Skjærgårdscruise i Kroatia

Kroatias skjærgård er et sant øyparadis! Kyststripen Split - Dubrovnik byr på krystallklart vann, kalksteinklipper og sandstrender, ispedd unike middelalderbyer og historiske landemerker.

Reiserute: Split - Korčula - Mljet & Dubrovnik – Dubrovnik - Pelješac - Hvar - Bol - Split ​

Her får du en behagelig utgave av øyhopping, hvor vi overnatter på vår private båt og nyter late dager på soldekket samtidig som vi får oppleve en ny havn, på en ny øy, hver dag. Hver morgen får vi servert deilig frokost og til lunsj serveres deilige retter fra Middelhavet.

Foruten middagen vi skal innta på landsbyfesten i Trstenik, så skal vi spise 3 middager om bord på båten, en av disse kapteinens middag. Ellers anbefaler vi våre gjester å prøve en lokal restaurant i havnen/byen vi har lagt til kai i. Båten ligger alltid til kai natten over, så du har god tid til å utforske havneområdet. 

Båten har kun 20 lugarer og er av premium-superior standard, og det er kun reisende med Aller travel på denne avgangen. Vi blir derfor tatt godt vare på av det profesjonelle mannskapet, og kapteinen seiler oss trygt rundt bukter og øyer i Adriaterhavets vakre skjærgård.

 

Ved hver havn tar vår dyktige reiseleder Aase oss med for å se katedraler, palasser, lokale markeder og flotte utsikter. Vi besøker blant annet øya Hvar, som for mange er kjent som et solrikt sted, og hvor vi anbefaler å kjøpe med øyas spesialiteter som lavendelolje, tørket oregano og honning. Vi får også med oss byen Split med sitt keiserpalass, og byen Dubrovnik som selv har utpekt seg til «Kroatias hovedstad for sjarme og kultur». Det blir garantert mange flotte steder langs Adriaterhavets kroatiske kyststripe. 

Denne reisen har en god harmoni av utflukter og opplevelser, hyggelig lag om bord, og tid til selv å nyte sjøluften, båten, et bad i havet og det gode kroatiske kjøkken. Vi reiser utenfor turistsesongen, og den perfekte tiden for å nyte været og cruiset. 

Hyggelige opplevelser og spennende utflukter venter. Velkommen ombord!

Med oss som reiseleder har vi Aase Kristiansen. Hun er svært erfaren og har vært på mange turer i Kroatia. Hun vil ta godt vare på hver og en.

Høydepunkt
✔ Egen cruisebåt for vårt selskap
✔ Utflukt til Split og Dubrovnik
✔ Besøk på fire ulike øyer 
✔ I Marco Polos fotspor på øya Korčula
✔ Landsbyfest med middag

Maks. antall deltakere på denne turen er 32 personer. 

Pris fra:
17 990,-
Dager:8
Prisen inkluderer:
• Flyreise t/r Oslo – Split inkl. flyskatter
• 7 netter i valgt lugartype
• 7 frokoster
• 6 lunsjer
• Transport til/fra båten ved ankomst/avreise
• Sightseeingprogram som beskrevet
• 3 middager (inkl. kapteinens middag)
• Lokalguide i Dubrovnik og Korčula
• Landsbyfest med middag i Trstenik
• Norsk reiseleder

Prisen inkluderer ikke:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Besøks- og havneskatter (40 euro pr. pers.)
• Tips til mannskapet om bord (ca 50 euro pr. pers.)
• Tips til lokale guider
• Evt. tilslutningsfly
• Evt. andre lugartyper
TransportType:FLY
Bestill reise

Båten

Båten er fra Katarina line, premium-superior standard, vi skal reise med båten «Dream» . Båten har komfortable 20 lugarer og det er kun reisende med Aller travel på denne avgangen. Det er wi-fi om bord, men med varierende dekning. Alle lugarene har eget bad med dusj og toalett. Lugarene befinner seg på nedre dekk, hoveddekk og øvre dekk. De 2 bakerste lugarene på nedre dekk er nærmest motoren og vil være mest utsatt for motorstøy, og har derfor redusert pris. Ettersom man er om bord i en båt, vil man uansett lugar kunne merke støy og vibrasjoner fra motoren, men båten vil ikke kjøre om natten.  

FAKTA:
Båtnavn:
Dream
Antall lugarer: 20
Lengde: 40,1 meter
Bredde: 8 meter
Soldekk: 200 m² 
Byggeår: 2017
Motor: 2 x 335 hk

Kart over lugarer

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke ruter som egner, og således vil mannskapet om bord se an hver dag og tilrettelegge reiseruten deretter.

DAG 1        AVREISE – ANKOMST (L)
Avreise fra Gardermoen. Ved ankomst Split blir vi hentet på flyplassen og kjørt til havnen. Innsjekk på båten ca kl 12. Split er en historisk by som ligger på UNESCOs verdensarvliste, her finner vi mengder av romersk arkitektur - og av spesiell interesse er det praktfulle Diocletians palass, en gang bebodd av den romerske keiseren. Det blir velkomstcocktail og lunsj om bord. De som ønsker kan bli med reiseleder på en spasertur i Split om ettermiddagen kvelden. Overnatting i Split.

DAG 2        SPLIT - KORČULA (F, L)
Om morgenen forlater vi denne flotte byen og starter vårt cruise mot øya Korčula, best kjent som fødestedet til Marco Polo. Vi stopper for lunsj i en av de bortgjemte buktene underveis. Tidlig ettermiddag ankommer vi Korčula - en vakker middelalderby. Vi blir med på en guidet omvisning i byen før vi får tid på egen hånd. Korčula har et rikt utvalg av restauranter og det er mange barer og klubber for de som leter etter kveldsunderholdning. Overnatting i Korčula.

DAG 3        KORČULA - MLJET & DUBROVNIK (F, L, M)
Neste morgen drar vi videre sørover til øya Mljet. Du kan velge å spasere til de berømte saltvannene i Mljet National Park (billetter betales på stedet) eller nyte båttur til St Mary Isle, hvor du vil besøke et gammelt benediktinerkloster og en kirke fra det 12. århundre. Alternativt kan du også leie kajakker, sykler, scootere eller cabriolet til å utforske nasjonalparken på egen hånd. Tilbake til båten til lunsj etterfulgt av avgang til Dubrovnik. Sen ettermiddag ankommer vi Dubrovnik, men før vi knytter tauene i havnen Gruž vil kapteinen ta oss med på cruise langs sidene av de gamle bymurene mens vi spiser middag om bord. Overnatting i Dubrovnik.

DAG 4        DUBROVNIK (F)
Etter frokost blir vi med på en guidet byvandring i Dubrovnik før vi deretter får tid til å utforske byen på egen hånd. Tar du taubane fra gamlebyen til Srđ-fjellet får du muligheten til å ta de beste bilder av byen og kan nyte naturskjønn utsikt utover mot Elaphiti-øyene. I Dubrovnik kan du finne mange fine steder å spise lunsj og middag (ikke inkludert). For de som føler seg ekstra spreke anbefaler vi å gå på den berømte bymuren, 1.940 meter lang og kanskje ta en spasertur langs gaten Stradun - både en gate og et torg innenfor bymurene. Overnatting i Dubrovnik.

DAG 5        DUBROVNIK - PELJEŠACHALVØYA (F, L, M)
Om morgenen seiler vi videre mot Pelješac-halvøya, kjent for sin utmerkede vin. Før lunsj blir det en kort stopp på en av Elaphiti-øyene og om ettermiddagen ankommer vi i Pelješac. Her blir vi hentet i buss og tatt med til den lille landsbyen Trstenik hvor de fleste familier holder på med vinproduksjon. Etter en kort sightseeing får vi oppleve en typisk «landsbyfest» med kroatiske delikatesse og lokale produkter. Transport tilbake til båten om kvelden. Overnatting ved Pelješac-halvøya.

DAG 6        PELJEŠAC - HVAR (F, L)
Om morgenen kjører vi videre mot øya Hvar. Lunsjstopp på den lille øya Šćedro etterfulgt av et svømmestopp på Pakleni-øyene. Vi ankommer Hvar om ettermiddagen. Hvar er den lengste øya i
Adriaterhavet og en av de med mest sol. Man kan finne flere historiske landemerker i Hvar; f.eks Renaissance-katedralen med sitt opprinnelige tårn og det eldste offentlige teater i Europa som ble grunnlagt i 1612. Er du sprek kan du gå opp til byens fort med utsikt over havnen for å få litt nydelig utsikt mot båten og Pakleni-øyene. Om kvelden tilbyr Hvar et stort utvalg av underholdning – massevis av restauranter, barer og kafeer. Overnatting i Hvar.

DAG 7        HVAR - BOL (F, L, M)
Vårt siste stopp er øya Brač og den pittoreske byen Bol. Her kan man gå langs strandpromenaden eller svømme ved en av de mest kjente strendene i Dalmatia - Zlatni Rat (den gylne kappen – kjent for grusforskjellene fra side til side ettersom vinden og bølgene hele tiden forandrer sin form). Bol er en typisk fiskerlandsby forvandlet til et populært turistmål. Vi seiler mot Split. Denne kvelden er det kapteinens avskjedsmiddag om bord. Overnatting i Split eller i nærheten.

DAG 8         SPLIT - HJEMREISE (F)
Tidlig morgen er det avgang mot Split og ved ankomst er det på tide å si farvel til mannskapet! Vi sjekker ut av båten tidlig om morgenen og transfer til Split flyplass.

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag
 

Avganger & priser - Skjærgårdscruise i Kroatia

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
7/9Oslo GardermoenSkjærgårdscruise i Kroatia217 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Pris pr person, nedre dekk   fra kr 13.990,-    11.-18. mai 2019

Pris pr person, nedre dekk   fra kr 17.990,-      7.-14. sep  2019

Tillegg:

Hoveddekk:                  kr 1.000,- pr person

Øvre dekk:                    kr 1.500,- pr person (kun 1 lugar)

Enkel lugar:                  pris på forspørsel

Flytider med Norwegian
11.-18. mai og 7.-14. september:
Oslo Gardermoen – Split    kl 07:10 – 10:00
Split – Oslo Gardermoen    kl 10:40 – 13:30

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.
 

Begrensninger:
For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Turen er derfor dessverre ikke egnet for reisende med krykker, rullestol eller rullator.