Skip to main content

Miljøvennlig cruise Bergen-Tromsø - - og Bergensbanen fra Oslo

Opplev den velkjente kystruten mellom Bergen og Tromsø - og det på norskekystens mest miljøvennlige skip. Vår dyktige reiseleder Nils Krister er ekspert på området og sørger for en velsydd reise med en liten vri. I sommermånedene svinger båten også via Geirangerfjorden og vi får med det majestetiske skue av verdens vakreste fjord. I tillegg kan du glede deg over å krysse Polarsirkelen, samt oppleve de velkjente øyrikene Lofoten og Vesterålen.

Vi starter vår reise med en behagelig togtur fra Oslo over Hardangervidda. I Bergen stiger vi om bord et splitter nytt skip som skal ta oss på den nordgående kystruten til Tromsø. Underveis opplever vi byer så vel som de små, værbitte tettsteder. Gled deg til by-sightseeing sammen med vår reiseleder i både Bergen, Trondheim og Tromsø.

Det er lov å være entusiastisk for å seile med Havila kystruten. Deres skip er drevet frem av verdens største batteripakke og naturgass, og gjør dem til et godt, miljøvennlig alternativ. Skipet blir vårt hjem for en liten stund, og her skal vi nyte av flotte lounger, fine lugarer og god mat. Vi inviterer deg om bord i et skip med interiør som speiler den norske naturen med hav og himmel, fjell og stein – og isbreer. Naturmaterialer og nordisk design gir en lun, ekte og ujålete atmosfære slik at du skal få det koselig og hyggelig om bord.

Med oss på turen, er vi så heldige å ha med oss en av våre mest erfarne reiseledere, Nils Krister Larsen. Han har mer enn 25 års erfaring langs kysten og vet det meste som er å vite om turen, samfunnet og de spennende historiene som utspinner seg fra området. 
Slik oppsummerer en gjest en tidligere tur med Nils Krister:
«Nils Krister er en behagelig og kunnskapsrik reiseleder. Han brydde seg om oss alle - 10 av 10 til ham. Han var helt enestående både faglig og menneskelig.»

Gled deg til
 • Flott togtur på Bergensbanen
 • 3 norske storbyer på samme tur; Bergen, Trondheim, Tromsø
 • Vakre Geirangerfjorden
 • Å reise med en erfaren og lokalkjent reiseleder

Slik bor du

 • MS Havila Capella (dag 1-5)

  Vil du kjenne vinden og den friske luften, så venter utendørsdekk og utkikkspunkt på baugen i tillegg til dekk åtte med langsgående promenade lang nok til en spasertur. På toppen av skipet, på niende dekk, finner du «observation lounge» med hvilestoler under glasstaket der du har direkte utsikt til stjernenatten eller sommernatten farget av midnattssolen. Skipet har to restauranter og en kafè. Menyene gir deg kortreist mat og det beste Norge har å by på. Lugarene er romslige med norsk kvalitet og design, og har garderobeskap, TV, eget bad og gratis wi-fi.

  Det er forskjellige typer lugarer (se lenger ned for priser):
  Interior: 10 m², innvendig uten vindu, 2 separate senger (over- og underkøye)
  Interior plus: 16-18 m², innvendig uten vindu, 2 separate senger (+ 2 nedfellbare overkøyer), litt større bad.
  Seaview: 15 m², utvendig, dobbeltseng eller separate senger, sofa, skrivebord, kjøleskap, hårføner
  Seaview plus: 20 m², dobbeltseng, sofa, skrivebord, kjøleskap, hårføner, mulighet for å lage te/kaffe

 • Thon hotel Polar ****

  Thon hotel Polar ligger midt i Tromsø sentrum, kun 100 meter fra handlegaten Storgata. Alt «Nordens Paris» er kjent for ligger bare et steinkast unna. Alle rommene har tregulv, TV, minibar, hårføner og gratis wi-fi.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Oslo – Bergen (M)

  Vi reiser fra Oslo S med toget til Bergen. Bergensbanen er en opplevelse i seg selv og vi reiser i naturskjønne omgivelser. Togturen går gjennom vakkert fjellandskap til Gol og Geilo opp i Hallingdal mot Finse og langs Hardangerjøkulen før vi kjører nedover til endestasjonen Bergen. Om bord på toget er det en kafe med et utvalg av varme og kalde retter.
  Ved ankomst blir det bysightseeing i Bergen før vi går om bord i Havila Capella hvor vi skal tilbringe de neste dagene. Vi spiser middag om bord i skipet

  Oslo – Bergen (M)
 • DAG 2: Florø – Ålesund – Geiranger – Molde (F, L, M)

  Etter første natt om bord kan vi starte dagen med å vinke til Havila Kystruten sitt hovedkontor like ved Torvik. I Ålesund venter en sjelden samstemt jugendby med vakre murhus og sjøboder, og vi fortsetter videre til verdensarvfjorden Geirangerfjorden med sine stupbratte fjellsider og viltre fossefall.

  Florø – Ålesund – Geiranger – Molde (F, L, M)
 • DAG 3: Kristiansund – Trondheim – Rørvik (F, L, M)

  En ny morgen og vi legger til kai i ærverdige Trondheim som ble grunnlagt for over tusen år siden. Landemerket i byen er Nidarosdomen; Norges nasjonalhelligdom og en av Nord-Europas største katedraler. Vi ligger til kai i Trondheim i ca 3 timer før seilasen går ut fjorden, inn i en myldrende skjærgård og mot Nord-Norge.

  Kristiansund – Trondheim – Rørvik (F, L, M)
 • DAG 4: Brønnøysund – Bodø – Svolvær (F, L, M)

  På dagens strekning markeres at vi krysser Polarsirkelen og reiser inn i det arktiske riket. Det betyr sommer med midnattssol mens vinteren har nattsvarte dager. I Bodø ligger vi ved kai et par timer, så her er det mulighet å gå i land og utforske byen. Om ettermiddagen seiler vi over Vestfjorden og vi kan skimte den 1000 meter høye Lofotveggen i horisonten, der vi beveger oss nærmere majestetiske granittklipper og hvite sandstrender. Vi seiler innom Stamsund før vi når Svolvær hvor vi ligger til kai en times tid. Vi seiler gjennom Raftsundet på vår vei til Stokmarknes, hvor Richard With startet Hurtigruten for over 120 år siden.

  Brønnøysund – Bodø – Svolvær (F, L, M)
 • DAG 5: Stokmarknes – Rishøyhamn – Tromsø (F, L, M)

  Seilasen går videre gjennom smale fjorder og ville fjell til Tromsø, en by preget av fangstkultur, polare ekspedisjoner og vågemot. Vi spiser lunsj om bord før vi går i land.
  I Tromsø tar reiseleder oss med på en by-sightseeing, hvor vi besøker Ishavskatedralen, spaserer gjennom gatene og hører historiene om livet i Tromsø. Vi sjekker inn på hotellet hvor vi også spiser felles middag.

  Stokmarknes – Rishøyhamn – Tromsø (F, L, M)
 • DAG 6: Hjemreise (F)

  Vi har morgenen på egen hånd frem til felles avreise til flyplassen og vi flyr tilbake til Oslo.

Status:
Fullt

Pris pr person i innvendig dbl lugar (interior)               fra kr 15.990,-    (obs! under- og overkøye)

Tillegg for enkeltrom/innvendig enkellugar           kr   8.500,- 

Oppgraderinger (se under Slik bor du for beskrivelse av lugarer)

Tillegg for dbl lugar interior plus                       kr  2.150,-   pr person

Tillegg for utvendig dbl lugar sea view             kr   4.600,- pr person

Tillegg for utvendig dbl lugar sea view plus     kr   7.650,- pr person (på forespørsel)

Tillegg for enkellugarer sea view   kr 18.950,- (på forespørsel)

Begrenset antall av alle lugarer.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Om tog- og flyreisen

Ønsker du tilslutning til andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på fly- og togtider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

 Turen til Bergen togstasjon

Varighet
ca. 6,5 timer
Togselskap
: VY

Turen hjem fra Tromsø flyplass

Varighet
ca. 2 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.