Vakre Gardasjøen

En flott reise til et av Europas mest naturskjønne områder - Gardasjøen.


Mot syd strekker vinmarker og olivenlunder seg ut til sjøen, og mot nord reiser høye fjell seg som om man var i de norske fjordene - bare tilsatt palmer og et hav av blomster og hyggelige middelalderbyer.

Den perfekte rammen er dannet for en uke med store opplevelser. Vi besøker Casanovas Venezia og Romeo & Julies Verona, som med sine kulturelle og historiske severdigheter tilfredsstiller selv den mest krevende reisende.

På vår tur Gardasjøen rundt lærer vi området bedre å kjenne, og stifter nærmere bekjentskap med italienernes hverdagsliv. Vi besøker et av de mest imponerende og majestetiske fjellområdene Dolomittene, og bor sentralt i den hyggelige og sjarmerende lille byen Garda.

 

Denne turen er i samarbeid med

Status:
Fullt

Hotell

HOTELL
Poiano Resort

Via Fioria 7
37010 Costermano Garda
Dette er et god tursitklasse, beliggende sentralt med utsikt over den hyggelige byen Garda. Rommene har hår tørrer, TV, safe, minibar, aircondition og balkong.

   

 

Program

Dag 1
Ankomst til Verona hvor buss og reiseleder venter på å kjøre oss til Garda. Under de 40 minuttene med transport vil reiselederen informere om ukens program og gi praktiske opplysninger.

Dag 2
Heldagsutflukt Gardasjøen rundt. Dagen vil lære oss Gardasjøen bedre å kjenne, slik at vi har en god ballast til de kommende dagene. Vi stopper i Malcesine og tar herfra en rutebåt til Riva del Garda, som er sjøens nordligste by. Her blir det tid til lunsj før vi på nytt kjører ned langs sjøen og gjør et siste stopp i den sjarmerende lille byen Torri.

Dag 3
En av verdens mest romantiske byer blir vårt mål denne dagen. Venezia lar ingen være uberørt av sin helt egen sjarm. Vi har vår egen motorbåt til og fra Venezia sentrum, Markusplassen. En liten spasertur vil gi et inntrykk av byen før det blir mulighet for å spise lunsj på egen hånd. Ettermiddagen blir så fri til egen disposisjon.

Dag 4
Turens første fridag. Ta rutebåten til andre byer ved sjøen, som f.eks flotte Sirmione, eller hva med en liten vandretur i det vakre landskapet rundt Garda, blant vinmarker og olivenlunder.

Dag 5
Dagens utflukt blir til Verona, som ikke er mindre spennende enn Venezia. Byen ble utviklet allerede under romerne, og fikk sin storhetstid under familien Della Scala på 1200-1300-tallet. Sjarmerende, vakker og hyggelig er bare noen superlativer som byens besøkende anvender.

En historisk rundtur innleder dagen og deretter blir det tid til selv å utforske byen i eget tempo. Ut på ettermiddagen går turen til Valpolicella, kjent for blant annet kult-vinen Amarone. Vi besøker en liten familiedrevet vingård hvor vi lærer hvordan man produserer Amarone, og selvfølgelig skal vi også smake på de edle dråpene.

Dag 6
Fridag! På fredager besøker man det lokale markedet i Garda. Eller benytt dagen til en seiltur på sjøen, vinmuseet i Bardolino eller kanskje olivenoljemuseet i Cisano. Mulighetene er mange.

Dag 7
Dolomittene er med sine dramatiske topper en fantastisk naturopplevelse. I løpet av dagen passerer den ene herlige utsikten etter den andre forbi bussens vinduer. 
Vi kjører gjennom Val di Fiemme og Val di Fassa. Her stopper vi på et gammelt herberg med mulighet for å spise lunsj. For de som har lyst blir det tid til en liten spasertur frem til skibyen Canazei. Vi fortsetter opp over Passo Sella hvor vi nyter en storslått panorama-utsikt. Da er vi 2.140 m. over havets overflate. Hjemturen går gjennom Val Gardena.

Dag 8
Avgang til flyplassen i Verona for videre hjemreise til Norge.