Normandie - en historisk reise

Hyggelige byer med fransk småbysjarm, kunst, matopplevelser, kultur og ikke minst krigshistorie. Bli med reiseleder Nils Krister Larsen på denne komplette Normandie-reisen!

Vi starter i Normannernes hovedstad Rouen, hvor Olav den Hellige ble døpt og Jeanne d`Arc brent på bålet. Videre besøker vi pittoreske Honfleur, Giverny og Monets hage, samt invasjonsstrendene i Arromanches. Vår reise avsluttes i Bayeux med bl.a. museet der det berømte “Bayeux-teppet” henger, og det blir også mulighet for et besøk på den unike øya Mont Saint-Michel!

Nils Krister brenner for historie, kunst og kultur, så dette er for deg som vil ha en interessant og fornøyelig reise i historien.

    
Høydepunkter:

  • Den vakre middelalderbyen Rouen
  • Besøk på Tapisserie de Bayeux
  • De historiske invasjonsstrendene
  • Avskjedsmiddag på cidergård

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

 

Status:
Fullt

Hotell

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL:

16.-18.SEP: KYRIAD HOTEL ROUEN ***
14, Quai Gaston Boulet
76000 Rouen

Det nylig renoverte (2016) Hotel Kyriad ligger bare 500 meter fra Gare de Rouen-Orléans og en 15-minutters spasertur fra Rouens katedral. Rouens historiske bydel, med butikker og kaféer ligger en 15-minutters spasertur fra hotellet. Musée de la Ceramique ligger 500 meter unna. 

Alle rom har eget bad med badeprodukter og hårføner, gratis Wi-Fi, flatskjerm TV, minibar og kaffe- og tekoker.

Hotellet har bar, et stort frokostrom og flere konferanserom. Kontinental frokost serverer hver morgen. Restauranten er åpen for lunsj og middag og serverer nyskapende regional mat. Det er noe trafikk i nærheten av hotellet da motorveien krysser like ved over Seinen, men hotellet er lydisolert. 

   


18.-21.SEP: CAMPANILE HOTEL BAYEUX ***
Route De Saint Lo
14400 Bayeux

Campanile er et enkelt men hyggelig og sjarmerende hotell som ligger i et fredelig område like utenfor sentrum av Bayeux. Bayeux er en liten by og det er mulig å spasere inn til sentrum på 10 minutter. I sentrum ligger Bayeux museet med det berømte teppet og den fantastisk flotte katedralen, samt små gater og historiske steder, restauranter og butikker. Her finnes også en togstasjon hvor det går tog til for eksempel Caen og til Paris.

Rommene er utstyrt med gratis trådløs internett og privat bad, flatskerm tv og telefon. Hotellet tilbyr konferanserom, restaurant, bar og terasse.

    

 

Program

Dag 1     Ankomst (L, M)
Vi ankommer Paris på formiddagen. Her møter vi bussen som kjører oss først til Giverny og Claude Monets hjem og vakre hage, berømt som motiv for noen av kunstnerens mest elskede bilder. Her spiser vi felles lunsj før vi kjører videre til vårt hotell i Rouen. På veien forteller reiseleder litt om dagene som venter oss. Liten byvandring ved ankomst og middag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

Dag 2    Omvisning i Rouen (F, L)
I Rouen vil vi oppleve en mengde historiske severdigheter. Ikke minst skal vi se nærmere på Cathedrale Notre-Dame, som Monet malte mange ganger. En gang var Rouen vikingekoloni og ble senere hovedstad i hertugdømmet Normandie. Her hører vi om vår egen hellige Olav som ble døpt i byen, og vi møter Gange Rolv som har funnet sin naturlige plass på støtte. Vi hører også om Lycee Corneille som har huset norske gymnasiaster helt siden 1919, og ikke minst om Jeanne d’Arc, så utrolig viktig som samlingssymbol for hele Frankrike. Hun ble brent på bålet nettopp her i Rouen. Felles lunsj på en koselig restaurant i sentrum og vandring gjennom fascinerende gater med karakteristiske bindingsverkshus.

Dag 3    Rouen - Honfleur - Arromanches - Bayeux (F, L)
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen mot Honfleur. Byen var en viktig sjøfartsby på 1500- til 1600-tallet, og er kjent for tradisjonelle bygninger som omringer havnen. Monet og Coubert satt ofte og malte husfasadene nede ved havnen. Den gotiske Saint Catherine-kirken er oppført i tre og er omringet av koselige, små gater. Det er ca. tusen år siden vikingene kom til Honfleur og historien lever videre. Vikingenes fotspor er en del av områdets identitet.

Vi fortsetter vår reise videre til Arromanches og resten av dagen er viet til invasjonen i Normandie og landstigningstrendene. Operasjon Overlord var kodenavnet som de vestallierete brukte på den overordnede planen for frigjøringen av Norvesteuropa under den andre verdenskrig. Fastlandet ble angrepet ved at militære styrker  ble satt av ved strendene med skip, helikoptre eller sluppet ned i fallskjerm. Minnesdagen for dette angrepet blir referert til som D-dagen. Landstigningen på Omaha-stranden var den blodigste og mest dyrekjøpte på D-dagen.

Vi stopper for lunch underveis på en hyggelig restaurant. Videre til vårt hotell i Bayeux på ettermiddagen.

Dag 4    Omvisning i Bayeux og besøk på "Tapisserie de Bayeux" (F, L)
I dag blir vi kjent med Bayeux til fots og vi besøker både katedralen og museet med det berømte Bayeux-teppet.

Bayuex er en koselig og landlig by med grønne parker, den flotte katedralen og sitt berømte Bayeux-teppe brodert på 1000-tallet og fremdeles i perfekt stand.

I sentrum av Bayeux og rundt katedralen ble det historiske sentrum i Bayeux spart under bombingen i 1944. En rik historisk arkitektur med bindingsverkhus og rike borgerlige residenser, parker og den fantastisk katedralen med sine glassmalerier fra 1100-tallet . Vi besøker museet med det berømte Bayeux-teppet, et mesterstykke som er over 70 meter langt og brodert av Dronning Matilda på 1000-tallet. Broderiet beskriver feltoget og slaget i Hastings i 1066. Bayeux en av de første byene som ble befridd i Operasjon Overlord. Den 16. juni 1944 holdt general Charles de Gaulle sin første viktige tale på frigjort fransk jord i byen. 

Vi spiser felles lunsj på en koselig restaurant. 

Dag 5    Fridag med mulighet for valgfri utflukt til Mont Saint-Michel (F, M)
Dagen er fri til å utforske området selv for de som ønsker det, eller bare ha en dag til å slappe av.

De som ønsker kan bli med reiseleder på en utflukt med buss gjennom det flotte normandiske landskapet til Mont Saint-Michel, en av Frankrikes mest besøkte turisattraksjoner, som også står på Unescos verdensarvliste (kr. 450,- pr. person).

Mont Saint-Michel er en liten steinete tidevannsøy, som er delvis knyttet til fastlandet ved lavvann, omtrent en kilometer fra nordkysten av Frankrike ved munningen av elva Couesnon i nærheten av Avranches. Legenden sier at erkeengelen Mikal viste seg for erkebiskopen Saint Auber og beordret ham til å bygge en kirke på øya. Dette var i 706, og i 966 ble  et Benediktiner munkekloster grunnlagt her som fremdeles er i aktivitet. Dette er et superb eksempel på gammel arkitektur, en kirke bygget i romansk stil og tverrskipkrysset som ble vågalt plassert på toppen av klippen. Flere krypter og kappell ble bygget under jorda for å kompensere denne vekten og disse dannet grunnlaget for strukturen som man kan se idag. Kirken blir nå sett på som et stykke gotisk arkitektur.

Det er masse å se og gjøre; hovedgaten med sine små butikker, besøk av kirken og klosteret, man kan spasere rundt festningen med en fantastisk utsikt over bukten og se tidevannet flomme inn og omringe Mont Saint-Michel ved høyvann. Det blir tid til lunsj på en av byen gode restauranter før vi returnerer til Bayeux.

På kvelden møtes vi alle for avskjedsmiddag og omvising på en gammel normannisk eplegård hvor de produserer calvados, sider og eplesaft. Med personlig og enkel stil blir gruppen mottat for en omvisning med smaking av spesialiteter fra Normandie.

Dag 6    Hjemreise (F)
Retur til flyplassen i Paris for hjemreise til Norge.

F=frokost     L=lunsj     M=middag