Tysklands riviera

Langstrakte hvite sandstrender, flotte promenader med skogs parken i bakgrunnen – slik framstår perlen KÜHLUNGSBORN – et for oss ukjent feriested.  Har du først vært her – kommer du ikke til å glemme det.

Kühlungsborn ligger en kort reise fra Heiligendamm, hvor Angela Merkel inviterte til G8 møte i 2011.  Stedet ligger vakkert til ut mot kysten, ca. 35 km vest for Rostock. Tyskerne selv beskriver Kühlungborn som « - kurbyen ved havet – med mye livsglede -». Sandstrand så langt du kan se med de tradisjonelle blå og hvite strandstolene.

Kurbyen har lange SPA tradisjoner og Hotel Upstalsboom – med 4 stjerner+ - har en flott beliggenhet mellom stranda og skogen.  Her får du en flott opplevelse i nydelige omgivelser med mulighet til å være med på utflukt til Hansabyen Wismar, Schwerin, Rostock eller en hyggelig tur på den dampdrevene jernbanen og toget «Molli» til Heiligendamm. Muligheten til å besøke Penemünde og det historiske området hvor tyskerne utviklet sin rakett teknologi.  XU agenten Sverre Bergh beskriver hendelsene i dette «topp hemmelig» området i boken «Spion i Hitlers rike».

Hotellet har 3 forskjellige restauranter og Wiener Cafè Arendsee, 1.300 m2 SPA område og flotte hyggelige rom. Dette er en destinasjon som mange aldri har hørt om – jeg tror tyskerne gjerne vil ha denne perlen for seg selv. 

Høydepunkter:
- Vi bor på flott SPA hotell
- Tur med damptoget Molli til Bad Dobran
- Historie og hygge i den gamle badebyen Heiligendamm

Turen er i samarbeid med

Status:
Fullt

Hotell

Hotelresidenz & SPA Kühlungsborn
Dette er et elegant 4 - stjerners hotell, ett steinkast fra stranden med SPA-avdeling, restauranter og hyggelig kafe. Rommene er koselig innredet og har wifi tilgjengelig.

 

Program

Dag 1: avreise (M)
Avreise fra Oslo med Norwegian til Berlin Schønefeld.  Fra Berlin går turen nordover gjennom Mecklenburg Vorpommern og det vakre Mecklenburger Grossensee området, mot Rostock og Kühlungsborn.  Underveis tar vi en pause slik at det er mulig å ta en kopp kaffe eller litt mat. Bussturen tar i overkant av 3 timer.  Ved ankomst til vakre Hotel Upstalsboom ****+, sjekker vi inn og spiser middag.

Dag 2: Kühlungsborn (F, M)  
Etter en god frokost tar vi en sightseeing i Kühlungsborn til fots, slik at du blir kjent med byen.  Resten av dagen har du til egen disposisjon og her er det mange muligheter, avhengig av hva du har lyst på.  En spasertur på den vakre strand promenaden langs de kilometer lange hvite sandstrendene.  Du kan ta en titt på vakttårnet, som er et minne fra tiden hvor Tyskland var delt og de Østtyske sikkerhetsstyrkene gjorde hva som helst for å hindre nasjonens borgere fra å rømme til Danmark sjøveien.  Bildemontasjene viser oppfinnsomheten og viljen til å komme ut av landet.
Men du kan også ta en tur i skogsparken rett bak hotellet eller sette deg på en av de vakre kafeene eller restaurantene i byen.  Men du kan også velge å nyte SPA tilbudet på hotellet, kort sagt bruk dagen til å nyte det gode liv.
Middag på hotellet.

Dag 3: Wismar og Heiligendamm (F/M)
Etter frokost kommer buss og lokalguide for å ta dere med til Hansabyen Wismar og Heiligendamm. Wismar preges av den historiske stilen fra hansa tiden.  Byen ble etter 30-årskrigen lagt under den svenske kongens overherredømme.  Dette skjedde i 1648.  Dette overherredømme varte fram til 1803 da Kong Gustav IV Adolf av Sverige, hadde bruk for penger og pantsatte den for 1.258.000 svenske riksdaler.  Men vi får høre mer om byens svenske tilknytning under sightseeingen. I april 1945 ble byen sterkt ødelagt av de alliertes bombing, før General Montgomery i spissen for Britiske og Canadiske styrker gikk inn i byen 2 mai.  Etter sightseeing blir det tid på egenhånd, før turen går videre mot Heiligendamm – som er Tysklands eldste badeby. I denne elegante badebyen, med sine vakre hvite bygninger, tilbragte store deler av Europas høyadel sine sommerferier her fram til 1930 tallet.  Det var nettopp hit Angela Merkel inviterte til G8 møte i 2007.
Middag på hotellet. 

Dag 4: Togtur til Bad Dobran (F/M)
Frokost på hotellet. I dag står en tur med den smalsporede dampdrevne toget Molli som står for tur.  Turen går fra Kühlungsborn til Bad Dobran med retur.  Dette er en sjarmerende tur gjennom et vakkert landskap i en atmosfære som nok for mange kan minne om barndommens tog tur. På kvelden skal vi ut og spise på en av byens lokale restauranter.  Det er bestandig interessant å oppleve lokal gastronomi og spesielt i denne gamle badebyen.

Dag 5: Fridag (F/M)
Frokost.  Denne dagen er til egen disposisjon og du kan nyte og oppleve de tingene du foreløpig ikke har rukket å få gjort. 
Dagen avsluttes med en avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 6: Hjemreise (F)
Etter en tidlig frokost kommer bussen, som kjører tilbake til flyplassen i Berlin og hjemreise til Norge.

F=Frokost  M=Middag