Umbria & Toscana - for livsnyteren

Bli med på et kulturelt eventyr i hjertet av Italia! Vi kombinerer Umbrias vakre middelalderbyer med Toscanas bølgende landskap, samt kunst og vin i den ypperste verdensklasse. 

Vi bor fast på et godt hotell i Chiancano Terme, som ligger 550 meter over havet og tilbyr et fantastisk klima. Byen er opprinnelig en kurlandsby og regnes som et av verdens fineste helsesteder, med sitt spesielle vann, sine enorme parker og sin sentrale beliggenhet.

Herfra tar vi daglige utflukter og skal oppleve blant annet pavebyen Pienza, vakre Assisi, sjarmerende Orvieto og middelalderbyen Siena – alt toppet med vinsmakinger og lunsjer på vingårder i både Montepulciano, Montefalco og Montalcino.

Ikke la denne muligheten gå fra deg!

Høydepunkter:
✔ Det vakre landskap i Sør-Toscana og Umbria
✔ Den Hellige Frans av Assisi
✔ Lunsj og vin på flere vingårder
✔ Middelalderbyen Siena

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

Pris fra:
11 490,-
Dager:8
Grunnprisen inkluderer:
• Fly t/r Oslo – Pisa med alle skatter og avgifter
• 7 netter på Hotel Atlantico med frokost
• 2 vin-lunsjer og 2 vinsmakinger
• All transport og utflukter som nevnt i programmet
• Skandinavisktalende reiseleder fra ankomst Italia

Grunnprisen inkluderer ikke:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider/drikke
• Tillegg 6 enkle middager på hotell (kr 600,-)
• Tips
• Tilslutning fra andre byer
TransportType:Fly
Bestill reise

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1    ANKOMST (-)
Vi ankommer Pisa på ettermiddagen. Her møter vi vår reiseleder for uken og ferden går sørover med buss til Chianciano Terme (ca. 2,5 timer).

DAG 2    HALVDAGSUTFLUKT TIL MONTALCINO (F, L)
Rolig formiddag. Halvdags utflukt til Montalcino med lunsj på vingård.

DAG 3    LANG HALVDAGSUTFLUKT TIL ORVIETO OG VINSMAKING (F)
Orvieto ligger ca. en times kjøretur fra vårt hotell, og er uten tvil et av ukens høydepunkter. Vi tar en liten togbane fra parkeringsplassen for å komme helt frem til det gamle historiske sentrum, og derfra en liten tur med en minibuss frem til domkirken. Byen er et av de merkeligste stedene i Italia, der den ligger på en klippe som ser ut som om den har vokst rett opp fra et ellers flatt landskap. Klippen er kronet med den flotte gotiske domkirken. Her finner vi Signorellis fantastiska malerier som inspirerte selveste Michelangelo til hans arbeid i taket i det Sixtinska kapell i Vatikanet. På veien tilbake stopper vi på en vingård for litt vinsmaking.

DAG 4    HELDAGSUTFLUKT TIL ASSISI OG MONTEFALCO (F, L) 
Idag blir det heldags utflukt til flotte Assisi og Montefalco, med lunch på vingård i Montefalco.

DAG 5    FRIDAG (F)
Dagen er fri til å slappe av eller utforske området på egenhånd.

DAG 6    HELDAGSUTFLUKT TIL PIENZA OG MONTEPULCIANO (F)
I dag går ferden gjennom det vakre landskapet til pave Pius by - Pienza, som ofte kalles ”renessansens perle”. Byen er tegnet av den florentinske arkitekten Bernardo Rossellino, og han skapte en så perfekt by at hver eneste fontene og plass oser av fred og idyll den dag i dag. Pienza er et godt eksempel på moderne byplanlegging, og mange økonomiske overskridelser gjorde ikke noe da det var Paven selv som hadde ansvaret. Byen har blitt brukt som kulisse i mange filmer, bl.a. Zeffirellis "Romeo och Julie" og "Den engelske pasienten". Byen er også kjent for noen av Italias beste Peccorino-oster, som vi selvfølgelig skal smake på.

Dagen avsluttes i et av Italias berømte vinområder; det vakre og høyt beliggende Montepulciano. Vi skal se oss omkring i denne spennende og sjarmerende byen, og naturligvis smake på den berømte vinen "Vino Nobile di Montepulciano DOCG" før vi reiser tilbake til hotellet.

DAG 7    HELDAGSUTFLUKT TIL MIDDELALDERBYEN SIENA (F)
I dag reiser vi til en av Toscanas mest berømte byer, Siena. Siena er en av Toscanas mange middelalderbyer og de brosteinsbelagte gatene går både opp og ned, så husk å ha med gode sko! Vi får mange interessante historier om byen, og vi ser oss rundt i det historiske sentrum. Siena er et av verdens beste eksempler på en by som er bygd i gotisk stil. Vi går sammen til Campo, byens sentrale rådhustorg, og kanskje best kjent som plassen der det berømte hesteveddeløpet IL Palio foregår to ganger i året. Det vil bli tid til å besøke domkirken og noen av byens interessante museer, eller vandre litt rundt på egenhånd i handlegatene.

DAG 8    HJEMREISE (F) 
Buss til Pisa flyplass og hjemreise.

F= frokost     L= lunsj

 

Kart

Kart

Hotel

Hotel Atlantico * * *+  
Viale della Libertà, 494
53042 Chianciano Terme SI

Hotel Atlantico ligger sentralt til i Chianciano Terme. Hotellet har egent restaurant og bar, samt gratis Wi-Fi. Alle rom har eget bad, skrivebord, flatskjerm-TV og kjøleskap.
Hotellet serverer kontinental frokost. 

    


 

Avganger & priser - Umbria & Toscana - for livsnyteren

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
3/9Oslo GardermoenUmbria & Toscana - for livsnyteren- Vi over 60Mer enn 811 490,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom kr. 1 290,- 

Tilvalg:
6 middager på hotellet (halvpensjon) kr 600,- (tilvalg bør velges ved bestilling av reisen og senest innen 60 dager før avreise).

Flytider med Norwegian:
Oslo Gardermoen - Pisa  kl. 13:30 - 16:25
Pisa - Oslo Gardermoen  kl. 17:05 - 20:00

Tilslutningsfly:
Ønsker du tilslutning fra andre byer er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.
Alle tider er lokale tider. Eventuelle endringer av flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Begrensninger:
For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Turen er derfor dessverre ikke egnet for reisende med krykker, rullestol eller rullator.