Nyttårsfeiring i Berlin

Bli med oss til en av Europas beste nyttårsbyer Berlin og møt det nye året med brask og bram!

Berlin er en by som har utrolig mye å by på. Her finner du alt du måtte ønske deg både når det gjelder kunst og kultur, historie, god mat og drikke og shopping.

Sammen med vår reiseleder Elbjørg skal vi bli bedre kjent med byen, oppleve en stemningsfull klassisk konsert i Berliner Dom, besøke noen av de hyggelige julemarkedene som faktisk fortsatt holder åpent fram til 31. desember, feire nyttårsaften med stil samt ha litt tid til å utforske byen på egenhånd. Det vil også bli mulighet for være med på en gala middag med klassisk konsert på Schloss Charlottenburg.

Elbjørg er med gruppen fra Gardermoen og vil ta godt vare på hver og en.

Høydepunkt:
•    sentralt beliggende hotell 
•    klassisk konsert i Berliner Dom
•    stilfull nyttårsaftenfeiring på lokal restaurant
•    åpne julemarkeder
 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1: Avreise Oslo – Berlin (M)
På Oslo Lufthavn Gardermoen sjekker vi inn på Norwegian fly til Berlin. Vi ankommer Berlin og med buss kjører vi retning hotellet for innsjekk. Vi møtes så i resepsjonen for en liten byvandring i nærområdet med en lokal skandinavisktalende guide. Her vil vi også besøke et julemarked. Vi avslutter kvelden med en felles middag på en lokal restaurant.

Dag 2: Bysightseeing med buss og nyttårsfeiring (F, L, M)
Frokost på hotellet. Etter frokost skal vi på sightseeing med buss (ca. 3 timer). Vi skal bl. a. se Riksdagen/Bundestag, Berlinerdomen, Gendarmenmarkt, Checkpoint Charlie og Brandenburger Tor. Sightseeingen ender ved Potsdamer plass der vi avslutter med en tur opp i Panorama Point der vi vil ha fantastisk utsikt utover Berlin. Her vil vi få servert en Berliner Currywurst samt et glass sprudlende.  Retur til hotellet på egenhånd. I dag er den siste dagen julemarkedene er åpne, så kanskje man vil benytte anledningen til å få med seg et til?  På kvelden møtes vi i resepsjonen og går samlet til Berliner Dom for en klassisk nyttårskonsert. Etter konserten skal vi feire nyttårsaften med stil på en lokal restaurant. Her spiser vi en god 5 retters middag og skåler det nye året inn med et glass sprudlende.

Dag 3: Fri til egen disposisjon (F)
Frokost på hotellet. Denne dagen er fri til egen disposisjon.  For de som ønsker kan man melde seg på en klassisk nyttårskonsert på Schloss Charlottenburg inkl. galamiddag. Her vil man i historiske omgivelser kunne nyte en 3 retters middag etterfulgt av en klassisk konsert med stykker av blant annet Bach, Händel og Mozart. Konserten blir framført av Berlin Residence Orchestra.

Valgfri nyttårskonsert og galamiddag på Schloss Charlottenburg (minimum 15 deltagere)
Avreise fra hotell med buss til Schloss Charlottenburg. 3 retters galamiddag etterfulgt av en klassisk nyttårskonsert med fyrverkeri. Retur med buss tilbake på hotellet på kvelden. Konserten er ferdig ca. 22.15.

Pris middag og konsert kategori B, NOK 1750,- per person. 
Drikkepakke inkl. velkomstdrink, ubegrenset vin, øl, mineralvann og kaffe NOK 400 per person.

Dag 4: Besøk på DDR museum (F, M)
Frokost på hotellet.  Etter frokost går vi samlet til DDR Museet som ligger ca. 900 meter fra hotellet. Her vil vi få en guidet omvisning hvor vi skal få en generell introduksjon i Øst Tysk historie, det politiske systemet samt et innblikk i hverdagslivet i det gamle Øst -Tyskland. Resten av dagen fri til egen disposisjon. På kvelden spiser vi en felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

Dag 5: Hjemreise Berlin - Oslo (F)
Frokost på hotellet. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen. 

F=Frokost     L=Lunsj    M=Middag

 

Hotell

Holiday Inn Express Berlin – Alexanderplatz ***
Stralauer Str. 45, 
10179 Berlin, Germany

Dette 3 stjerners hotellet ligger i bydelen Mitte nær Alexanderplatz og ca. 600 meter fra TV-tårnet i Berlin, 5 minutters gange fra det historiske Nikolai området og 10 minutters gange fra Museumsinsel.  Hotellet har døgnåpen resepsjon og bar. Rommene har air-condition, bad/toalett med hårføner, vannkoker, safe, TV, telefon og gratis wifi.