Skip to main content

Singeltur til Gdansk

Bli med til Gdansk, den gjestfrie, sjarmerende og fargerike polske byen som ligger vakkert til ved Motlawaelven.  
 
Gdansk er en av Polens eldste byer – med over 1000 år gammel historie. Denne koselige havnebyen ble nesten totalt ødelagt under 2. verdenskrig men har blitt bygget opp igjen i gammel stil og fremstår nå nesten vakrere enn før krigen. Byen kan lokke med en mengde gode restauranter, fine butikker, gallerier, en vakker gamleby og ikke minst et hyggelig prisnivå. 

Vi skal vandre gjennom koselige, brosteinsbelagte gater, og besøke den nydelige Mariakirken. Gamlebyen er perfekt å utforske til fots! På vår halvdagsutflukt skal vi besøke Malbork, verdens største mursteinsslott. Malbork står på UNESCO sin liste over verdensarven og har en sentral og viktig plass i polsk historie. Komplekset er enormt og historien lang og dramatisk. Det blir også et besøk på Solidaritetssenteret og utflukt til Sopot. Dette feriestedet var dominert av overklassen i gamle dager og det bærer byen preg av den dag i dag. Byen er også kjent for sine vakre sandstrender. 
 
Vi bor sentralt ved gamlebyen.
 

Gled deg til
 • Besøk på Malbork Slott
 • Besøk på Solidaritetssenteret
 • Historisk byvandring i Gdansk

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (M)

  Avreise fra Oslo med Norwegian til Gdansk. Etter innsjekk er det litt tid på egenhånd før felles middag på lokal restaurant.

 • DAG 2: Byvandring i Gdansk (F)

  Etter frokost skal vi ha en omvisning til fots i Gdansk. Gdansks historie strekker seg mer enn 1000 år tilbake i tid og er en av de mest sjarmerende byene nord i Polen. Vi skal på vår omvisning se historiske bygninger, monumenter og hyggelige gater. Ettermiddagen/kveld er fri til egen disposisjon.

  Byvandring i Gdansk (F)
 • DAG 3: Utflukt til Malbork (F)

  Etter frokost skal vi på en utflukt til Malbork. Dette er verdens største mursteinsslott og har en sentral og viktig plass i polsk historie. Den ble bygget av Den tyske orden og var i sin tid Tempelriddernes hovedsete. Dette er en reise i tid hvor vi får høre om Tempelriddere, polske konger samt svenske og prøyssiske tropper som alle har satt sine spor på Malbork. Ettermiddagen/kveld er fri til egen disposisjon.

 • DAG 4: Besøk til Solidaritetssenteret og tur til Sopot (F, L, M)

  Etter frokost tar vi bussen til Solidaritetssenteret. Her får vi en guidet omvisning før vi fortsetter turen til Sopot, feriebyen som er kjent for sine fantastiske sandstrender. Her skal vi spise en god lunsj. Vi vil også få tid til å utforske byen på egenhånd før vi returnerer til vårt hotell i Gdansk. Felles avskjedsmiddag om kvelden.

  Besøk til Solidaritetssenteret og tur til Sopot (F, L, M)
 • DAG 5: Hjemreise (F)

  Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen.

Slik bor du

Hotel Sadova ligger sentralt i Gdansk, bare 10 minutters spasertur fra Gamlebyen. Hotellet er smakfullt innredet og har  restaurant, bar, innendørs svømmebasseng, treningssenter og spa, samt gratis wi-fi. Alle rommene er utstyrt med blant annet TV, a/c, minibar, hårtørker og kaffe/tekoker. 

Hotel Sadova ****
Łąkowa 60, 80-769 Gdańsk

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Gdansk flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Gdansk flyplass

Varighet
ca. 1,5 timer
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Status:
Fullt

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Temperatur og vær


 
  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Warszawa -1 / -6 1 / -5 6 / -2 13 / 3 19 / 8 22 / 11 23 / 13 23 / 12 18 / 9 13 / 5 6 / 1 1 / -3
Krakow 0 / -7 2 / -5 7 / -1 14 / 3 19 / 8 22 / 11 23 / 12 23 / 12 19 / 9 14 / 4 7 / 0 2 / -4
Gdansk 1 / -3 1 / -3 5 / -1 9 / 2 15 / 6 19 / 11 21 / 13 21 / 13 17 / 11 12 / 7 7 / 3 3 / 0