Skip to main content
Nyhet

Madrid - intenst og levende

Det sies at ingen by i verden er mer levende enn Madrid. Her finner vi verdensberømte museer og gallerier, storslått barokkarkitektur, tapas på hvert hjørne og et intenst gateliv.

På vår reise viser vår norske reiseleder Stine Bremar oss sitt Madrid. Hun har en brennende interesse for byen sin og kjenner Madrid meget godt. Det blir byvandring og besøk på nasjonalmuseet Prado, spasertur i Retiro-parken, gode lokale smaker samt mulighet for en dag i den praktfulle middelalderbyen Toledo.

Vi bor godt og sentralt, og det blir tid til å utforske hovedstaden på egenhånd også.
Bli med og kjenn på den ekte spanske atmosfæren!
 

Gled deg til
 • Tapas lunsj og lokale smaker
 • Praktfulle Toledo
 • Godt hotell i Madrids eksklusive shopping-distrikt

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1: Ankomst (L, M)

  Vi ankommer Madrid på formiddagen. Her møter vi reiseleder Stine og reiser videre med buss for en hyggelig og tradisjonell velkomstlunsj. Vi reiser så videre til hotellet for innsjekk. På veien forteller reiseleder om dagene som venter oss og på kvelden spiser vi felles middag på en lokal restaurant.

  Ankomst (L, M)
 • DAG 2: Bli kjent-tur i Madrid (F, L, M)

  Frokostbuffet på hotellet som alle dager. Vi får en orienteringsrunde i den spanske hovedstaden med buss, før det blir guidet byvandring i gamlebyen med tapas-lunsj underveis.

  Etter lunsj blir det tid til å utforske byen på egen hånd. Vi møtes igjen for felles middag på kvelden.

  Bli kjent-tur i Madrid (F, L, M)
 • DAG 3: Fridag eller valgfri utflukt til Toledo (F, M)

  Dagen er fri til å nyte på egen hånd, eller du kan bli med på en ekstra utflukt til Toledo. På kvelden får vi en smak av spanske spesialiteter til middag.

  Valgfri utflukt: Toledo, pris kommer(min. 15 pers) I dag blir det dagstur til Toledo, en av de vakreste byene i verden. Dette by-museet er kåret til “World Heritage City” av UNESCO og ligger bare 70 km utenfor Madrid. Bussturen til og fra er ikke så lang (ca. 1 time hver vei) og er en nydelig tur. Når vi ankommer Toledo vil du befinne deg i en av Europas eldste byer, også kalt «city of the three cultures», dette fordi kristne, muslimer og jøder har levd i fellesskap her i mange århundrer. Toledo er full av genuine Spanske bygninger, hvor du virkelig kan se byens lange historie og alle de forskjellige periodene og stilene (Arabisk, Gotisk, Mudejar, Renessanse og Barokk). Toledo er også byen hvor den fantastiske maleren El Greco levde på 1500-tallet. Omvisningen tar ca. 3 timer og blir en kombinasjon av buss-sightseeing og byvandring. Vi spiser lunsj på en tradisjonell spansk restaurant underveis.

  Fridag eller valgfri utflukt til Toledo (F, M)
 • DAG 4: Retiroparken og Pradomuseet & hjemreise (F, L)

  Etter frokost sjekker vi ut og setter bagasjen til oppbevaring. Liten spasertur i Retiro parken før vi går videre til det spektakulære Prado-museet. Her får vi en omvisning og utforsker mesterverkene av Bosch, Velázquez, Goya og Greco, og ikke minst beundrer vi interiøret i Prado-bygningen fra 1700-tallet. Vi spiser lunsj på Restaurante el Botanico, før vi setter kursen mot flyplassen og hjemreise på kvelden.

  Vi takker for turen og håper du kommer hjem med minner for livet.

  Retiroparken og Pradomuseet & hjemreise (F, L)

Slik bor du

Catalonia Goya ligger i en bygning fra 1800-tallet, rett ved Velázquez metrostasjon, i Madrids eksklusive shoppingdistrikt. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi, og ligger 5 minutters gange fra Retiroparken.

De lydisolerte rommene har klimaanlegg, tregulv og elegante, mørke møbler. Alle rommene har flatskjerm-TV med satellittkanaler, minibar og safe. Eget bad med hårføner.

Hotellet har en kafé-bar som er åpen til kl. 23.00. Det er en 24-timers resepsjon og romservice frem til kl. 23.00.

HOTEL CATALONIA GOYA ****
Goya 49, Salamanca
28001 Madrid
 

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Madrid flyplass

Varighet
ca. 4 timer*
Flyselskap
Norwegian

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Madrid flyplass

Varighet
ca. 3,5 timer
Flyselskap
FLYR

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom  (begrenset antall)

kr. 2 400,- 

Tilvalg/Utflukter

Valgfri utflukt til Toledo: pris kommer

Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding