Madeira Spesial

Velkommen til Madeira - Atlanterhavsøya som begeistrer med gjennomsnittlig 22 grader og flott natur året rundt. 

Madeira er den blomsterrike og gjestfrie øya i Atlanterhavet du kan reise til hele året på grunn av det milde og behagelige klimaet.  Her kan du vandre i tropisk grønne skoger og bade i oppvarmede basseng, samt nyte fantastiske utsikter. Det finnes et hundretalls blomsterarter, urter, eukalyptustrær, vingårder og fruktåkre, og selv om blomstringen varierer etter årstid vil du alltid kunne nyte den frodige floraen. I tillegg har du Madeiras unike urskog som er på UNESCOs bevaringsliste, det 2.150 km lange nettet av vanningskanaler (levadas), som sørger for vann til gårdene, og den ville kysten med bratte klippevegger hvor skjønnhetsopplevelsen er nærmest total! På bakgrunn av sin skjønnhet og sitt varierte landskap, har denne skogen nylig blitt kåret til én av de 7 naturlige underverker i Portugal.

Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre - både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting. Det er inkludert tre hovedmåltider hver dag med fri bar, rom med balkong og tre utflukter. Med unntak av lunsjen på heldagsutflukten til nordkysten inntas alle de inkluderte måltidene på hotellet.

Utfluktene tar deg nesten øya rundt, og du velger selv hvilke du vil være med på. I tillegg til de tre som er inkludert, kan du også bestille ekstra utflukter av vår reiseleder - eller utforske Funchal på egen hånd (se program). Sydkysten har det beste klimaet, og det er nettopp her vi bor på et all inclusive 4-stjerners hotell ved sjøen i utkanten av Funchals Lido-område.

Velkommen til Madeira!

Høydepunkt:
✔ Sommertemperatur året rundt
✔ All Inclusive-hotell
✔ Frodig og vakker natur
✔ Kjent for sin gjestfrihet

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1: ANKOMST MADEIRA, PORTUGALS BLOMSTERØY

Vi møtes av reiseleder i ankomsthallen, og blir introdusert for øya på vei til hotellet. Vi sjekker inn, får et glass Madeira-juice og tar resten av dagen fri etter at guiden har vist oss hotellet og området rundt. Middag på hotellet kl 18.30.

DAG 2: BYVANDRING I FUNCHAL
Finn frem gode sko, for i dag blir det byvandring i Madeiras lille hovedstad. Byvandringen begynner foran Funchals domkirke, som er byens kjennetegn. Funchal er en middels stor by med ca. 100.000 innbyggere, men som nok ikke føles så stor som antallet innbyggere antyder. Byens sentrum har en god atmosfære og spesialbutikker, et shoppingsenter og mange kafeer der lokalbefolkningen møtes.
Denne vandringen fører oss gjennom Funchals historiske sentrum, som nesten er som en utendørs kunstutstilling med en herlig kreativ atmosfære. I den gamle bydelen er det i tillegg et hav av restauranter og barer, som du kan utforske nærmere når du skal rundt i Funchal på egen hånd. I Rua Santa Maria-gaten har unge kunstnere utsmykket alle gatedørene. Vi går forbi Zarco-statuen, og hører historien om de store oppdagelsesreisende da Madeira ble oppdaget. Vi passerer også Rådhusplassen på vei gjennom brosteinsgatene.
Det er ved elven mellom ”den nye og den gamle” bydelen vi besøker det store grønnsaks-, frukt- og blomstermarkedet: ”Mercado dos Lavradores”. I markedsbygningen er det opplevelser i flere etasjer. Her får vi et innblikk i hvordan Madeiras milde klima er årsaken til at markedet har ferske råvarer året rundt. Prøv å smake på de lokale pasjonsfruktene som fås i flere smaksvarianter, og nyt synet av Madeiras flotte blomster. (Markedet er stengt søndager.)
Byvandringen slutter i Funchal før lunsj. Bli i byen og gå på oppdagelsestur på egen hånd, eller retur til hotellet (på egen hånd) .
 
DAG 3: HELDAGSUTFLUKT MADEIRAS NORDKYST - RUNDT PÅ MADEIRA
Madeira er geografisk sett ikke så stor, men likevel er landskapet mangfoldig og skifter karakter alt etter hvor på øya du beveger deg. Dette gjør også at det er mye å oppleve i løpet av en ukes opphold.
I dag kjører vi inn i Madeiras indre for å oppleve naturens mange ansikter og de utallige små byene vi passerer. Vi begynner i Cabo Girão – en av Europas høyeste kystklipper. Her kan vi nyte den spektakulære utsikten over sydkysten fra den nye "sky-walk'en", en plattform med gjennomsiktig glass.
Vi fortsetter videre tvers over øya, over store fjellandskap med vill natur. På nordkysten stopper vi i Porto Moniz for en liten pause. Her kan vi nyte solen, havet og været. Hvis tiden tillater det, kan de som er interessert ta en hurtig dukkert i de naturlige bassengene (husk badetøy og håndklær), som er formet av de gamle vulkanene.
Dagens nest siste etappe bringer oss til byen São Vicente, som ligger midt på nordkysten. Som i Porto Moniz har lava fra tidligere tiders vulkanutbrudd hatt en avgjørende faktor for byens utseende og oppbygning.
Vi avslutter i Câmara de Lobos, hvor Churchill oppholdt seg i løpet av sine besøk på Madeira. Vi spiser lunsj underveis.
Vi returnerer til hotellet sent på ettermiddagen og spiser middag på hotellet.

DAG 4: FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT
Du har nå fått et godt innblikk i Funchals mange muligheter enten det gjelder shopping, restauranter eller kulturelle formål. Har du mest lyst på en dag med avslapning på egen hånd er hele dagen til fri disposisjon.

Valgfri utflukt: Botanisk hage  og en av Madeiras vinprodusenter (ikke inkludert).  Vi lærer mer om Madeiras blomster og planter i Botanisk hage. Etterpå får vi kunnskap om "Barbeitos" - den mest kjente vinen på Madeira.Turen bestilles og betales hos reiseleder på stedet.


DAG 5: HALVDAGSUTFLUKT EIRA DO SERRADO, MONTE OG KRISTUS-FIGUREN I GARAJAU
Har du lyst til å se noen av Madeiras fabelaktige utsikter opplever vi dem i dag.
Tross den relativt korte avstanden fra Funchals byliv, kommer vi raskt inn i en helt annen verden, når vi nærmer oss utsiktspunktet til "Nonnenes Dal". Området betraktes som et av de skjønneste på øya, og herfra skuer vi utover store fjellmassiver og grønne terrasser, samt husene rundt. Her kan du ta «postkort-bilder» – og kommer du hit på en skyfri dag vil det være «prikken over i’en». Vi hører naturligvis også historien om hvorfor dalen på folkemunne kalles "Nonnenes Dal". 
Fra Eira do Serrado kjører vi gjennom forstedene videre oppover i terrenget til landsbyen Monte, som ligger i et kupert terreng ovenfor Funchal. Herfra kan vi nyte en særdeles flott utsikt over bukten, og vi vil raskt oppdage at Funchal dekker et stort område. Monte er kjent for sin landlige idyll i pittoreske omgivelser, valfartskirken og ikke minst den urgamle tradisjonen med å kjøre slede.
Vi fortsetter til et av de beste utsiktspunktene i Funchal: Miradoro das Neves, med en enestående utsikt over Funchalbukten og byen. Vi avslutter med et besøk ved Christo Rei-statuen (1927), som minner om den berømte Jesus-statuen i Rio de Janeiro. Hvis tiden og været tillater det, tar vi en tur ned til den idylliske og fredede stranden ved Garajau.
Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen.

DAG 6: FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT
Valgfri utflukt: Naturreservatet Ribeiro Frio og  et av Madeiras høyeste punkt - Pico do Arieiro (ikke inkludert) . På denne turen tar vi oss opp til Pico do Arieiro,  1818 moh. På morgenen er det vanligvis klartog god sikt. Vi besøker også Ribeiro Frio, et vakkert og beskyttet naturområde nord på øya, der vi kan rusle blant flotte planter og staselige trær. Utflukten bestilles og betales hos reiseleder på stedet.

DAG 7: FRIDAG ELLER VALGFRI UTFLUKT
Opplev den siste dagen på egen hånd.

Valgfri utflukt :Levadavandring og den lokale drinken Poncha (ikke inkludert). Levadaer er særegent for Madeira. Dette vanningssystemet sørger for at de tørrere delene sør og sør-øst på øya får vann fra områdene med mer fukt. Langs disse levadaene går det stier, og levadavandring er en populær syssel for besøkende på øya. NB. Sko med gummisåler nødvendig. Vi anbefaler ikke denne turen dersom du lider av høydeskrekk eller sliter med svimmelhet. Forhør deg gjerne med guiden på forhånd. Turen bestilles og betales hos reiseleder på stedet.

DAG 8: TID PÅ EGEN HÅND OG HJEMREISE TIL NORGE 
Sammen med reiselederen kjører vi til flyplassen og flyr hjem til Norge. 

Pris på valgfrie utflukter vil bli oppgitt i reiseinformasjonen nærmere avreise.

Hotell

HOTELL PESTANA BAY

Pestana Bay All Inclusive er et hyggelig førsteklasses hotell beliggende ved havet i utkanten av Funchals Lido-område. Som navnet antyder ligger hotellet direkte ved bukten og med en flott havutsikt. 

Alle rom har balkong og tekjøkken (kjøleskap med liten fryser, og kokeplater), TV, telefon, WC / Dusj, hårføner, aircondition og safe (mot betaling). Hotellet har et utendørs svømmebasseng, trimrom, sauna, bar og restaurant. 8 etg og heis.
Internett (WIFI) er gratis i hotellets lobby.
Pestana Bay All Inclusive ligger 5 km utenfor Funchal sentrum. Hotellet tilbyr gratis shuttlebuss til og fra sentrum. Det er også et stoppested for offentlig busstransport like ved hotellet. 
Stranden hvor hotellet ligger heter Praia Formosa, og er en stenstrand med grå vulkanske sten.

 

ALL INCLUSIVE
Pestana Bay All Inclusive er et ”all inclusive” hotell som inkluderer:
•    Frokost, lunsj og middag
•    Snacks på ettermiddagen
•    Fri bar mellom 11-23

Maten serveres som buffet. Det er et bredt utvalg av ulike retter, og maten holder en god standard.  Det er dog viktig å understreke at det på et ”All Inclusive hotell” ikke kan forventes ”gourmet mat”. Du kan fritt velge drikkevarer som kaffe, te, vann, mineralvann, øl, vin og sprit (lokale merker). 

Adresse:
Pestana Bay All Inclusive
Praia Formosa
9000-247 Funchal

Temperatur og klima