Portugal for livsnytere

Er du en livsnyter, historieelsker, oppdager eller en som elsker det god måltid, vil du føle deg velkommen hos de gjestfrie portugiserne.  La deg forføre av gode kaker, bacalhau eller portugisisk vin og ikke glem Fado-sang, sol og varme. Et sjarmerende land, man fort forelsker seg i.
 
I ly av Spania ligger Portugal, som er et av de billigste og mest fascinerende land i Europa. Portugal kan by på alt fra de praktfulle strendene ved Algarvekysten, til moderne storbyer som Lisboa og Porto. Hyggelige landsbyer og vakkert landskap spekket med vingårder og olivenmarker gjør samtidig Portugal til en perle. Portugal har noe for enhver smak, og venter bare på å bli oppdaget.
Lisboas kjennetegn, Belemtårnet, ønsker besøkende som kommer inn sjøveien velkommen.  Foruten de monumentale historiske severdighetene, vil nok mange finne de gamle bydelene mest sjarmerende. Gater og maleriske bygninger kjemper om oppmerksomheten med de mange fornøyelsesstedene som bl.a. de tradisjonelle” fadohus”. Vinområdet Arrabida er en storartet naturopplevelse, og Cascais, Estoril og Sintra viser oss kongelig, fordums prakt samt folkelig fiskerliv i fortid og nåtid.

Høydepunkt:
- Avslapning: Kystbyen Figuera de foz
- Nytelse: Portvinsmaking i Porto
- Kontraster: Storbyen Lisboa - fiskebyen Cascais
- Historie og kultur: Katedraler og vinkjellere

Turen er i samarbeid med

Status:
Fullt

Program

Dag 1: Ankomst 
Vi ankommer Lisboa på kvelden hvor vi møter vår reiseleder i ankomsthallen. Vi tar så buss til vårt hotell ca. 10 km fra flyplassen for innsjekk og kveldsmat.

Dag 2: Utflukt til Fatima og Coimbra (F/M)
Frokost før avreise til Fatima hvor vi besøker kapellet der man mener Jomfru Maria viste seg for tre gjetere i 1917 etter dette har vi litt fritid før vi reiser videre til Coimbra. Her møter vi dagens lokale guide som gir oss en halv dags byvandring. Denne lille byen er mest kjent for sitt gamle, ærverdige Universitet. Vi spaserer gjennom bykjernen og passerer flotte gater og historiske bygninger samt besøker Biblioteca Joanina. Så drar retning hotellet vårt som ligger i Figueira da Foz (kystbyen som ligger ca 20mil nord for Lisboa), men stopper ved Sta Clara for å få overblikket over landskapet og nyte utsikten. Ankomst hotell, innsjekk og middag. 

Day 3: Utflukt til Porto (F/M)
Tidlig frokost før avreise til Porto (ca 2 timer i buss). Vel fremme i byen møter vi dagens lokal guide som gir oss sightseeing i Porto hvor vi ser noen av de tallrike kirker, katedralen og vakre broene. Byen er kjent for sin Portvin og vi skal selvfølgelig få sjansen til å smake, i stemningen hos en lokal vinprodusent. Ettermiddagen står til fri disposisjon i Porto. Byen kan by på et sentrum som står på UNESCOs verdensarvlisten, vinkjellere, kafeer og butikker. Her er det nok å se og oppleve kulturen og atmosfæren. På ettermiddagen reiser vi tilbake til vårt hotell i Figuera da Foz der vi har middag.

Day 4: Videre til Lisboa via Alcobaça (F/M)
Frokost, før vi sjekker ut fra vårt hotell i Figuera da Foz. Vi reiser i dag til Alcobaça som ligger ca 1 time unna. Vi møter dagens lokal guide. Vi blir fortalt historier fra klosteret og om skulpturene som kranser rundt Mosteiro Cisterciense de Santa Maria de Alcobaça. Vi reiser videre til Nazaré. Dette stedet er kjent for sin vakre strand og gode sjømat. Her får vi også tid til å ta en lunsj. Vi fortsetter så videre til Óbidos hvor vi ser middelaldertiden som har gitt sin karakter på denne byen med trange smug, mystikk i veggene og høye bymurer. Nyt sjansen til å prøve den typiske «ginginha», en kirsebærlikør fra dette området. Vi reiser inn til Lisboa hvor vi sjekker inn og har middag.
 
Day 5: Utflukt til Sintra (F/M)
Frokost. Vi skal ha en heldagsutflukt til Sintra- området. I vakre Sintra skal vi vandre blant historiske og flotte kulturminner og besøke bl.a. Sintra Nacional Palace. Videre til Europas mest vestligste punkt, Cabo de Roca skal vi se på utsikten, det er stedet hvor de sier at ”jorden slutter og havet begynner”… Synet er langstrakte strendene før vi før vi ankommer den kjente fiskerbyen Cascais og Estoril. Vi returnerer til Lisboa, har middag og overnatting.

Day 6: Lisboa (F/M)
Frokost. Vi møter den lokale guiden for en halv dags rundtur i byen. Det blir flott utsikt, tyrefekterstadion, flotte byparker, vakker arkitektur og artige historier. De karakteristiske gule trikkene og de svart/hvite mosaikk fortauene er sjarmerende i seg selv, denne byen har en lang historie og bred arkitektur å by på. Vi besøker Mosteiro dos Jeronimos som er slottet som står til ære for Vaco da Gamas oppdagelse av sjøveien til India. Vi smaker på en “Pastéis de Belém”, den deilige eggekremterten som selges overalt, men denne er visstnok den beste. Tid til å selv utforske Lisboa før vi møtes til middag.

Day 7: Lisboa (F/M)
Frokost. Dagen fri til å se mer av Lisboa og nyte atmosfæren. Vi møtes til middag på hotellet.
 
Day 8: Avreise (F)
Frokost før avreise til Norge.

F=Frokost    M=Middag

Hotell

Hotel Vip Exec Santa Ira 4* (Lisboa) 1 NATT
Dette 4 stjerners hotellet ligger ca. 15 minutters kjøring fra flyplassen. Hotellet har utendørs svømmebasseng.

Eurostars Oasis Plaza 4* (Figueira da Foz) 3 NETTER
Dette 4-stjerners hotellet ligger ca. 2 timer fra Lisboa, i sentrum av byen Figueira da Foz og et steinkast fra stranden. Hotellet er ellipseformet som et stort cruiseskip som gjør at man får en fantastisk utsikt på takterrassen. Det finnes oppvarmet svømmebasseng og treningssenter. Rommene har balkong, bad, safe, gratis wifi og TV. 

Hotel Neia Lisboa 4* (Lisboa) 4 NETTER
Et moderne 4-stjerners hotell som ligger sentralt i Lisboa med 10min gange til placa Saldanha og Centro Historico.
Hotellet har wifi, SPA-avdelig og sykler til utlåns. Rommene har safe, hårtørrer, TV og wifi.

Temperatur og klima

Temperatur og klima

Algarve er et av de mest solrike steder i Europa. Her skinner solen mer enn 3000 timer i året og området får minimale mengder med regn. I sommermånedene kan temperaturen snike seg helt opp til 35 grader og i vintermånedene har området behagelige temperaturer på omkring 16 grader på dagtid.

Algarve

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

16

8

8

Februar

17

8

9

Mars

18

9

5

April

20

10

6

Mai

22

13

3

Juni

25

16

1

Juli

29

18

0

August

29

18

1

September

27

17

2

Oktober

23

14

6

November

19

11

7

Desember

17

9

8