Skip to main content

Alta - Jakten på nordlyset

Vinteren i nord er en magisk tid, og i Alta får vi oppleve naturen og kulturen på en unik måte.

Nordlysbyen er det perfekte reisemål for store naturopplevelser, som nordlys, huskytur, isfiske og korte arktiske dager. I tillegg skal vi kjenne på de nære ting, som samenes kultur, reindrift og joik, og vi skal nyte hverandres hyggelige lag og gode måltider tuftet på områdets råvarer.

Været på Finnmarksvidda kan variere fra litt over null til ekstremt lave temperaturer. Vi kan ikke garantere vindstille dager og klar himmel, men uansett hva været gjør, er platålandskapet svært imponerende og fantastisk vakkert.

Vi skal også inn i varmen på Alta Museum, Verdensarvsenter for bergkunst, hvor vi får et nærmere innblikk i historien rundt helleristningene og Alta. Og vi skal selvsagt avlegge et besøk på Ishotellet i Sorrisniva - verdens nordligste ishotell. Igloo hotellet bygges opp hver vinter med nytt tema og både hotellet og all kunst innvendig er laget av lokale kunstnere som bruker naturlig is og snø.

På denne turen blir du en aktiv deltaker i utendørsaktiviteter, men ingenting er ekstremt og du får også tid til å nyte roen og stillheten.

Uansett hva som skjer vil du ta utrolige minner med deg hjem!

Gled deg til
 • Store vinteropplevelser
 • Unik natur og kultur
 • Samisk kultur og tradisjoner
 • Det fantastiske ishotellet i Sorrisniva
Informasjon
Pris inkluderer:
 • Direktefly Oslo – Alta tur/retur inkl flyskatter
 • 4 netter i dobbeltrom på 4* hotell, inkl frokost
 • Nordlysjakt med lett måltid
 • Guidet tur til Alta museum, Nordlyskatedralen og BorealisAlta
 • Samisk opplevelse med middag
 • Hundekjøring m/4 retters middag
 • Guidet omvisning i ishotellet, drink i isbaren og 3 retters middag
 • Transport ifølge programmet
 • Norsk reiseleder
Ikke inkludert:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfri utflukt
 • Drikke til måltider

Slik bor du

Scandic hotel Alta ligger sentralt, men likevel rolig til i Alta, få minutters gange fra handlegaten. Hotellet har restaurant, bar og gratis wi-fi.

Rommene er lyse og moderne og har TV, skrivepult, bad med dusj og hårføner.

SCANDIC HOTEL ALTA ****
Løkkeveien 61, 9509 Alta
 

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise – Nordlysjakt (L, lett kveldsmåltid)

  Avreise fra Gardermoen med direktefly til Alta. Vel fremme blir vi hentet på flyplassen og tatt med til hotellet i sentrum for innsjekk. Vi spiser felles lunsj og det blir litt tid til å slappe av før første aktivitet starter.

  Om kvelden skal vi på tur med ett eneste mål; vi skal jakte på nordlyset! Vi blir hentet på hotellet, og først blir det en orientering om nordlyset generelt og hvordan finne det denne kvelden spesielt, samt hvordan vi kan ta bilder av nordlyset. På mange måter kan en si at det i mindre grad dreier seg om jakt på nordlyset, og i langt større grad jakt på klarvær. Klar himmel er avgjørende for å se fenomenet. Vær, vind og skyer påvirkes av mange forhold og ikke minst fjell, dal og fjorder. Det å være lokalkjent er derfor avgjørende for hvorvidt en klarer å finne gode forhold. Jakten dreier seg også om å finne gode lokasjoner for å ta bilder. På turen serveres det en enkel suppe med brød/flatbrød.
  Vi er tilbake på hotellet sent om kvelden.

  Avreise – Nordlysjakt (L, lett kveldsmåltid)
 • DAG 2: Guidet tur til Alta Museum, Nordlyskatedralen og Borealis Alta (F, M)

  I dag skal vi bli nærmere kjent med Alta. Turen går med guide til Alta Museum som ligger ca 10 min fra sentrum. Senterets museumsdel innendørs er åpen hele året, og i den permanente utstillingen finner vi blant annet flere løse lokker/steiner med helleristninger og hellemalerier. Dette gjør at man får en liten smakebit av det ekte, selv når de vakre helleristningene ute ligger trygt bevart under snøen. Museets permanente utstillinger er inndelt i ulike tema, blant annet bergkunsten i Alta, samisk før-kristen religion, nordlys og sportsfiske i Altaelva.
  Nordlyskatedralen ligger midt i Alta sentrum og er en ny katedral som allerede har blitt et velkjent ikon og symbol i byen. Muligheter for å ta bilder venter på oss både innvendig og utvendig mens vi går gjennom katedralen som kombinerer åndelige og naturlige elementer i sitt design og kunstverk
  I underetasjen er nordlysattraksjonen Borealis Alta. Nordlysets skjønnhet og kraft har fascinert folk i alle tider. Og mens ulike kulturer har fortalt sine egne historier om nordlyset, har vitenskapsfolk lett etter naturvitenskapelige forklaringer på fenomenet. I denne utstillingen opplever du fortellinger om nordlysets og fenomenets magi.

  Vi får litt tid på egen hånd, før skal få oppleve den samiske kulturen på kvelden.
  Vi skal møte en samisk familie som har røtter fra Maze og Kautokeino og har holdt på med reindrift i flere generasjoner. De lever og jobber på den tradisjonelle måten også i dag, og ønsker å dele fra deres hverdag med gjestene.
  Det vil bli guidet omvisning i deres siida, hvor de forteller om livet som reindriftutøver og tradisjonell underholdning. Vi får en kort tur med rein og slede, og vi serveres en samisk tradisjonell middag.

  Guidet tur til Alta Museum, Nordlyskatedralen og Borealis Alta (F, M)
 • DAG 3: Fri formiddag – hundesledetur (F, M)

  Vi får en rolig morgen hvor det blir tid på formiddagen til å utforske Alta på egen hånd. Her er det mulighet for shopping, kafebesøk, eller ta seg en vandretur, til nærmeste utkikkspunkt i byen som er Komsatoppen. Her er det flott utsikt over Alta og Altafjorden.

  Sen ettermiddag skal vi på hundesledetur!
  Vi får kyndig hjelp til å gjøre vårt eget team av hunder klar, og du vil dele slede sammen med en annen og dra ut på tur i skogen. En erfaren guide er sammen med oss hele tiden. Når vi kommer tilbake, er det varm drikke og hjemmebakt kake som venter på oss. Vi får historier om hvordan det er å leve, jobbe og konkurrere i Finnmarksløpet som guiden gjør hvert år med disse fantastiske firbente idrettsutøverne.
  Etter hundekjøringen er det klart for servering av en deilig 4 –retters middag. På kjøkkenet her ønsker de at maten som lages og serveres skal stå i stil med naturen og kulturen vi omgir oss med. Storslått, men samtidig ekte og naturlig. For å kunne levere matopplevelser av ypperste kvalitet er selvfølgelig gode råvarer helt avgjørende. I respekt for naturen og i tråd med de nordnorske mattradisjonene benyttes i all hovedsak norske, friske og naturlige råvarer. Kjøkkenet består derfor av økologiske og/eller kortreiste råvarer.

 • DAG 4: Fri formiddag eller valgfri utflukt - Ishotellet (F, M)

  Formiddagen fri til å utforske området, eller bli med på en valgfri utflukt.

  Om ettermiddagen/kvelden skal vi besøke det flotte Ishotellet. Hvert år i november forvandles deler av området på Sorrisniva til ishotell, og fra desember til april ønskes gjester fra hele verden velkommen. Ishotellet er bygd opp fra bunnen av hvert år av lokale kunstnere, og det er nytt tema hvert år. Besøk på ishotellet er en flott måte å ta en pause fra hverdagen. Når man trør inn i den magiske atmosfæren så finner vi hovedgalleriet med isskulpturer og snøfigurer i veggene, soverom, et kapell, suiter og isbaren. Spesielt to-roms suitene er verdt et besøk. I isbaren kan man kose seg med Igloo Blue, drinken som serveres i håndlagde isglass.

  Så er det tid for å nyte en deilig 3-retters middag i restauranten. Kjøkkenet her følger matkalenderen, og sørger for at gjestene til enhver tid får måltider som passer til sesongen de er i. Menyen er kombinert med de beste råvarene Nord-Norge tilbyr. Villkjøtt fra Kautokeino, Karasjok og Tana, fisk fra Lopphavet, Sørøya og Altafjorden, poteter fra lokale gårder, høykvalitets grønnsaker og lokale bær som høstes i nærområdet.

  Mulighet for en overnatting på Ishotellet på forespørsel (forhåndsbestilles). Priser fra ca 2.400,- pr person. Ta kontakt med oss hvis dette er av interesse.

  Valgfri utflukt (ikke inkludert):
  Trugetur med isfiske og arktisk lunsj (min. 10 deltakere)
  Dette er den klassiske norske utendørsopplevelsen! Vi stropper på truger og drar ut i skogen, sammen med guide og en alaskan husky som trekker pulken med ekstra utstyr. Vi ser etter dyrespor og nyter den friske og skarpe skogsluften og kjenner på roen som omgir oss. Fremme ved vannet, så borer vi hull i isen og tester fiskelykken. Det vil bli servert en deilig lunsj ute før turen går tilbake. Husk kameraet ditt -det er mange fotomuligheter på denne turen!
  Pris kr 1500,- inkl lunsj (formiddagstur, varighet ca 4,5 timer)

  Fri formiddag eller valgfri utflukt - Ishotellet (F, M)
 • DAG 5: Hjemreise (F)

  Vi kjøres til flyplassen for hjemreise med fly tilbake til Gardermoen.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • May-Liss Kristiansen
  May-Liss Kristiansen
  May-Liss Kristiansen
  har jobbet i reiselivsbransjen i 27 år, og hatt rollen som reiseleder, produsent for turer og salgskonsulent – i tillegg har hun drevet Reine Rorbuer, et rorbuanlegg i Lofoten. Hun er meget bereist og trives godt med å være på reisefot. May-Liss liker å oppleve nye destinasjoner så vel som å reise tilbake til steder hun har besøkt tidligere. Middelhavslandene, USA, Karibia og Lofoten er blant favorittdestinasjonene. «Det sosiale samholdet når man reiser som gruppe, opplevelsene man deler og det å være med å gjøre reisen trygg og hyggelig for andre er det som trigger og motiverer meg. Jeg er veldig glad i mennesker, og synes noe av det beste med å være reiseleder er alle menneskemøtene. Gode samtaler, å utveksle erfaringer og opplevelser er alltid både lærerikt og hyggelig.»

Tillegg enkeltrom (begrenset antall)

kr. 1 900,- 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

Vi kan dessverre ikke garantere at vi får se nordlys på denne turen, da det er væravhengig.

 

Klær og utstyr:

Viktig å ha med varme klær på denne turen, da mye foregår utendørs.
Ullundertøy, tykkere genser/fleece, foret bukse, ullsokker, votter, lue, buff/skjerf, solide og gjerne vanntette sko og tykkere ytterjakke. Temperaturen her kan ligge mellom 0 ºC – 25 ºC om vinteren.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Alta flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Alta flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
spesifiseres senere

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

Februar 2021

15/2Oslo GardermoenAlta - jakten på nordlyset614 550,-BestillMer informasjon