Førjulstur til Krakow

Bli med på en førjulstur til den sjarmerende byen Krakow – en av de eldste i Polen. Julemarkedet i Krakow er svært populært på grunn av den gode atmosfæren, velsmakende og deilig duftende godbiter, varm gløgg og vakre håndverk. Her er det lett å finne julestemningen!  

Som Polens kulturelle sentrum, og tidligere kongeby med en over 1000 år gammel historie, er Krakow en sann smeltedigel av kultur og historie. Samtidig møtes man av et arkitektonisk mesterverk med alt, hva hjertet kan begjære av vakre torg, kirker og monumenter, som med god grunn står på UNESCO's liste for verdens kulturarv
På denne reisen skal vi oppleve de mange muligheter byen tilbyr for besøkende, både i selve sentrum og i området rundt. Vi vil bl.a. se slottet på Wawelhøyden, den vakre tempelsynagogen i den jødiske bydelen Kazimierz og vi skal besøke den over 700 år gamle saltminen. 

Vår erfarne reiseleder på denne turen er Krisztina Gergely. Hun har jobbet både som guide og reiseleder i over 20 år og snakker godt skandinavisk. Hun er svært kunnskapsrik og meget interessert i historie og kultur. Krisztina er en sprudlende dame som elsker jobben sin og tar godt vare på hver og en.


Høydepunkt:
✔ Det fargerike julemarkedet på Stortorget
✔ Saltgruven i Wieliczka
✔Bydelen Kazimierz

 

Pris fra:
6 750,-
Dager:4
Pris inkluderer:
• Direktefly Oslo – Krakow tur/retur inkl flyskatter
• Transfer flyplass-hotell t/r i Krakow
• 3 netter på 4* hotell i dobbeltrom, inkl frokost
• 2 middager (drikke ikke inkl)
• 1 lunsj (drikke ikke inkl)
• Sightseeingprogram som beskrevet
• Norsk eller engelsktalende lokalguide
• Skandinavisktalende reiseleder møter i Krakow

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Avreise/ankomst (M)
Avreise fra Gardermoen med direktefly til Krakow. Vel fremme blir vi møtt av reiseleder og guide og tatt med til hotellet i sentrum av byen. 
Deretter tar vi en tur i gamlebyen og spaserer gjennom den skjønne renessansegata Kanonicza til Stortorget, forbi St. Peter og Pauls barokke kirke, St. Andre gotisk kirke og St. Adalberts kirke.  

Krakows julemarked på Stortorget er stort og fargerikt. I salgsbodene kan man kjøpe regionale suvenirer, juledekorasjoner, håndmalte julekuler, varm gløgg eller øl, og tradisjonell polsk mat «pierogi». Atmosfæren på julemarkedet i Krakow er, til tross for kaldt vær på denne årstiden, alltid varm og veldig koselig. 
Vi besøker Mariakirken og det vakre alteret, utformet av kunstneren Wit Stwosz, og vi kan beundre de detaljerte skulpturene og figurene.  
Vi får tid på egen hånd til å spise lunsj og se oss om på julemarkedet. 

Om kvelden spiser vi felles velkomstmiddag på en lokal restaurant. 

Dag 2    Saltgruvene Wieliczka (F, L)
I dag blir det utflukt til saltgruvene i Wieliczka. Den over 700 år gamle saltgruven er skrevet inn på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Man kommer inn i en virkelig unik eventyrverden med underjordiske ganger, små innsjøer og store kapeller med utallige skulpturer uthugget i salt. Besøket er en uforglemmelig opplevelse. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi kjøres tilbake til hotellet.
Ettermiddagen har vi fri til å besøke julemarkedet eller utforske byen på egen hånd. 

Dag 3    Kazimierz (F, M)
I dag blir det sightseeing i den jødiske bydelen Kazimierz. Vi spaserer langs Szeroka-gaten, vi ser Helena Rubinsteins barndomshjem og besøker Remuh-synagogen med kirkegården samt tempel-synagogen. Vi kjører forbi Oskar Schindlers fabrikk og hus og ghettomuren. Ettermiddagen har vi på egen hånd, men vi møtes til felles avskjedsmiddag. Da blir det en «jødisk» middag med flott klezmer (jødisk) musikk. 

Dag 4    Hjemreise (F)
Vi sjekker ut av hotellet og kjøres til flyplassen for å fly tilbake til Norge. 

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag

Hotell

Hotel Mercure Stare Miasto****
Pawia 18 B, 31154 KRAKOW 

Hotel Mercure Stare Miasto er et Krakows nyeste og ligger ved kjøpesenteret Galeria Krakowska og ca 300 m fra St. Florians port - inngangen til gamlebyen. Hotellet har gratis wi-fi, og restaurant som serverer internasjonal mat.
De stilfulle rommene har telefon, safe, minibar, flatskjerm-TV med satellittkanaler og eget bad med hårføner.

Avganger & priser - Førjulstur til Krakow

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
1/12Oslo GardermoenFørjulstur til KrakowMer enn 86 750,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom:  kr 1.190,- (begrenset antall)

 

Flytider med Norwegian:
1. des    Oslo – Krakow   kl 09:35 – 11:40
4. des    Krakow – Oslo   kl 12:35 – 14:40

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Verdt å vite:
For å delta på turen må man være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.