Skip to main content

Rundreise Sri Lanka

I det indiske hav stikker det opp en grønn, tropisk øy, formet som en tåre som drypper ned fra Indias kyst. Sri Lanka er like unikt som vi vagt kan forestille oss. Gyllenbrune, lange strender, fargerike templer og tradisjoner, frodige rismarkeder, jungel og et rikt dyreliv.

Velkommen til en reise som begynner med noen herlige dager ved stranden i Hikkaduwa. Hotellet vi skal bo på her, eies og drives av norske Merete og hennes mann, og de gleder seg til å ta oss imot og vise oss deres Sri Lanka. Videre skal vi på safari i nasjonalparken, før vi skal opp i fjellandskapet.

Sri Lanka er en liten øy som innehar den typiske øy-mentaliteten der ting går i et behagelig tempo, menneskene er vennlige, smilende og gjestfrie. Størsteparten av befolkningen er buddhistiske, og britene har satt sitt preg på arkitektur og vaner etter en lang koloniseringstid av øya de kalte Ceylon.

Det kan virke kaotisk med kuer som rusler i gatene, trehjulinger, sykler og lastebiler om hverandre, men vi skal også trekke oss til de vakre strendene, se dyrelivet og sjela på landsbygda. Vi kommer tett på den tropiske naturen på den fantastiske togturen gjennom jungelen, dyrelivet møter vi på safari og når elefantene bader i elva på elefantbarnehjemmet. Det blir mystikk og tradisjon i kulturbyen Kandy og sus av den britiske kolonitid i byen Galle.

Vi reiser som en liten eksklusiv gruppe og bor på flotte hotell med alle fasiliteter. Klima er tropisk og varmt hele året og landet ligger kun 4,5 time i tidsforskjell fra Norge. November er den perfekte måned å reise fra høstmørket til varme og sol på Sri Lanka. 

Gled deg til
 • Tropisk jungel og frodige teplantasjer
 • Koselig norskeid hotell i Hikkaduwa
 • Gylne strender og palmesus
 • Safari i nasjonalparken
 • Britiske kolonitradisjoner i Galle

Slik bor du

 • Hikkaduwa: AT EASE BEACH HOTEL (***+)

  Lite, personlig hotell, drevet av norske Merete og hennes srilankiske mann. Hotellet har svømmebasseng, bar og restaurant, og er beliggende rett på den rolige delen av stranda i Hikkaduwa. Samtidig er det bare en kvarters rusletur langs stranda, eller 10 kroner med tuktuk, de dagene man vil oppsøke litt mer liv og røre, prøve flere typer restauranter, shoppe i en av de mange butikkene og lignende. Hotellet har basseng, restaurant og gratis wi-fi. Rommene er moderne innredet og har klimaanlegg, flatskjerm-TV, vannkoker, safe, eget bad med dusj.

 • Weligama: TWENTY-TWO WELIGAMBAY (***+)

  Hyggelig hotell rett ved stranden med og har utendørs basseng, bassengbar, restaurant og solterrasse.
  Rommene har balkong, klimanlegg, flatskjerm-TV, minbar, safe, gratis wi-fi og vannkoker.

 • Tissamaharama/Yala: OAK RAY WILD YALA HOTEL (****)

  Oak Ray Wild Yala hotel ligger i Tissamaharama, nær Yala nasjonalpark. Hotellet har restaurant, bar og et utendørs basseng. Alle rommene har bassengutsikt og har a/c, flatskjerm-TV, minibar, vannkoker, hårføner og gratis wi-fi.

 • Ella: 98 ACRES RESORT & SPA (*****)

  Ella, Bandarawela
  Et flott boutique-hotell beliggende i vakre omgivelser og med fantastisk utsikt. Hotellet har en unik design hvor det i stor grad er brukt lokale og bærekraftige/resirkulerte materialer. Hotellet har restaurant, bar, utendørs basseng og gratis wi-fi. Rommene har sittehjørne, flatskjerm-TV, vannkoker, balkong, eget bad med hårføner, badeprodukter og dusj eller badekar.

 • Kandy: THILANKA HOTEL (****)

  Hotellet ligger 5 minutters kjøring fra Kandy, og er omgitt av det naturskjønne naturreservatet Udawattaekelle og Hunnasgiriya-fjellene. Hotellet har utendørs basseng, restaurant og gratis wi-fi. Rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV, balkong, hårføner, vannkoker og et lite kjøleskap.

 • Negombo: GOLDI SANDS HOTEL ****

  Hotellet ligger flott til rett på stranden og er omgitt av koloniale, nederlandske bygninger og med kort vei til Negombo sentrum. Hotellet har utendørs basseng, restaurant som serverer både tradisjonelle retter og fersk sjømat. Rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV, balkong, minibar og vannkoker.

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  FM= Flymat / F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1: Avreise (FM)

  Avreise fra Oslo Gardermoen om ettermiddagen, vi flyr til Colombo via Doha. 

 • DAG 2: Ankomst Sri Lanka (L)

  Vi ankommer flyplassen i Colombo om morgenen. Vi blir hentet i buss og kjøres til Hikkaduwa på sørvestkysten av Sri Lanka hvor vi sjekker inn på et hyggelig hotell. Vi spiser felles lunsj på hotellet med informasjonsmøte. Resten av dagen og kvelden har vi fri til å slappe av og nyte omgivelsene.
  Kjørelengde Colombo flyplass til Hikkaduwa: ca 1,5 time

 • DAG 3: Hikkaduwa (F, M)

  Vi har formiddagen fri til å nyte svømmebassenget, stranden og omgivelsene. Hikkaduwa har et slags hippie preg over seg, med artige små butikker, markeder og enorme kokos palmer som vaier over alle strandrestaurantene. Om ettermiddagen drar vi på felles utflukt og vi skal få se havskilpaddene som kommer helt inn til strandkanten ved Hikkaduwa Beach. Vi besøker et skilpaddeklekkeri hvor de beskytter egg, og skadete elefanter og vi skal få lov til å være med å sette ut skilpaddebabyer tilbake i havet! Felles middag på hotellet om kvelden.

  Hikkaduwa (F, M)
 • DAG 4: Hikkaduwa – Madu River (F, M)

  Etter frokost drar vi på elvebåtsafari i mangroveområdet "Madu River" hvor vi får oppleve naturlig dyreliv og sett hvordan folk lever i dette området. Vi får for eksempel se hvordan de driver fiskeoppdrett, demonstrert kanelproduksjon og fiskemassasje. Det blir også besøk i månesteinmine hvor vi får se hvordan de kjente smykkesteinene produseres. Middag på hotellet.

  Hikkaduwa – Madu River (F, M)
 • DAG 5: Hikkaduwa (F, M)

  Vi nyter dagen i området eller på stranden. Det er også mulig å bli med på dagsturer eller aktiviteter som arrangeres av hotellet.
  Om kvelden blir det felles middag; stemningsfullt med grilling på stranden og levende lys med oppsendelse av lyslykter.

 • DAG 6: Hikkaduwa – Galle - Weligama (F, M)

  Etter frokost starter vi rundreisen for å se mer av Sri Lanka og vi setter kursen sørover mot den Unesco-vernede byen Galle, hvor vi besøker gamlebyen i Galle Fort. Her er det bygninger i kolonistil, sjarmerende små kafeer, gallerier og butikker. Vi får tid til å rusle litt rundt på egen hånd for å se oss om, og kanskje nyte noen forfriskninger på en av de koselige serveringsstedene. Etter en kjøreetappe til, blir det et kort stopp for å knipse noen bilder av de kjente stylte-fiskerne, som balanserer sittende på påler i vannkanten. Deretter innsjekk på det et fint strandhotell i Weligama. Middag på hotellet.
  Kjøretid fra Hiddaduwa til Weligama: Ca 1 time pluss stopp.

  Hikkaduwa – Galle - Weligama (F, M)
 • DAG 7: Weligama – Yala - safari (F, M)

  Rolig morgen hvor det passer fint med en morgendukkert og kanskje slappe av en stund under en parasoll på stranda. Klokken 10:00 reiser vi videre fra Weligama til Tissamaharama, og sjekker inn på det vårt flotte hotell, før det er tid for safari i Yala. I løpet av en ettermiddagsafari med jeep i nasjonalparken kan vi få øye på blant annet leopard, elefanter, bøfler, bjørner, krokodiller, påfugler, øgler og omkring 120 ulike fuglearter. Husk å lade batteriene i kameraet før denne opplevelsen! Middag på hotellet.
  Kjøretid fra Weligama til Yala: ca 3 timer

 • DAG 8: Yala – Ella (F, M)

  Dagens kjøreetappe går oppover, oppover og enda litt oppover, blant fjelltopper, teplantasjer og vannfall. Fremme i fjellbyen Ella, sjekker vi inn på et flott hotell som byr på en fantastisk utsikt over de omkringliggende fjellene. Herfra blir det en gåtur til «little Adams peak». Denne populære gåturen starter på stier gjennom irrgrønne teplantasjer langs åssidene, hvor man kan se hvordan tebladene blir plukket for hånd i store kurver balansert på hodet. Så blir turen noe brattere mot slutten opp til en topp med en helt fantastisk utsikt! I finvær er utsikten spektakulær og man kan få virkelig flotte bilder herfra! Dette er en lett tur på ca to timer og passer til alle aldre. Middag på hotellet.
  Kjøretid fra Yala til Ella: ca 1,5 time

 • DAG 9:  Ella – Nuwara Eliya – Kandy (F, M)

  I dag følger sjåføren oss til togstasjonen i Ella, og vi blir med på en spektakulær togreise gjennom nydelig fjellandskap. Mange beskriver nettopp denne etappen som en av høydepunktene fra sin reise på Sri Lanka. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte det fantastiske landskapet som svever forbi. På togstasjonen Nano Oya, blir vi igjen møtt av vår sjåfør. Her blir det mulighet til å spise lunsj på en fin restaurant i Nuwara Eliya (ikke inkl), med utsikt til den kjente innsjøen. Byen kalles ofte «lille England», på grunn av kolonihistorien, arkitekturen, klimaet og beliggenheten i høylandet. Det er også kjent som Sri Lankas kjøkkenhage da det frodige og behagelige klimaet gjør at nesten hele landets produksjon av grønnsaker dyrkes her. På veien videre nordover er det mulighet for et kort stopp ved en te-fabrikk for å se og smake hvordan den kjente Ceylon-teen produseres. Fremme i Kandy hvor vi sjekker inn på hotellet vi skal bo i to netter. Middag på hotellet.
  Togturens varighet: ca 2,5 timer i rolig tempo.
  Kjøretid fra Nuwara Eliya til Kandy: ca 2,5 timer

   Ella – Nuwara Eliya – Kandy (F, M)
 • DAG 10: Dag 10     Kandy (F, M)

  I dag blir det sightseeing og opplevelser inne i den sjarmerende tidligere hovedstaden. På programmet står det såkalte «tanntempelet». Dette er helt spesielt og veldig populært besøkt tempel, da en av Buddhas hjørnetenner er bevart her. Det sies at tannen ble fjernet før Buddhas kremering og smuglet til Sri Lanka i en prinsesses hår. I tillegg blir det mulighet for å se seg om i byen på egen hånd og kanskje gjøre unna litt suvenir-shopping. Te, krydder, smykker, edelsteiner, treutskjæringer, klær og masker er populære gaver å ha med hjem fra Sri Lanka. Om ettermiddagen kan man få med seg det kjente tradisjonelle kandyanske danseshowet (inkl). Middag på hotellet.

  Dag 10     Kandy (F, M)
 • DAG 11: Kandy – Pinnawala – Negombo (F, M)

  Fra Kandy reiser vi innom elefantbarnehjemmet, Pinnawala. På dette senteret blir skadde og foreldreløse elefanter tatt hånd om, samtidig som turister får en sjanse til nærkontakt med disse flotte dyrene. Vi får oppleve alle elefantene bli fulgt ned til elven for å bade, og mate babyelefantene med flaske. Når alle er mettet på elefantopplevelser, kjøres vi til Negombo hvor vi sjekker inn på hotellet vi skal bo de neste to nettene.
  Kjøretid fra Kandy til Pinnawala: ca 1 time
  Kjøretid fra Pinnawala til Negombo: ca 2,5 timer

  Kandy – Pinnawala – Negombo (F, M)
 • DAG 12: Negombo (F, M)

  Ikke noe arrangert program i dag, så man har mulighet til å se seg om i sentrum, kanalen, fiskemarked, kirker etc på egen hånd. Vi bor rett på stranden, så man kan eventuelt kippe av seg skoene og ta en lang rusletur på den gylne stranden, eller parkere seg på en solstol for å nyte sola og havet.

  Negombo (F, M)
 • DAG 13: Negombo – hjemreise (F, L)

  Vi har dagen på egen hånd, rommene beholder vi frem til avreise om ettermiddagen/kvelden. Vi spiser felles lunsj på hotellet. Felles avreise til flyplassen (ca 20 min) og vi flyr tilbake til Norge via Doha.

 • DAG 14: Hjemkomst (FM)

  Flybytte i Doha og vi flyr videre tilbake til Oslo Gardermoen.

Status:
Fullt

Enkeltromstillegg: kr 6.850,- (på forespørsel)

Pass/visum

Norske borgere trenger visum for reiser til Sri Lanka. For turistvisum er det mulig å søke online via Sri Lankas Electronic Travel Authority (ETA) http://www.eta.gov.lk/slvisa/, pris pr 19/2-20 er USD 35. Visum gis normalt for 30 dager. Pass må være gyldig i mer enn seks måneder etter planlagt utreisedato.

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Om flyreisen

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Colombo flyplass

Varighet
ca. 13 timer*
Flyselskap
Qatar airways
 

*Inkluderer mellomlanding i Doha på ca. 1,5 timer.

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.

Turen hjem fra Colombo flyplass

Varighet
ca. 14 timer*
Flyselskap
Qatar airways

*Inkluderer mellomlanding i Doha på ca. 1,5 timer.

Du kan sjekke inn 30 kg bagasje.