Opplevelsestur i Alpene - Maria Alm

Bli med på et eventyr til de østerrikske Alpene! Den sjarmerende landsbyen Maria Alm i Salzburger Land ligger omringet av vakre fjell og grønne daler. Her skal vi oppleve fantastisk natur, spennende historie og vi skal nyte den varme gjestfriheten og Alpenes skjønnhet.

Våre to dyktige reiseledere kjenner området ut og inn og de har satt sammen et spennende program, hvor dagene også tilrettelegges etter gruppens ønsker og behov. Vi får dessuten med oss sesongens høydepunkt – Almabtrieb! Her hentes kyrene ned fra fjellet og hele området er på bena – det er nemlig fest! En fantastisk opplevelse!

Vi bor midt i bykjernen på flotte Hotel Eder. Her har vi tilgang til spa og basseng og vi nyter daglig frokost og middag på hotellets gode restaurant. 

Ekteparet Else og Idar har i flere tiår arrangert turer til Alpene, og Maria Alm har blitt deres favoritt. De har opparbeidet seg stor kompetanse og deler gjerne av sin kunnskap og sitt engasjement, med humor og glimt i øyet. Vi kan garantere innholdsrike dager og et unikt og flott program for alle og enhver!

Trykk her, så kan du se et utdrag fra turen Else og Idar hadde i høst, en flott tur som en av gjestene beskrev på følgende måte:
Hei Else og Idar,
Tusen takk for en flott tur. Så mange spennende opplevelser og hyggelige mennesker, storslagen natur og flott vær. Når det hele var så godt tilrettelagt, og været klaffet, kan det ikke bli bedre. Frister til gjentagelse. 

Høydepunkt:
•    Almabtrieb – hele byen feirer!
•    Grossglockner og Kitzbühel
•    To dyktige reiseledere 
•    «Hochkönig Card» - gir gratis tilgang til områdets lifter

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

HOTEL EDER  ****
Am Dorfplatz 5
5761 Maria Alm am Steinernen Meer

Flotte Hotel Eder ligger meget sentralt på torget i Maria Alm sentrum. Her tilbys en utmerket restaurant, spa med bio-sauna og basseng, mulighet for massasje-behandlinger og roomservice. 

Restauranten serverer østerriksk og internasjonal mat og har en hageterrasse. Spesielle middager og live musikk arrangeress noen kvelder.

Hotellet er nylig renovert og alle rom har gratis Wifi, flatskjerm-TV, moderne multimedia-fasiliteter, balkonger og et bad med badekåper, tøfler og hårføner.

      

 
 

Program

 

Vær oppmerksom på at programmet et veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1     Ankomst (M)
Vi ankommer München midt på dagen og tar buss videre til Maria Alm (ca. 3 timer). Underveis forteller reiselederne om dagene som venter oss. Middag på hotellet på kvelden som alle kvelder.

Dag 2     Utflukt til Grossglockner (F, M)
Flott heldags utflukt til Grossglockner. Vi kjører Grossglockner Hochalpenstrasse til Kaiser Franz Josefs Höhe på 2.369 moh. Her kan vi beundre Grossglockner 3.798 moh. Fjellet ligger i det storslagne området Hohe Tauern Nasjonalpark. Vi besøker to ulike Nasjonalparkmuseer underveis og passerer også Edelweiss Spitze. 

Dag 3    Utflukt til to naturfenomen i nærområdet (F, M)
I dag besøker vi den kjente kløften Lamprechtshöhle og hulen Seisenbergklamm. Begge er tilrettelagt for besøkende med trapper og gelender. Kløfta er ca. 600 meter lang og er et spennende naturfenomen som ble dannet for ca. 12.000 år siden. Man kan snu og gå tilbake til bussen når man selv ønsker. Vi kjører videre til hulen Lamprechtshöhle som ligger i nærheten. Dette er verdens lengste hule med åpning/tilgang i begge ender, i alt 52 km. Vi kommer inn bare noen hundre meter. Man kan snu og gå tilbake når man selv ønsker, eller gå så langt inn man kommer. Deretter kjører vi videre til Sommerrodelbahn i Biberg for frivillig lunsj på en liten restaurant, og for de som vil, tur med selve Sommerrodlbahn. 

På kvelden er det "Dorfabend" med folkemusikk og folkedans på byplassen. Dyktige musikere som spiller på mange ulike instrument; alpehorn, trekkspill, trompet etc, samt sang med jodling, folkedans og mye annet. 

Dag 4    Fridag og mulighet for el-sykkeltur (F, M)
Dagen er fri til å utforske området på egenhånd eller slappe av. Reiselederne gir gjerne tips til muligheter som finnes i området. Noen ønsker kanskje å være i velværeavdelingen og svømmebassenget på hotellet, eller ta en massasje, fotpleie og/eller skjønnhetspleie. Bestilles og betales i resepsjonen på hotellet.

Ekstra: De som ønsker kan bli med på frivillig el-sykkeltur i nærområdet. En av reiselederne leder an sammen med den lokal guiden "Bike Max". Vi sykler i dalbunnen, med vakre grønne jorder og gressende kuer omkring, og fjell helt opp til 3.203 moh. i det fjerne. En vakker og spennende opplevelse. Kan man sykle på en vanlig sykkel og har normal god balanse, kan man være på en slik tur. Det gis god veiledning i bruk av el-sykkel før vi setter i gang, og ingen blir frakjørt. En reiseleder er alltid sist!

Påmelding må skje samtidig som påmelding til selve opplevelsesturen. Vi må reservere sykler i god tid i forveien. Pris kr. 395,- pr. pers. 

Den andre reiselederen leder an en fottur i området. Gjerne kombinert med lift, så kommer man problemfritt opp i høyden. 

Dag 5    Utflukt til Kitzbühel (F, M)
Vi besøker denne berømte Alpebyen, som er viden kjent for det spektakulære Hahnenkammrennen. Alle har vel hørt om Die Streif, Mausefalle og Steilhang? Vi tar en spennende lift opp og kan stå i startblokka og se nedover den vanvittig bratte utforløypa. De som heller vil vandre rundt i byen kan gjøre det. Mange butikker og to-tre flotte kirker man kan besøke på egenhånd. Videre denne dagen reiser vi til Mittersill, hvor vi besøker det kjente museet Nationalparkzentrum. Gratis inngang med Hochkönig Card. 

Dag 6    Utflukt til Salzwelten i Hallein (F, M)
En meget kjent og spennende attraksjon. Vi skal inn i en saltgruve hvor det har vært drevet utvinning av det hvite gull (salt), helt siden Kelternes tid. Det er flott inne i gruva, der vi blant annet flyter på en flåte på en liten innsjø, mens det spilles vakker musikk og fjellveggene omkring er lyssatt. Også en spennende mulighet (frivillig) når man skal bevege seg fra stoll til stoll (etasje i gruva). Vi besøker samtidig nærliggende "Keltendorf".  Her er det rekonstruert en keltisk landsby slik man tror det var.

Dag 7    Almabtrieb (F, M)
Dyrene tas ned fra fjellet og føres gjennom Dorfen med store festligheter. Hele området er på bena, det er nemlig fest! Det demonstreres mange typer lokalt håndverk, og lokal mat og drikke. Ved fint vær er det ofte opp til 5.000 mennesker med på denne feiringen. Heldags arrangement som er en flott opplevelse!

Dag 8    Fridag (F, M)
Dagen til fri benyttelse. Reiselederne tilrettelegger for fottur(er) i området. Gruppen deles i to og det tilrettelegges for hver gruppe i forhold til deltakerne. Vi håper å få til en vandring i ca. 1.500 m. høyde under det svært vakre fjellmassivet Hochkönig (væravhengig). I tilfelle bruker vi gratis vandrebuss til Arthurhaus på 1.503 moh. Dette området er utrolig vakkert med imponerende fjell like ved. 

Dag 9    Hjemreise (F)
Rolig formiddag før avreise med buss til flyplassen i München for hjemreise på kvelden.

F= frokost     M= middag