Sachsen og Dresden

Bli med til den flotte nasjonalparken Saksiske Sveits, hvor vi skal oppleve en spennende miks av kultur og historie i det tidligere DDR. 

Bare et steinkast unna verdensberømte Dresden, ligger området kalt Saksiske Sveits i det sør-østlige hjørnet av Tyskland. Kjent for bisarre fjellformasjoner og flott natur, er området er yndet besøksmål.

Vi skal selvfølgelig bli kjent med Sachsens hovedstad Dresden, som til tross for store ødeleggelser under andre verdenskrig er en av Tysklands vakreste byer. Vi skal se de flotte slottene Pillnitz og Wackerbarth, hvor kongene i sin tid festet til de tidlige morgentimene. Vi skal ta en rolig sykkeltur i flatt terreng, nyte utsikten fra båten på elven Elbe, se vinmarker og besøke en vingård og ikke minst se de fantastiske fjellformasjoner i området rundt Basteiklippen.

Vi skal bo sentralt i koselige Pirna og med oss har vi en norsktalende reiseleder som tar godt vare på hver og en.
 

Høydepunkt
✔ Byvandring i Dresden
✔ Flotte fjellformasjoner
✔ Båttur på Elbe
✔ Vakre slott

Pris fra:
10 450,-
Dager:5
Pris inkluderer:
• Direktefly Oslo – Praha t/r inkl flyskatter
• 4 netter på 4* hotell i Pirna inkl frokost
• 1 lunsj (ekskl drikke)
• 2 middager (ekskl drikke)
• Sightseeingprogram og transport iht program
• Engelsktalende lokalguide
• Norsktalende reiseleder

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
• Evt. tips til guider
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme

Dag 1    Avreise/ankomst (M)
Avreise fra Oslo Gardermoen med direktefly til Praha. Ved ankomst Praha blir vi hentet i buss og kjører over grensen til Tyskland og Sachsen. Vi bor på et trivelig hotell midt i koselige Pirna, «hovedstaden» i det saksiske Sveits. Her venter en standsmessig gamleby, brosteinsbelagte gater, små torg og hyggelige butikker. Berømt ble byen gjennom den venetianske kunstneren Bernardo Bellotto, bedre kjent som Canaletto. Tilsammen ble det 11 flotte verk av byen, som er den eneste småbyen kunstneren har malt. Etter ankomst i Pirna, er det god tid før middag til å utforske på egen hånd eller slappe av på tradisjonsrike hotellet. De som ønsker kan ta en spasertur sammen med reiseleder.

Dag 2    Pillnitz  - et lystslott av dimensjoner (F)
Som en av Tysklands mest kjente sykkelveier, strekker Elberadweg seg 727 km langs Elbens bredder fra Det saksiske Sveits i sør til Cuxhafen ved Hamburg i nord. Vi tar i dag for oss strekningen mellom Pirna og Pillnitz, en kort snutt på ca 10 km på rolige, flate sykkelveier. Vel fremme i Pillnitz, utforsker vi det historiske anlegget og den velholdte slottsparken. Her skjedde politikk og skandaler, her bodde August den Sterkes elskerinne i to år, og her ble de største barokke festene holdt. Vi sykler sammen tilbake til hotellet og resten av dagen er til egen disposisjon. 

Dag 3    Dresden - Nord-Europas Firenze (F, L)
Dresden byr på kultur og arkitektur i verdensklasse! Bli med på en vandring i Dresdens gamleby, hør historier fra fordums tid til i dag, og bli kjent med Dresdens dramatiske fortid. Som mål for de alliertes bombinger i 1945, lå byen i grus. Etter mange år med gjenoppbygging, kan Sachsens hovedstad igjen skryte av å være en av Tysklands desidert vakreste byer. Fra den nydelige Semperoperaen, til Frauenkirche og den berømte Zwinger, byr Dresden på spennende opplevelser for selv den mest kresne besøkende. Etter byvandring drar vi ut på Elben med dampskip, og nyter byen fra vannet og spiser en god lunsj. Vel tilbake i Pirna om ettermiddagen, er resten av dagen/kvelden til egen disposisjon. 
    
Dag 4    Bastei & Schloss Wackerbarth (F, M)
Gode sko er et «must» i dag, når vi tar turen fra Elbedalen og opp til den verdensberømte Bastei. Kjent for sine bisarre sandsteinsklipper og fjellformasjoner er området rundt Basteiklippen en av turens store høydepunkt. Ta turen over Basteibroen og sku ¬utover dalen og det vakre landskapet. Bussen henter oss på toppen, og etter litt tid på hotellet, reiser vi til Radebeul for en hyggelig vandring blant vinranker, en smak av de edle dråper og en deilig middag på Schloss Wackerbarth. Nyt en hyggelig kveld i godt selskap på Europas første opplevelsesvingård! 

Dag 5    Hjemreise (F)
Utsjekk og buss tilbake til Praha for hjemreise med fly. 

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag
 

Hotell

ROMANTIK HOTEL DEUTSCHES HAUS
Niedere Burgstarsse 1, 01796 Pirna

Sentralt beliggende hotell i Pirnas gamleby, en vakker liten by med masse historie. Hotellet har gratis wi-fi for sine gjester. Alle rom har eget bad med dusj, hårtørker og TV. 

Avganger & priser - Sachsen og Dresden

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
21/9Oslo GardermoenSachsen og DresdenMer enn 810 450,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom   kr    850,-

 

Flytider med Norwegian:
21. sep    Oslo Gardermoen – Praha  kl 08:25 – 10:25
25. sep    Praha – Oslo Gardermoen  kl 12:30 – 14:30

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Begrensninger:
For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje.