Jordans kulturskatter

Velkommen til en rundreise full av historie, kultur og bibelhistorie. Vi opplever Amman på sine syv høyder, romernes storby Jerash, Mount Nebo hvor Moses en gang så utover det lovede land, Madaba med mosaikk-kartet, korsfarerborgen Shobak, bader i Dødehavet og Rødehavet, Petras utrolige sandsteinsfasader, Lawrence of Arabias ørken i Wadi Rum samt Aqaba ved Rødehavet hvor dronningen av Saba steg i land for å besøke Kong Salomo – og mye, mye mer.

Vi opplever hele 3 steder på Unescos verdensarvliste: Bethany hvor Jesus ble døpt, klippebyen Petra og verdens vakreste ørken Wadi Rum. Petra er også kåret til ett av verdens nye syv underverker.

Vi skal bo på flotte hotell og reiser på den beste tiden av året.

De siste dagene skal vi nyte herlige dager ved Rødehavet på et 5-stjerners hotell. Her kan vi kose oss med sol og bad og det blir tid til å utforske området på egen hånd eller sammen med reiseleder.

Reiseleder Tone Mjøberg har sterke bånd til Jordan og lang erfaring med denne flotte destinasjonen; "Bli med meg på en rundtur for å se Jordans aller flotteste og historiske steder, og la deg forføre av den mystiske historien og de spennende kulturskattene."

Tone er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt.

Dette blir en tur du sent vil glemme!

Høydepunkt:

✔ Oldtidsbyen Petra
✔ Fantastiske naturopplevelser
✔ Verdens vakreste ørken, Wadi Rum
✔ Sol og bad ved Rødehavet

Pris fra:
21 450,-
Dager:11
INKLUDERT
• Fly tur retur Oslo – Amman med alle skatter og avgifter
• 10 overnattinger i dobbeltrom med frokost
• 2 middager på hotell i Amman og Petra
• 5 lunsjer
• All transport, sightseeing og inngangsbilletter i henhold til programmet
• Engelsktalende lokalguide
• Norsk reiseleder møter på Gardermoen
• Gruppevisum

IKKE INKLUDERT:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
• Drikke
• Tips
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

21. mars    ANKOMST AMMAN (M)
Avreise fra Oslo med ankomst Amman (via Frankfurt) om kvelden. Transport til hotellet før felles velkomstmiddag på hotellet.
 
22. mars    AMMAN (F, L)
I dag opplever vi romerske ruiner og teater, det arkeologiske museet, lokale marked og mye annet i en av verdens eldste byer, Amman. Lunsj inkludert. 
   
23. mars    JERASH- AJLOUN (F, L)
Dagens utflukt går til den romerske ruinbyen Jerash, også kalt Østens Pompeii eller Gerasa. Jerash var en av de berømte Dekapolis-byene og huser noen av verdens største romerske ruiner utenfor dagens Italia. Vi nyter lunsj før ferden går videre til den velbevarte festningen Ajloun fra 1100-tallet. Sen ettermiddag returnerer vi til hotellet i Amman. 

24. mars DØDEHAVET (F, L)
Vi starter dagen ved Jordan-elven og Bethany, stedet hvor Jesus ble døpt av Johannes Døperen. Deretter fortsetter vi den korte strekningen til Dødehavet. Vi spiser lunsj og får tilgang til strand og strandhåndklær og nyter en deilig dag i det mineralholdige vannet. På ettermiddagen returnerer vi til Amman.
   
25. mars MOUNT NEBO – MADABA - PETRA (F, L, M)

Etter frokost sjekker vi ut og reiser mot Mount Nebo hvor Moses skal ligge begravet. Her har vi flott utsikt til det «forjettede land». Ferden går videre til mosaikkbyen Madaba og kirkebesøk, begge steder nevnt i bibelen. Reisen fortsetter deler av den gamle Kongeveien mot Petra. Vi opplever det spektakulære landskapet gjennom Wadi Mujib og besøker korsfarer-borgen Shobak. Lunsj underveis. Innsjekk og middag på hotellet i Petra.

26. mars  PETRA (F)
Hele dagen til å oppleve den fantastiske oldtidsbyen Petra, kåret til et av verdens nye syv underverk. Nabateernes hovedstad ble hugget inn i de massive sandsteinsklippene for nesten 3000 år siden, her ser vi kongegraver og ruiner. Den eneste måten å ta seg inn i byen på er til fots eller med hest og vogn, gjennom den 200 meter dype og 2 km lange kløften Siq. Vi ser fantastiske formasjoner og farger i berggrunn. En uforglemmelig opplevelse. Overnatting i Petra.  

27. mars  WADI RUM (F, L) 
Dagens utflukt går til Wadi Rum som byr på et av verdens mest fascinerende landskap. Her opplever vi Lawrence of Arabias områder på jeep-safari, ser levninger fra handelskaravaner som førte røkelse, krydder og myrra. Vi spiser lunsj hos beduiner. Vi prøver også å få til et besøk på en barneskole. Denne er meget spartansk og det er stort sett beduinbarn som går der. Vi tar forbehold om evt endringer/avslysning vedrørende dette besøket. På ettermiddagen sjekker vi inn på vårt flotte hotell i Aqaba.
   
28.-30. mars  AQABA (F)
De neste tre dagene er fri til å nyte herlige, avslappende dager på stranden ved Rødehavet. Det er mye å finne på i Aqaba og reiseleder vil ta initiativ til hyggelige aktiviteter, som f.eks båttur og middager.

31. mars  AQABA –AMMAN –OSLO (F)
Vi sjekker ut etter frokost og fortsetter til flyplassen i Amman og retur til Oslo (via Wien). Ankomst Gardermoen sent om kvelden. 

F= Frokost, L= Lunsj, M=Middag
 

Hotell

Vi bor på flotte hotell i alle byene;

Amman - 21-25. mars:

Bristol Amman Hotel *****
Abdul Rahman Alawi Street, 5th Circle
11844 Amman 

Hotellet ligger sentralt i Amman og tilbyr komfortable rom, flere restauranter og barer samt terrasse og basseng. Rommene er smakfullt innredet med tv, sittegruppe, kaffe/te-fasiliteter og tilgang til internett mot betaling.

 

 

Petra - 25.-27. mars:

THE OLD VILLAGE RESORT *****
Village street, Nawafleh District, Wadi Musa

Resort i luksuriøs stil i utkanten av Petra med både utendørs og innendørs svømmebasseng. Rommene har gratis wi-fi, a/c, safe, TV og hårføner.

 
 

Aqaba - 27.-31. mars:

Mövenpick Resort & Residences Aqaba *****
King Hussein Street 
77110 Aqaba

Dette flotte ferieanlegget ligger i Aqaba sentrum, 500 meter fra Rødehavet, med privat strand, flere utendørsbassenger og 8 spisesteder. Her tilbys gratis Wi-Fi overalt. De lyse rommene har moderne innredning, satellitt-TV samt kaffe- og tekoker. 
Du kan nyte lokal mat på Palm Court Restaurant & Terrace, eller hygge deg med fersk sjømat og internasjonale retter på Red Sea Grill. De ulike barene på Resort Aqaba tilbyr forfriskende juice og eksotiske cocktailer.

Ferieanlegget tilbyr ulike avslappingsterapier, deriblant full kroppsmassasje, pedikyr og manikyr. Om du ønsker å holde deg i form, kan du ta deg en økt i treningsstudioet, hvor du finner toppmoderne utstyr.

 

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Med dagens regler får norske statsborgere som reiser på gruppetur visum til Jordan ved ankomst flyplassen i Amman. For å få visum må passet være gyldig i minst seks måneder etter oppholdets slutt. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Ingen vaksiner er obligatoriske, men ta gjerne hepatitt A (Havrix), polio, stivkrampe og tyfoid. Større epidemisykdommer forekommer sjelden i Jordan. Legemiddel og apotekvarer kan anskaffes lokalt. Tilgangen på leger og standarden på sykehusene i Amman er god.

HELSEMESSIGE FORHOLD
Gjennomgående er de sanitære forhold på hoteller og restauranter tilfredsstillende. Vann fra springen bør ikke drikkes. Sjekk forseglingen på flasker.

PRAKTISK
Strømmen er 220 volt. Det benyttes flere ulike typer støpsler og det kan være lurt å ta med adapter.Det finnes flere landsdekkende GSM-nettverk, deriblant Jordan Mobilcom, Express, Zain og Orange.

Minibanker er lett tilgjengelige i Amman og de fleste steder turister ferdes. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Vær oppmerksom på at kredittkort som regel sjekkes pr. telefon. Dersom det ikke oppnås forbindelse må man bruke kontanter. Ha derfor alltid kontanter i reserve.

Vanlig arbeidsuke for statsansatte jordanere er 08-15 søndag- torsdag.
Banker har vanligvis åpent fra 08.30 til 15.00, men er stengt fredag og lørdag.
Mange butikker er stengt fredager. Noen forretninger er også stengt søndager.
Myntenheten er jordanske dinarer og fils.

1 jordansk dinar (JOD)= 1000 fils. 

LOKALE SKIKKER, SPRÅK, LOVER OG REGLER
Jordanere er generelt svært gjestfrie og hyggelige mot utlendinger. På gaten og andre offentlige steder anbefales det å kle seg på et vis som minimum dekker til skuldre, knær og navle.
Ambassaden anbefaler reisende alltid å ha med seg passet. Det er forbudt å fotografere ambassader og militære anlegg, samt deres omgivelser. 

Arabisk er offisielt språk, men mange snakker engelsk. Utenfor turistområdene er engelsk mindre utbredt.

Kart

Kart

Avganger & priser - Jordans kulturskatter

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
21/3Oslo GardermoenJordans kulturskatterMer enn 821 450,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr 6.400,-

Flytider med Lufthansa og Austrian airlines:

21. mars    Oslo Gardermoen - Frankfurt          09:45-12:05
                    Frankfurt - Amman                            14:20-19:30

31. mars    Amman - Wien                                    16:10-19:05
                    Wien - Oslo Gardermoen                 20:30-22:50

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.