Skip to main content

Trivelige Trøndelag - Norges midtpunkt

Velkommen til en innholdsrik tur i Trøndelag, Norges midtpunkt og en mangfoldig region som byr på kultur og natur, byliv og stillhet samt fjord og fjell. 

Vi opplever trønderbygda Selbu, "Den Gyldne Omvei" på Inderøy og trønderhovedstaden Trondheim. Det hele starter med en behagelig togtur på Rørosbanen og avsluttes med Dovrebanen.

På turen kjører vi gjennom Stugudalen i Tydal, vi besøker Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum, får litt historie om håndverkstradisjonen Selburosa og koser oss på vakre Selbusjøen Hotel & Gjestegård hos Arild Øyen. Vi drar videre nordover og besøker kunstneren Nils Aas sitt kunstverksted med omvisning i Muustrøparken. Her får vi oppleve kulturlandskapet rundt Berg gård, høre om gårdens historie og gamle tradisjoner, samt besøke landhandleriet.

Turen avsluttes i Trondheim med sightseeing og besøk i vakre og monumentale Nidarosdomen, båttur til Munkholmen og en tur oppover Nidelva. Vi bor sentralt på Thon Hotel Nidelven.

Med oss som reiseleder har vi dyktige Elbjørg Haugsdal, som har lang erfaring med reiser i Norge.

Gled deg til
 • Togtur på Røros- og Dovrebanen
 • Vakre Selbu og Trøndelag
 • Gjestfriheten på Selbusjøen Hotel & Gjestegård
 • Den Gylne Omvei
 • Trondheim med Nidarosdomen og Munkholmen

Slik bor du

 • Selbusjøen Hotel & Gjestehus

  Tradisjonsrikt hotell med en unik plassering ved Selbusjøens bredder. Hotellet har 58 rom og oppleves som et personlig hotell med fokus på gode gjesteopplevelser. Hotellets restaurant serverer kortreist mat og drikke. Selbusjøen Hotell er medlem av “De Historiske Hotel & Spisesteder” og er bevisst på kulturarv og å ivareta det ekte og historiske.
  Alle rom har eget bad, sittehjørne, TV med flere kanaler og WIFI.

 • Thon Hotel Nidaros

  Hotellet ligger i en ærverdig bygning i sen-jugendstil fra 1908, og er totalrenovert til et topp moderne hotell. Thon Hotel Nidaros kan tilby treningsrom, lobby med barområde, flott frokostsal og en ny, stor lounge. Hotellet serverer også gratis kveldsmat til gjester fra klokken 18 til 21. Frokost er selvsagt inkludert i prisen.

  Hotellets restaurant i annen etasje og tilstøtende lounge gir gjestene en flott start på dagen. Restauranten har åpen løsning mot kjøkkenet som gir en hyggelig kontakt.

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo – Røros - Selbu (L, M)

  Avreise fra Oslo Sentralbanestasjon med fremmøte kl. 08.20. Togturen går over Romerike og langs Mjøsa til Hamar, hvor det blir togbytte. Deretter fortsetter turen mot Elverum og videre oppover Østerdalen langs Glomma gjennom et vakkert kulturlandskap. Vi passerer Kjell Aukrusts hjembygd Alvdal, deretter Tynset før vi ankommer Bergstaden Røros. På Røros venter bussen på oss og vi setter kursen nordøstover mot Tydal og Stugudalen før vi ankommer Selbusjøen Hotel & Gjestegård. Vi sjekker inn og spiser en god middag. Under middagen forteller Arild Øyen om historien til hotellet og eiendommen Haverneset.

  Oslo – Røros - Selbu (L, M)
 • DAG 2: Selbu i dag (F, L, M)

  Etter en god frokost i trivelige omgivelser skal vi bli kjent med Selbus historie og dagliglivet i trønderbygda.

  Vi starter dagen med en kort busstur ut til Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum.
  Dette er Norges største private samling av radio og TV apparater fra 1890 og fram til 1980 tallet. Vertskapet ved museet guider oss igjennom radio og fjernsynshistorien. Underveis får vi gjenhør med gamle klassikere avspilt på originale avspillere. Det er ikke fritt for at det kan rykke litt i foten når musikken og minnene strømmer på. Museet inneholder også en jukeboks samling og en interessant sykkelsamling. Vi får servert kaffe med noe godt å bite i.

  Museet overtok i 2018 den største Prøysen samlingen som finnes. Det er vanskelig å snakke om Norsk Radio uten å kommentere Alf Prøysen og hans historiske «Barnetimen for de minste» eller hans faste innslag i Otto Nilsens «Søndagsposten». En rekke av disse programmene har satt dype spor i den norske folkesjela. Bussen kjører tilbake til hotellet for lunsj.

  Etter lunsj får vi en rundtur i Selbu med lokal guide, før vi kjører til Selbu Bygdemuseum med det kjente Strikkemuseet.

  Selbustrikk og Selburosa er en av de mest kjente håndverkstradisjonene i Norge og museet forteller historien om hvorfor dette ble så veldig populært. Selbu var i svunne tider også kjent for sin kvernsteinproduksjon. Allerede på 1600-tallet startet de med utvinning av kvernsteiner i Selbufjella. Etter hvert ble Selbu en av Nordens største kvernsteinsprodusenter. På Selbu Bygdemuseum får vi også innblikk i denne historien. Museet inneholder flotte veggmalerier og en større steinsamling fra alle verdenshjørner.

  Middag på hotellet.

  Selbu i dag (F, L, M)
 • DAG 3: Utflukten – «Den Gyldne Omvei» (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi nordover mot Åsen hvor vi møter lokalguiden som skal vær med oss under hele oppholdet på Innherred.

  Vi besøker Nils Aas Kunstverksted i Straumen, hvor vi får omvisning inne og i Muustrøparken. Her vises det årlig 5-6 utstillinger av norsk samtidskunst.

  Øyna ligger på et storslått utsiktsplatå overfor Sakshaug gamle kirke. Vi ser hele 8 kommuner herfra. Her kan du la blikket hvile over et enestående flott kulturlandskap. Her blir det servert lunsj.
  Turen går videre til Berg Gård. Kulturlandskap, historie og tradisjoner står sentralt i driften av Berg Gård. Som Norges første godkjente gårdslakteri for småfe, byr utsalget i den spennende gammeldagse landhandelen på godbiter du ikke finner andre steder. Berg Gård og Inderøy Brenneri har etter 116 år gjenopptatt produksjonen av egen akevitt.

  Til slutt besøker vi Gulburet, med spennende utvalg av egenprodusert brød, drops og andre gårdsprodukter isped en posjon lokal historie og handverk. Her blir det en kopp kaffe og litt å spise på før vi setter kursen tilbake til Selbu og middag på hotellet.

  Utflukten – «Den Gyldne Omvei» (F, L, M)
 • DAG 4: Selbu – Trondheim med sightseeing (F, M)

  Etter en rolig frokost forlater vi trivelige Selbusjøen og setter kursen mot Midt Norges hovedstad, Trondheim. Vel fremme kommer en Trondheimsguide om bord på bussen. Vi passerer de fleste kjente severdighetene; Nidaros Domkirke (inngang inkl.), Kongens bolig - Stiftsgården, den kjære Gamle Bybro, Sverresborg med Trøndelag Folkemuseum, NTNU-Gløshaugen og Kristiansten festning, som ble anlagt på slutten av 1600-tallet som et forsvarsverk mot invasjon av byen.

  Etter sightseeingen sjekker vi inn på Thon Hotel Nidaros, som ligger sentralt nede mot Trondheim Sentralstasjon og Ravnkloa. Deretter blir det anledning til å oppleve Trondheim på egen hånd før vi spiser felles middag på hotellet.

  Selbu – Trondheim med sightseeing (F, M)
 • DAG 5: Trondheim – Nidelva og Munkholmen (F, L, M)

  Etter frokost spaserer vi sammen med reiseledere ned til Ravnkloa hvor vi starter dagens båtsightseeing. Turen går ut Kanalen og oppover Nidelva forbi Bakklandet og under Gamle Bybro. Da har vi Kristiansten festning på venstre side. Vi fortsetter i retning mot Marienborg før vi snur og kjører ut i Trondheimsfjorden med retning Munkholmen.
  Munkholmen er omtalt i Snorre og fram til reformasjonen var det kloster på øya. Festningen ble også brukt som statsfengsel. På øya får vi en omvisning og her serveres det tradisjonslunsj – kremet fiskesuppe med brød og kaffe til. Det blir litt tid på egen hånd før vi kjører tilbake til Ravnkloa.

  Ettermiddagen fri før felles middag på hotellet.

  Trondheim – Nidelva og Munkholmen (F, L, M)
 • DAG 6: Trondheim – Oslo (F)

  Etter frokost er det utsjekk fra hotellet. Vi spaserer til Trondheim Sentralstasjon (ca. 250 m) hvor toget til Oslo har avgang kl. 08.18. Turen går sydover forbi Melhus og Støren før det begynner å stige oppover Berkåk og Oppdal. Turen går opp Drivdalen til Hjerkinn og vi passerer over Fokstua og forbi vannskillet før vi kommer til Dombås og starten på Gudbrandsdalen. På turen kan vi nyte utsikten til Snøhetta og det det gamle kulturlandskapet som passeres på vegen mot Lillehammer.
  Turen avsluttes langs Mjøsa og tidlig på ettermiddagen ankommer vi Oslo.

Våre reiseledere

På våre turer er det alltid med en dyktig norsk eller skandinavisktalende reiseleder. Noen ganger vil reiseleder være med gruppen fra Oslo lufthavn, andre ganger vil reiseleder møte gruppen ved ankomst destinasjonen.

 • Elbjørg Haugsdal
  Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal
  har alltid jobbet innen reiseliv, og har lang erfaring fra ulike områder i bransjen og innenfor reiseledelse. De siste årene har hun kun jobbet som reiseleder, og stortrives med det! Hun er med på alt fra rundreiser, elvecruise, vandringer og aktive turer til temareiser og opera- og musikkreiser. Hennes spesialområde er Russland og resten av Europa, men hun er også på reisefot ellers i den store verden. Elbjørg er opptatt av god service og tar rollen som reiseleder seriøst. Hun er flink til å «se hver og en i gruppen», og passer på at gjestene får innfridd sine forventninger.

Prisen inkluderer:
 • Togreise Oslo-Røros og Trondheim-Oslo.
 • Busstransport i henhold til programmet
 • 3 netter på Selbusjøen Hotel og Gjestehus
 • 2 netter på Thon Hotel Nidaros
 • 5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager
 • Rundtur i Selbu med Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum og Bygdemuseet
 • Heldagsutflukt «Den Gyldne Omvei» på Inderøy
 • Sightseeing i Trondheim
 • Båtsightseeing på Nidelva og til Munkholmen
 • Norsk reiseleder
Prisen inkluderer ikke:
 • Øvrige måltider og drikke ikke omtalt i program

Tillegg enkeltrom

kr 1 750,-

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på turen må opplyses om ved påmelding.

TRYGG PÅ TUR MED OSS:
Du kan være trygg på at vi, i samarbeid med våre leverandører tilrettelegger våre Norgesturer i henhold til gjeldende smittevernregler. Sammen med våre leverandører forholder vi oss til gjeldende smitteverns-bestemmelser.

Transport

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av tog- og busstider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 30 minutter før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

  Turen til Røros togstasjon - buss videre til Selbu

Varighet
ca. 10 timer inkl. stopp
Togselskap
Vy

 

  Turen hjem fra Trondheim togstasjon

Varighet
ca. 8 timer
Togselskap
: Vy

 

Avganger & bestilling

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

August 2021

16/8Oslo SentralbanestasjonTrivelige TrøndelagMer enn 811 550,-BestillMer informasjon

September 2021

14/9Oslo SentralstasjonTrivelige TrøndelagMer enn 811 550,-BestillMer informasjon