Tallinn, Riga og Vilnius

Bli med på en flott rundreise og få med deg høydepunktene i republikkene som utgjør Baltikum.

Her skal vi oppleve de tre hovedstedene – Tallinn, Østersjøens dronning hvor hele det historiske sentrum er på UNESCOs verdensarvliste, Riga – også kalt «Baltikums Paris» og den sjarmerende byen Vilnius, med Øst-Europas største middelalderbebyggelse. Vi skal også til vakre og historiske Sigulda og det flotte Rundaleslottet.

Vi skal få fordype oss i landenes særegne tradisjoner, kultur og historie. Fra det tradisjonelt oppsplittede og lille Latvia til den middelalderske stormakten Litauen, som strakte seg fra Østersjøen til Svartehavet. Her er det mye å se, oppleve og lære - det gjør vi sammen og med de lokale vi møter.

Med oss som reiseleder har vi Fredrik Kase, som har lang erfaring og er svært opptatt av geografi, historie og kultur generelt. Han har undervist statsvitenskap og historie i mange år og har jobbet som reiseleder siden 1972. Han har reist mye i Baltikum og gleder seg til å vise seg sine favoritter.


Høydepunkt:
✔ 3 land og 3 hovedsteder
✔ Dyktig og erfaren reiseleder
✔ Sentralt beliggende hotell

Pris fra:
12 950,-
Dager:8
Inkludert:
• Fly Oslo – Tallinn/Vilnius – Oslo med alle skatter og avgifter
• 7 netter i dobbeltrom med frokost på gode 4-stjerners hotell
• 4 middager (drikke ikke inkludert)
• 3 lunsjer på lokale restauranter under utfluktene
• 1 kaffepause med spesialiteten Kybyn i Trakai
• All transport, innganger og utflukter som nevnt i programmet
• Lokalguider på utfluktene
• Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider, drikke og tips
• Valgfri utflukt til Jurmala (kr 450,-)
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1     Avreise/ankomst Tallinn (M)
Avreise fra Gardermoen. Ved ankomst Tallinn blir vi hentet i buss og ettersom rommene ikke er klare ennå drar vi rett på sightseeing. 
Vi starter med en tur forbi i Tallinns sentrale park – Kadriorg. Det betyr Katrinedal og er oppkalt etter det store slottet som Russlands tsar Peter den Stores bygde til sin kone Katarina. 
På den andre side av Kadriorg-parken gjøres igjen et stopp ved Sangfestivalplassen, der de store nasjonale sangerfester avholdes. Herfra kan man også nyte en storslått utsikt ut over Finskebukta.
Vi kjører forbi Tallinns TV tårn som ligger i Pirita-distriktet og er det høyeste tårnet i Tallinn og Estland. Høyden på tårnet er 314 m og spilte en viktig rolle i august 1991, da Estland ble fritt igjen. Vi fortsetter med bussen ut mot Pirita med den vakre strandpromenaden. Underveis passeres messesenteret og Piritaparken med yachtklubben og det olympiske seilsportskompleks fra lekene i 1980 og de mektige ruiner av det middelalderlige St. Birgittakloster. 
Vi sjekker inn på hotellet kl 15 og har ettermiddagen fri frem til felles velkomstmiddag på en hyggelig restaurant.

Dag 2     Tallinn (F)
Vi starter dagen med en byvandring i gamlebyen og begynner fra nedre by, der vi passerer det gotiske rådhuset fra det 14.-15. århundre, Helligåndskirken og en rekke originale hanseatiske kjøpmannsgårder.
Deretter går vi til Domberget og Ordensborgen - stedet hvor Tallinn (tidl. Reval) ble grunnlagt. Vi ser Alexander Nevskis Ortodokse katedral fra 1900-tallet – et praktfullt byggverk som samtidig er et sørgelig vitnesbyrd om begynnelsen på de siste hundrede års tilbakevendende russifiseringskampanjer. Like om hjørnet ligger domkirken, den eldste kirke i Tallinn, først nevnt i 1233, da Tallinn var dansk. Fra domberget kan man nyte et imponerende panorama, så vel ut over havnen og Finskebukta, som mot vest, inn over den gamle middelalderbyen. Blant andre tårn stiger Olavskirken fram, en kirke, som er oppkalt etter Olav den Hellige. Vi forlater domberget idet vi spaserer igjennom den Danske konges hage – stedet hvor det danske flagg “Dannebrog” ifølge legenden falt ned. 
Fritid for lunsj på og eventuelt litt shopping.      

Hotellet vi bor på var det første vestlige hotellet i Sovjetunionen og ble overvåket av KGB-N. Nå arrangeres det omvisninger til hotellets KGB rom som ligger i 22. etasje. I ettermiddag er det vår tur til å få omvisning her. 
Middag på egen hånd.

Dag 3    Tallinn – Sigulda – Riga (F, L)
Vi sjekker ut av hotellet og setter kursen mot Riga. Vi tar en kaffepause i den estiske badebyen Pärnu før vi kjører videre mot naturskjønne Sigulda hvor vi ser Sigulda slott utenfra og deretter besøker Turaida slott og skulpturpark. Lunsj underveis. 
Vi ankommer Riga sent på ettermiddagen/tidlig kveld og sjekker inn på hotellet. Felles middag på hotellet. 

Dag 4    Riga (F)
Etter frokost går vi på en interessant rundtur med både historie og dagligliv i den latviske hovedstaden. Vi passerer blant annet St. Peterskirken, domkirken, Krutt-tårnet, samt det Lille og Store Gildes hus.
Etter turen i gamlebyen tar vi oss en tur til Riga sentralmarked som ligger rett over gaten fra hotellet. Dette matmarkedet er et av de største markeder av denne sorten i Europa. Disse spesielle bygningene ble tidligere brukt av tyskerne under 1. verdenskrig som garasje til sine Zeppeliner. Vi tar en omvisning her samt en pause med smaksprøver.
Ettermiddagen fri til egne aktiviteter. Middag på egen hånd.

Dag 5    Riga og omegn (F)
I dag blir det bytur i Riga og omegn med buss, blant annet ser vi vi de største arkitektoniske perlene ved Albertagaten, et fantastisk Jugendstil-kvartal. Deretter fortsetter vi gjennom forretningskvartalet omkring Elizabetes-gaten og et besøk i et koselig Jugendstilmuseum. Lunsj på egen hånd.
 
Tilleggsprogram: Utflukt til den latviske badebyen Jurmala (ca 3 timer), pris kr 450 pr. pers (min. 10 pers)
«Badebyen» Jurmala ligger bare 25 km fra Riga og er kjent for sine gamle, koselige trehus, furuskog, elven Lielupe og flere kilometer lang gylden sandstrand. I utgangspunktet var Jurmala favoritten til russiske tsar Nikolai I, som på 1830-tallet ga bort land til bygging av et spa-anlegg for å dra nytte av stedets helbredende mineraler. Siden da har Jurmala utviklet seg til et feriested, ikke minst mange spa-hotell og kostbare villaer. Men arkitektur og atmosfære fra tsarens tid er fortsatt intakt, samtidig som komfort er brakt opp til moderne standard. Turen leder oss forbi både gamle trehus, restaurerte hus og mer moderne bygninger. Vi stopper i Majori i hjerte av byen og går langs Jomas-gaten, den livligste gaten i Jurmala med kaffebarer, restauranter og små souvernirbutikker. 

Dag 6     Riga – Rundale - Vilnius (F, L, M)
Vi sjekker ut av hotellet og setter kursen mot Vilnius. På veien stopper vi ved Rundaleslottet, også kalt Baltikums Versailles. Det ble tegnet av den berømte italienske arkitekten Bartolomeo Rastrelli, som også er skaperen av Vinterpalasset i St. Petersburg. Opprinnelig fungerte slottet som sommerresidens for fyrsten av Kurland, Ernst Johann von Bühren, som var en av keiserinne Annas elskere. 
Her blir det en teatralsk omvisning av guider i slottsdrakter.
 
Vi spiser lunsj før vi kjører videre mot Siauliai og Korshøyden (ca 1 time fra Rundale) hvor det blir en stopp før vi kjører til Vilnius. 
Vel fremme i Vilnius sjekker vi inn på hotellet og spiser middag der. 

Dag 7    Vilnius (F, M)
Omvisning med buss med besøk på St. Peter og St. Pauls kirke. Fra Gediminas begynner byvandring mot gamlebyen samt katedralen, St. Annes kirke, Daggryporten og et ravgalleri. Lunsj på egen hånd. Avskjedsmiddag på restaurant Lokys om kvelden.

Dag 8    Trakai og hjemreise (F)
Etter utsjekk blir det utflukt til Trakai, den gamle hovedstaden i Storhertugdømmet i Litauen – en av middelalderens stormakter som strakte seg fra Østersjøen til Svarehavet. Vi besøker Trakai slott, flott beliggende på en øy i en innsjø, det vakre landskapet har vært inspirasjonskilde for mange diktere. Vi tar en kaffepause med lokale spesialiteter før vi kjører til flyplassen i Vilnius for retur til Norge.

 

Hotell

SOKOS HOTEL VIRU ****
Viru väljak 4
10111 Tallinn, Estland

Hotellet ligger i Tallinn sentrum, 100 meter fra den historiske gamlebyen og i samme bygning som kjøpesenteret Viru og det populære KGB-museet. Her finner du både restaurant og bar. Rommene er moderne innredet, med flatskjerm, minibar, strykeutstyr og hårføner.

HOTEL AVALON ****
13. Janvära iela 19
LV-1050 Riga 

Godt hotell som ligger i gamlebyen i Riga, bare 300 meter fra Operahuset og Frihetsmonumentet. Hotellet ligger i det historiske sentrum i Riga, som står på UNESCOs verdensarvliste. Hotellet tilbyr døgnåpen resepsjon, lobbybar, restaurant og konferanse- og selskapslokale. Beauty Residences på hotellet tilbyr massasje, manikyr, pedikyr samt andre kropps- og skjønnhetsbehandlinger. Rommene på Avalon kan skilte med elegant og klassisk innredning med lyse farger og tremøbler. Alle rommene har laptop-safe, minibar, skrivebord og bad med hårføner.Rommene er romslige og har klimaanlegg, flatskjerm-TV og gratis wi-fi.

HOTEL ARTIS ****
Totoriu g. 23
Vilius Old Town
LT-01120 Vilnius, Litauen

Godt hotell som ligger i en restaurert 1800-tallsbygning, midt i gamlebyen i Vilnius. Her kan du nyte godt av et innendørs basseng og elegante rom med klimaanlegg. Restauranten La Traviata serverer frokost og lunsj, og restauranten og baren Adelia serverer europeiske retter og drikke. Alle rom har elegante møbler, utsikt over gamlebyen og Gediminas-tårnet, satellitt-TV og gratis Wi-Fi.

Du kan slappe av i hotellets boblebad, badstue og dampbad gratis mellom kl. 18.00 og 21.00. I spasenteret kan du bestille massasje, skjønnhetsbehandlinger, manikyr og pedikyr mot et pristillegg. Som gjest på hotellet kan du også trene gratis i treningsrommet. Resepsjonen er døgnåpen.


 

Avganger & priser - Tallinn, Riga og Vilnius

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
23/4Oslo GardermoenTallinn, Riga og VilniusMer enn 812 950,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg enkeltrom:      kr    2.850,-

Flytider med Norwegian:
23. april    Oslo Gardermoen –  Tallinn    kl 07:45 – 10:15
30. april    Vilnius – Oslo Gardermoen     kl 14:30 – 15:20

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for pris og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Begrensninger:
For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Turen er derfor dessverre ikke egnet for reisende med krykker, rullestol eller rullator.