Riga - en reise til Baltikums Paris

Bli med på vår reise til Latvia’s hovedstad, Riga og opplev en kulturby i særklasse!

Riga ligger vakkert til på begge sider av elva Daugava med den gamle bydelen på østbredden. Byen har brede avenyer, storslåtte bygninger som domkirken, slottet og klostret samt flotte, kronglete og sjarmerende gater hvor man kan gå og utforske i flere timer. De mange bygningene i art jugendstil er svært imponerende og skaper en særegen atmosfære. Med sitt hyggelige prisnivå og en liten og oversiktlig bykjerne har Riga blitt et populært reisemål året rundt.

Vi bor sentralt i gamlebyen. Vår dyktige guide og reiseleder Inguna Leipina har lang erfaring med norske grupper og er lommekjent i byen. Hun vil ta oss med på flere utflukter og vise oss Latvias vakre hovedstad.
 

Høydepunkter:
✔ Utflukt til Rundale Slott
✔ Folkloreshow
✔ Kultur og shopping
✔ Omvisning på Riga sentralmarked

Dette er en tur i samarbeid med magasinet    

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1    ANKOMST (M)
Avreise fra Oslo med Norwegian til Riga.  Etter ankomst blir vi møtt av vår reiseleder og guide Inguna og tar så en liten byrundtur med bussen før vi kjører til hotellet. Etter innsjekk er det litt tid på egenhånd. Om kvelden spiser vi middag på Restaurant Salve som ligger i gangavstand fra hotellet.

DAG 2    BYVANDRING I RIGA (F, M)
Etter frokost er det tid for en omvisning til fots i gamlebyen.  Vi skal på en interessant rundtur med både historie og daglig liv i den latviske hovedstaden. Vi passerer blant annet St. Peterskirken, domkirken, Krutt-tårneet. Man passerer også Lille og Store Gildes hus. Turen inkluderer også et stopp for en smaksprøve av Riga Balsam og litt lokal sjokolade. Det vil bli litt tid på egenhånd fram til middag på hotellet om kvelden.

DAG 3    UTFLUKT TIL RUNDALE SLOTT (F, L, M)
Rundale Slottet (tidl. Ruhenthal) kalles også for Baltikums Versailles. Det ble tegnet av den berømte italienske arkitekten Bartolomeo Rastrelli, skaperen av Vinterslottet i Skt. Petersburg. Opprinnelig fungerte slottet som sommerresidens for fyrsten av Kurland, Ernst Johann von Bühren, som var en av Keiserinne Anna’s elskere. Rundaleslottet, som også benyttes ved offisielle statsbesøk og større seremonier, er et flott og imponerende eksempel på barokk byggekunst. Turen inkluderer enkel lunsj på Restaurant Balta Maja, tjenerhuset ved Rundale Slott. Middag på hotellet om kvelden.

DAG 4     BESØK PÅ RIGA SENTRALMARKED (F, M)
Etter frokost tar vi oss en tur til Riga sentralmarked som ligger rett over gaten fra hotellet. Dette matmarkedet er en av de største markeder av denne sorten i Europa. Disse spesielle bygningene ble tidligere brukt av tyskerne under 1. verdenskrig som garasje til sine Zeppeliner. Vi tar en omvisning her samt en pause med smaksprøve. Om kvelden er det middag på lokal restaurant med folklore underholdning.

DAG 5     HJEMREISE (F)
Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen.
 

F=frokost   L=lunsj   M=middag

Hotell

WELLTON RIGA HOTEL & SPA 4*
49 Valnu Street, Riga,
LV-1050, LATVIA

Dette 4 - stjerners hotellet åpnet dørene i juni 2015 ligger sentralt til i gamlebyen. Hotellet har en restaurant og en flott SPA avdeling. Rommene er elegant og moderne innredet og har te/kaffe fasiliteter, telefon, TV, air condition, safe, hårføner, strykejern/-brett og gratis wifi.