St Petersburg - i tsarenes fotspor

Bli med oss når vi får førsteklasses innsikt om byens dramatiske historie om tsarer, intriger, mord, beleiringer og revolusjoner sammen med Russland-ekspert Elbjørg Haugsdal. Det blir fascinerende dager med byvandring for å se de klassiske palasser med løkkupler, båttur på elva og felles måltider i Russlands kulturelle sentrum. 

St. Petersburg er Russlands nest største by, var tsarenes hovedsete og landets hovedstad i nesten 200 år. Byen er tidligere kjent som Petrograd, og senere Leningrad. Fortsatt fremstår St. Petersburg som en keiserlig storhet og er en destinasjon i verdensklasse. Byen, som er bygget på mer enn 42 øyer, har over 300 barokkbroer og fult av klassiske landemerker fra de tidligere tsarer med edle palasser, helt fra «Peter den store» til Nicolai II. Samtidig kan vi nå se at byen kombinerer godt sin russiske arv med et tydelig europeisk perspektiv. 

Byen er det kulturelle hjertet av det moderne Russland. Listen over unike steder for minneverdige oppdagelser er endeløs. Eremitasje-museet - som strekker seg over seks bygninger hvorav Vinterpalasset er den mest kjente - har både en av verdens største og eldste samling av kunst, skatter og antikviteter, og er en av de vakreste bygningene i Russland. 

St Petersburg er et spennende reisemål og med Elbjørg som vår reiseleder for denne turen, skal vi få oppleve hjertet av russisk kultur, historie, arkitektur og mat. St. Petersburg settes på listen over verdens spennende reisemål.

Reiseleder på denne turen er Elbjørg Haugsdal. Hun er med på alt fra rundreiser, elvecruise, vandringer og aktive turer til temareiser og opera- og musikkreiser. Hennes spesialområde er Russland og resten av Europa, men er også på reisefot ellers i den store verden. Elbjørg er opptatt av god service og tar rollen som reiseleder seriøst. Hun er flink til å «se hver og en i gruppen», og passer på at gjestene får innfridd sine forventninger. 

Høydepunkt:
✔ Byvandring og båttur
✔ Russlandekspert Elbjørg er med 
✔ Vinterpalasset med Eremitasjen
✔ Utflukt til Peters den stores sommerpalass

Pris fra:
11 990,-
Dager:5
Pris inkluderer:
• Fly Oslo – St. Petersburg t/r inkl flyskatter
• 4 netter på hotell inkl frokost
• 3 lunsjer
• 3 middager
• Sightseeingprogram som beskrevvet
• Båttur på elven Neva
• Skandinavisktalende lokalguide
• Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
• Visum til Russland
TransportType:FLY
Bestill reise

Hotell

DASHKOVA RESIDENCE (***)
Ulitsa Galernaya 15, Admiralteyskiy, 190000 St. Petersburg

Dashkova Residence er et enkelt og hyggelig hotell med sentral beliggenhet i Tsentralny-området i St. Petersburg. Hotellet har gratis wi-fi og døgnåpen resepsjon. Rommene er utstyrt med TV, kjøleskap, kaffe-/tekoker og hårtørker.


 

Program

Dag 1        Avreise/ankomst (M)
Avreise fra Oslo med fly via Stockholm til St. Petersburg. Vi blir hentet på flyplassen og tatt med til hotellet for innsjekk. Vi spaserer til en lokal restaurant hvor vi spiser felles velkomstmiddag. 

Dag 2         Bysightseeing (F, L)
Etter frokost blir det by-sightseeing med mange av byens høydepunkter, inkludert et besøk i Peter-Paul festningen som i dag er et museum og gravsted for alle tsarene fra Peter den store til Nicloai II. Ettermiddagen til fri disposisjon. (Det jobbes med å få til en valgfri konsert/ballett, men programmet er foreløpig ikke lagt ut ennå.)

Dag 3        Vinterpalasset og båttur (F, L, M)
Etter frokost besøker vi det berømte Vinterpalasset.  En av byens største severdigheter er nettopp Vinterpalasset, tidligere tsarfamilienes hovedpalass, tegnet av Bartolomeo Rastrelli. Vinterpalasset er i dag et av fem palasser som rommer et av verdens største og mest berømte kunstmuseer; Eremitasjen, grunnlagt av Katharina den store i 1764. Vi spiser lunsj på en lokalrestaurant før vi skal på båttur. St. Petersburg ligger på 42 øyer og er gjennomsyret av kanaler og sideelver til hovedelven Neva.
Felles middag om kvelden. 

Dag 4        Peterhof og Katarinapalasset (F, L, M)
Utflukt til Peterhof  - Peter den Stores sommerresidens, også kalt Russlands Versailles. Vi ser palasset fra utsiden og besøker vi den vakre parken. Videre til landsbyen Pushkin sør for St. Peterburg hvor vi besøker Katarinapalasset. Felles avskjedsmiddag. 

Dag 5        Hjemreise (F)
Vi har formiddagen fri, frem til felles avreise til flyplassen. Fly tilbake til Norge via Stockholm.

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag
 

Viktig informasjon

Russland har visumplikt for norske statsborgere og dette må ordnes før avreise. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato og ha minst 2 motstående, ubrukte sider. Ødelagte eller bøyde pass aksepteres ikke. Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar dersom innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes eget ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Avganger & priser - St Petersburg - i tsarenes fotspor

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
20/10Oslo GardermoenSt Petersburg - i tsarenes fotsporMer enn 811 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom    kr 850,- (begrenset antall)

Flytider med SAS:
20. okt    Oslo Gardermoen – Stockholm    09:25 – 10:30
20. okt    Stockholm – St. Peterburg            12:30 – 14:50
24. okt    St. Petersburg – Stockholm          15:05 – 15:35
24. okt    Stockholm – Oslo Gardermoen   16:45 – 17:40

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Verdt å vite:
For å delta på turen må man være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. 
Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.