Rundreise - Dublin & Belfast

Bli med oss på denne rundreisen til Irland og Nord-Irland, og opplev to land og to verdensbyer på én øy. Denne grønne øya byr på et vakkert og eventyrlig landskap av fjell, grønne åser, glitrende innsjøer og ikke minst en spennende kulturhistorie og storslåtte historiske severdigheter. På denne reisen skal vi bli kjent med irsk og keltisk kultur og natur, vi skal oppleve det vennlige og stolte folket og vi skal besøke det påkostede Titanic-senteret i Belfast. Vi starter med et par netter i de to hovedstedene, før vi avslutter i den idylliske kystbyen Westport og livlige Galway.

Reiseleder vil være norske Sylvi Murtagh, som til daglig bor i Dublin og kjenner Irland godt. 

Høydepunkt:
✔ Fantastiske Cliffs of Moher
✔ Titanic museet
✔ Kylemore Abbey
✔ Giant's Causeway og hengebroen Carrick-A-Rede

Dette er en reise i samarbeid med magasinet:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst Dublin (M)
Avreise fra Oslo og ankomst Dublin tidlig ettermiddag. Her møter vi vår reiseleder og bussen kjører oss til sentrum. Vi får en liten rundtur i byen. 

I løpet av byturen passerer vi hovedgaten O’Connell Street, det nye monumentet Spire of Dublin og hovedpostkontoret GPO, som før i tiden var en viktig plass for den irske kampen om selvstendighet. Vi ser Dublins glansfulle kvartaler samt parkene St. Stephen’s Green og Phoenix Park, som påminner om glamour på 1700-tallet. De nye bygningene viser den moderne og livlige hovedstaden. 

Vi fortsetter til hotellet for innsjekk og middag med irsk sang og dans.

Dag 2    Halvdagsutflukt til Howth og Howth Slott samt valgfritt besøk på Teeling Destillery (F)
Etter en god irsk frokost hentes vi med buss for halvdags utflukt til Howth Slott og besøk i fiskebyen Howth. 

I Howth Slott har slekten St. Lawrens bodd siden 1177, da Almeric, som var den første Lord i Howth kom til Irland. Hans etterkommere har siden eid og bodd i huset fram til idag. En rundtur i dette huset er veldig interessant da det fortsatt er bebodd og en kan se tydelige tegn på dette i alle rom.

Etter omvisningen i slottet kjører vi til sentrum av Howth. Howth er en fiskelandsby grunnlagt av vikinger. Her vil dere få litt tid på egenhånd til en kjapp lunsj før vi drar tilbake til Dublin. Ettermiddagen og kvelden fri.

De som ønsker kan bli med på et besøk på Teeling Destillery. De som velger å bli med på dette vil bli sluppet av sammen med guiden på vei fra Howth til Dublin. Teeling Destillery er det eneste destilleriet i Dublin med egenproduksjon og det første destilleriet som produserer whiskey i Dublins sentrum. Selvom det er et nyåpnet destilleri har familien Teeling vært stolte whiskey produsenter siden 1782. På denne rundturen lærer vi om whiskyens råvarer, destilleringsprosessen og Teelings interessante historie. Turen avsluttes med en prøvesmaking.

Pris kr. 150,- pr.person (min. 15 deltakere). Besøket må forhåndsbestilles.

Dag 3    Avreise til Belfast (F, M)
Etter frokost setter vi kursen mot Nord-Irland og Belfast. Det tar ca 2 timer å  kjøre fra Dublin og vi stopper for en pause på veien.

Ved ankomst Belfast lærer vi byen å kjenne med en bytur og besøk på det påkostede Titanic-senteret. I løpet av byturen får vi se blant annet Belfasts rådhus og området rundt. Vi besøker også H&W verftsområde der det berømte fartøyet Titanic ble bygd. Vi får også se de katolske og protestantiske boligområdene, som med sine veggmalerier vitner om en turbulent fortid. Turen omfatter mange interessante bygninger, som for eksempel The Crown Bar, The Waterfront Theatre og Belfast Opera House.

Verdens største Titanic-utstilling ble åpnet i Belfast, eksakt 100 år etter det tragiske forliset. Utstillingen beskriver i detalj, med den nyeste teknologi, hvordan fartøyet ble bygget, om jomfrureisen og det tragiske forliset. Utstillingen er spredt over 6 etasjer og omfatter 9 gallerier, hver del med detaljerte beskrivelser av de ulike stegene i Titanics reise.

Middag på hotell eller lokal restaurant i Belfast.

Dag 4    Utflukt til Antrim-kysten (F)
Vi spiser Ulster-frokost på hotellet før vi forlater storbyen for den vakre Antrim-kysten. Vi får se Giant’s Causeway og hengebroen Carrick-a-Rede.

De spesielle steinformasjonene som kallas Giant’s Causeway antas å ha kommet fra stivnet lava for ca 6 millioner år siden. I dag er plassen beskyttet og listet under Unescos Verdensarv. 

De som ønsker kan spise lunsj på en forhåndsreservert restaurant for egen regning. Vi fortsetter så videre til hengebroen Carrick-a-Rede. Her kan du gå fra fastlandet og over til en liten øy. Hengebroen er veldig høy, men for den som våger å gå over kan man nyte fantastisk havsutsikt herfra.

Retur til hotellet i Belfast på ettermiddagen. Ettermiddagen og kvelden fri.

Dag 5    Avreise til Westport (F, M)
Etter frokost sjekker vi ut og reisen fortsetter til Westport på Irlands vestkyst. 

På veien stopper vi i Enniskillen og besøker Buttermarket med sine gallerier og butikker. Buttercourtyard er en av Irlands fremste håndtverks-senter. Her kan du kjøpe noen av de beste kunst- og håndtverksprodukter som alle er produsert av lokale kunstnere og artister.  I Enniskillen vil du også få tid til å spise lunsj på egenhånd. 

Middag og overnatting i Westport.

Dag 6     Avreise til Galway (F)
Etter frokost reiser vi sørover mot Galway. Underveis besøker vi Kylemore Kloster og kirken Gothic. 

Kylemore kloster er den eldste benediktinerkirken i Irland. Nonnene som har bodd her siden 1920 har en lang historie som når tilbake 340 år. Før nonnene var huset eid av Mitchell Henry, en engelsk handelsmann som ble forelsket i det vakre landskapet her. Han bygde også kirken Gothic mellom 1877 og 1881, som et minne om hans avdøde kone. Vi stopper på et hyggelig sted hvor man har mulighet til spise lunsj.  

Vi ankommer Galway på ettermiddagen og det blir en kort byvandring her før resten av ettermiddagen og kvelden er fri. 

Byturen er best å gjøre til fots ettersom den gamle bykjernen er veldig liten og full av smale men interessante smug til å utforske. Byen har drag fra middelalderen og på enkelte steder kan man fortsatt se den gamle bymuren. Under vandringen får vi se Lynch’s Castle, Eyre Square, den Spanske arken og katedralen.

Dag 7    Halvdagsutflukt til Cliffs of Moher (F,M)
Etter frokost blir det halvdags utflukt til Cliffs of Moher. 

Cliffs of Moher er en av Irlands fremste turistattraksjoner. De strekker seg 214 meter over Atlanteren og de er 8 km lange.  O’Briens tårn står stolt og blinker over klippene. Fra Cliffs of Moher kan man se Aranøyene, Galway vik, The Twelve Pins, the Maum Turk Mountains i Connemara og Loop Head i sør.

Vi spiser lunsj på veien for egen regning. Overnatting og avskjedsmiddag på hotellet i Galway.

Dag 8    Hjemreise (F)
Etter frokost henter bussen oss for transport til Dublin flyplass og retur til Norge. Det tar ca. 3 timer å kjøre fra Galway til flyplassen. 

F=frokost        M=middag

Hotell

30.april-02.mai - DUBLIN
CAMDEN COURT HOTEL****
Camden Street, 
Dublin 2

Sentralt 4 stjerners hotell som ligger en kort spasertur fra mange av Dublin's kjente severdigheter som Trinity College og St. Stephen's Green. Du finner manger restauranter, typisk irske puber og butikker rett ved hotellet. På hotellet finnes det en bar, 2 restauranter, treningsstudio, spa samt svømmebasseng. Rommene har flatskjerm-TV, telefon, gratis wifi, bad/dusj og hårføner. Du kan også lage deg en kopp kaffe og te på rommet.

   

2.- 4.mai - BELFAST
WELLINGTON PARK HOTEL *** 
21 Malone Road 
BT9 6RU Belfast, Northern Ireland

Et fint 3-stjerners hotell med beliggenhet i hjertet av Belfasts livlige område Queens Quarter og en kort gåtur til Belfasts bysentrum.
Hotellet har restaurant, bar og tilbyr gratis Wifi. Alle rom har flatskjerm TV, telefon, te/kaffe fasiliteter, bad/dusj med hårføner, skrivebord og sittegruppe.

   

04.-05.mai - WESTPORT
HOTEL WESTPORT****
Newport Road, Westport

Firestjerners familiedrevet hotell som ligger i Demesne i sentrum av Westport. Her er det flotte muligheter for utendørs aktiviteter i nærmeste område. Hotellet tilbyr komfortable rom, restaurant med lokal produsert mat, bar, treningsrom, spa og svømmebasseng. Alle rom har bad/dusj med hårføner, TV, telefon, gratis wifi og kaffe-/te-fasiliteter.

    

05.-07.mai - GALWAY
HARBOUR HOTEL***
New Dock Road, Galway

Harbour Hotel Galway er et familiedrevet hotel som ligger ved vannet i hjertet av Galway med bare få minutters gange til sentrum der du finner en mengde butikker og restauranter. Alle rom har skrivebord, TV, te/kaffe fasiliteter, bad/dusj med hårføner og gratis wifi.