Nyttår i Roma

Bli med på nyttårsfeiringen i Roma sammen med reiseleder Nils Krister Larsen og hans kone Siri Holst Larsen, som er kunsthistoriker. Paret har arrangert mange turer til Roma og har latt seg sjarmere og fascinere av byen som har så uendelig mye å by på. Nå gleder de seg til å dele sine kunnskaper med deg.

Det vil bli daglige spaserturer i Romas sjarmerende gater for å se de mest kjente stedene og samtidig oppleve noe av den fantastiske kunsten, kulturen og historien som Roma rommer. Vi bor nær det pulserende og levende Campo di Fiori, blomster- og frukttorget som ingen bør gå glipp av, vi spaserer rundt i Trastevere og ser selvsagt den imponerende julekrybben på Petersplassen hvor vi også skal oppleve pavens messe 1. nyttårsdag.  

Det er alltid spesielt å være i Roma. Å ta del i nyttårsfeiringen i den "evige stad" er for mange en sterk og betydningsfull opplevelse.    

Vi skal bo i Birgittasøstrenes klosterhotell på Piazza Farnese. I deres vakre klosterhotell er det flott pyntet til høytiden. Sentralt beliggende med kun få minutters gange til Campo di Fiori, Piazza Navona, Pantheon og mange andre historiske severdigheter, kan vi ikke være bedre plassert. Her skal vi få høre Birgittasøstrens usedvanlige historie om den hellige Birgitta som kom til Roma på 1300 - tallet. Og ikke minst vil vi bli invitert til å ta del i deres sang og messer i et av Romas vakreste kirkerom, om man selv ønsker. 

Vi hører klokkene ringe inn det nye året mens vi skåler i prosecco på klosterets tak og lar oss rive med av et praktfullt fyrverkeri.

Velkommen til en ny og innholdsrik tur til Roma!

  

‘Det er våre kunnskaper og vår kjærlighet til Roma vi vil dele med dere, slik at vi kan gi dere glade og minnerike opplevelser og en flott feiring inn i det nye året.’

Høydepunkt:

•    Unikt bosted, i Birgittasøstrenes vakre klosterhotell
•    Pavens messe 1. nyttårsdag
•    Lokalkjent guide og reiseleder
•    Festlunsj hos Birgittasøstrene

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Pris fra:
15 950,-
Dager:5
Prisen inkluderer:
• Fly direkte t/r Oslo – Roma med alle skatter og avgifter
• 4 netter med frokost på Casa di Santa Brigida klosterhotell
• Transport t/r flyplass – hotell
• Lett lunsj på hotellet ankomstdag
• 2 middager og 1 festlunsj på hotellet. Et glass prosecco til nyttår.
• 1 lunsj på lokal restaurant
• Byvandringer og severdigheter i henhold til program
• Norsk reiseleder under oppholdet
• Norsk kunsthistoriker med på reisen

Ikke inkludert:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips, øvrige måltider og drikke
• Byskatter på hotellet, ca. EUR 3,50 pr. person per natt
• Tilslutning fra andre byer i Norge
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1   AVREISE (Lett lunsj, M)
Vi ankommer Roma på formiddagen og blir møtt av reiseleder i ankomsthallen. Vi tar buss fra flyplassen til klosterhotellet for innsjekk. Her venter et lite måltid på oss, før vi får rommene våre og har litt tid på egen hånd. På ettermiddagen tar vi vår første vandring i nærområdet for å se noen av de kjente og viktige monumentene fra antikken. Felles middag i klosteret.

DAG 2   BYVANDRING I NÆRMILJØET (F)  
Frokost i klosteret. I dag vil vi se nærmere på arbeidene til to viktige kunstnere som levde på 1600-tallet; Caravaggio og Bernini. Vår vandring vil føre oss over piazza Navona og piazza del Popolo – to mektige plasser på hver sin måte. Vi vil gå opp i Borgheseparken og ta inn synet av byen fra Monte Pinchio. Før lunsj vil vi også ha opplevd  Spanskeplassen og passert Cafe Greco. Denne berømte cafeen, hvor så mange nordmenn på 1800-tallet elsket å møte hverandre. Det blir mulighet for lunsj på et hosteria – et spisested som servererer oss typiske romerske retter (ikke inkl.) Ettermiddagen og kvelden er fri, men vi gir dere gjerne råd og tips til hvordan dere på best mulig måte kan tilbringe kvelden.

DAG 3   MULIGHET FOR UTFLUKT TIL MIDDELHAVET & NYTTÅRSFEIRING (F, M)
Formiddagen er fri til å utforske Roma på egenhånd.

Det vil bli mulighet for utflukt til Middelhavet (ikke inkl.) Som så mange romere, tar vi turen ut til havet på årets siste dag. Noen overraskelser venter våre gjester.

På kvelden møtes vi til middag og sosialt samvær. Her får vi innblikk i romerske tradisjoner; så vel kulinarisk som kulturelt. Midnatt skåler vi det nye året inn og vi ser det overveldende fyrverkeriet fra takterassen.

DAG 4   FESTLUNSJ OG HØYMESSE (F, L)
Tidlig frokost for dem som ønsker å være med til Petersplassen. Paven holder i dag sin viktige 1.nyttårsdag messe og får vi billetter går vi inn i kirken. Andre vil kanskje heller gå til messe i en av de andre mange vakre kirkene i Roma, eller bare ta en rolig morgen. Vi møtes til festlunsj og gleder oss over det nye året vi nå har begynt på.  På ettermiddagen spaserer vi til Trevifontenen og ser byen i det kveldmørket faller over den. For den som vil, inviterer vi til et kveldsmåltid på et romersk pizzeria (ikke inkl.)

DAG 5   HJEMREISE (F, L)
Etter frokost forlater vi rommene våre og setter bagasjen til oppbevaring. Turen avsluttes med en vandring til Trastevere – den gamle bydelen på andre siden av Tiberen. Vi krysser Tiberen over Isola Tiberia – øya som ligger midt i elven og får historien om denne viktige plassen. I Trastevere besøker vi flere viktige kirker, ikke minst den store St. Maria in Trastevere. Vi avslutter med felles lunsj før vi kjører til flyplassen for retur til Norge på kvelden.
 

F=Frokost    L=lunsj        M=Middag

Hotell

HOTEL CASA DI SANTA BRIGIDA
Piazza Farnese, 96, 
00186 Roma 

Dette hotellet blir drevet av nonnene i Brigitta klosteret. Det ligger veldig sentralt til rett på Piazza Farnese med gangavstand til mange historiske severdigheter. Huset er fra 1300-tallet og oser av historie. Klosteret har en restaurant/spisesal, bibliotek og en takterrasse. Rommene har air-condition, telefon, bad/toalett og wifi er tilgjenglig.
          

Kart

Kart

Avganger & priser - Nyttår i Roma

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
29/12Oslo GardermoenNyttår i Roma- Vi over 60Mer enn 815 950,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)                kr.   1 520,- 

Flytider med Norwegian:
29.des:        Oslo Gardermoen – Roma        09:30 - 12:40
02. jan:        Roma - Oslo Gardermoen        18:55 -  22:05

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Verdt å vite:
For å delta på turen må man være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Vi skal se byen til fots, så husk gode spasersko.
Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.et jevnt tempo og holde følge med gruppen.