Berlin - med Nils Krister

Berlin er en av verdens viktige hovedsteder! Bli med reiseleder Nils Krister Larsen, og la ham vise deg det Berlin han har lært å sette pris på!

Vi inviterer til sightseeing. Vi vil vandre. Vi vil lære om byens unike situasjon slik den fortonet seg under «den kalde krigen», og vi vil se på årsaker og sammenhenger som gir oss en pekepinn på hvorfor Tyskland igjen spiller en stor rolle finansielt og politisk. 

Spennende Berlin har noe å tilby for enhver smak; et mangfold av kunst, musikk og kultur, en svært interessant historie, yrende folkeliv og fremragende restauranter. 

Nils Krister kjenner byens hyggelige og smakfulle spisesteder og tar deg med på karakteristiske kneiper og lokale favoritter. På fridagen gir han deg råd og hjelper deg dit du helst vil. Enten du er interessert i tysk og/eller jødisk historie eller de gamle kulturer, så viser han deg vei til noen av verdens fremste samlinger. 

Bli med og få gode og autentiske opplevelser!

Høydepunkt:
•    Opera, kunst, kultur & politikk
•    God mat og kulturelle kneipebesøk
•    Sentralt hotell 

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

BERLIN PLAZA HOTEL AM KURFÜRSTENDAMM *** 
Knesebeckstr. 63 // Charlottenburg-Wilmersdorf
10719 Berlin

Dette 3-stjerners hotellet ligger veldig sentralt, bare 50 meter fra handlegaten Kurfürstendamm, 10 min. gange fra historiske Gedächtniskirche og 20 min. gange fra varehuset KaDeWe. Uhlandstraße T-banestasjon ligger 500 meter unna. Her tilbys du en døgnåpen resepsjon, en tradisjonell restaurant med terrasse, bar og gratis WiFi i hele hotellet. Den klassiske restauranten «Knese» serverer populære spesialiteter fra Berlin. Du tilbys en variert frokostbuffé hver morgen.

De moderne rommene er røykfrie og har satellitt-TV, telefon, safe, skrivebord og stol, bad med dusj eller badekar og hårtørker. Alle madrasser er allergivennlige og alle rom er tilgjengelig med heis.
 

Program

PROGRAM
Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Reiseleder tar hensyn til gruppens interesser, og du vil bli gitt valgmuligheter i forhold til musikk- og/eller teateropplevelser. Nærmere avreise sender vi en oversikt over våre forslag til                         musikk-/teater-/operaopplevelser, og vi er behjelpelige med å ordne billetter. For dem som har annet fore på kveldstid, vil reiseleder være behjelpelig med tips og råd til aktiviteter og koselige spisesteder.

Sammen vil vi spise på hyggelige steder. Det kan variere litt – også i forhold til program - om vi velger felles lunsj eller middag.

DAG 1    ANKOMST (M)
Vi ankommer Schönefeld flyplass og med egen buss tar vi oss inn til hotellet. På veien inn stopper vi ved det imponerende krigsminnesmerket over falne sovjetiske soldater i Treptower Park. Parken er i seg selv en severdighet. Vi kommer også forbi East-side Gallery som utgjør den lengste gjenværende delen av Berlinmuren. På Østsiden fikk kunstnere i 1990 og 2000 uttrykke seg og vi opplever verdens lengste galleri med spennende motiver som kommenterer mursituasjonen.

Innsjekking på hotellet og vandring i området rundt hotellet før felles middag.

DAG 2     SIGHTSEEING MED BUSS (F, L)
Etter frokost blir det sightseeing i egen buss ca. 3 timer. Vi ser de viktigste og kjente severdighetene samt følger temaet «den kalde krigen» med besøk i Tårepalasset, Checkpoint Charlie og Der Mauer. Lunsj med typiske Berliner retter. Ettermiddagen er fri, men vi foreslår en tur i Tiergarten eller besøk i det imponerende varehuset KDW. 

På kvelden blir det mulighet for konsert/teater/opera. Vi kommer tilbake med muligheter nærmere avreise.

DAG 3         RIKSDAGEN OG BYVANDRING (F, L)
I dag besøker vi Riksdagen/Bundestag og ser byen ovenfra, fra glasskuppelen som hvelver seg over bygget. Etter besøket blir det vandring fra Riksdagen forbi Brandeburger Tor, ned "Unter den Linden", Berlins gamle paradegate til Berliner Dom. Vi spiser felles lunsj i det historiske Nikolaikvartalet før vi får en times båttur på elven Spree. 

På kvelden blir det mulighet for konsert/teater/opera. Vi kommer tilbake med muligheter nærmere avreise.

DAG 4    MUSEUMSDAG (F, M)   
I dag anbefaler vi et besøk på Museumsinsel - her finner vi noen av verdens viktigste samlinger av klassisk kunst, og kanskje bør vi alle hilse på Nefertite (en egyptisk skjønnhet som alle berlinere elsker). Etter museumsbesøk vil vi anbefale et besøk i Häckische Höfe. Her finner vi et av Berlins mest elskede og sjarmerende områder. Under den kalde krigen triste bakgårder, i dag fasjonable butikker og hyggelige spisesteder. 

På kvelden møtes vi for hyggelig felles middag i nærheten av hotellet.

Dag 5     HJEMREISE (F)
Transport til flyplass og retur til Norge.

F=frokost   L=lunsj    M=middag

Reiseleder

REISELEDER NILS KRISTER LARSEN

Nils Krister har reist til Berlin hvert eneste år siden 1982 og har hatt med seg mer enn 2000 gjester på ulike turer:
«For meg er dette blitt en viktig by! Jeg er interessert i litteratur, kunst, historie og politikk – byen gir meg det jeg trenger av opplevelser og innsikt for å komme videre. Jeg har arbeidet mye med denne byen – og gleder meg til å dele mine kunnskaper med deg»