Estoril - med Lisboa og Cascais

Hyggelige landsbyer og vakkert landskap spekket med vingårder og olivenmarker gjør Portugal til en perle for naturelskere. Vi skal bo i Estoril, en eksklusiv forstad til Lisboa og kun 15 minutters gangavstand til den kjente fiskerlandsbyen Cascais. Med fast base her har vi satt sammen en reise med flotte utflukter hvor vi får lære mer om Portugals historie og kunstskatter. Ikke minst skal vi bli kjent med en av Europas mest stemningsfulle byer, Lisboa. Vi har også en dag helt fri som vi kan nyte ved bassengkanten eller utforske området på egen hånd.

Høydepunkt:
✔ Guidet omvisning i Lisboa
✔ Sintra og eventyrpalasset Pena Palácio
✔ Den sjarmerende fiskerlandsbyen Cascais 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1  ANKOMST (M)
Avreise fra Oslo Gardermoen og ankommer Lisboa flyplass tidlig på kvelden. Her møter vi vår guide for uken og kjører til hotellet i Estoril for innsjekk. Middag på hotellet om kvelden.

DAG 2  SINTRA MED PALASSER OG CABO DA ROCA (F, L)    
Varighet ca: 09.30-17.30
Etter frokost henter bussen oss for transport til Sintra. Sintra er en vakker by som ligger ved foten av frodige åser med herregårder og palasser. Høyt oppe på en av de høyeste toppene i området ligger Pena Palace. Dette eventyrpalasset ble bygget på 1800-tallet, i en eksentrisk arkitekturstil og er omgitt av en flott park med eksotiske trær og lokale arter. Fra terrassene er det flott utsikt over hele regionen.
Vi får en kort omvisning i sentrum og fritid for shopping i de lokale håndverksbutikkene. Vi spiser lunsj på det ærverdige og romantiske Lawrence’s hotel. Etter lunsj besøker vi Sintra Town Palace som ble bygget som sommerresidens til den portugisiske kongefamilien. 

Vi forlater Sintra og kjører langs den svingete veien som fører til Cabo da Roca, det kontinentale Europas vestligste punkt, "der landet slutter og havet begynner". Her stopper vi kort for å nyte utsikten. Vi følger så kysten videre med fantastisk panoramautsikt til Guincho-strendene, før vi kommer tilbake til Estoril og hotellet. Middag på egen hånd. 

DAG 3    VI OPPDAGER LISBOA – MONUMENTOMRÅDET (F)            
Varighet ca: 09.00-13.30
Etter frokost henter bussen oss og vi setter kursen for Lisboa. Turen går langs kysten med fin utsikt over havet. Vi starter i bydelen Belem, hvor vi blant annet finner Belemstårnet og Jeronimos kloster. Vi tar en stopp på et tradisjonelt bakeri, «Fábricia dos Pasteis de Belém», hvor vi drikker kaffe og får smake typisk bakverk fra Lisboa. 
Vi fortsetter til sentrum for å beundre den imponerende plassen Praça do Comercio og deretter en kort spasertur i Baixa sentrum. Videre langs Avenida da Liberdade, byens hovedgate, flankert av fine esplanader og eksklusive butikker. Retur til hotellet med buss, eller man kan bli igjen i Lisboa og ta toget tilbake (ca. 40 min.) Togene går jevnlig og togstasjonen ligger bare noen få meter fra vårt hotell. Kvelden fri.

DAG 4    CASCAIS TIL FOTS (F)
Varighet ca: 09.30 – 12.30
Vi starter fra hotellet og går langs kyststien til hjertet av Cascais (eller man kan ta toget). Byen var opprinnelig en fiskeby, men er i dag en vakker kosmopolitisk by med vakre hus og palasser. Under byvandringen besøker vi blant annet Camões-plassen med sine pittoreske barer, det tidligere fiskerkvarteret med de smale gatene og den vakre parken Marechal Carmona. Det blir også mulighet for en stopp for litt forfriskninger.  Vi tar toget tilbake til Estoril (ca 5 min). Lunsj og middag på egen hånd. 

DAG 5    TRADISJON, HISTORIE OG SANSER (F, L)
Varighet ca: 09.00 – 16.00
Avreise fra hotellet med buss og krysser 25.april-broen over elven Tejo før vi ankommer Azeitão (50 km). Dette er en av Portugals viktigste vinregioner, men også kjent for å produsere noen av Portugals beste oster.

José Maria da Fonseca vinselskap ble grunnlagt for over 200 år siden. Det er det eldste bordvinselskapet i Portugal og eier forskjellige eiendommer over hele landet. De gamle og tradisjonelle vinkjellerene i Azeitão er sjarmerende og godt bevart, som et vinmuseum. Vi får en omvisning i vinkjellerne / museet (50 minutter). Deretter en vinsmaking av 3 forskjellige viner.

Uansett hvor vi går i Portugal finner vi vakre fasader, kirkeinteriør, fontener, palasser eller private eiendommer dekket av fantastiske glaserte fliser. Også her i Azeitão finnes det små atelier hvor de bruker gamle teknikker for å lage glaserte fliser. Vi skal besøke en liten, tradisjonell flisemaker som forteller om historien og de gamle produksjonsprosessene. Vi får se de forskjellige stadiene av flisproduksjonen: modellering, glasering og til slutt maling. Etter besøket får vi mulighet til å delta i et lite verksted og male vår egen flis, enten med et foreslått tema eller skape en original tegning. Flisene vil være klare til å bli levert på hotellet 24 timer etter.
Lunsj spiser vi i Sesimbra, en typisk fiskerlandsby som er et populært feriested for portugiserne på grunn av flott beliggenhet og vakre strender. Etter lunsj får vi litt tid på egen hånd til for eksempel en deilig spasertur på stranden, før vi kjører tilbake til hotellet i Estoril. Middag på egen hånd. 

DAG 6    VI OPPDAGER LISBOA – SLOTT, GAMLEBYEN OG FADOSHOW (F, Lett lunsj)
Varighet ca: 14.00 – 18.30
Vi kjører igjen til Lisboa sentrum, denne gang for å besøke St. Georges Slott, byens krybbe og et landemerke som tilbyr de beste utsikter over byen og elven. Vi rusler videre forbi Lisboa katedral til sjarmerende Alfama – den eldste delen av Lisboa, som er en brosteinsbelagt labyrint av smale gater, smug, trapper og bueganger. Her drikker vi litt vin og spiser litt tapas, mens vi blir underholdt med Fado-musikk. Showet foregår på en av de eldste Fado-husene i Lisboa og varer i ca. 45 min. Retur til hotellet og middag på egen hånd. 

Dag 7    Fridag (F, M)
Dagen er fri til å utforske området på egen hånd eller slappe av ved bassenget. På kvelden møtes vi til avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 8    Hjemreise (F)
Frokost før vi sjekker ut av hotellet. Litt fritid før bussen henter og kjører oss til flyplassen i Lisboa for retur til Norge. Vi ankommer Oslo på ettermiddagen.

F=frokost     L=lunsj       M=middag

Hotell

HOTEL ESTORIL EDEN ****
Av. de Sabóia, 209 Monte Estoril
2769 502 Estoril

Et fint leilighetshotell med beliggenhet ved havet, mellom Estoril og Cascais. Hotellet har flott utsikt over havet, en restaurant med panoramautsikt og bar, utendørs basseng samt oppvarmet innendørs basseng, jacuzzi og treningsrom. Alle rom er store og har balkong. Videre har alle rom dusj/WC, telefon, TV/Radio, aircondition og enkel kjøkkenkrok med blant annet kjøleskap og vannkoker.