Rundreise Sri Lanka

I det indiske hav stikker det opp en grønn, tropisk øy, formet som en tåre som drypper ned fra Indias kyst. Sri Lanka er like unikt som vi vagt kan forestille oss. Gyllenbrune, lange strender, fargerike templer og tradisjoner, frodige rismarkeder, jungel og et rikt dyreliv. Velkommen til en reise som begynner hos et norsk/srilankisk vertskap på stranden i Hikkaduwa, videre på safari i nasjonalparken, før vi skal opp i fjellandskapet og teplantasjene. 

Sri Lanka er en liten øy som innehar den typiske øy- mentaliteten der ting går i et behagelig tempo, menneskene er vennlige, smilende og gjestfrie. Størsteparten av befolkningen er buddhistiske, og britene har satt sitt preg på arkitektur og vaner etter en lang koloniseringstid av øya de kalte Ceylon. 

Det kan virke kaotisk med kuer som rusler i gatene, trehjulinger, sykler og lastebiler om hverandre, men vi skal også trekke oss til de vakre strendene, se dyrelivet og sjela på landsbygda. Vi kommer tett på den tropiske naturen på den fantastiske togturen gjennom jungelen, dyrelivet møter vi på safari og når elefantene bader i elva på elefantbarnehjemmet. Det blir mystikk og tradisjon i kulturbyen Kandy og sus av den britiske kolonitid i byen Galle. 

Vi reiser som en liten eksklusiv gruppe og bor på flotte hotell med alle fasiliteter. Klima er tropisk og varmt hele året og landet ligger kun 4,5 time i tidsforskjell fra Norge. November er den perfekte måned 

Reiseleder på denne turen er Aase Kristiansen. Hun er en erfaren, positiv og kunnskapsrik reiseleder, som virkelig elsker jobben sin! Hun er interessert i historie, kultur og friluftsliv, og hennes fokus på tur er at alle gjester skal trives og få gode og minnerike opplevelser.

Høydepunkt:
✔  Tropisk jungel og frodige teplantasjer
✔  Gylne strender og palmesus
✔  Safari i nasjonalparken
✔  Mystikk i kulturbyen Kandy
✔  Britiske kolonitradisjoner i Galle

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. 

Dag 1        Avreise (FM)
Avreise fra Oslo Gardermoen om ettermiddagen, vi flyr til Colombo via Doha. 

Dag 2        Ankomst Sri Lanka
Vi ankommer flyplassen i Colombo om morgenen. Vi blir hentet i buss og kjøres til Hikkaduwa på sørvestkysten av Sri Lanka hvor vi sjekker inn på et hyggelig hotell. Det blir informasjonsmøte om kvelden
 
Dag 3         Hikkaduwa (F)
Vi har formiddagen fri til å nyte svømmebassenget, stranden og omgivelsene. Hikkaduwa har et slags hippie preg over seg, med artige små butikker, markeder og enorme kokos palmer som vaier over alle strandrestaurantene. Om ettermiddagen drar vi på felles utflukt og vi skal få se havskilpaddene som kommer helt inn til strandkanten ved Hikkaduwa Beach. Vi besøker et skilpaddeklekkeri hvor de beskytter egg, og skadete elefanter og vi skal få lov til å være med å sette ut skilpaddebabyer tilbake i havet!

Dag 4        Hikkaduwa – Madu River (F)
Etter frokost drar vi på elvebåtsafari i mangroveområdet "Madu River" hvor vi får oppleve naturlig dyreliv og sett hvordan folk lever i dette området. Vi får for eksempel se hvordan de driver fiskeoppdrett, demonstrert kanelproduksjon og fiskemassasje.  Det blir også besøk i månesteinmine hvor de får se hvordan de kjente smykkesteinene produseres.

Dag 5         Hikkaduwa (F, M)
Vi nyter dagen i området eller på stranden og om kvelden blir det felles middag; grilling på stranden med levende lys og oppsending av lyslykter.

Dag 6        Hikkaduwa – Galle - Weligama (F, M)
Etter frokost starter vi rundreisen for å se mer av Sri Lanka og vi setter kursen sørover mot den Unesco-vernede byen Galle, hvor vi besøker gamlebyen i Galle Fort. Her er det bygninger i kolonistil, sjarmerende små kafeer, gallerier og butikker. Vi får tid til å rusle litt rundt på egen hånd for å se oss om, og kanskje nyte noen forfriskninger på en av de koselige serveringsstedene. Etter en kjøreetappe til, blir det et kort stopp for å knipse noen bilder av de kjente stylte-fiskerne, som balanserer sittende på påler i vannkanten. Deretter innsjekk på det et strandhotell i Weligama. Middag på hotellet.
 
Dag 7        Weligama – Yala - safari (F, M)
Rolig morgen hvor det passer fint med en morgendukkert og kanskje slappe av en stund under en parasoll på stranda. Klokken 10:00 reiser vi videre fra Weligama til Tissamaharama (ca 3 timer), og sjekker inn på det flotte «Kithala Resort», før det er tid for safari i Yala. I løpet av en ettermiddagsafari med jeep i nasjonalparken kan vi få øye på blant annet leopard, elefanter, bøfler, bjørner, krokodiller, påfugler, øgler og omkring 120 ulike fuglearter. Husk å lade batteriene i kameraet før denne opplevelsen! Middag på hotellet. 
 
Dag 8        Yala – Ella (F, M)
Dagens kjøreetappe går oppover, oppover og enda litt oppover, blant fjelltopper, teplantasjer og vannfall. Etter ca 1,5 time er vi fremme i fjellbyen Ella, hvor vi sjekker inn på et flott hotell som byr på en fantastisk utsikt over de omkringliggende fjellene. Er det ønske om mer aktivitet denne dagen, anbefaler vi en gåtur til «little Adams peak». Denne populære gåturen starter på stier gjennom irrgrønne teplantasjer langs åssidene, hvor man kan se hvordan tebladene blir plukket for hånd i store kurver balansert på hodet. Så blir turen noe brattere mot slutten opp til en topp med en helt fantastisk utsikt! I finvær er utsikten spektakulær og man kan få virkelig flotte bilder herfra! Dette er en lett tur på ca to timer og passer til alle aldre. Middag på hotellet.
 
Dag 9        Ella – Nuwara Eliya – Kandy (F, M)
I dag følger sjåføren oss til togstasjonen i Ella, og vi blir med på en spektakulær togreise gjennom nydelig fjellandskap. Mange beskriver nettopp denne etappen som en av høydepunktene fra sin reise på Sri Lanka. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte det fantastiske landskapet som svever forbi. Togturen tar ca 2,5 timer i rolig tempo. På togstasjonen Nano Oya, blir vi igjen møtt av vår sjåfør. Her blir det mulighet til å spise lunsj på en fin restaurant i Nuwara Eliya (ikke inkl), med utsikt til den kjente innsjøen. Byen kalles ofte «lille England», på grunn av kolonihistorien, arkitekturen, klimaet og beliggenheten i høylandet. Det er også kjent som Sri Lankas kjøkkenhage da det frodige og behagelige klimaet gjør at nesten hele landets produksjon av grønnsaker dyrkes her. På veien videre nordover er det mulighet for et kort stopp ved en te-fabrikk for å se og smake hvordan den kjente Ceylon-teen produseres. Etter ca 2,5 timer er vi fremme i Kandy hvor vi sjekker inn på hotellet vi skal bo i to netter. Middag på hotellet.   
 
Dag 10     Kandy (F, M)
I dag blir det sightseeing og opplevelser inne i den sjarmerende tidligere hovedstaden. På programmet står det såkalte «tanntempelet». Dette er helt spesielt og veldig populært besøkt tempel, da en av Buddhas hjørnetenner er bevart her. Det sies at tannen ble fjernet før Buddhas kremering og smuglet til Sri Lanka i en prinsesses hår.  I tillegg blir det mulighet for å se seg om i byen på egen hånd og kanskje gjøre unna litt suvenir-shopping. Te, krydder, smykker, edelsteiner, treutskjæringer, klær og masker er populære gaver å ha med hjem fra Sri Lanka. Om ettermiddagen kan man få med seg det kjente tradisjonelle kandyanske danseshowet (inkl). Middag på hotellet.
 
Dag 11        Kandy – Pinnawala – Negombo (F)
Fra Kandy reiser vi innom elefantbarnehjemmet, Pinnawala (ca 1 times kjøretur). På dette senteret blir skadde og foreldreløse elefanter tatt hånd om, samtidig som turister får en sjanse til nærkontakt med disse flotte dyrene. Vi får oppleve alle elefantene bli fulgt ned til elven for å bade, og mate babyelefantene med flaske. Når alle er mettet på elefantopplevelser, kjøres vi til Negombo (ca 2,5 timer) hvor vi sjekker inn på hotellet vi skal bo de neste to nettene. 
 
Dag 12        Negombo (F)
Ikke noe arrangert program i dag, så man har mulighet til å se seg om i sentrum, kanalen, fiskemarked, kirker etc på egen hånd. Vi bor rett på stranden, så man kan eventuelt kippe av seg skoene og ta en lang rusletur på den gylne stranden, eller parkere seg på en solstol for å nyte sola og havet.
 
Dag 14        Negombo – hjemreise (F, L)
Vi har dagen på egen hånd, rommene beholder vi frem til avreise om ettermiddagen/kvelden. Vi spiser felles lunsj på hotellet. Felles avreise til flyplassen (ca 20 min) og vi flyr tilbake til Norge via Doha. 

Dag 15        Hjemkomst (FM)
Flybytte i Doha og vi flyr videre tilbake til Oslo Gardermoen.

FM= flymat,  F= frokost,  L= lunsj M= middag
 

Hotell

Hikkaduwa:
AT EASE BEACH HOTEL (***+)
Galle Road 902, 80240 Hikkaduwa

Lite, personlig hotell, drevet av norske Merete og hennes srilankiske mann. Hotellet har svømmebasseng, bar og restaurant, og er beliggende rett på den rolige delen av stranda i Hikkaduwa. Samtidig er det bare en kvarters rusletur langs stranda, eller 10 kroner med tuktuk, de dagene man vil oppsøke litt mer liv og røre, prøve flere typer restauranter, shoppe i en av de mange butikkene og lignende. Hotellet har basseng, restaurant og gratis wi-fi. Rommene er moderne innredet og har klimaanlegg, flatskjerm-TV, vannkoker, safe, eget bad med dusj.

Weligama:
TWENTY-TWO WELIGAMBAY (***+)

No 22, Modarwattha, Pelana, 81700 Weligama

Hyggelig hotell rett ved stranden med og har utendørs basseng, bassengbar, restaurant og solterrasse. 
Rommene har balkong, klimanlegg, flatskjerm-TV, minbar, safe, gratis wi-fi og vannkoker.

Ella:
98 ACRES RESORT & SPA (*****)

Greenland Estate, 
Passara / Namunukula Road, 
Ella, Bandarawela

Et flott boutique-hotell beliggende i vakre omgivelser og med fantastisk utsikt. Hotellet har en unik design hvor det i stor grad er brukt lokale og bærekraftige/resirkulerte materialer. Hotellet har restaurant, bar, utendørs basseng og gratis wi-fi. Rommene har sittehjørne, flatskjerm-TV, vannkoker, balkong, eget bad med hårføner, badeprodukter og dusj eller badekar.

Tissamaharama/Yala:
KITHALA RESORT (****)

Kataragama Road
82600 Tissamaharama

Resortet ligger landlig til i nærheten av Yala nasjonalpark. Hotellet har utendørs basseng, restaurant og gratis wi-fi. Alle rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV, minibar, vannkoker, safe, balkong og eget bad med hårføner og badekar eller dusj.

Kandy:
THILANKA HOTEL (****)

03 Sangamitha Mawatha
20000 Kandy

Hotellet ligger 5 minutters kjøring fra Kandy, og er omgitt av det naturskjønne naturreservatet Udawattaekelle og Hunnasgiriya-fjellene. Hotellet har utendørs basseng, restaurant og gratis wi-fi. Rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV, balkong, hårføner, vannkoker og et lite kjøleskap.

Negombo:
GOLDI SANDS HOTEL

Lewis Place
11500 Negombo

Hotellet ligger flott til rett på stranden og er omgitt av koloniale, nederlandske bygninger og med kort vei til Negombo sentrum. Hotellet har utendørs basseng, restaurant som serverer både tradisjonelle retter og fersk sjømat. Rommene har klimaanlegg, flatskjerm-TV, balkong, minibar og vannkoker. 

Praktisk informasjon

PASS OG VISUM
Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Norske borgere trenger visum for reiser til Sri Lanka. For turistvisum er det mulig å søke online via Sri Lankas Electronic Travel Authority (ETA) http://www.eta.gov.lk/slvisa/  . Visum gis normalt for 30 dager. Pass må være gyldig i mer enn seks måneder etter planlagt utreisedato. 

HELSE OG VAKSINASJON
Tilreisende anbefales å drikke vann fra flaske. Vær forberedt på tropisk varmt klima med høy luftfuktighet. Bruk solkrem med høy solfaktor og drikk rikelig med vann for å hindre uttørking.
Ingen vaksinering kreves før innreise, men revaksinering mot polio, difteri/stivkrampe og gulsott (hepatitt) anbefales generelt på utenlandsreiser av norske helsemyndigheter. Ta ellers kontakt med med et vaksinasjonskontor.