Skip to main content

Herlige Costa Brava

Costa Brava betyr «den ville kysten» på spansk. Navnet kommer fra det dramatiske landskapet av flotte strender, klipper og knallblåe hav. Kysten strekker seg på nord-østsiden av Spania, fra Barcelona i sør og nordover mot den franske grensen. Her har vi funnet vår spanske perle, i byen Lloret de Mar som er en livlig middelalderby med nydelige strender, hyggelige butikker og mye spansk sjarme. Vi skal nyte stedet, få med oss høydepunktene langs kysten og vi legger opp til flere valgfrie utflukter for at du kan krydre dagene som du vil. 

Det er ikke vanskelig å trives i Lloret de Mar. Byen innehar en rekke artige oppdagelser som middelalderslott, frodige parker og for ikke å glemme den nydelige gotiske kirken midt i byen. Den første dagen tar vi en felles byvandring for å bli kjent. Vi bor godt på vårt nyåpnede hotell som ligger med gangavstand til stranden og sentrum. Vi vil få flere anledninger til å nyte hotellets fasiliteter i løpet av reisen.

På programmet står selvfølgelig den katalanske hovedstaden, Barcelona. Storbyen med flere kjente landemerker på UNESCOs verdensarvliste. Her skal vi få med oss den ikoniske basilikaen la Sagrada Família som ble påbegynt i 1883, men som fremdeles ikke er ferdigbygd, samt flere av byens andre severdigheter. Vi skal også ta en dagsutflukt til Salvador Dalís by, som er en vakker fiskelandsby ved navn Cadaqués.

Costa Brava byr på flere sjarmerende byer og bygninger, en mengde gode viner og et vakkert landskap med flotte fjell og grotter. Vi legger derfor opp til valgfrie utflukter for at du kan få med deg dette på reisen til «den ville kysten» av Spania. 
 

De valgfrie utfluktene er:
- Vingårdsbesøk i Empordá
- Rundtur i gamlebyen i Girona
- Oppleve naturparken Montserrat og klosterbesøk 

Gled deg til
 • Å bo i strandperlen Lloret de Mar
 • Flott og nytt Spa-hotell med halvpensjon
 • Heldagsutflukt til Barcelona
 • Spennende valgfrie utflukter

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

 • DAG 1: Avreise/Ankomst (M)

  Avreise fra Norge til Barcelona. Vår skandinavisktalende reiseleder møter på flyplassen og tar oss med direkte til Hotel L'Azure i Lloret del Mar hvor vi skal bo under hele oppholdet. Turen tar litt over 1 time. Felles middag på hotellet om kvelden hvor vi blir bedre kjent med hverandre.

 • DAG 2: Byvandring i Lloret de Mar (F, M)

  Etter frokost på hotellet vil vår reiseleder ta oss med på en hyggelig byvandring i Lloret de Mar, slik at vi blir litt kjent med denne kystbyen. Vi avslutter med lunsj (valgfritt, ikke inkludert) for de som ønsker dette. Resten av dagen til fri disposisjon. Felles middag på hotellet om kvelden.

  Byvandring i Lloret de Mar (F, M)
 • DAG 3: Heldagsutflukt til Barcelona (F, L, M)

  Etter frokost reiser vi med buss til Barcelona med vår reiseleder som tar oss med rundt i denne vakre storbyen. Vi får se Barcelonas vakreste bygninger og severdigheter med en norsktalende guide.
  Turen foregår med buss og til fots. På turen besøker vi noen av Barcelonas hovedattraksjoner som Barrio Gótico, Sagrada Familiakirken og den fantastiske utsikten fra Montjuic. Felles lunsj. Tilbake på hotellet om ettermiddagen, og resten av kvelden fri. Middag på hotellet om kvelden.

  Heldagsutflukt til Barcelona (F, L, M)
 • DAG 4: Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

  Frokost på hotellet og dagen til fri disposisjon eller bli med på valgfri utflukt. Middag på hotellet om kvelden.

  Valgfri utflukt: Vingårdsbesøk – Mas Oller (pris EUR 95 pr pers, minimum 10 deltakere)
  Etter dagens frokost er det tid for vingårdsbesøk. Vinregionen Empordá har en lang vinproduksjonstradisjon bak seg, og i dag er det mer enn 420 vinprodusenter spredt over hele regionen. Mas Oller, er en av de eldste vingårdene, og har eksistert siden 1600-tallet. Gården er familieeid og selger 50-60 000 flasker vin hvert år. Fin gjestfrihet og favoritter av rød og hvitvin gjør Mas Oller vel verdt et besøk. Vi spiser lunsj på et pittoresk sted langs kysten før vi vender hjem til hotellet ((3-retters lunsj m/drikke). Resten av dagen til fri disposisjon.

 • DAG 5: "Salvador Dalis verden" Cadaques og Figueres (F, L, M)

  Etter dagens frokost henter bussen oss og kjører oss til byen Figueres hvor vi skal besøket det kjente Dalí museet. Etter museumsbesøket kjører vi videre til fiskelandsbyen Cadaqués som er regnet som den vakreste småbyen på Costa Brava kysten. Dens skjønnhet har tiltrukket seg flere kunstnere i forrige århundre som fant inspirasjon i denne fortryllende byen, inkludert Marcel Duchamp, Federico García Lorca og Pablo Picasso. Cadaqués er imidlertid best kjent for å være hjembyen til Salvador Dalí. Vi spiser en lunsj på en lokal restaurant før vi skal bli kjent med byen til fots.

 • DAG 6: Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

  Frokost på hotellet og dagen til fri disposisjon eller bli med på valgfri utflukt. Middag på hotellet om kvelden.

  Valgfri utflukt: Girona, (pris EUR 85, minimum 10 deltakere)
  Avreise med buss fra hotellet. Vår norsktalende guide tar oss med gjennom den karakteriske gamlebyen i Girona. La Judería som er en av de best bevarte jødiske kvarter i verden er en labyrint av smale gater som dateres tilbake til Middelalderen. La Muralla- bymuren som ble bygget for å beskytte seg mot inntrengere, Sant Félix kirken og selvfølgelig katedralen Santa María.
  Vi avslutter turen med lunsj på en hyggelig lokal restaurant.(3-retters lunsj m/drikke).

  Fridag eller valgfri utflukt (F, M)
 • DAG 7: Fridag eller valgfri utflukt (F, M)

  Frokost på hotellet og dagen til fri disposisjon eller bli med på valgfri utflukt. Middag på hotellet om kvelden.

  Valgfri utflukt: Montserrat (pris EUR 80, minimum 10 deltakere)
  Naturparken til fjellet Montserrat er et av de mest besøkte i Catalonia. De gamle grottene har blitt formet for flere millioner år siden og det finnes bevis på at de har vært bebodd i pre-historien. På et tidspunkt ble grottene glemt og «gjenoppdaget» i Middelalderen av munkene i klosteret. De spesielle strukturene har vært til stor inspirasjon i mange av Gaudís verk, ikke minst La Sagrada Familia. Vi besøker det gamle klosteret Santa Maria de Montserrat, et gammelt benediktinerkloster kjent for statuen av Jomfru Maria kalt «Vår frue av Motserrat» som er Catalonias skytsengel. Vi får vi en omvisning i klosteret før bussen henter oss og kjører oss til lunsj på lokal restaurant (3-retters lunsj m/drikke).

  Fridag eller valgfri utflukt (F, M)
 • DAG 8: Hjemreise (F)

  Frokost på hotellet og dagen fri frem til avreise til flyplassen i Barcelona. Fly tilbake til Norge.

Slik bor du

Hotel L’Azure åpner dørene sine i mars 2021. Det ligger i gangavstand til både stranden og sentrum. Dette 4-stjernershotellet kan skilte med et bredt utvalg av flotte fasiliteter. Du kan slappe av i spa- og velværesenteret, koble av i TV-stuen og holde deg i form i treningssenteret. Hotellet har 2 restauranter, bar, 2 utendørsbassenger, samt en takterrasse med infinity pool kun for voksne. 
Alle rommene har TV med chromecast, a/c, telefon, safe, bad med gratis baderomsprodukter og hårtørker, gratis wifi og balkong.

HOTEL L'AZURE 4*
Esports, s/n,
17310 Lloret de Mar
Spania 

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avganger fra Oslo og Bergen 
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Barcelona flyplass

Varighet
ca. 3,5 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Barcelona  flyplass

Varighet
ca. 3,5 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Prisen inkluderer:
 • Direktefly Oslo – Barcelona inkl flyskatter
 • 7 netter på Hotel L'Azure
 • Halvpensjon på hotellet under hele oppholdet (frokost og middag)
 • Vin og vann inkludert til middag
 • Byvandring i Lloret de Mar
 • Utflukt til Barcelona inkl 3-retters lunsj m/drikke
 • Utflukt til Cadaqués og Figueres inkl 3-retters lunsj m/drikke
 • All transport, inngang og utflukter nevnt i programmet
 • Skandinavisktalende reiseleder fra ankomst

Prisen inkluderer ikke:
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider og drikke
 • Evt tips til guider/sjåfører
 • Valgfrie utflukter (bestilles/betales på plass)

  Tillegg bassengutsikt dobbeltrom (Begrenset antall):

  kr. 350,- pr person

  Tillegg for dobbeltrom for enkeltbruk (Begrenset antall):

  kr. 1 850,-  

  Tillegg for dobbeltrom for enkeltbruk med bassengutsikt  (Begrenset antall):

  kr. 2 550,- 

  Verdt å vite

  • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
  • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
  • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

  Temperatur og vær

    januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
  Madrid 10 / 3 12 / 4 16 / 6 18 / 7 21 / 11 27 / 15 31 / 18 31 / 18 26 / 15 19 /10 13 / 6 10 / 4
  Malaga 15 / 6 16 / 7 18 / 8 19 / 10 23 /12 27 / 16 30 / 19 30 / 19 27 / 17 22 / 13 18 / 10 15 / 7
  Calahonda 12 / 2 14 / 3 17 / 4 19 / 6 23 / 10 29 / 14 34 / 17 33 / 17 29 / 14 22 / 10 16 / 5 13 / 3
  Alicante (Calpe) 17 / 6 18 / 7 19 / 8 21 / 10 24 / 13 27 /17 30 / 20 31 / 20 28 / 18 24 / 14 20 / 10 18 / 7
  Barcelona 13 / 4 15 / 5 16 / 7 21 / 12 21 / 12 24 / 16 28 / 19 28 / 19 26 / 17 22 / 13 17 / 8 14 / 6
  Palma de Mallorca 15 / 8 16 / 9 17 / 10 19 / 11 22 / 14 26 / 18 29 / 21 30 / 22 27 / 16 23 / 16 19 / 12 17 / 10
  Tenerife 21 /15 21 / 15 21 / 15 22 / 16 22 / 16 24 / 18 26 / 19 29 / 21 28 / 21 26 / 20 24 /18 22 / 16
  Gran Canaria 21 / 15 21 / 15 22 / 15 22 / 16 23 / 17 25 / 19 27 / 20 27 /21 27 / 21 26 / 20 24 / 18 22 / 16

  Avganger & bestilling

  DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris

  Oktober 2021

  10/10Oslo GardermoenHerlige Costa BravaMer enn 812 990,-BestillMer informasjon