Riga - en reise til Baltikums Paris

Bli med på en reise til Riga, hovedstaden i Latvia. Byen er arkitektonisk vakker, kulturrik og har en interessant historie. Latvia har en lang historie med å være under andre land, og ble så sent som 1991 frigjort fra Russland. Derfor snakker også mange russisk.

Riga ble kåret til Europas kulturhovedstad i 2014 og feiret sin 800 års fødselsdag i 2001.  Byen ble grunnlagt av den tyske biskopen Albert, og er i dag den største av de baltiske hovedstedene. I Hansatiden var byen et viktig senter og hadde sin storhetsstid fra 13. til 15. århundre. I det 19. århundre ble Riga et viktig økonomisk sentrum og en forstad til middelalderbyen ble bygget. 

Byen er preget av et rikt kulturliv, med mange konsertsaler og museer.  Riga har flotte, kronglete og sjarmerende gater hvor man kan gå og utforske i flere timer.

Høydepunkter:
✔ Utflukt til Rundale Slott
✔ Folkloreshow
✔ Kultur og shopping
✔ Mye inkludert

 

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst (M)
Avreise fra Oslo med Norwegian til Riga.  Etter ankomst blir vi møtt av vår reiseleder og guide og tar så en liten byrundtur med bussen før vi kjører til hotellet. Etter innsjekk er det litt tid på egen hånd før middag på hotellet.

Dag 2    Byvandring i Riga (F, M)
Etter frokost er det tid for en omvisning til fots i gamlebyen.  Vi skal på en interessant rundtur med både historie og daglig liv i den latviske hovedstaden. Vi passerer blant annet St. Peterskirken, domkirken, Krutt-tårneet. Man passerer også Lille og Store Gildes hus. Turen inkludere også et stopp for en smaksprøve av Riga Balsam og litt lokal sjokolade. Når vi returnerer til hotellet kan du velge å slappe av litt eller kanskje benytte SPA fasilitetene. 
Middag på hotellet.

Dag 3    Utflukt til Rundale slott (F, L, M)
Rundale Slottet (tidl. Ruhenthal) kalles også for Baltikums Versailles. Det ble tegnet av den berømte italienske arkitekten Bartolomeo Rastrelli, skaperen av Vinterpalasset i St. Petersburg. Opprinnelig fungerte slottet som sommerresidens for hertugen av Kurland, Ernst Johann von Bühren, som var en av Keiserinne Anna’s elskere. Rundaleslottet, som også benyttes ved offisielle statsbesøk og større seremonier, er et flott og imponerende eksempel på barokk byggekunst. Turen inluderer enkel lunsj på Restaurant Balta Maja, tjenerhuset ved Rundale Slott. Om kvelden er det middag på hotellet.

Dag 4    Besøk på Riga sentralmarked (F, M)
Etter frokost tar vi oss en tur til Riga sentralmarked som ligger i nærheten av hotellet. Dette matmarkedet er en av de største markeder av denne sorten i Europa. Disse spesielle bygningene ble tidligere brukt av tyskerne under 1. verdenskrig som garasje til sine Zeppeliner. Vi tar en omvisning her samt en pause med smaksprøve. 
På kvelden er det middag på lokal restaurant med folklore underholdning.
 
Dag 5    Hjemreise (F)
Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen.  

F=frokost   L=lunsj   M=middag

Hotell

Avalon hotel (4*)

Hotellet er sentralt beliggende i gamlebyen, og har restaurant, lobbybar og døgnåpen resepsjon. Rommene er utstyrt med klimaanlegg, TV, wi-fi, safe, minibar og hårtørker.