Skip to main content

Pasjonsspillene i Oberammergau med Wien

Bli med oss og opplev det verdensberømte pasjonsspillet i Oberammergau, som i 2020 oppføres for 42. gang. Her er Jesu lidelseshistorie levendegjort i det unike spillet, som bare oppføres hvert 10. år.

I den lille alpelandsbyen Oberammergau foregår det en begivenhet hvert 10 år med lange historiske røtter. Under 30-årskrigen i 1631 brøt det ut en svartedauden-pest i Bayern. By etter by ble rammet og svært mange døde.

I Oberammergau prøvde de å stenge pesten ute, men en natt greide den unge gutten Martin Schisler å komme seg inn i hjembyen. Han var smittet, og sykdommen bredte seg raskt.

Da samlet byens ledere seg i kirken. De gav et løfte til Gud. Dersom pesten stanset skulle landsbyen og kirken sette opp et spill om Jesu lidelseshistorie hvert 10 år i all framtid. Byen ble spart, og løftet har de holdt i 386 år når de neste år er i gang med enda et nytt pasjonsspill. Spillet går 5 dager i uken fra 16. mai til 4. oktober. Spillet starter kl. 14.30 og varer til kl. 22.30, med en tre timers pause hvor det serveres middag rundt om i byen. Over 2000 av landsbyens beboere deltar som skuespillere, musikere, sangere og medhjelpere. I teatersalen er det plass til ca. 5000 personer.

Få med deg dette fantastiske pasjonsspillet sammen med opplevelser i Wien, Salzburg og Bayern. 

Gled deg til
 • Jesu lidelseshistorie levendegjort i det verdensberømte pasjonsspillet
 • Billetter i kategori 2 til forestillingen
 • Gode og sentrale hotell
 • Besøk i Wien og Bayern
Status:
Fullt

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1 (Avreise 29.juni (tur 2.) & 24.aug (tur 4.): Oslo - Wien

  På Gardermoen møter dere reiselederne Gunnar og Oddvar, som skal være med dere under hele turen.
  Avreise med fly direkte fra Gardermoen til Wien. Ved ankomst Wien venter bussen som kjører til en restaurant hvor det serveres felles lunsj. Deretter er det innsjekk på Hotel Best Western Plus Amedia Wien, som ligger sentralt i byen. Reiselederne holder et lite informasjonsmøte hvor de gjennomgår programmet for turen. Det blir litt tid til egen disposisjon før vi får en av turens første høydepunkter, nemlig en klassisk konsert – nesten som en liten «Nyttårskonsert». Middag.

 • DAG 2: Wien med sightseeing

  Etter frokost skal vi bli bedre kjent med Wien. Egen buss med skandinavisktalende lokalguide tar oss med på en interessant rundtur i byen. Her kommer vi til å se mye av den historiske byen som i stor utstrekning ble skapt under Habsburgernes regjeringstid. Vi besøker også nyere deler av byen, som husene kunstneren Hundertwasser har designet. Turen fortsetter til Belvedere, Prater-parken og Schloss Schönbrunn, hvor det blir en guidet tur inne i slottet i tillegg det det vakre parkanlegget i tilknytning til slottet. Underveis serveres lunsj. På kvelden er det middag på hotellet.

  Wien med sightseeing
 • DAG 3: Wien – Salzburg - Lenggries

  Etter frokost på hotellet kjører bussen mot Salzburg – Mozarts fødeby. Turen går gjennom vakre landskaper med små typiske østeriske byer. Første stopp er det vakre benediktinerklosteret i byen Melk, der det ligger vakkert til på en høyde ved Donau.
  Underveis mot Salzburg serveres felles lunsj. I Salzburg starter vi besøket med byvandring sammen med en lokalguide. Deretter blir det litt tid på egenhånd i Salzburg. Til avtalt tid kjører vi gjennom vakkert alpelandskap mot byen Lenggris – ca 95 km syd for München. I Lenggries, en by på ca 10.000 inb. skal vi bo på Hotel Arabella Brauneck****

  Wien – Salzburg - Lenggries
 • DAG 4: Utflukt til idylliske Ammersee med båttur og klosterbesøk

  Etter en sen frokost reiser vi med buss som setter kursen nordvest over mot vakre Ammersee og byen Herrsching, hvor vi går om bord i båten som tar oss på et hyggelig «cruise» til byen Diessen. Vi besøker også Andechs kloster som er kjent for sin barokke kirke og ølbryggeri. Vi spiser felles lunsj og deretter er det litt tid på egenhånd. På returen kjører vi via Starnberger See. Middag på hotellet.

  Utflukt til idylliske Ammersee med båttur og klosterbesøk
 • DAG 5: Utflukt til Garmisch-Partenkirchen og Linderhof

  Etter frokost går turen mot den gamle olympiabyen Garmisch-Partenkirchen. Underveis besøker vi Linderhof Slott, som ble bygget av Kong Ludvig II på 1800-tallet.
  Deretter går turen videre til Garmisch, hvor det er lunsj på egenhånd og tid til egen disposisjon. For de som har lyst til å besøke Tysklands høyeste topp Zugspitze – kan man ta banen eller gondol heis opp til toppen på 2962moh. Middag på hotellet.

 • DAG 6: Oberammergau og Pasjonsspillene

  Etter en rolig frokost setter vi kursen mot Oberammergau og turens høydepunkt – Pasjonsspillene. Ved 11-tiden ankommer vi Garmisch-Partenkirchen, leverer bagasjen på hotellet og kjører til Oberammergau. Det blir litt tid på egenhånd, før spillene starter kl. 14.30. Deretter blir det en 3 timers pause, hvor vi spiser middag, før vi opplever siste del av spillet. En stor og gripende forestilling, som setter spor. Transport til hotellet etter forestillingen.

  Oberammergau og Pasjonsspillene
 • DAG 7: Garmisch Partenkirchen – München - Oslo

  Etter frokost blir det avskjed med Bayern og buss til München flyplass, hvor det er avreise direkte til Oslo.

  Vi tar forbehold om endringer i programmet, samt prisendringer som følge av valuta endringer, flyskatter og generelle endringer av skatter og avgifter.

  Garmisch Partenkirchen – München - Oslo

Slik bor du

 • Hotel Arabella Brauneck 4* (tur 2. og 4.) 3 netter

  Lenggries

  - heis
  - døgnsåpen resepsjon
  - hotellrestaurant
  - gratis WiFi
  - dusj i badekar
  - hårføner
  - frokost inkludert

 • Hotel Best Western Plus Amedia Wien 4* (tur 2. og 4.) 2 netter

  Wien

  - heis
  - døgnsåpen resepsjon
  - gratis WiFi
  - dusj/dusj i badekar
  - hårføner
  - kaffe og te på rommet
  - frokost inkludert

 • Hotel Vier Jahreszeiten 3* (tur 2. og 4.) 1 natt

  Garmisch-Partenkirchen

  - heis
  - gratis WiFi
  - dusj
  - hårføner
  - frokost inkludert

Tillegg for enkeltrom

kr. 2 950,- (begrenset antall)

Begrensninger

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Oslo.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Wien flyplass

Flytider for denne perioden er ennå ikke tilgjengelige, men blir lagt ut så fort flyselskapene kommer med sitt sommerprogram for 2020.

Turen hjem fra Wien flyplass

Flytider for denne perioden er ennå ikke tilgjengelige, men blir lagt ut så fort flyselskapene kommer med sitt sommerprogram for 2020.

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
Hamburg 3 / -2 4 / -2 7 / 0 12 / 3 17 / 7 20 / 11 21 / 12 22 / 12 18 / 19 13 / 6 8 / 3 4 / -1
Berlin 2 / -3 4 / -2 8 / 0 13 / 4 19 / 8 22 / 12 23 / 13 23 / 13 19 / 10 13 / 6 7 / 2 3 / -1
München 2 / -5 4 / -4 8 / -1 13 / 3 18 / 7 21 / 10 23 / 12 22 / 12 19 / 9 14 / 5 7 / 0 3 / -4