Skip to main content

Våren i New York

Velkommen til et velsydd program gjennom de mest velkjente stedene i storbymetropolen New York. Vi møter våren og opplever det beste av hva «The Big Apple» kan tilby.

Sammen med vår lokalkjente reiseleder Lasse Hjorthen, skal vi se byens grønne lunge Central Park, den fasjonable Fifth Avenue, Rockefeller Center, China Town, minnesmerket der World Trade Center engang lå, pulserende Times Square og de mer rolige kvarterene Greenwich Village og Soho. 

Vi tar også båten ut til Liberty Island får å se den berømte Frihetsgudinnen på nært hold, får kjent på vårluften og den herlige stemningen i storbyen. Det blir god tid til å handle og kjenne pulsen. Det blir også tid for å eventuelt se ett at de mange flotte Broadway show, for de som måtte ønske det.

Sist, men ikke minst - vi skal besøke Harlem og får oppleve en fargerik og fengslende gospelkonsert. En opplevelse en sent glemmer! Grip dagen langs New Yorks avenyer og nyt følelsen av å befinne deg i byen som aldri sover!

Reiseleder på din tur er Lasse Hjorthen som er godt kjent.

Gled deg til
 • Den ultimate storbyturen
 • Gospel konsert i Harlem
 • Rundtur i byens hjerte
 • Velsydd program
 • Godt kjent reiseleder

Dagsprogram

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  FM = Flymat / F = Frokost / L = Lunsj / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1: Avreise Norge og ankomst USA (FM, M)

  Tidsforskjellen gjør at vi ankommer samme dag som vi reiser. Vi tar direktefly fra Gardermoen og ankommer tidlig ettermiddag i USA. Etter å ha sjekket inn på hotellet og summet oss litt, møtes vi til en 3-retters velkomstmiddag på en hyggelig lokal restaurant i gåavstand til hotellet i lag med vår reiseleder.

  Avreise Norge og ankomst USA (FM, M)
 • DAG 2: Rundtur Manhattan og inngang til Empire State Building (F)

  Vi starter utfluktsprogrammet vårt i denne fantastiske metropolen, populært kalt «The Big Apple». Formiddagens rundtur i buss vil gi oss et godt inntrykk av den mest berømte, faktisk den minste og mest hektiske av New Yorks fem bydeler, nemlig Manhattan.
  Vi skal blant annet se byens grønne lunge, Central Park. Vi kjører bortover den fasjonable Fifth Avenue som går langs parken og har en overflod av lekre butikker. Vi kjører forbi St. Patricks Cathedral, en imponerende gotisk domkirke, som er sete for den katolske erkebiskop i New York. Overfor ligger Rockefeller Center, en av New Yorks klassiske skyskrapere, bygd i 1939 i art deco-stil. Vi fortsetter til Times Square, et mylder av lysreklamer og trafikk, og videre til de mer rolige kvarterene Greenwich Village og Soho. Vi besøker Chinatown, den kinesiske bydelen med eksotiske butikker og travle restauranter, og fortsetter ut i business-distriktet Wall Street og Battery Park ut til vannet på Manhattans sørspiss.

  Vi avslutter rundturen med et besøk ved 9/11 Memorial. Det norske arkitektfirmaet Snøhetta står for paviljongen som fungerer som inngang til minnesmerkets museum.

  Rundturen ender ved Empire State Building hvor vi også har adgangsbillett. Her oppe får man en fantastisk utsikt over Manhattan.

  Ettermiddagen til fri disposisjon.

  Rundtur Manhattan og inngang til Empire State Building (F)
 • DAG 3: Utflukt til Harlem med gospel konsert. Lunsj på Bubba Gump (F, L)

  Det er søndag morgen og tid for et kirkebesøk. I Harlem, nord på Manhattan, får vi oppleve en fargerik og fengslende gospelkonsert under morgenmessen. Vi tar en rundtur i området før vi reiser til Bubba Gump for lunsj. Dette er en ikonisk restaurant med all sin sjarm hentet fra filmen «Forrest Gump».

  Ettermiddagen til fri disposisjon.

  Utflukt til Harlem med gospel konsert. Lunsj på Bubba Gump (F, L)
 • DAG 4: Båtutflukt til Frihetsgudinnen og Ellis Island (F, ML)

  Denne formiddagen skal vi se den berømte Frihetsgudinnen på nært hold. Båten tar oss ut til Liberty Island, en øy som i gamle dager ble brukt til franskmennenes forsvar av «sitt land». Liberty Island er i dag statlig område, og øya blir passet på av Park Rangers og vedlikeholdt av National Park Service.
  Frihetsgudinnen ligger i innseilingen til New York City, og er det første man ser hvis man kommer med båt til byen.
  Statuen ble gitt som en gave fra det franske folk til det amerikanske folk, som et symbol på frihet og rettferdighet, og som en takk for vennskapet som hadde utviklet seg mellom Frankrike og USA i orbindelse med den amerikanske revolusjonen. I nærheten av Frihetsgudinnen ligger Ellis Island, som var over 12 millioner europeiske immigranters første møte med” Drømmelandet i vest". På vei tilbake får vi utdelt en matpakke fra Hard Rock Cafe, på riktig amerikansk vis.

  Kvelden er til fri disposisjon.

  Båtutflukt til Frihetsgudinnen og Ellis Island (F, ML)
 • DAG 5: Dagen er fri til disposisjon (F)

  Hele denne dagen står til fri disposisjon. Reiseleder er behjelpelig til å vise vei og gi tips til å fylle dagen.

  Dagen er fri til disposisjon (F)
 • DAG 6: Avreise til Norge (F)

  Praktisk talt har vi nesten hele denne dagen til fri disposisjon etter frokost. Ta en tur innom noen butikker for siste handling, en lunsj eller rusletur på Manhattan. Vi møtes for avreise til flyplassen om ettermiddagen. Transport til flyplassen

  Avreise til Norge (F)
 • DAG 7: Ankomst Norge (FM)

  Direkte fly fra New York til Gardermoen. Vi ankommer tidlig formiddag.

Slik bor du

The DoubleTree by Hilton Times Square West New York 
350 west 40th Street

Godt hotell som ligger meget sentralt med kort vei til mye. Utsikt over Hudson River og 10 minutter gåavstand fra Times Square, Broadway teaterdistriktet og Rockefeller Center, og bare 15 minutter fra Empire State Building.

Alle rom har en stor seng, kaffe- og tekoker, strykejern, skrivebord, TV og bad med hårføner, og WIFI er tilgjengelig.

Dette er et moderne hotell med flott utsikt over Manhattan fra baren på takterrassen. Det finnes treningsrom på hotellet.  

Om flyreisen

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

 • Avgang fra Gardermoen.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.
 • For avreisetidspunkt se Avganger & bestilling.

Turen til Newark flyplass

Varighet
ca. 8 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Turen hjem fra Newark flyplass

Varighet
ca. 8 timer
Flyselskap
SAS

Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.

Tillegg for enkeltrom

fra kr. 5 700,- (begrenset antall) 

Verdt å vite

 • For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
 • Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
 • Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Praktisk informasjon

Innreise til USA

Alle norske borgere som skal reise til USA må fylle ut et Electronic System for Travel Authorization (Esta) eller visum. Dette bør gjøres cirka 3 uker før avreise av hver enkelt reisende. Pris per søknad er 21 USD. Link til Esta: https://esta.cbp.dhs.gov/esta

Merk at du må kunne fremvise dokumentasjon på at du er fullvaksinert mot Covid-19. Dokumentasjon finner du på din side på helsenorge.no.

Alle som reiser inn til USA må fremvise pass, påse i god tid før avreise at det er gyldig helt til og med hjemreisedato fra USA.
 

Temperatur og vær

  januar februar mars april mai juni juli august september oktober november desember
New York 3 / -4 4 / -3 9 / 1 15 / 6 21 / 11 26 / 17 29 / 20 28 / 19 24 / 15 18 / 9 12 / 4 6 / -1
New Orleans 16 / 6 18 / 8 22 / 12 26 / 16 29 / 19 32 / 23 33 / 24 33 / 24 31 / 22 27 / 16 22 / 12 18 / 8
San Fransisco 13 / 7 16 / 8 16 / 8 17 / 9 18 / 10 19 / 11 20 / 12 20 / 13 22 / 13 21 / 12 17 / 10 14 / 7
Los Angeles 20 / 8 20 / 9 21 / 10 22 / 11 24 / 13 26 / 15 29 / 17 30 / 18 29 / 17 26 / 15 22 / 11 20 / 8
Las Vegas 14 / 2 18 / 5 21 / 7 25 / 11 31 / 16 38 / 21 41 / 25 39 / 24 35 / 19 28 / 13 20 / 7 14 / 2
Miami 24 / 16 24 / 16 25 / 18 27 / 20 29 / 23 30 / 24 31 / 25 31 / 25 31 / 25 29 / 23 27 / 20 24 / 17

Ofte stilte spørsmål

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til info@allertravel.no eller ring oss på telefon +47 23 89 64 70. Vi hjelper deg gjerne!

 • Visum USA, hvordan?

  REISER TIL USA - ESTA 

  Vi gjør oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Den amerikanske ambassaden i Oslo kan gi utfyllende informasjon om visum og opphold i USA.


  Fra 26. oktober 2004 har USA krevd maskinlesbart pass for visumfri innreise for personer som ikke skal være i landet i mer enn tre måneder. Norske pass som utstedes etter 26. oktober 2005 må - i tillegg til å være maskinlesbare - inneholde biometriske kjennetegn for visumfri innreise til USA. 

  Hvis du har et maskinlesbart pass som er utstedt før 26. oktober 2005, kan du reise visumfritt til USA med et slikt pass også etter dette tidspunktet. Håndskrevne pass kan fremdeles benyttes, men man må da også ha visum. Nordmenn som reiser til USA uten visum (under "visa waiver programmet") må registrere seg på internett i ESTA databasen før avreise.

  Endringer fra den 21/01/2016:
  Den 18. desember 2015 signerte President Obama “The Visa Waiver Improvement and Terrorist Travel Prevention Act of 2015” som endrer kvalifikasjonskravene for reisende under Visa Waiver-programmet (VWP). Den 21. januar 2016 startet implementeringen av disse endringene.

  Endringene innebærer at reisende i følgende kategorier ikke lenger kan reise til USA uten visum:
  - Norske statsborgere som har reist til eller oppholdt seg i Iran, Irak, Sudan eller Syria fra og med 1. mars 2011. (Begrenset unntak gjelder for militært og diplomatisk personell som har reist til disse landene i kapasitet av sitt arbeid).
  - Norske statsborgere som også er statsborgere i Iran, Irak, Sudan eller Syria.

  De som er omfattet av disse endringene vil fremdeles ha mulighet til å søke om visum til USA på vanlig måte ved å følge instruksjonene på denne nettsiden http://www.ustraveldocs.com/no/index.html

  Fra og med 21. januar 2016 vil reisende som tidligere har hatt gyldig innreisetillatelse via ESTA (Electronic System for Travel Authorization) og som har indikert i sin ESTA-søknad at de har dobbelt statsborgerskap med ett av de fire landene nevnt ovenfor, få sin ESTA-godkjennelse opphevet.

  Registrering gjennom ESTA for nordmenn som reiser uten visum
  Du søker på internett via ESTA`s hjemmeside (Electronic System for Travel Authorization)

  https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Din ESTA-søknad må sendes inn i god tid, og senest 72 timer før avreise. Dette koster 14 USD pr. person. Denne avgiften betales med kredittkort når man søker.

  I de fleste tilfeller får man svar umiddelbart eller innen noen minutter.

  Som søker vil du få 3 alternative svar:

  Authorization Approved: Innreisen er godkjent.
  Travel Not Authorized: Søknaden er ikke godkjent, og du må kontakte Den amerikanske ambassade for innreise til USA.
  Authorization Pending: Innreise er enda ikke godkjent. Du må selv kontrollere på ESTA sin hjemmeside for endelig beskjed. Dette kan ta opptil 72 timer.

  Ved godkjent søknad mottar du et "application number" som skal vises sammen med passet ved innsjekking på flyplassen i forbindelse med avreise til USA. Har du ikke innreisetillatelse/application number, vil du bli avvist ved innsjekking og nektet innreise til USA.

  Det er den enkelte reisende sitt ansvar å søke via ESTA og sørge for at opplysningene som oppgis er korrekte. Aller Travel kan derfor ikke bistå med nevnte søknad.

  For ytterligere informasjon om ESTA, hvilke land dette gjelder for og om du behøver visum, se no.usembassy.gov. 

  Gyldighet pass
  For nordmenn som reiser med visum til USA skal passet skal være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. For nordmenn som reiser uten visum under «visa waiver-programmet» skal passet være gyldig under hele oppholdet. 

  Øvrig
  Dersom du ikke er norsk statsborger må du selv kontakte Den amerikanske ambassade eller myndighetene i ditt opprinnelsesland angående regler for pass, visum og innreise.
   

 • Innsjekk fly USA

  Til USA gjelder egne regler, sjekk inn her åpner 3 timer før avreise og stenger en time før avreise.