Det ekte Kina

På 10 dager skal vi gjøre og se mye i 3 ulike kinesiske byer. I byen Xian ser vi den verdensberømte terrakottahæren, i sjarmerende Pingyao møter vi gamle tradisjoner og i Beijing tikker vi av alle de kjente serverdighetene. Et yrende folkeliv, gamle tradisjoner (ikke minst mattradisjoner), kinesisk kunst og kultur, og det nye Kina. Vi tar lyntoget mellom stedene og vår fantastiske norsktalende guide viser vei. 

Reisen starter først i byen Xian, som er en av Kinas eldste byer. Xian markerer den østlige enden av Silkeveien, og byen har tidligere vært hovedstad i riket under flere dynastier. Her skal vi se en av verdens ÅTTE UNDERE,  terrakottahæren.  Hæren er en del av et mausoleum og består av circa på 8 000 soldater som alle er laget av terrakotta.

Turen går videre til Pingyao, en av de 3 gamle byene i Kina som står på Unesco-listen. Der får vi oppleve en by som er helt bevart siden fra 1500-talet. 

Turen går sist til Beijing, Kinas 3000 år gamle hovedstad, med verdensberømte severdigheter som Den kinesiske mur, Den forbudte by og Sommerpalasset . Vi besøker dem alle. 

Etter de store severdighetene venter det berømte kinesiske kjøkken på deg. De mange restaurantene i byen tilbyr en kulinarisk reise med spennende smaksopplevelser – fra ydmyke matboder på fortauet, der menykartet består av en tur i kjøkkenet, til luksusrestauranter der du bokstavelig talt føler deg som keiseren selv. Og glem ikke de store shoppinggledene!

Høydepunkt:
✔ Vi lærer å lage egne dumplings
✔ Kinesisk Akrobatikk
✔ Shopping i Beijing
✔ Unik og dyktig reiseleder viser oss sitt fantastiske Kina

Reiseleder
Vår reiseleder er Zhang Li-ming, eller «Erik» som han blir kalt.
Fra 1997 til 2001 studerte Erik svensk på Beijings universitet for utenlandske språk. Da han var ferdig med studiet begynte han å jobbe som guide. Han lærte seg norsk på egen hånd etter flere års guiding av norske turister. I dag snakker han flytende norsk, for å ikke snakke om at han kan briljere på flere norske dialekter. Erik er virkelig den beste til å vise- og lære oss den lokale kinesiske tradisjon og kultur.

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

DAG 1      UTREISEDAG
Avreise fra Norge. Flytiden til Xian ca 11,5 timer inkludert flybytte Helsinki.  Middag serveres om bord.

DAG 2       ANKOMST  XIAN (L, M)
Etter en tidlig frokost på flyet lander vi på Xian Xianyang Airport.  Her møter vi vår norsktalende guide, Erik. Vi får ikke sjekke inn på hotellet så tidlig på dagen, derfor begynner vi med sightseeing med en gang. Vi tar først en spasertur på Den gamle bymuren. Der får vi også mulighet til å oppleve en sykkeltur på den gamle muren. Deretter kjører vi til Den store villgåspagoda, en buddhistisk pagoda som ble bygd på 600-tallet. Der vi får også se på Asias største musikkfontene. Etter lunsj har vi et par timer til å slappe av på hotellet. Middag.

DAG 3       XIAN - TERRAKOTTAHÆREN   (F, L, M)
I dag skal vi starte med en tur til den verdensberømte Terrakottahæren. Hæren er en del av et mausoleum, og et stort museumsanlegg er etablert her. Terrakottasoldatene er i full størrelse, og er laget av brent i leire. Hæren ble laget på oppdrag av en av de tidlige kinesiske keisere, og som skulle beskytte ham inn i det neste livet. Lunsj. Etterpå besøker vi et kunstmuseum hvor vi kan lære oss å skrive kalligrafi med pensler. Til middag skal vi smake på Kinas nasjonalrett, dumplings (Jiao Zi). Om kvelden har vi mulighet til å oppleve en fantastisk dans- og sangforestilling fra Tang-dynastiet.

DAG 4     HURTIGTOG TIL PINGYAO   (F, M)
Idag har vi formiddagen fri i Xian. Lunsj spises på egen hånd. Ca kl 12 reiser vi fra hotellet til jernbanestasjonen og reiser med hurtigtoget CRH til Pingyao. Hele strekningen er 50 mil og togturen tar 3 timer. Middag spiser vi i Pingyao.


DAG 5    PINGYAO   (F, L)
Etter frokost går turen til Gamlebyen i Pingyao. Byen ble etablert allerede for 2,700 år siden og har i dag sin egen stil fra Ming-dynastiet. Bygningene er i stort sett over 500 år gamle og er helt bevart. Her får vi oppleve hvordan Kina så ut i keisertiden. Gamlebyen i Pingyao er med på UNESCOs verdensarvliste og er en av de tre beste gamlebyene i Kina. Vi skal besøke bl.a Bymuren og Kinas første bank, Rishengchang. Til lunsj i dag skal vi lære oss å lage dumplings selv. Ettermiddagen er satt til egen disposisjon og middag spises på egen hånd. Det finnes mange små restauranter i gamlebyen.

DAG 6     BEIJING - SOMMERPALASSET   (F, L, M)
Etter en tidlig frokost reiser vi til jernbanestasjonen og reiser med hurtigtoget CRH til Beijing. Hele strekingen er 70 mil og togturen tar 4 timer. Lunsjpakker spiser vi om bord. Vel fremme i Beijing går turen til det idylliske Sommerpalasset, tidligere sommersted for keiserfamilien, med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utekorridor. På veien til hotellet legger vi et besøk til et fabrikkutsalg for kinesiske ferskvannsperler. Middag spiser vi nær hotellet.

DAG 7    BEIJING - DEN FORBUDTE BY   (F, L, M)
Vi starter litt tidlig i dag og tar først en tur på det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst. Siden tar vi en tur til hutongene og ser hvordan på hverdagslivet der. Hutongene er de gamle boligområdene som preges av lave bygninger, trange gater og smug. Vi får oppleve en tur på riskshaw gjennom disse smale gatene. Lunsj spiser vi i et kinesisk hjem. Etterpå besøker vi en silkebutikk hvor vi får besøke et lite silkemuseum og se hvordan man produserer silke fra kokonger. Shopping kan man selvfølglig gjøre her. I denne butikken finner du et godt utvalg på alle typers silkevarer til rimelige priser. Middag. Kveldens underholdning er en fantastisk akrobatikk-forestilling.

DAG 8     BEIJING - DEN KINESISKE MUR   (F, L)
Den kinesiske mur står på dagens program. For de fleste kinafarere er dette et av de virkelig store høydepunktene på turen. Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr. og muren strekker seg over 6700 km fra øst til vest. Å være oppe på muren på en vakker dag gjør et uforglemmelig inntrykk. På veien dit tar vi en tur innom en håndverksfabrikk som er spesialisert i cloisonné, en utrolig arbeidskrevende og fin håndverkstradisjon fra Beijing. Lunsj. Om ettermiddagen tar vi en shoppingtur på det berømte Silkemarkedet, noe mange vil sette stor pris på. Middag på egen hånd.

DAG 9  BEIJING - FRIDAG   (F, M)
Dagen er satt av til egen disposisjon.  Ingen felles lunsj.  Reiseleder vil stå til disposisjon og har mange tips. Om kvelden blir det avslutningsmiddag på en flott Pekingand-restaurant.

DAG 10 HJEMREISEDAG   (F)
Vi reiser til flyplassen og flyr fra Beijing tilbake i Norge, hjemkomst  samme  kveld.  

F= Frokost   L=Lunsj    M=Middag

Hotell

Xian Grand New World Hotel (2 netter)
Adresse: 172 Lianhu Rd, Lianhu, Xi'an
Hotellet ligger i sentrum av Xian. Hotellet har innendørs svømmebasseng og treningsstudio, restaurant og bar. Rommene har wifi.   

Kylin Grand hotel (2 netter)
No.76, Chenghuangmiao Street, Pingyao

Sentralt beliggende hotell i gamlebyen.

    

 

Beijing på Capital Hotell 5* (4 netter)
Adresse: 3 Qianmen E St, Dongcheng 
Et førsteklasses hotell i moderne, luksuriøs stil. Det ligger ved de mest anerkjente historiske stedene og populære shoppingområder. Det har innendørs svømmebasseng og stor hage. Rommene er romslige og har tilgang til wifi.

 

 

 

Praktisk info

VISUM
Alle norske statsborgere må ha Visum til Kina!

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Aller travel har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes eget ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Visum må søkes hos den Kinesiske ambassade i Oslo.  Visum må søkes hos visaavdelingen til den Kinesiske ambassade, i Holmenveien 5 i Oslo (Obs! Dette er ikke på samme adresse som selve ambassaden). Det er ikke mulig å sende søknad per post direkte til ambassaden. For deres visumtjenester, gå inn på http://no.china-embassy.org/eng/
Du er selv ansvarlig for å søke om visum og ha gyldig visum til Kina ved avreise! 

Innvilget søknad er gyldig i 3 måneder, så man kan ikke søke om visum FØR  3 måneder innen avreise. Vi anbefaler å være ute i god tid, og ca. en måned før avreisen.  
Prisen for Visum til Kina er pr dags dato 600 kr for enkel innreise.

Vi kan ikke søke visum for deg, men sender deg informasjon om søknad når det nærmer seg. For de som ikke selv vil/kan møte på ambassaden, kan man benytte seg av et visum service byrå. PS: Ansatte i Media Bransjen, politi, militære eller religiøse organisasjoner må personlige møte opp på ambassaden i god tid!
Alle må fylle ut søknad, ha pass som er gyldig i minst 6 mnd etter hjemkomst og ett passfoto (3x4cm i farger). Vi får laget invitasjon fra Kina, derfor må vi ha dine opplysninger om passnr med utløpsdato og fødselsdato.  

VAKSINER
Krav og anbefalinger om vaksinasjon endres ofte, vi sier derfor at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon.
Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt, evt. å oppdatere disse vaksinene om det er lenge siden siste vaksinering.