Påsken på Island

Bli med denne påsken for å oppleve Islands skatter!
Island er mer enn et reisemål – det er et eventyr! Den vulkanske øya vil trollbinde deg med sin fantastiske natur, de vennlige menneskene og den gode maten. 

Vi blir vist Island på den beste måten med en lokalkjent guide som tar oss med gjennom Reykjavik sine gater og landets utrolige landskap med sine boblende geysirer, imponerende fosser, måneaktige vulkanlandskap og flotte isbreer. Dette er et rått og dramatisk landskap, formet av vulkanske utbrudd og hogget ut av isbreer. Vi får oppleve mye samt får tid til å oppdage på egenhånd.  

Vi bor godt på et sentralt beliggende hotell og med oss har vi dyktige Annette Salvesen som reiseleder.

Høydepunkt:
✔ Utflukt i vikingenes fotspor
✔ Oppleve den storslåtte naturen
✔ Den gylne Sirkel, Thingvellir, Gullfoss og Geysir
✔ Sentralt beliggende hotell

Status:
Fullt

Program

DAG 1: AVREISE (M)
Avreise fra Oslo med Norwegian til Reykjavik. Vi ankommer på formiddagen og blir møtt av vår lokale guide. Vi tar så bussen til hotellet for innsjekk. Etter litt tid på hotellet møtes vi og sammen med med reiseleder tar vi en liten vandring i nabolaget før vi avslutter dagen med en 3 retters velkomstmiddag på en lokal restaurant.

DAG 2: SIGHTSEEING I REYKJAVIK (F)  
Etter frokost skal vi besøke Reykjavik. Vi skal på en 2,5-3 timers sightseeing med buss og guide. Vi skal bl. annet se presidentbostaden Bessastadir, Hallgrimskirkje, Höfdi (hvor Regan og Gorbachev møttes i 1986) og mye mer. Etter sightseeingen er resten av dagen fri til egen disposisjon.

DAG 3: HELDAGSUTFLUKT DEN GYLNE SIRKEL (F, L)
Etter frokost begir vi oss for å oppleve mange av Islands flotteste severdigheter, blant annet Thingvallir, de varme kildene ved Geysir og det mektig imponerende Gullfoss. 

Turen rundt den ”Den Gylne Sirkel” er en islandsk klassiker. Gullfoss "det gylne fossefallet" pleier å anses som det aller vakreste på Island. Fossen har to etapper og det er mulig å komme tett innpå de veldige vannmassene som kaster seg over stupet ned i ravinen. Helt inntil Gullfoss finner man det geotermiske Geysir – området med de varme kildene og Islands mest aktive geysir, Strokkur. Med Strokkurs regelmessige utbrudd hvert femte minutt er vi sikret å få oppleve den majestetiske kaskaden som slynges opp mot skyen ved kildens utbrudd. Vi skal også besøke det vakre krateret Kerid og den flotte nasjonalparken Thingvellir. Her samlet det islandske Alltinget seg, verdens eldste parlament, så tidig som på 900–tallet. Island ligger midt på sprekken mellom de europeiske og amerikanske kontinentalplatene, og på Thingvellir ser man tydelig forkastningen som dannes når de to kontinentene sakte glir ifra hverandre. I løpet av dagen stopper vi for en god og varm lunsj. På ettermiddagen returnerer vi til Reykjavik.

DAG 4: FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT (F)
Dagen er fri til å utforske flotte Reykjavik på egen hånd.

VALGFRI UTFLUKT - DEN BLÅ LAGUNE
Sammen med reiseleder drar vi på besøk til Den blå lagune. Lagunen er et utebad som får sitt vann direkte fra geotermiske kilder så dype som 2000 meter, og vannet holder den varme og innbydende temperaturen 36-39 grader året rundt. Her finnes dessuten en innendørs lagune og en geotermisk sauna. Det varme vannet inneholder naturlig aktive ingredienser som velgjørende mineralsalter og grønne alger. Den hvite kiselleiren rengjør og skrubber skånsomt huden og har en vitaliserende effekt, mens de blågrønne algene gir huden næring og gjør den myk. Mineralsaltene har en balanserende og avkoplende virkning på både kropp og sjel. Man vil få tilgang til Silica Mud Mask og håndklær samt få servert en drink i baren som finner seg ute i lagunen

PRIS NOK 1150,- per person (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte)

DAG 5: HELDAGSUTFLUKT TIL REYKHOLT OG BORGARNES (F, L, M)
Etter frokost begir vi oss på en dagstur i vikingenes fotspor. Turen går via Hvalfjord til Borgarnes. Der besøker vi Landnåmssenteret, et museum som forteller historien om hvordan en nasjon ble til på den ubebodde øya Island. I Borgarfjordur er du på åstedet for en av de sterkeste sagaene på Island, Egils saga. Egil Skallagrimson levde et vilt og dramatisk liv på 900-tallet. Turen går videre til Reykholt. Bostedet til Snorri Sturluson, islandsk høvding, forfatter og skald som levde der på 1200 tallet. Han er mest kjent som forfatter av Heimskringla, Snorres kongesagaer. På Reykholt står en skulptur av Snorre, laget av Gustav Vigeland. Underveis stopper dere for en enkel varm lunsj. 
Vi returnerer så tilbake til Reykjavik. Kvelden avsluttes med en tre retters avskjedsmiddag på en restaurant i nærheten av hotellet. 

DAG 6: HJEMREISE (F)
Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen. 

F=Frokost     L=lunsj    M=Middag
 

 

Hotell

SKUGGI HOTEL***
Hverfisgata 103 
101 Reykjavik

Dette 3 - stjerners hotellet ligger sentralt like ved handlegaten Laugavegur og 500 meter fra Hallgrímskirkja. Området rundt har mange hyggelige cafeer, barer og restauranter. Hotellet har 24 timers resepsjon, bar og gratis wifi. Rommene har varmeapparat, TV, telefon, vannkoker, bad/toalett med dusj og gratis wifi.

    
 

Praktisk informasjon

VÆRET PÅ ISLAND

Takket være Golfstrømmen har Island et kjølig, temperert kystklima. Været på Island kan sammenlignes med været i Kyst-Norge, men det skifter raskere og er generelt noe kaldere. Været varierer og turister må være forberedt på all slags vær. Hvis du skal reise til Island bør du ta med ulltøy, genser eller strikkejakke, regntøy, varmt og vindtett yttertøy og solide sko. Dessuten bør man ha med badetøy til bruk i de mange utmerkede utendørsbadene som er åpne hele året.

PASS

Island er en del av Schengen-området, og det er derfor ikke formelt påkrevet å ha med seg pass når man reiser fra Norge. Et identitetsbevis trenger man imidlertid ved f.eks. innsjekking på fly eller hotell, og da er pass det klart beste. Kun pass er gyldig som reise- og id-dokument utstedt av norske myndigheter og bekreftelse på norsk statsborgerskap. Ta derfor alltid med deg pass når du reiser utenlands.