Berlin - 30 år siden murens fall

På dagen 9. november 2019 er det 30 år siden Berlinmurens fall. Bli med for å oppleve dette historiske øyeblikk, og vær med rundt i et festivalstemt Berlin. Med oss på reisen er vår dyktige Jan Heider som deler av sin kunnskap om Tyskland og viser oss rundt i byen. 

Da Berlinmuren falt 9. november 1989, var ødeleggelsen nesten like øyeblikkelig som dens opprettelse, og dagen innledet straks en ny æra i verdenshistorien. Det var en gledens dag da grensen ble åpnet den kvelden.  I 28 år hadde Berlinmuren vært et symbol på den kalde krigen og jernteppet mellom Sovjetunionens kommunisme og demokratiene i vesten. Veggen var en 46 km strengt bevoktet mur som delte Berlin i to halvdeler med betong og piggtråd, og stengte den østtyske befolkningen inne. 

Fra 4. til 10. november feirer Berlin 30-årsjubileet for den fredelige revolusjonen og Berlinmurens fall med en stor festival. I syv dager blir byen omgjort til en opplevelsesrik forestilling av utendørsutstillinger, lysshow og arrangementer. Både historier og opplevelser blir vist og delt gjennom kunst, musikk og show over hele byen. 

Vi bor sentralt ved Alexanderplatz, i bydelen Mitte, i hjertet av Berlin og i det tidligere Øst-Berlin. Et godt utgangspunkt for disse innholdsrike dagene i Berlin. 

Reiseleder på denne turen er Jan Heider. Han har stor interesse for historie, kultur og politikk hvor turene hans gjenspeiler dette. Jan har ledet alt fra tematurer, pensjonistgrupper og foreninger til rundturer med buss og elvecruise. Over en periode på 50 år har han blitt godt kjent med europeiske forhold, og karakteriserer seg som svært samfunnsengasjert, spesielt innen europeisk historie. Jan tar stor glede i å dele erfaringer og kunnskap med sine gjester.

Høydepunkter
✔ Oppleve det historiske 30års jubileet
✔ Brunsj på Riksdagen
✔ Kunnskapsrik reiseleder 
✔ Sentralt beliggende hotell

Pris fra:
7 790,-
Dager:4
Pris inkluderer:
• Direktefly Oslo – Berlin t/r inkl flyskatter
• 3 netter på 4* hotell inkl frokost
• 2 middager
• 1 brunsj
• Berlin Welcome card 48 timer (kollektiv-transport)
• Sightseeingprogram som beskrevet
• Norsk reiseleder


Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
TransportType:FLY
Bestill reise

Hotell

HAMPTON BY HILTON BERLIN CITY CENTRE ALEXANDERPLATZ (****)
Otto-Braun-Strasse 69, 10178, Berlin

Hotellet ligger sentralt ved Alexanderplatz i hjertet av Berlin og tilbyr rom i moderne stil, døgnåpen resepsjon, gratis wi-fi og treningsstudio. Alexanderplatz er en populær plass og knutepunkt for innbyggere i Berlin, og ligger sentralt i bydelen Mitte i det tidligere Øst-Berlin.

Rommene har gode komfortable Hampton-senger, flatskjem-TV, a/c gratis wifi, lenestol og kaffe/tekoker.

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme

Dag 1 – 8. nov         Ankomst (F, ML, M)
Avreise fra Gardermoen med direktefly til Berlin hvor vi blir hentet på flyplassen. Vi møter vår skandinavisktalende lokalguide og starter vår bysightseeing (ca 3 timer) før vi sjekker inn på hotellet sent om ettermiddagen. Underveis får vi en lunsjpakke. Vi spiser felles velkomstmiddag om kvelden.

Dag 2 - 9. nov         30 års siden Murens fall (F)
I dag er det 30 år siden Berlinmuren falt. De som vil kan bli med reiseleder rundt i byen for å se på alt som skjer, både til fots og med offentlig transport (reisekortet «Berlin welcome card» er inkludert). 
Mellom 4. og 11. november går det en «revolusjonsrute» gjennom byen. Kunst- og lysinstallasjoner preger bybildet og om kvelden den 9. november forvandles byen til en stor utendørs festival med forskjellige orkestre og musikere som spiller på forskjellige scener i byen, selvfølgelig også på Alexanderplatz. Denne kvelden vil bli høydepunktet og avslutningen på den ukeslange markeringen av murens fall. 

Dag 3 – 10. nov    Brunsj på Riksdagen (B, M)
Like ved Brandenburger Tor finner vi Reichstag (Riksdagen), det mektige bygget som huser Tysklands folkevalgte nasjonalforsamling. Bygget innehar rollen som én av Berlins mest kjente landemerker, og var tidligere nær nabo med Berlinmuren. I dag skal vi spise brunsj på restaurant Käfers på toppen av Riksdagen. Det er en fantastisk opplevelse, maten er topp og vi slipper logistikken med å komme inn i Riksdagen på vanlig vis. (obs – passet må medbringes denne dagen)
Resten av dagen til fri disposisjon, men vi møtes igjen om kvelden for avskjedsmiddag.

Dag 4 – 11. nov    Hjemreise (F)
Formiddagen fri frem til felles avreise til flyplassen og fly tilbake til Norge. 

F= frokost, B= brunsj, L= lunsj, ML= matpakkelunsj, M= middag
 

Avganger & priser - Berlin - 30 år siden murens fall

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
8/11Oslo GardermoenBerlin - 30 år siden murens fallMer enn 87 790,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom  kr 1 150,-  (begrenset antall)

Flytider med Norwegian:
8. nov        Oslo Gardermoen – Berlin    kl 12.15 – 13:50
11. nov      Berlin – Oslo Gardermoen     kl 14:20 – 16:00

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Verdt å vite:
For å delta på turen må man være selvhjulpen og kunne håndtere sin egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. 
Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.