Bucuresti og Transilvania

Bli med på en rundreise med èn fot i nåtiden og èn i middelalderen.

Vi tar deg med til den historiske storbyen Bucuresti, en av Europas glemte perler. Reisen fortsetter til sagnomsuste Transilvanias historiske byer i de vakre fjellene Karpatene. 

Sjarmerende og vakre Sibiu,  Sighisoara - Europas lengst bebodde festningsby og Draculas hjemby samt Brasov med sin sjarmerende gamleby. I tillegg besøker vi festninger og slott i en natur og et landskap som savner sidestykke i Europa.

Transilvania ble nylig kåret til verdens beste region å besøke, så bli med på en opplevelsesrik reise.

Høydepunkt:
•    Omvisning i Ceaucescus palass
•    Draculas slott og historie
•    Transilvanias perle Sighisoara
•    Lunsj med vin på lokal gård

Norske Tone Mjøberg er reiseleder på turen. Tone er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt. 

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL

10.- 13.okt: 
Hotel Golden Tulip Victoria ****

166 Calea Victoriei, Sector 1
010096 Bucuresti

Godt hotell som ligger sentralt på historiske Calea Victoriei, i gangavstand fra de største severdighetene. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi, restaurant og roomservice. Som gjest kan du benytte deg av gratis adgang til et privat treningsrom en 2-minutters spasertur unna.

Alle rom har skrivebord, klimaanlegg, minibar, flatskjerm-TV med satellittkanaler, laptop-safe, kaffe- og tekoker, vinduer som kan åpnes samt bad med hårføner.

  

13.- 15.okt:

Ramada Brasov Hotel ****
Calea Bucurestiului no. 13
505600 Brasov

Nytt og godt hotell som ligger i nærheten av forretnings-, finans-, kultur- og handelssentrumet av byen. Hotellet tilbyr en elegant atmosfære, restaurant, spa-avdeling og upåklagelig service.

Alle rom er innredet klassisk og elegant med moderne fasiliteter som flatskjerm TV, minibar, klimaanlegg, hårtørker og gratis Wi-Fi.

Room service tilgjengelig mellom 07:00-23:00.

   

15.- 16.okt:
Hotel Bindurbubi Sighisoara ****

Nicolae Balcescu nr. 8
545400 Sighisoara

Tyrol-inpirert hotell med sentral beliggenhet, bare 6 min. gange fra Piata Cetatii Medievale i sentrum av Sighisoara. Hotellet tilbyr restaurant, vinkjeller, gratis Wi-Fi og et velværesenter med boblebad, sauna, aromaterapi og massasje (mot betaling). 
Alle rom har aircondition, LCD-Tv, safe, telefon, vannkoker og sofa eller lenestol.

 

16.- 17.okt:
Ramada Sibiu Hotel ****

Str. Emil Cioran Nr 2
550025 Sibiu

Moderne hotell med sentral beliggenhet i den historiske gamlebyen, bare 50 meter fra gågaten. Hotellet tilbyr heis med panoramautsikt, restauranten The Atrium , et treningsstudio og to elegante barer. Kostnadsfri Wi-Fi over hele hotellet.

Alle rom har teppegulv, skrivebord, safe, telefon, minibar, bad med dusj eller badekar og hårtørker. 

  

 

 

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Ankomst (-)
Ankomst Bucuresti på kvelden, transport til hotellet og litt snacks og drikke ved innsjekk.

Dag 2 Sightseeing i Bucuresti (F, L, M)
I dag skal vi oppleve hovedstaden og dens spennende historie. Byen er kjent for sine vakre bygninger fra slutten av 18-1900-tallet. Vi ser blant annet Revolusjonplassen hvor president Ceausescu holdt sin siste tale til folket før han flyktet i 1989. Vi passerer Parlamentet, Nasjonalteatret, Paradegaten og Patriarkatet for å nevne noe. Den rumensk-ortodokse kirken er verdens nest største ortodokse kirkesamfunn. Vi besøker det fantastiske patriarkatet og ser den vakre kirken fra 1600-tallet. Her er det ikke uvanlig å se de lokale komme for å tenne lys og donere gaver til kirken i håp om et bedre liv. Kirken er veldig vakkert dekorert med mye bladgull og flotte malerier.

Vi fortsetter turen til fots gjennom den gamle bydelen og ser den spesielle arkitekturen og gågatene. Det blir felles lunsj på en tradisjonell rumensk restaurant. Naturligvis kommer vi også til å oppleve verdens nest største bygning, Folkets Hus. Etter lunsj besøker vi palasset og ser det både fra utsiden så vel som en guidet omvisning innvendig. Her mangler det ikke på luksus med gull, marmor, fantastiske silketepper, lysekroner og edelt treverk. Dette var president Ceausescus siste prosjekt hvor tusenvis av mennesker måtte tvangsflyttes. Ingenting ble spart på mens landets befolkning sultet. Det blir litt tid til å slappe før vi inntar en felles tradisjonell middag med folkloreshow på kvelden.

Dag 3 Bucuresti omegn (F)
I dag besøker vi det kjente landsbymuseet i Bucuresti, som viser oss arkitektur fra hele landet tilbake til begynnelsen av 1600-tallet. Her ser vi hvordan man levde og bodde før som nå på landsbygden. Vi besøker videre det vakre Cotroceni Palasset som tilhørte kongefamilien, i dag fungerer det som palass og arbeidssted for landets president. Lunsj på egenhånd og kvelden fri.

Dag 4  Bucuresti – Sinaia - Brasov (F, L, M) 
Vi fortsetter vår reise mot Karpatene, med sine fjelltopper på over 2500 meter over havet. Den Karpatiske fjellkjeden ligger i et svært naturskjønt område som er yndet av både rumenere og turister for sin vakre natur, enten man vil nyte frisk luft eller på vinterstid benytte et av de flotte alpinanleggene. Vi besøker alpinbyen Sinaia og det fantastiske slottet Peles som tar pusten fra oss med sin vakre og spesielle arkitektur. Vi spiser lunsj i Sinaia før vi fortsetter over fjellpasset til Brasov. Felles middag og overnatting i Brasov.

Dag 5 Draculas Slott (F, M)
Vi kjører ca. 30 minutter for å se det berømte slottet Bran, også kjent som Drakulas slott. Opprinnelig ble det bygget som et forsvarsverk på den gamle grensen mellom Valakia og Transilvania. Med sin gotiske stil skaper det grobunn for eventyr og skumle mysterier. Her får vi høre historien om Vlad Dracula og vampyrene. Vi returnerer til Brasov som er kjent for sin middelalder sjarm og vel bevarte historiske senter. Her er det smale gater, brostein og velbevart arkitektur. Vi vandrer gjennom det historiske sentrumet og ser blant annet Rådhuset med sitt kjente klokketårn, den gotiske «Black Church», den gamle bymuren som omringet festningen. Lunsj for egen regning underveis. Dagen avsluttes med middag på hotellet.

Dag 6 Brasov – Biertan - Sighisoara (F, L, M)
Vi sjekker ut og fortsetter mot Transilvanias perle, vakre Sighisoara. Her skal vi oppleve middelalderfestningen som er en av de få permanente bebodde festninger i Europa. Sighisoara var en av de berømte «Siebenburgen», de syv viktigste tyske festningsbyene i middelalderen. Vi får også se Grev Draculas fødested og den vakre Kirken på høyden. Ferden fortsetter til en sjarmerende liten landsby rett utenfor Sighisoara, her skal vi spise en tradisjonell lunsj samt dra på vinsmaking. Romania produserer mange gode viner, både hvite og røde, og her får vi høre mer om områdets vinproduksjon. Vi overnatter i Sighisoare, ikke langt fra byens festning. Felles middag på kvelden.

Dag 7 Sighisoara – Sibiu (F, M)
Vi sjekker ut og fortsetter til den kjente byen Sibiu, som for noen år siden ble valgt til en av Europas kulturhovedsteder. Byen har vært bosatt siden 1100-tallet og har flott middelalderstil, også en av «Siebenburgen». Kjøreturen tar oss gjennom vakkert landskap langs de transilvanske alper. Sibiu regnes for hovedbyen til den tyske befolkningen i Romania. Saxerne har bodd her i over 800 år. Vi opplever byen og ser gågatene langs hovedtorget med alle sine restauranter. Gamlebyen i Sibiu ble kåret av Forbes Magazine til en av Europas vakreste gamlebyer. Vi sjekker inn på hotellet i Sibiu før avskjedsmiddag.

Dag 8 Hjemreise (F)
Etter en avslappende frokost kjører vi den korte turen til flyplassen i Sibiu for retur til Norge ved lunsjtid.

F=frokost    L=lunsj    M=middag