Vakre Wien

Vakre Wien er en raffinert perle med mye å se og gjøre. Byvandring, imponerende arkitektur og den sjarmerende kafékulturen er bare noe av det vi får oppleve. I tillegg blir det mulighet for å få med seg båttur og en klassisk konsert.

Donau deler byen i to og skaper idylliske turstier og grøntarealer. Severdighetene ligger nært hverandre, med gangavstand til det meste. Selve bykjernen, den gamle delen av byen, er på UNESCOs verdensarvliste og fremtoner som et stort utendørs museum. Wien er dessuten verdens musikalske hovedstad og byen er uovertruffen for sine kunstskatter, kultur, smakfulle mat og vennlige atmosfære. Med oss fra ankomst har vi vår svensktalende, dyktige guide og reiseleder Andrea.

Sommeren er den mest levende årstiden i Wien og sammen skal vi oppleve byen på sitt beste! 

Høydepunkt:
✔ Omvisning i Schonbrunn-palasset
✔ Historisk pariserhjul
✔ Hyggelig og sentralt beliggende hotell

Pris fra:
9 690,-
Dager:5
Prisen inkluderer:
• Direktefly Oslo-Wien tur/retur inkl flyskatter
• 4 netter i del av dobbeltrom
• 4 frokoster
• 2 middager
• All transport, innganger og utflukter iht programmet
• Skandinavisktalende reiseleder møter i Wien

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Evt enkeltromstillegg
• Valgfri utflukt og konsert
TransportType:FLY
Bestill reise

Hotell

MERCURE GRAND HOTEL BIEDERMEIER (****)
Landstraßer Hauptstraße 28, 1030 Wien

Sentralt beliggende hotell, 15 minutters gange fra Wiens historiske sentrum. Hotellet ligger i en fredelig og unik Biedermeier-passasje, med kort vei til byparken, og har 2 restauranter, bar, treningsrom og sauna. Rommene er innredet i klassisk biedermeier-stil og har a/c, minibar, safe, TV, gratis wi-fi hårføner og mulighet for å lage kaffe/te.

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.  

DAG 1        AVREISE/ANKOMST (M)
Avreise fra Gardermoen med direktefly til Wien. Vi blir møtt på flyplassen i Wien av vår svensktalende reiseleder og tatt med til hotellet i sentrum av byen. Vi spiser felles velkomstmiddag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet. 

DAG 2        SIGHTSEEING I BUSS (F)
Vi skal på en sightseeingrunde i buss og vil vise deg de viktigste og mest imponerende severdighetene i Wien. Vi passerer den praktfulle Ringstrasse, forbi den berømte statsopera, Hofburg, museet for kunst og naturhistorisk museum, rådhuset, Burgteater og mange andre høydepunkter. Til slutt kommer vi til det pittoreske og barokke Schönbrunn-palasset som tidligere var sommerresidensen til keiser Franz Joseph og Sissy. Her får vi en guidet omvisning. 
Vi skal videre til en uforglemmelig opplevelse når vi får en fantastisk utsikt over Wien fra det store, historiske pariserhjulet Riesenrad. Vi får servert litt musserende vin og kanapeer før turen. Resten av dagen på egen hånd. 
   
Om kvelden vil det bli tilbud om klassisk konsert, som bestilles og betales direkte til reiselederen.

DAG 3        BYVANDRING (F) 
I dag skal vi på byvandring i byens indre bydeler og vi utforsker de smale, gamle gatene med alle sine historiske severdigheter. Vi tar blant annet en titt på det fascinerende komplekset keiserpalasset, Wien-operaen og Loos-huset. Vi får guidet omvisning i Mozarthaus og besøker også den mest berømte handlegaten i Wien hvor man finner både eksklusive og tradisjonelle butikker og tilbydere av kunst- og håndverk. Vi avslutter byvandringen med kaffe (eller te) og kake på en tradisjonell kafe. 

DAG 4        FRIDAG (F)
Dagen fri til egne aktiviteter. Byen har flust av shoppingmuligheter, koselige kafeer og flotte museer. Reiseleder har tips!

DAG 5        VALGFRI UTFLUKT – HJEMREISE (F, M)
Vi har dagen på egen hånd frem til felles avskjedsmiddag på ettermiddagen. Om kvelden kjøres vi til flyplassen og flyr tilbake til Norge. 

Valgfri utflukt på formiddagen: Båttur på Donau, kr 290,- pr pers
Vi går fra hotellet kl 10.15 og reiseleder følger gruppen til Schwedenplatz hvor båtturen starter. Det er mulighet for å kjøpe forfriskninger om bord. Det guides på engelsk over høyttaler. Varighet: 75 min.  Vi seiler forbi høydepunkter som Uniqa tower, Urania Observatory, Ring tower m.m.

F= Frokost, M= Middag
 

Avganger & priser - Vakre Wien

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
16/8Oslo GardermoenVakre WienMer enn 89 690,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom: kr 1.550,-

18.-22.mai og 16.-20. august:
Oslo Gardermoen – Wien   kl 12:45 – 15:05
Wien – Oslo Gardermoen  kl 20:30 – 22:50

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. Vær obs på at man evt må beregne overnatting på Gardermoen på returen.
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.