Eventyret Istanbul

Istanbul er Europas mest eksotiske by - en metropol med vestlig puls og moderne atmosfære, full av mystikk, trange smug, livlige basarer og imponerende moskeer og byggverk. 
Historie og kultur sammen med vakker arkitektur gjøre byen til en «tusen og en natt» opplevelse. Her finner du mer enn to tusen års historie fra Romernes keiserby Konstantinopel, Vikingenes Miklagard, de osmanske sultanenes hovedby og det ortodokse patriarkatet.
Dette er byen hvor øst møter vest og hvor det eksotiske går hånd i hånd med vestlig kultur. 

Byen er den eneste i verden som strekker seg over to kontinenter og har vært hovedstad for både kristne og islamske imperier. Som Roma er Istanbul bygget på syv høyder og silhuetten av byen er unik.  I løpet av den lille uken får vi med oss alle de store severdighetene, som den Blå Moske, kirken Hagia Sofia, kryddermarkedet og Grand Bazar. Vi skal også oppleve det vakre Bosporos-stredet på en flott båttur og nyte god mat og minnerike opplevelser.

Bli med vår populære reiseleder Tone Mjøberg - og la henne vise deg sitt Istanbul!
Tone er svært fascinert av det eksotiske ved byens historie, arkitekturen og ikke minst den gode maten – så la deg fascinere med henne!

Høydepunkt:
✓ Sultanenes palass, Topkapi
✓ Båttur på Bosporos-stredet
✓ Hagia Sofia - kirken
✓ Den Blå Moskeen
✓ Flott og sentralt hotell i gamlebyen

 

 

Dette er en tur i samarbeid med magasinet    

Status:
Fullt

Hotell

SURA HAGIA SOPHIA HOTEL *****
Divanyolu Cd. Alemdar Mh. Ticarethane Sk. No:10 
Sultanahmet, Fatih, 
34122 Istanbul

Sura Hagia Sophia Hotel ligger veldig sentralt til i Sultanahmet området bare 250 meter fra den blå moske og med 2 minutters gange til Sultanahmet trikkeholdeplass. Hotellet har et utendørs basseng (sesongåpent), en fredelig botanisk hage, treningsstudio, spa, 24-timers resepsjon, cafe, restaurant og gratis wifi.
Rommene har klimaanlegg, varmeanlegg, minibar, safe, strykejern, skrivebord, sittehjørne, TV, te/kaffe fasiliteter, eget bad/toalett med hårføner og gratis wifi.
     

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1 – ANKOMST (M)
Vi ankommer Istanbul på ettermiddagen. Her venter vår lokale representant og bussen tar oss til vårt hotell i den gamle bydelen. Etter innsjekk blir det litt tid til avslapping før vi møtes igjen til felles middag på kvelden.  

DAG 2 – KRYDDERMARKED OG BOSPOROS (F, L)
Dagens tur går til Krydder-markedet – så en båttur på Bosporos-stredet. Vi spiser lunsj ved Bosporos-stredet på en fiskerestaurant. Ettermiddag og kvelden til fri disposisjon, eller kanskje sammen med reiseleder. 

DAG 3 – BYVANDRING (F, L)
Etter frokost legger vi ut på en byvandring til fots gjennom Sulthanamet området. Vi får med oss den Blå Moskè og Topkapi-palasset før vi spiser lunsj i området ved palasset.
Etter lunsj besøker vi Hagia Sofia-kirken før vi returnerer til hotellet. Ettermiddag og kvelden til fri disposisjon. 

DAG 4 – BLACHERNAKIRKEN OG GRAND BAZAR (F, L, M)
Etter frokost besøker vi Blachernakirken som er en del av det gamle palasset hvor Sigurd Jorsalfar i sin tid bodde. Vi besøker også den verdenskjente Grand Bazar som er ett av verdens mest omtalte basarområder. Vi får litt tid til shopping i basaren før vi spiser lunsj på en lokal restaurant nær Sultanahmet -plassen. Etter lunsj har vi litt fritid for å utforske byen på egenhånd. Avskjedsmiddag på restaurant ved Bosporos-stredet om kvelden.

DAG 5 - HJEMREISE (F)
Etter frokost sjekker vi ut og setter kurs mot flyplassen for retur til Norge.


F=frokost     L=lunsj       M=middag
 

Viktig informasjon innreise

VISUM

Til informasjon må alle norske statsborgere ha visum for å reise til Tyrkia.
Visumet må bestilles før avreise (senest 72 timer før). 

Man kan søke visum online via:
https://www.evisa.gov.tr/en/

Ved søking av visum online anbefaler vi at du kun benytter www.evisa.gov.tr/en/ . Det finnes andre nettsider som også tilbyr visum, men her kan prisen være høyere. Noen av nettsidene kan også være rene svindelsider. 
Du får visumet tilsendt til den e-postadressen du oppgir i søknaden. Husk å skrive ut visumet - dette må bringes med på reisen.

Visumet koster 20 USD per person og betales på nettsiden.

Både ordinære pass (røde) og nødpass (oransje) kan benyttes for å søke om visum. For å søke visum må man velge «Ordinary» som kategori for pass. Passet (uansett om det er ordinært pass eller nødpass) må ha en gyldighetstid på minimum 6 måneder, fra innreisedato til Tyrkia. Passet må være skadefritt.
For andre passtyper og nasjonaliteter må man kontakte Den Tyrkiske Ambassade.

Reisende med norsk pass får et såkalt "multiple entry" visum for 3 måneder (90 dager) i løpet av en periode på 6 måneder. Dette innebærer at visumet kan brukes ved flere innreiser, men oppholdenes samlede lengde må begrenses til 90 dager totalt for hele perioden på 180 dager.

Vi gjør oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel er ikke ansvarlig for eventuelle endringer av innreisebestemmelser og krav til visum som endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Aller Travel har dessverre ikke mulighet til å søke om visum på vegne av kunder.
Aller Travel er ikke ansvarlig for konsekvensene av at reisende ikke har gyldig pass og visum.