Rundreise med Belfast og Dublin

Bli med oss på denne rundreisen til Irland og Nord-Irland, og opplev to land og to verdensbyer på én øy.

Denne grønne øya byr på et vakkert og eventyrlig landskap av fjell, grønne åser, glitrende innsjøer og ikke minst en spennende kulturhistorie og storslåtte historiske severdigheter. 

På denne reisen skal vi bli kjent med irsk og keltisk kultur og natur, vi skal oppleve det vennlige og stolte folket og vi skal besøke verdens eldste whiskydestilleri, Bushmills.

Vi skal besøke Belfast og den vakre Antrimkysten, den sjarmerende byen Westport og livlige Galway på vestkysten av Irland, og selvfølgelig hovedstaden Dublin.

Reiseleder vil være norske Sylvi Murtagh, som til daglig bor i Dublin og kjenner Irland godt. 

HØYDEPUNKTER:

  • De fantastiske klippene Cliff of Moher
  • Titanic museet
  • Irsk helaften med 3-retters middag og underholdning
Status:
Fullt

PROGRAM

Dag 1 Ankomst Irland (M)
Avreise fra Oslo om formiddagen. I Dublin møter vi vår reiseleder og vi setter kursen mot Nord-Irland og Belfast. Det tar ca 2 timer å kjøre fra Dublin og vi stopper for en pause på veien. 

Ved ankomst Belfast lærer vi byen litt bedre å kjenne med en bytur og et besøk på det påkostede Titanic-senteret. 

Under byturen får vi se blant annet Belfasts rådhus og området rundt. Vi besøker også H&W verftsområde der det berømte skipet Titanic ble bygd. Vi får også se de katolske og protestantiske boligområdene, som med sine veggmalerier vitner om en turbulent fortid. 
Turen omfatter mange interessante bygninger, som for eksempel The Crown Bar, The Waterfront Theatre og Belfast Opera House. 
 
Verdens største Titanic-utstilling ble åpnet i Belfast, eksakt 100 år etter det tragiske forliset. 
Utstillingen beskriver i detalj, med den nyeste teknologi, hvordan fartøyet ble bygget, om jomfrureisen og det tragiske forliset. Utstillingen er spredt over 6 etasjer og omfatter 9 gallerier, hver del med detaljerte beskrivelser av de ulike stegene i Titanics reise. Ettermiddagen er fri i Belfast før vi møtes igjen til middag på hotellet om kvelden. 

Dag 2 Utflukt til Antrim-kysten (F) 
Vi spiser Ulster-frokost på hotellet før vi forlater storbyen for den vakre Antrimkysten. Vi får se Giant’s Causeway og besøker Bushmills destilleri. 
De spesielle steinformasjonene som kalles Giant’s Causeway antas å ha kommet fra stivnet lava for ca 6 millioner år siden. I dag er plassen beskyttet og listet under Unescos Verdensarv.  
  
De som ønsker kan spise lunsj på forhåndsreservert restaurant, for egen regning. Vi fortsetter så videre til Bushmills hvor vi besøker The Old Bushmills Whiskey destilleri og ser hvordan man i mer enn 400 år har tilvirket maltwhisky. Vi får også prøvesmake den berømte whiskyen og det blir mulighet for å kjøpe med seg hjem fra deres butikk. Retur til hotellet i Belfast på ettermiddagen. Middag på egen hånd.

Dag 3 Avreise til Westport (F,M) 
Etter frokost sjekker vi ut og reisen fortsetter til Westport, turen tar ca 3 timer så det blir et par stopp underveis, i Enniskillen og i Sligo hvor vi besøker Yeats gravplass og spiser lunsj (ikke inkludert). Felles middag på hotellet i Westport.

Dag 4 Avreise til Galway (F,M) 
Etter frokost reiser vi sørover mot Galway. Underveis besøker vi Kylemore Kloster og Gothic kirke.  
Kylemore kloster er den eldste benediktinerkirken i Irland. Nonnene som har bodd her siden 1920 har en lang historie som går 340 år tilbake. Før nonnene var huset eid av Mitchell Henry, en engelsk handelsmann som ble forelsket i det vakre landskapet her. Han bygde også Gothic kirke mellom 1877 og 1881, som et minne om sin avdøde kone.  
  
Vi ankommer Galway på ettermiddagen og det blir en kort byvandring og litt egentid før vi spiser middag på hotellet. Byturen er best å gjøre til fots ettersom den gamle bykjernen er veldig liten og full av smale, men interessante smug å utforske. Byen har drag fra middelalderen og på enkelte steder kan man fortsatt se den gamle bymuren. Under vandringen får vi se Lynchs Castle, Eyre Square, Den spanske arken og katedralen. 

Dag 5 Halvdags utflukt til Clare med Cliffs of Moher (F) 
Etter frokost blir det halvdags utflukt til Clare, med besøk på Cliffs of Moher. Ettermiddagen og kvelden fri. 
  
Cliffs of Moher et en av Irlands fremste turistattraksjoner. De strekker seg 214 meter over Atlanteren og er 8 km lange.  O’Briens tårn står stolt og blinker over klippene. Fra Cliffs of Moher kan man se Aranøyene, Galway vik, The Twelve Pins, Maum turk fjellene i Connemara og Loop Head i sør. Vi spiser lunsj underveis for egen regning. 

Dag 6 Dublin (F, L, M)
I dag forlater vi Galway og kjører videre til Dublin. Vel fremme spiser vi lunsj på The Brazen Head pub. The Brazen Head er Irlands eldste pub. Siden 1198 har man kunnet nyte både musikk og mat i denne historiske bygningen.  En skikkelig irsk opplevelse!
 
Etter lunsj blir det byrundtur. Vi blir kjent med byens historie og den livlige nåtiden. Vi besøker hovedgaten O’Connell Street, det nye monumentet Spire of Dublin og hovedpostkontoret GPO, som før i tiden var en viktig plass for den irske kampen om selvstendighet. 
Vi ser Dublins glansfulle kvartaler samt parkene St. Stephen’s Green og Phoenix Park, som påminner om glamour på 1700-tallet. De nye bygningene viser den moderne og livlige hovedstaden. Dublin kan beskrives som en herlig blanding av supermoderne og veldig gammelt. Vi skal også besøke Trinity College gamle bibliotek. Dette er et 400 år gammelt universitet og i det gamle biblioteket finnes The Book of Kells, en av verdens vakreste malte avskrifter av evangeliene. Boken ble skrevet rundt 800 e. Kr. og ble gitt til Trinity College på 1600-tallet. Vi fortsetter til hotellet for innsjekk og middag. 
 
Dag 7 Halvdags utflukt til Malahide Slott og Howth (F,L,M) 
Etter en god irsk frokost hentes vi med buss for halvdags utflukt til Malahide slott og videre til fiskerlandsbyen Howth.  
 
Malahide slott var både en festning og et privat hjem i nesten 800 år, fram til 1973 da Lord Talbot døde og hans slektninger solgte det. Slottet er vakkert innredet og har en stor samling irske portretter, de fleste fra The National Gallery. Det er en suvenirbutikk og en restaurant i slottet, og rundt slottet ligger en vakker park som strekker seg over drøyt 100 hektar. Parken viser godt hvordan en typisk slottshage så ut på 1800-tallet. Den botaniske hagen har over 5000 vekstarter. 
 
Etter omvisningen i slottet kjører vi mot halvøyen Howth, hvor man får en flott utsikt over Dublin. Howth er en fiskerlandsby, grunnlagt av vikinger. Vi spiser enkel lunsj på Abbey Tavern Pub før vi reiser tilbake til Dublin. Ettermiddagen fri, men om kvelden samles vi på hotellet og spaserer til Arlington for en irsk helkveld med 3-retters middag og underholdning. Arlington ligger midt i Dublin, ved elven Liffey. Maten er irsk og god, sangen tradisjonell irsk og dansen utføres av den populære gruppen Celtic Rythm. Dette blir en flott «avskjedskveld»!

Dag 8 Hjemreise (F)
Frokost på hotellet før vi kjøres til flyplassen og det er tid for hjemreise. 

 
Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme

 


 

Hotell

BELFAST
WELLINGTON PARK HOTEL
21 Malone Road

Bekvemt og tradisjonelt hotell, beliggende sør for Belfast sentrum, ca 15 min gange fra shoppinggatene ved sentralstasjonen. Hotellet har bar og restaurant.

   

 

WESTPORT
THE WYATT HOTEL
The Octagon, Westport, Co. Mayo

Hotellet er innredd i boutique-stil og ligger midt i sentrum av Westport. Hotellets brasserie er en populært både blant hotellgjester og lokalbefolkningen
  

 

GALWAY
MENLO PARK HOTEL AND CONFERENCE CENTRE
Terryland, Headford Road, Galway

Sentrumsnært hotell, med restaurant og kafe/bar med koselig atmosfære. 

   

 

DUBLIN
CASSIDYS HOTEL
Cavendish Row, 
Upper O’Connell Street, Dublin 1

Sentralt boutiquehotell som ligger øverst i O`Connell Street, rett ved Gate Theatre og en kort spasertur fra Trinity College. Området har flere restauranter, barer og butikker. Hotellet tilbyr bar, bistro, treningsstudio samt en uformell restaurant. Rommene har blendingsgardiner og en flatskjerm-TV med satellittkanaler. Du kan også lage deg en kopp kaffe og te, og du har tilgang til gratis Wifi i fellesområdene.