett god dekning når det gjelder medisiner. I tilknytning til en del av apotekene er det også en lege på vakt der man kan be om en enkel konsultasjon.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
12/1Oslo GardermoenMayafolkets Mexico Mer enn 829 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 5 950,- (begrenset antall)

Flytider med Air France:
12.jan:     Oslo Gardermoen - Paris             06:20-08:55
                 Paris - Cancun                               12:20-17:15

22.jan:     Cancun - Paris                                19:30-11:00 (23.jan)
23.jan:     Paris - Oslo Gardermoen             13:40-15:55

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.