Langhelg i Roma

Spektakulære bygninger, spennende historie og en sjarmerende atmosfære er det som møter deg i Italias hovedstad. Dette er en tur hvor vi på kort tid får med oss alle storhetene i selveste Roma!

Roma er ikke bare en spennende by, men en kulturskatt og en opplevelse du sent vil glemme! Den beste måten å se byen på er å tusle gatelangs. Selv den minste lille gårdsplass har ofte en liten, betydningsfull detalj; et dekorert fortau, et fresko-maleri eller en fontene. På denne turen må derfor gode gåsko på, så skal vår guide ta oss med på en reise gjennom historien, vakre monumenter og flotte bygninger.
Har du ikke vært i Roma før vil du nå få sjansen til å lære denne byen å kjenne på en unik måte. For deg som allerede er en Romaelsker, vil du nok få øynene opp for noe nytt ved byen.
Vi bor godt og sentralt ved Villa Borghese-parken, med gangavstand til de fleste store severdigheter.

Høydepunkt:
•    Alle de største severdighetene
•    Sentralt beliggende hotell
•    Dyktig og lokalkjent reiseleder
 

Status:
Fullt

Hotell

Hotel Romanico Palace ****
Via Boncompagni 37
00187 Roma

Et godt førsteklasses hotell, beliggende i sentrum av Roma med gangavstand til Termini togstasjon, hovedgaten Via Veneto, Villa Borghese og severdigheter som Spansketrappen og Trevi fontenen. Hotellet har en terrasse med 360 graders utsikt over Roma. Alle rom har dusj/WC, air condition, minibar, safe, TV, telefon, internett tilgang og hårtørrer.

 

Program

Dag 1 ANKOMST (-)
Avreise fra Oslo på ettermiddagen og ankomst Roma om kvelden. Her møter vi vår guide og reiseleder og kjører buss til hotellet for innsjekk. 

Dag 2 BYRUNDTUR I DET HISTORISKE ROMA (F, M)
Etter frokost viser vår guide oss de mest kjente severdighetene i sentrum av Roma. Vi besøker bl.a. Spansketrappen, Pantheon og Piazza Navona. På kvelden spiser vi felles middag på en lokal restaurant.

Dag 3 DET ANTIKKE ROMA – COLOSSEUM OG FORUM ROMANUM (F, L)
Dagen bringer oss tilbake til det antikke Roma idet vi begynner med et besøk i det imponerende Colosseum. Dette amfiteateret ble bygget for å markere seieren over Jerusalem, og her ble romerne underholdt av både voldsomme og mere fredelige sirkusforestillinger. Vi spiser en lett lunsj før vi fortsetter dagen i det gamle Romas politiske og religiøse sentrum, Forum Romanum, og lærer om livet i det gamle Roma.

Dag 4 FRIDAG - MULIGHET FOR VALGFRI UTFLUKT (F, M) 
Dagen er fri til å utforske Roma på egen hånd.

Valgfri utflukt: De som ønsker kan også bli med reiseleder på en utflukt i katolisismens og kunstens tegn, når vi besøker verdens minste land, Vatikanet. Vi starter dagen med et besøk i det imponerende Vatikan-museet med dets unike kunstsamlinger. Underveis besøker vi også Det Sixtinske kapell, vakkert utsmykket av Michelangelo og rommet hvor man velger de nye pavene. Deretter besøker vi kristendommens sentrum, Peterskirken, som også er verdens største kirke. Lett lunsj på en lokal restaurant, inkl. vin og vann. Retur til hotellet på egenhånd.  Pris kr 850,- pr pers (min. 12 personer)   
Felles avskjedsmiddag.

Dag 5 HJEMREISE (F)
Etter frokost sjekker vi ut og reiser til flyplassen og flyr tilbake til Norge