WALES – Storbritannias gjemte perle - Pensjonistforbundet

Vi skal på denne turen reise til Wales som ligger sørvest i Storbritannia. Wales er en del av Storbritannia som man kanskje glemmer litt bort, men landet er absolutt verdt et besøk. Det er kjent for sin robuste kystlinje, nasjonalparker med flott fjellandskap, sitt særegne språk og keltisk kultur. Wales er livlig og sjarmerende og byr på er rikt kulturliv og mye flott natur. 

Vi bor sentralt i den hyggelige kystbyen Llandudno. Byen passer både for de som liker å bevege seg ute i naturen samt for de som bare ønsker å nyte livet å slappe av ved vannet.
Vi skal i løpet av vårt opphold bli kjent med denne byen samt besøke øya Anglesey og den lille sjarmerende landsbyen Betws-y-Coed. 

Nils Krister Larsen er vår reisevante reiseleder og vil i løpet av vår tur holde foredrag om walisisk landskap, historie, økonomi, mytologi og litteratur (bl.a. et foredrag om den walisiske poeten Dylan Thomas). Vi satser på gode sammenkomster med samtaler og mye ny lærdom! Gled dere!

Høydepunkter: 
✔ Utflukt til Anglesey med lunsj
✔ Utflukt til Betws-y-Coed
✔ Vakker natur

Dette er en tur i samarbeid med:

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1: AVREISE (M)
Avreise fra Oslo med SAS til Manchester.  Her blir vi møtt av vår lokale guide og kjører til Llandudno. Etter innsjekk er det litt tid på egenhånd før middag på hotellet.

DAG 2: BYVANDRING I LLANDUDNO (F)  
Etter frokost er det tid for en omvisning til fots i Llandudno.  Vi skal også ta gondol opp på the Great Orme. Herfra har man fantastisk utsikt over kysten, the little Orme og utover Iris havet. Gondol systemet åpnet i 1969 og er det lengste gondol systemet i Storbritannia.  Ettermiddagen er fri til å utforske byen på egenhånd eller kanskje noen kan tenke seg å vandre på en av vandrerutene på the Great Orme.

DAG 3: FRI TIL EGEN DISPOSISJON (F)
Etter frokost er dagen fri til å oppleve byen på egenhånd. Kanskje bare sitte å nyte livet på en cafe med en is, bade eller ta trikken opp til The Great Orme for å vandre i den flotte naturen.

DAG 4: HELDAGSUTFLUKT TIL ANGLESEY (F, L, M)
Etter frokost reiser vi til øya Anglesey. På ruten denne dagen kjører vi forbi naturskjønne landskap, flotte kystlinjer og pittoreske landsbyer. Vi har vårt første stopp i Oriel hvor vi besøker et lite museum og galleri der vi får lære om historien til Anglesey. Videre reiser vi så til middelalderbyen Beaumaris. Beaumaris var opprinnelig en vikingbosetning kjent som «Port of Vikings». Her finner vi også et slott fra Edvard den 1.. Her i byen vil vi få en omvisning til fots samt litt fritid før vi samles til lunsj. Etter lunsj kjører vi til Llanfairpwll via RAF dalen der Prince William jobbet. Vi har et fotostop på broen som binder Anglesey til fastlandet samt et stop på Edinburgh Woolen Mills butikken. Her har man mulighet for å ta seg en te eller shoppe litt. Etter dette besøket reiser vi tilbake til hotellet. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

DAG 5: FRI TIL EGEN DISPOSISJON (F)
Etter frokost er dagen fri til å oppleve byen på egenhånd. Kanskje bare sitte å nyte livet på en cafe med en is, bade eller ta trikken opp til The Great Orme for å vandre i den flotte naturen.

DAG 6: HALVDAGSUTFLUKT TIL BETWYS-Y-COED (F)
Etter frokost reiser vi avgårde til denne flotte gamle fjell landsbyen som ligger i Snodownia nasjonalpark. Her finner du fantastisk natur, mange cafeer og små butikker. Dere vil få en omvisning til fots her før dere vil ha tid til å utforske på egenhånd. Dette er også et veldig populært startpunkt for vandringer, så dersom det er av interesse vil guiden kunne ta med de som vil med på en liten vandring i området. 
Lunsj på egenhånd før vi returnerer tilbake til hotellet. Resten av ettermiddagen fri til egen disposisjon.

DAG 7: FRI TIL EGEN DISPOSISJON (F, M)
Etter frokost er dagen fri til å oppleve byen på egenhånd. Kanskje bare sitte å nyte livet på en cafe med en is, bade eller ta trikken opp til The Great Orme for å vandre i den flotte naturen.
Felles avskjedsmiddag på lokal restaurant.

DAG 8: HJEMREISE (F)
Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen. 

F=Frokost     L=Lunsj    M=Middag

Hotell

Britannia Grand Hotel Llandudno 3*
Happy Valley Rd, 
Llandudno LL30 2LR 

Dette 3 - stjerners hotellet ligger sentralt i Llandudno ved den nordlige strandpromenaden bare 1 minutt fra stranden og 5 minutter til bykjernen. Hotellet har to restauranter, flere barer samt Grand Ballrom som har underholdning på kveldene. Her har du alt fra bingo til cabaret. Rommene har te/kaffe fasiliteter, telefon, TV og bad/toalett med hårføner.