Eventyrlige Marokko

Bli med på en reise til fargerike Marrakesh og den hvite byen Essaouria.

Marrakesh er en av verdens mest eventyrlige steder med magisk ørken, magedansere og mange spennende markeder. Byen byr på eventyr, nye erfaringer og minner for livet. Vi skal også besøke Essaouria som står på Unescos verdensarvliste. Her nyter vi vakre strender og hyggelig atmosfære.

Marokko har et generelt varmt og tørt klima, landskapet er varierende med en lang kystlinje, dramatiske fjell og et ørkenområde. Marrakesh ligger sørvest i landet ved foten av Atlasfjellene. Under vår reise vil vi blant annet besøke den botaniske hagen Majorelle Garden, som det tok den franske maleren Jacques Majorelle 40 år å designe og ferdigstille. Den eksotiske hagen og det artistiske landskapet inneholder et stort antall marmorfontener og mye av kunsten er malt i fargen «Majorelle Blå».

Vi vil også få oppleve smaksrik, marokkansk mat og skal besøke en riad – et tradisjonelt marokkansk hus med en eller flere fantastiske indre hager/gårdsplasser.

Anne Marthe Barfod er vår reiseleder på denne turen. Hun pendler mellom Marokko og Norge og er levende interessert av mat, kunst, kultur og historie. For en spennende reise dette skal bli!

Høydepunkter:
✔ Lokalkjent, norsk reiseleder
✔ Flotte markeder
✔ Farge- og smaksrike matretter
✔ Herlige dager ved stranden i Essaouira

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1-AVREISE FRA OSLO, ANKOMST MARRAKESH (M)
Vi lander i Marrakesh og møtes av vår reiseleder og buss som kjører oss til hotellet for innsjekk. Om kvelden kjører vi hestedrosje til torget Djemaa El Fna Square og spiser en autentisk marokkansk middag. Etter middag kjøres vi tilbake til hotellet.  

DAG 2-MARRAKESH (F, L, M)
Etter frokost på hotellet får vi en guidet tur i Marrakesh sentrum. Vi får se flere av de mest attraktive severdighetene, som Bahia-palasset, Koutoubiamoskeen, Madrasa Ben Youssef, den gamle Medina og selvfølgelig besøker vi et av de mange kryddermarkeder.  

Lunsj inntas på takterrassen til Café Merstan hvor vi spiser med en fantastisk utsikt.
Ettermiddagen er fri til å utforske på egen hånd, f.eks shopping, besøke et hammam, eller en herlig massasje.
Felles middag om kvelden. 

DAG 3- OURIKADALEN (F, L)
I dag skal vi utforske den vakre Ourikadalen som ligger i Atlasfjellene, bare 30 km fra Marrakesh. Vi opplever det tradisjonelle Berbermarkedet hvor det ser ut til at tiden har stått stille i 100 år. Vi spiser en lett lunsj hos Mohammed, en lokal berberfamile før vi kjøres tilbake til hotellet. 
Kvelden fri til egen disposisjon. 

DAG 4- FRIDAG ELLER MULIGHET FOR MATLAGINGSKURS ELLER SPA (F)
Etter frokosten har du mulighet for å delta på et matlagingskurs på Riad Monceau. 

Valgfritt program: Matlagingskurs 10.30-14.00
En Riad er et tradisjonelt marokkansk hus eller palass med en fantastisk hage. «Riad Monceau» er et boutiquehotell som er kjent for sin restaurant hvor det serveres moderne og tradisjonell marokkansk mat. Kurset innledes med velkomst-te og informasjon om maten vi skal lage. Kokken assisterer og instruerer steg for steg hvordan man lager en marokkansk forrett, hovedrett og dessert. Lunsj i dag er selvfølgelig maten vi har laget selv. Pris kr 595,- pr person (med forbehold om nok påmeldte)

Valgfritt program: Spa Hammam
Om ettermiddagen tilbys også et besøk med spa-behandling hos SPA Hammam de la Rose. Pris kr 595,- pr person

DAG 5-MARRAKESH - ESSAOUIRA (F, M)
Vi starter dagen med frokost, før vi besøker den praktfulle Majorelle Garden, et av de mest populære turistattraksjonene. 
Deretter kjører bussen mot Essaouira. Vi stopper på veien for et besøk hos en produsent av de kjente Arganolje-produktene. Når vi ankommer Essaouira sjekker vi inn på hotellet hvor vi blir servert velkomst-te. Hotellet ligger sentralt, med kort avstand både til stranden og shopping. 
Felles middag på hotellet med Gnaoua-show om kvelden.  
 
DAG 6- ESSAOUIRA, BYVANDRING OG LA FROMAGERIE, MULIGHET FOR SPA (F, L)
Etter frokost får vi en 2 timers guidet tur i Essaouira, hvor vi blant annet får se La Scala, havnen, det jødiske området, fiskemarkedet og det glimrende sølvmarkedet.
Vi kjøres så i buss til La Fromagerie Essaouira, her blir det vinsmaking og vi får også prøvesmake oster laget av melk fra sau, kamel, geit og ku. 

Valgfritt program: Det tilbys i dag en ekte marokkansk hammam på Lalla Mira mot et tillegg i prisen. Hammam, skrubb og massasje, ca 1 ½ time. Dette er et lite, men veldig autentisk hammam, som bare tar 4 pax om gangen. Det er ikke noe luksus, turistopplevelse, men bare genuint og fantastisk. Pris kr 300,- pr person

DAG 7-ESSAOUIRA (F, M)
Vi har dagen på egen hånd som f.eks kan benyttes til herlig avslapping ved stranden. Stranden i Essaouira anses å være av de fineste strendene i hele Marokko. 
Felles middag hvor vi får servert herlig sjømat. 

DAG 8-HJEMREISE (F)
Etter frokost begynner tar vi bussen tilbake til Marrakesh og tar så ettermiddagsfly tilbake til Norge. 

F=frokost     L=lunsj     M=middag

Hotell

Kech Boutique Hotel & Spa****
Avenue Med VI Zone Touristique De L’Agdal
40 000 Marrakesh

Hotellet ligger i bydelen Agdal, med kort vei til mange severdigheter, souks (markeder), koselige kafeer og shopping. Hotellet har svømmebasseng, restaurant og en terrasse med utsikt over Oukaimedenfjellene. Resepsjonen er døgnåpen og mot en ekstra kostnad har du også tilgang til hammambad og massasje. 
Rommene oppleves som lyse og romslige og er utstyrt med aircondition, bad m/hårføner, safe og wi-fi. Det serveres frokostbuffé med kontinental, vegetarisk, halal og glutenfrie alternativ. 

      
 
 

Hotel Riad Al Madina***
9, Rue Altarinne
44000 Essaouira

Hotellet ble nylig restaurert, men har beholdt bygningens opprinnelige prakt med all dens sjarm. Rommene er enkelt innredd i tradisjonell marokkansk stil, med bad, aircondition og wi-fi. I den døgnåpne resepsjonen har du mulighet til å oppbevare dine verdisaker i safe og kan låne hårføner. Til frokost tilbys både marokkanske og franske alternativer som kan nytes i den koselige bakgårdshagen. Hotellet har en takterrasse som byr på vakker utsikt over byen. Mot en ekstra kostnad har du også tilgang til hammambad og massasje.

   


 

PRAKTISK INFORMASJON

INNREISE
Norske borgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg maks. 3 måneder i landet. For norske borgere som reiser til Marokko kreves det fra marokkanske myndigheter tre måneders gyldighet av pass ved innreise. 

HELSE OG VAKSINASJON
Tilreisende anbefales å drikke vann fra flaske. Utenom de større byene bør man fortrinnsvis spise kjøtt som er godt stekt (f. eks. tagine), spesielt hvis det er varmt.

Ingen vaksinering kreves før innreise, men revaksinering mot polio, difteri/stivkrampe og gulsott (hepatitt) anbefales av norske helsemyndigheter. Ta ellers kontakt med med et vaksinasjonskontor.

SKIKKER OG REGLER
Marokko er et muslimsk land, om enn noe mer "vestlig" enn mange andre muslimske land. Bare skuldre, korte skjørt og shorts er ikke vanlig utenfor turistområdet i Agadir.

STRØM
220 - 230 volt. Relativt god stabilitet i byene. På landsbygda er strømnettet dårlig utbygd og til dels ustabilt. God GSM-dekning i større byer og langs de største veiene, stadig bedre også på landsbygda.  Dårlig dekning i ørkenområdet og i fjellene. 

MYNTENHET OG KREDITTKORT
Myntenhet: marokkanske dirham (MAD/DH). 100 MAD = ca. 70 NOK
MAD er ikke-konvertibel og kan ikke tas med ut av landet. 
Visakort og Master Card aksepteres i minibanker i de større byene, og på denne måten kan man enkelt få ut kontanter. Som betalingsmiddel kan visa-/kredittkort brukes på dyrere hoteller, restauranter, i eksklusive butikker og større supermarked i byene.Visakort er mest brukt. American Express aksepteres sjelden.

ÅPNINGSTIDER
Normale åpningstider for bank, off. kontorer er alle hverdager 08.30 - 11.30, 14.30 - 16.30. 
De fleste butikker: Ca. 09.30 - 13.00, 16.00 - 20.00, Offentlige kontorer: 08.30 - 16.30. 
Under fastemåneden ramadan er åpningstidene ca. 10.00 - 15.00.

NASJONALE HELLIGDAGER
Marokkanske helligdager er ofte bevegelige fordi de følger den muslimske månekalenderen. Avslutningen av fastemåneden ramadan (Aid El Fitr) og offerdagen (Aid El Adha) er blant de viktigste. Av faste helligdager kan nevnes Tronfesten 30.juli, Kongens fødselsdag 21.august, og markeringen av inntoget i Vest-Sahara 6.november.  

TIDSFORSKJELL
Marokko følger GMT. (Vintertid 1 time etter Norge, sommertid 2 timer etter Norge). 2011 innførte imidlertid Marokko sommertid mai-juli.
 
NØDTELEFONER
Politi:190, Brann: 150, Ambulanse: 037 73 73 73, Opplysningen: 160

I en krisesituasjon utenom ambassadens åpningstid, kan du ringe stasjonens ordinære telefonnummer, og du blir viderekoblet til UDs operative senter i Oslo.