Pasjonsspillene i Oberammergau med Wien

Bli med oss og opplev det verdensberømte pasjonsspillet i Oberammergau, som i 2020 oppføres for 42. gang. Her er Jesu lidelseshistorie levendegjort i det unike spillet, som bare oppføres hvert 10. år.

II den lille alpelandsbyen Oberammergau foregår det en begivenhet hvert 10 år med lange historiske røtter. Under 30 års krigen i 1631 brøt det ut en Svartedød pest i Bayern området. By etter by ble rammet og svært mange døde.

I Oberammergau prøvde de å stenge pesten ute, men en natt greide den unge gutten Martin Schisler å komme seg inn i hjembyen. Han var smittet og sykdommen bredte seg raskt.

Da samlet byens ledere seg i kirken. De gav et løfte til Gud. Dersom pesten stanset, skulle landsbyen og kirken sette opp et spill om Jesu lidelseshistorie hvert 10 år i all framtid. Byen ble spart og løftet har de holdt i 386 år når de neste år er i gang med enda et nytt pasjonsspill. Spillet går 5 dager i uken fra 16. mai til 4. oktober. Spillet starter 
kl. 14.30 og varer til kl. 22.30 med en tre timers pause hvor det serveres middag rundt om i byen. Over 2000 av landsbyens beboere deltar som skuespillere, musikere, sangere og medhjelpere. I teatersalen er det plass til ca. 5000 personer.

Få med deg dette fantastiske pasjonsspillet sammen med opplevelser i Wien, Salzburg og Bayern. 

Høydepunkt:

  • Jesu lidelseshistorie levendegjort i det verdensberømte pasjonsspillet
  • Billetter i kategori 2 til forestillingen
  • Gode og sentrale hotell
  • Besøk i Wien og Bayern

Reiseledere på turene
Reiseledere på turene er Gunnar Solberg (til venstre) og Oddvar Hatlehol (til høyre). Begge var reiseledere på 4 turer til Pasjonsspillene i 2010, så de har både erfaring og lokalkunnskap om spillene og området.

Pris fra:
21 300,-
Dager:7
Prisen inkluderer
• Fly Oslo-Wien og Munchen - Oslo inklusiv flyskatter
• Buss transport ifølge programmet
• 2 overnattinger Best Western Plus Amedia Wien
• 3 overnattinger Hotel Arabella Brauneck****
• 1 overnattinger på Hotel Vier Jahrzeiten***
• 6 frokoster, 5 middager på hotellet, 4 lunsjer
• Klassisk konsert i Wien
• Sightseeing i Wien inkl besøk i Schloss Schönbrunn
• Sightseeing i klosteret i Melk.
• Sightseeing med lokalguide i Salzburg
• Utflukt til Ammersee med båttur og kloster besøk.
• Utflukt til Slott Linderhof og Garmisch-Partenkirchen
• Inngangsbilletter til Passionsspillene kategori.2
• 3 retters middag under Passionsspillene
• Reiseledere fra Aller Travel – Gunnar og Oddvar

Prisen inkluderer ikke
• Måltider ikke beskrevet over
• Drikke til maten
• Enkeltromstillegg
• Gyldig reiseforsikring
TransportType:FLY
Bestill reise

Hotellene

HOTELLENE - tur 2 og 4 - avr. 29.juni og 30.aug

Hotel Best Western Plus Amedia Wien
Landstraßer Hauptstraße 155,
1030 Wien, Østerrike

Tlf: +43 1 3593000

Hotel Arabella Brauneck****

Münchner Str. 25,
83661 Lenggries, Tyskland

Tlf: +49 8042 5020

Hotel Vierjaherzeiten****

Bahnhofstraße 23
82467 Garmisch-Partenkirchen, Tyskland

Tlf: +49 8821 9160

  

 

 

 

Program

PasJonsspillene i Oberammergau med Wien og Salzburg.  Avreise 29. juni (tur.2) og 30.august (tur.4)

Dag 1            Oslo - Wien
På Gardermoen møter dere reiselederne Gunnar og Oddvar, som skal være med dere under hele turen. 
Avreise med fly direkte fra Gardermoen til Wien. Ved ankomst Wien venter bussen som kjører til en restaurant hvor det serveres felles lunsj. Deretter er det innsjekk på Hotel Best Western Plus Amedia Wien, som ligger sentralt i byen.  Reiselederne holder et lite informasjonsmøte hvor de gjennomgår programmet for turen.  Det blir litt tid til egen disposisjon før vi får en av turens første høydepunkter, nemlig en klassisk konsert – nesten som en liten «Nyttårskonsert». Middag.

Dag 2            Wien med sightseeing
Etter frokost, skal vi bli bedre kjent med Wien.  Egen buss med skandinavisktalende lokalguide tar oss med på en interessant rundtur i byen. Her kommer vi til å se mye av den historiske byen som i stor utstrekning ble skapt under Habsburgernes regjeringstid.  Vi besøker også nyere deler av byen, som husene kunstneren Hundertwasser har designet. Turen fortsetter til Belvedere, Prater parken og Schloss Schönbrunn, hvor det blir en guidet tur inne i slottet i tillegg det det vakre park anlegget i tilknytning til slottet. Underveis serveres lunsj. På kvelden er det middag på hotellet.

Dag 3             Wien – Salzburg - Lenggris
Etter frokost på hotellet kjører bussen mot Salzburg – Mozarts fødeby. Turen går gjennom vakre landskaper med små typiske østeriske byer.  Første stopp er det vakre benediktinerklosteret i byen Melk, der det ligger vakkert til på en høyde ved Donau.
Underveis mot Salzburg serveres felles lunsj. I Salzburg starter vi besøket med byvandring sammen med en lokalguide.  Deretter blir det litt tid på egenhånd i Salzburg.
Til avtalt tid kjører vi gjennom vakkert alpelandskap mot byen Lenggris – ca 95 km syd for München. I Lenggris, en by på ca 10.000 inb. skal vi bo på Hotel Arabella Brauneck****

Dag 4             Utflukt til idylliske Ammersee med båttur og klosterbesøk
Etter en sen frokost reiser vi med buss som setter kursen nordvest over mot vakre Ammersee og byen Herrsching, hvor vi går om bord i båten som tar oss på et hyggelig «cruise» til byen Diessen. Vi besøker også Andecshs kloster som er kjent for sin barokke kirke og ølbryggeri. Vi spiser felles lunsj og deretter er det litt tid på egenhånd. På returen kjører vi via Starnbergersee. Middag på hotellet. 

Dag 5             Utflukt til Garmisch-Partenkirchen og Linderhof
Etter frokost går turen mot den gamle olympiabyen Garmisch-Partenkirche. Underveis besøker vi Linderhof Slott, som ble bygget av Kong Ludvig II på 1800-tallet.
Deretter går turen videre til Garmisch, hvor det er lunsj på egenhånd og tid til egen disposisjon. For de som har lyst til å besøke Tysklands høyeste topp Zugspitze – kan man ta banen eller gondol heis opp til toppen på 2962moh. Middag på hotellet.

Dag 6            Oberammergau og Pasjonsspillene
Etter en rolig frokost setter vi kursen mot Oberammergau og turens høydepunkt – Pasjonsspillene.  Ved 11-tiden ankommer vi Garmisch-Partenkirchen, leverer bagasjen på hotellet og kjører til Oberammergau. Det blir litt tid på egenhånd, før spillene starter 
kl. 14.30. Deretter blir det en 3 timers pause, hvor vi spiser middag, før vi opplever siste del av spillet. En stor og gripende forestilling, som setter spor. 
Transport til hotellet etter forestillingen.

Dag 7            Garmisch Partenkirchen – München - Oslo
Etter frokost blir det avskjed med Bayern og buss til München flyplass, hvor det er avreise direkte til Oslo.

Vi tar forbehold om endringer i programmet, samt prisendringer som følge av valuta endringer, flyskatter og generelle endringer av skatter og avgifter.
 

 

 

Avganger & priser - Pasjonsspillene i Oberammergau med Wien

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
29/6Oslo GardermoenPasjonsspillene i Oberammergau med Wien, Salzburg og Bayern (tur 2)Mer enn 821 300,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
24/8Oslo GardermoenPasjonsspillene i Oberammergau med Wien, Salzburg og Bayern (tur 4)Mer enn 821 300,-BestillMer informasjon

Informasjon

Flytider:

Tur.2:    29.juni Oslo - Wien (flytider kommer)
               5.juli München - Oslo    (flytider kommer)

Tur.4:    24.aug Oslo - Wien (flytider kommer)
              30.aug München - Oslo    (flytider kommer)

Flytider for denne perioden er ennå ikke tilgjengelige, men blir lagt ut så fort flyselskapene kommer med sitt sommerprogram for 2020.

Vi vil være behjelplig med tilslutningsbilletter fra de fleste norske flyplasser.