Tones Kreta

La vår dyktige og populære reiseleder Tone vise deg sine favoritter på vakre Kreta!  Tone har selv bodd her og har en forkjærlighet for øya som hun kjenner så godt. 

Her skal vi oppleve fantastisk natur og kultur, vi skal spise godt og smake gode viner. Vi går på historisk grunn, opplever det minoiske palasset Knossos samt den gamle spedalske kolonien Spinalonga, kjent fra Viktoria Hislops roman Øya. 

Det er ennå sommer på vakre Kreta, sola varmer og øya er frodig. Nydelige strender og vandring i stemningsfulle smug og smale gater gir gode minner om den greske kulturen og folkelivet med sterke farger og livlig musikk.

Vi bor sentralt i både Chania og Agia Pelagia, og Tone tar godt vare på oss under hele oppholdet.

Høydepunkter:

  • Besøk på øya Spinalonga
  • Det minoiske palasset Knossos
  • Det arkeologiske museet i Heraklion 
  • Bytur i Rethymnon og klosterbesøk i Arkadi-klosteret

Dette er en tur i samarbeid med magasinet 

Status:
Fullt

Hotell

Vi bor på gode 4-stjerners hotell med sentral beliggenhet, både i Chania og i Agia Pelagia;

KYDON HOTEL - CHANIA
Sofoklis Venizelos Square & 2, Str. Tzanakaki
Chania 73134 

Kydon Hotel ligger i Khaniá sentrum, midt imot den største markedshallen og bare noen få minutters gange fra gamlebyen og den venetianske havnen. Hotellet tilbyr møteløkaler og gratis Wi-Fi overalt. Alle de elegante rommene har klimaanlegg, balkong og LED-TV med satellittkanaler. Rommene er også utstyrt med ortopediske madrasser, safe og minibar. 

I 2. etasje kan du nyte en gresk frokostbuffé med hjemmelagde paier og søtsaker, frisk fruktsalat, lokal yoghurt og et utvalg av ferske brødpinner. À la carte-restauranten Square serverer greske og internasjonale retter, mens snacks, kaffe og andre drikkevarer kan nytes i baren Agora.

    

 

BLUE BAY RESORT - AGIA PELAGIA 
Main Street, Agia Pelagia 71500  

Blue Bay ligger 11 minutters gange fra stranden, på en klippe i Agia Pelagia-området, med panoramautsikt over Kretahavet. Hotellet har flere bassenger, 2 restauranter og 2 bassengbarer. Sportstilbudet består av blant annet treningsstudio og flerbruksbane for tennis, volleyball og basketball.

Rommene har egen møblert balkong med direkte eller delvis utsikt over sjøen. Alle har satellitt-TV, safe, aircondition, et lite kjøleskap og eget bad med kostnadsfrie badeprodukter og dusj eller badekar.

Ferieanlegget har en bufférestaurant og en à la carte-restaurant som serverer kretiske, greske og internasjonale retter. På stedet finner du også en hovedbar og 2 snackbarer ved bassengene.

Du kan også benytte deg av spatilbudet på stedet, slappe av i dampbadet eller badstuen eller nyte massasjer, hudpleie eller kroppsbehandlinger. Gratis solsenger og parasoller er tilgjengelig ved bassengene.

På dette hotellet har vi all inclusive under oppholdet.

     
 


 

Program

Dag 1    Ankomst (-)
Vi flyr med Norwegian direkte fra Oslo til Chania med ankomst på formiddagen. Her venter bussen på oss, og vi kjører til vårt hotell sentralt i Chania for innsjekk og avslapping.
Under transporten til hotellet vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss.

Dag 2    Chania – Heraklion – Agia Pelagia (F, L, M)
Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet. Vi kjører buss langs den vakre kystveien mot Kretas hovedstad, Heraklion og passerer naturskjønne områder og høye fjell som strekker seg neste 2500 meter over havet. I Heraklion får vi en guidet rundtur i byen før vi inntar vår lunsj på en lokal taverna. Ferden fortsetter mot det arkeologiske området Knossos. Her skal vi oppleve den minoiske kulturen, ofte omtalt som Europas første høykultur og avanserte sivilisasjon, med sine palasser med innlagt vann og kloakk samt sitt eget skriftspråk. Vi sjekker inn på vårt hotell i Agia Pelagia-området og spiser en hyggelig middag sammen på kvelden.

Dag 3    Spinalonga og Plaka (F, L, M)
Etter frokost går ferden mot Spinalonga. Vi må ta ferge over til denne lille øya, som tidligere har vært en befestning for både venetianere og ottomaner. Flere filmer har blitt spilt inn på øya som også har vært inspirasjon til både noveller og bøker. Fra 1903 til 1957 ble øya brukt som en koloni for spedalske. I vår tid er Spinalonga mest kjent fra den gripende romanen ”Øya” skrevet av forfatteren Viktoria Hislop. Lunsj på lokal restaurant. På kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.

Dag 4    Agia Pelagia – Chania (F, L)
Vi sjekker ut fra hotellet og kjører mot Kretas tredje største by, Rethymnon. Vårt første stopp blir ved det kjente klosteret Moni Arkadi som ligger i vakre omgivelser utenfor byen. Klosteret ble bygget på 1500-tallet og var viktig under frigjøringskampen mot ottomanene. Ferden fortsetter mot Rethymnon som ble grunnlagt under den venetianske perioden på øya som havneby. Vi inntar dagens lunsj her før ferden fortsetter mot Chania. Vi sjekker inn på vårt hotell sentralt i byen.

Dag 5    Fridag i Chania (F)
Denne dagen er det muligheter for å oppleve vakre Chania og områdene rundt på egenhånd eller sammen med reiseleder - kanskje besøke en av områdets vakre strender? På kvelden kan man nyte solnedgangen over den venetianske havnen fra en av de mange hyggelige kafeene i havneområdet. Kanskje en spasertur i de smale gatene og oppleve den uforglemmelige atmosfæren i den gamle bydelen.    

Dag 6    Heldags omvisning Chania (F, L)
I dag skal vi oppleve mer av Chania og områdene rundt på vår rundtur i byen. Vi ser de gamle venetianske områdene og hører mer om byens spennende historie. Gamlebyen har et mylder av sjarmerende smug og gater med gamle ruiner, mange av dem omgjort til restauranter. Det blir også besøk i markedshallen hvor det selges alt fra kjøtt til fisk, grønnsaker og krydder. Et mylder av mennesker, lukter og nye inntrykk. Chania har også flere fine museer og vi gjør et stopp ved det arkeologiske museum samt marinemuseet. Det blir også besøk ved krigskirkegården i Souda, hvor 1500 allierte soldater ligger begravet, dette til minne om slaget om Kreta under 2. verdenskrig. Vi opplever den magiske utsikten fra Profitis Ilias, høyden hvor det greske flagget ble reist første gangen under Kretas siste revolusjon mot det ottomanske riket. Her finner vi også gravplassen til Hellas første statsminister, Venizelos. Vi har nydelig utsikt over Chania og områdene rundt. Vi spiser felles lunsj på en lokal restaurant i Chania i løpet av dagen.       

Dag 7    Chania (F, M)
Dagen kan benyttes til å utforske byen nærmere eller slappe av på en av områdets fine strender. På kvelden møtes vi igjen til en hyggelig avskjedsmiddag i gangavstand fra hotellet.   

Dag 8    Hjemreise (F)
Etter en opplevelsesrik uke med mange minner går ferden tilbake til Norge. Etter frokost reiser vi mot flyplassen. Vi flyr med Norwegian direkte tilbake til Oslo.

F=frokost     L=lunsj     M=middag