Det ekte Kina

På 10 dager skal vi gjøre og se mye i 3 ulike kinesiske byer. I byen Xian ser vi den verdensberømte terrakottahæren, i landsbyen Pingyao møter vi gamle tradisjoner og i Beijing tikker vi av alle de kjente serverdighetene. Et yrende folkeliv, gamle tradisjoner (ikke minst mattradisjoner), kinesisk kunst og kultur, og det nye Kina. Vi tar lyntoget mellom stedene og vår fantastiske norsktalende guide viser vei. 

Reisen starter først i byen Xian, som er en av Kinas eldste byer. Xian markerer den østlige enden av Silkeveien, og byen har tidligere vært hovedstad i riket under flere dynastier. Her skal vi se en av verdens ÅTTE UNDERE,  terrakottahæren.  Hæren er en del av et mausoleum og består av circa på 8 000 soldater som alle er laget av terrakotta.

Turen går videre til Pingyao, en av de 3 gamle byene i Kina som står på Unesco-listen. Der får vi oppleve en by som er helt bevart siden fra 1500-talet. 

Turen går sist til Beijing, Kinas 3000 år gamle hovedstad, med verdensberømte severdigheter som Den kinesiske mur, Den forbudte by og Sommerpalasset . Vi besøker dem alle. 

Etter de store severdighetene venter det berømte kinesiske kjøkken på deg. De mange restaurantene i byen tilbyr en kulinarisk reise med spennende smaksopplevelser – fra ydmyke matboder på fortauet, der menykartet består av en tur i kjøkkenet, til luksusrestauranter der du bokstavelig talt føler deg som keiseren selv. Og glem ikke de store shoppinggledene!

Høydepunkt:
- Vi lærer å lage egne dumplings
- Kinesisk Akrobatikk
- Shopping i Beijing
- Unik og dyktig reiseleder viser oss sitt fantastiske Kina

Reiseleder
Vår reiseleder er Zhang Li-ming, eller «Erik» som han blir kalt.
Fra 1997 til 2001 studerte Erik svensk på Beijings universitet for utenlandske språk. Da han var ferdig med studiet begynte han å jobbe som guide. Han lærte seg norsk på egen hånd etter flere års guiding av norske turister. I dag snakker han flytende norsk, for å ikke snakke om at han kan briljere på flere norske dialekter. Erik er virkelig den beste til å vise- og lære oss den lokale kinesiske tradisjon og kultur.


 

 

Pris fra:
18 590,-
Dager:10
Prisen inkluderer:
• Fly Oslo- Kina-Oslo
• Overnatting på gode 4/5-stjerners hotell med frokost
• Alle flyskatter og -avgifter
• 6 middager med ett glass drikke
• 6 lunsjer med ett glass drikke
• Transport og inntreden ifølge program
• Lyntoget Xian-Pingyao-Beijing
• Norsktalende reiseleder fra ankomst Kina
• Engelsk guide i byene

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Øvrige måltider
• Visum til Kina
• Tips til guider og sjåfører
Transporttype:FLY
Bestill reise

Program

DAG 1      UTREISEDAG
Avreise fra Norge. Flytiden til Xian ca 11,5 timer med flybytte Helsinki.  Middag serveres ombord.

 

DAG 2       ANKOMST   (L/M)
Etter en tidlig frokost på flyet lander vi på Xian Xianyang Airport.  Her møter vi vår norsktalende guide, Erik. Vi får ikke sjekke inn så tidlig på dagen, derfor begynner vi med sightseeing med en gang. Vi tar først en spasetur på Den gamle bymuren. Der får vi også mulighet til å oppleve en sykkeltur på den gamle muren. Siden kjører vi til Den store villgåspagodaen, en buddhistisk pagoda som ble bygd på 600-tallet. Der vi får også se på Asias største musikkfontene. Etter lunsj har vi et par timer til å slappe av på hotellet. Middag.

 

DAG 3       TERRAKOTTA   (F/L/M)
Idag skal vi starte med en tur til den verdensberømte Terrakottahæren. Hæren er en del av et mausoleum, og et stort museumsanlegg er etablert her. Terrakottasoldatene, som er i full størrelse, er av brent i leire og som en av de tidligere kinesiske keiserne etterlot seg, som en hær som skulle beskytte ham inn i det neste livet. Lunsj. Etterpå besøker vi et kunstmuseum hvor vi kan lære oss å skrive kalligrafi med pensler. Til middag skal vi smake på Kinas nasjonalrett, dumplings (Jiao Zi). Om kvelden har vi mulighet til å oppleve en fantastisk dans- og sangforestilling fra Tang-dynastiet.

 

DAG 4     HURTIGTOG TIL PINGYAO   (F/M)
Idag har vi formiddagen fri i Xian. Lunsj spises på egen hånd. Kl 12 reiser vi fra hotellet til jernbanestasjonen og reiser med hurtigtoget CRH til Pingyao. Hele strekningen er 50 mil og togturen tar 3 timer. Middag spiser vi i Pingyao.


DAG 5    PINGYAO   (F/L)
Etter frokost går turen til Den gamle by i Pingyao. Byen ble etablert allerede for 2,700 år siden og har idag sin egen stil fra Ming-dynastien. Bygningene er i stort sett over 500 år gamle og er helt bevart. Der får vi oppleve hvordan Kina så ut fra Keisertiden. Den gamle by i Pingyao er med på lista i UNESCO og er en av de tre beste gamle byene i Kina. Vi skal besøke bl.a Bymuren og Kinas første bank, Rishengchang. Til lunsj i dag skal vi lære oss å lage dumplings selv. Ettermiddagen er satt til egen disposisjon og middag spises på egen hånd. Det finnes mange e små restauranter i den gamle byen, og du får like god mat på nesten alle stedene.

 

DAG 6     SOMMERPALASSET   (F/L/M)
Etter en tidlig frokost reiser vi til jernbanestasjonen og reiser med hurtigtoget CRH til Beijing. Hele strekingen er 70 mil og togturen tar 4 timer. Når vi er fremme i Beijing spiser vi lunsj først. Og siden går turen til det idylliske Sommerpalasset, tidligere sommersted til keiserfamilien, med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utekorridor. På veien til hotellet vi legge et besøk til et fabrikkutsalg for kinesiske ferskvannsperler. Middag spiser vi nær hotellet.

 

DAG 7    DEN FORBUDTE BY   (F/L/M)
Vi starter litt tidlig i dag og tar først en tur på det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst. Siden tar vi en tur til hutongene og ser hvordan folket lever på hverdager. Vi får oppleve en tur på riskshaw gjennom disse smale gatene. Lunsj spiser vi i et kinesisk hjem. Etterpå besøker vi en silkebutikk hvor vi får besøke et lite silkemuseum og se hvordan man produserer silke fra kokonger. Shopping kan man selvfølglig gjøre her. I denne butikken finner du masse fine utvalg på alle typers silkevarer til rimelige priser. Middag. Kveldens underholdning er en fantastisk akrobatikk-forestilling.

 

DAG 8     DEN KINESISKE MUR   (F/L)
Den kinesiske mur står på dagens program. For de fleste kinafarere så er dette et av de virkelig store høyde-punktene på turen. Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr. og muren strekker seg over 6700 km fra øst til vest. Å være oppe på muren på en vakker dag gjør et uforglemmelig inntrykk. På veien dit tar vi en tur innom en håndverksfabrikk som er spesialisert i cloisonné, en utrolig arbeidskrevende og fin håndverkstradisjon fra Beijing. Lunsj. På ettermiddagen tar vi en shoppingtur på det berømte Silkemarkedet, noe mange vil sette stor pris på. Ingen felles middag.

 

DAG 9  FRI DAG   (F /M)
Dagen er satt av til egen disposisjon.  Ingen felles lunsj.  Reiselederne vil stå til disposisjon. I kveld blir det avslutningsmiddag på en flott Pekingand-restaurant.

 

DAG 10 HJEMREISEDAG   (F)
Vi reiser fra Beijing og er tilbake i Norge om kvelden samme dato norsk tid.  

F= Frokost   L=Lunsj    M=Middag

Praktisk info

VISUM
Alle norske statsborgere må ha Visum til Kina!
Visum må søkes hos den Kinesiske ambassade i Oslo. For deres visumtjenester, gå inn på http://no.china-embassy.org/eng/


Du er selv ansvarlig for å søke om visum og ha gyldig visum til Kina ved avreise! 
Det er ikke mulig å sende søknad per post direkte til ambassaden. 
Innvilget søknad er gyldig i 3 måneder, så man kan ikke søke om visum FØR  3 måneder innen avreise. Vi anbefaler å være ute i god tid, og ca. en måned før avreisen.  
Prisen for Visum til Kina er pr dags dato 600 kr for enkel innreise.


Vi kan ikke søke visum for deg, men sender deg informasjon om søknad når det nærmer seg. For de som ikke selv vil/kan møte på ambassaden, kan man benytte seg av et visum service byrå. PS: Ansatte i Media Bransjen, politi, militære eller religiøse organisasjoner må personlige møte opp på ambassaden i god tid!
Alle må fylle ut søknad, ha pass som er gyldig i minst 6 mnd etter hjemkomst og ett passfoto (3x4cm i farger). Vi får laget invitasjon fra Kina, derfor må vi ha dine opplysninger om passnr med utløpsdato og fødselsdato.  

VAKSINER
Krav og anbefalinger om vaksinasjon endres ofte, vi sier derfor at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon.
Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt, evt. å oppdatere disse vaksinene om det er lenge siden siste vaksinering.

Hotell

Xian Grand New World Hotel (2 netter)
Adresse: 172 Lianhu Rd, Lianhu, Xi'an
Hotellet ligger i sentrum av Xian. Hotellet har innendørs svømmebasseng og treningsstudio, restaurant og bar. Rommene har wifi.   

Kylin Grand hotel (2 netter)
No.76, Chenghuangmiao Street, Pingyao

Sentralt beliggende hotell i gamlebyen.

    

 

Beijing på Capital Hotell 5* (4 netter)
Adresse: 3 Qianmen E St, Dongcheng 
Et førsteklasses hotell i moderne, luksuriøs stil. Det ligger ved de mest anerkjente historiske stedene og populære shoppingområder. Det har innendørs svømmebasseng og stor hage. Rommene er romslige og har tilgang til wifi.

 

 

 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
22/9Oslo GardermoenDet ekte Kina118 590,-BestillMere informasjon

Informasjon

Enkeltromstillegg: kr 3940

Flytider med Finnair
Oslo/Gardermoen kl13.15 via Helsinki til Xian. Ankomst kl 06.40 (ankomst 20.okt)

Beijing kl10.55 via Helsinki til Oslo/Gardermoen. Lander kl 17.00 (ankomst samme dag)