Elins Sør-Afrika

Bli med på et afrikansk eventyr med dyktige Elin Fosselie Paton. Hun tar oss med til spektakulære Kruger nasjonalpark, til vakre Cape Town og til vindistriktet Franchhoek. 

Vår reise starter med safari i en av Afrikas aller beste safariparker; Kruger. Her blir det mulighet for å se Afrikas fem store og vi skal også besøke kongedømmet Swaziland. For mange er dette en unik opplevelse man bare får èn gang i livet. 

Deretter får vi oppleve vakre Cape Town, med Table Mountain som kulisse og utflukter til Robben Island og Kapp Det Gode Håp. Til sist besøker vi vindistriktet Franschhoek hvor en vintrikk tar oss gjennom nydelige vingårder, spektakulære landskap, gjestfrihet, vin og mat i verdensklasse, og 300 års historie.  

Vi skal lytte til afrikansk musikk, treffe lokalbefolkningen, kjenne på afrikansk livsglede og ikke minst nyte det gode liv med mat og vin som Sør-Afrika er kjent for. 

Dette er turen for deg som er engasjert og eventyrlysten! Sør-Afrika griper og setter minner for livet.

Høydepunkt:
•    Engasjert og kunnskapsrik reiseleder 
•    Det nydelige Cape Town og sårene etter apartheid
•    Safari i Kruger nasjonalpark med ”the big five”
•    Kongedømmet Swaziland

Dette er en tur i samarbeid med magasinet:

Pris fra:
34 990,-
Dager:12
Inkludert:
• Flyreise Oslo – Johannesburg //Kruger - Cape Town – Oslo, med alle skatter og avgifter
• 4 netter i luxury suites på
Mjejane River Lodge
• 3 netter i standard rom på
City Lodge V&A Waterfront
• 2 netter i standard rom på
PH Franschhoek
• 5 lunsjer på lokale restauranter
• 5 middager på lokale restauranter
• Safariaktiviteter som spesifisert
• Utflukter, transport og innganger
som spesifisert
• Guider under utfluktene
• Norsk reiseleder
• Utflukter, transport og innganger som spesifisert
• Guider under utfluktene
• Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Tips, drikke og øvrige måltider
Transporttype:FLY
Bestill reise

Hotell

7-11 OKTOBER
MJEJANE RIVER LODGE****

Lodge Rd, Hectorspruit, 1230, 
South Africa

Mjejane River Lodge er et 4-stjerners lodge som ligger rett ved Crocodile River omringet av tusenvis av hektar med Afrikansk villmark.  
Alle rom har mini kjøleskap, bad med hårtørker og privat uteplass.

        

11-14 OKTOBER
CITY LODGE V&A***

Dock Rd & Alfred Road, Victoria & Alfred Waterfront, 
Cape Town, 
8012, South Africa

Dette 3 stjerners hotellet ligger på populære V&A Waterfront. Dette er et fint område å bo da man kan spasere rundt om kveldene til restauranter og andre fasiliteter uten å være avhengig av transport. Hotellet har svømmebasseng, minigym, restaurant og bar.
Alle rom har bad, air-condition, TV, safe og vannkoker.
   

14-16 OKTOBER
PROTEA HOTEL ****

33/34 Huguenot Road, 
7690 Franschhoek, 
South Africa

Dette 4-stjerners hotellet ligger med utsikt over Franschhoeks majestetiske fjell og vinavlinger, og bare en kort spasertur fra byens sentrum. Det har 24-timers resepsjon, svømmebasseng, gratis wifi, restaurant og bar.
Alle rom har eget bad med hårtørker, te/kaffe fasiliteter, safe, telefon, air-condition, kjøleskap, skrivebord, TV, vannkoker og gratis wifi.

    

 

Program

Vær oppmerksom på at følgende program er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1 Avreise (-)
Avreise fra Oslo Lufthavn via Istanbul med Turkish Airlines.

Dag 2 Ankomst Johannesburg (L, M)
Vi ankommer Johannesburg Internasjonale flyplass på morgenen og her blir vi møtt av vår reiseleder Elin. Vi kjører retning Mjejane River Lodge (ca. 4,5 time). Underveis stopper vi for lunsj. Vi ankommer Mjejane River Lodge på ettermiddagen. På kvelden spiser vi felles middag på lodgen.

Dag 3 Morgen- og ettermiddagsafari (F, L, M)
Te/kaffe og enkel frokost før morgensafari. Ca. 3-4 timer med pauser. Tilbake til lodgen for en helsebringende brunsj. Midt på dagen er det for varmt for både dyr og mennesker, så vi holder oss rundt bassenget. ”High Tea”, en lett lunsj og ettermiddagssafari med drinker i solnedgangen over savannen før vi spiser felles middag.

Dag 4 Morgensafari og utflukt Swaziland (F, L, M)
Morgensafari før frokost. I dag skal kongedømmet Swaziland utforskes, et av de minste landene på kontinentet. Vi besøker markeder, et glassbrenneri samt et spesielt lysstøperi der de afrikanske kvinnene synger flerstemt mens de lager de flotteste lys. Lunsj underveis og middag under den Afrikanske stjernehimmelen på lodgen.

Dag 5 Morgen- og ettermiddagsafari (F, L, M)
Samme safariprogram som dag 3.

Dag 6 Morgensafari og avreise til Cape Town (F)
Morgensafari, frokost og buss til Kruger flyplass (ca. 1,5 time) for fly til Cape Town (flytid ca. 2,5 time). Buss til vårt hotell som ligger på populære V&A Waterfront (ca. 25 minutter). Innsjekk på hotell og resten av dagen fri til egen disposisjon. Det er mye å oppleve i Cape Town-området: V&A Waterfront, museer, markeder og å nyte solnedgangen over Cape Town fra Table Mountain. Middag på en av de mange sjømat-restaurantene ved Waterfront er absolutt å anbefale.

Dag 7 Halvdagsutflukt sightseeing Cape Town (F)
Rundtur i Cape Town og taubanen til Table Mountain (forbehold om vær). Vi vil få en god oversikt over byens historiske og kulturelt viktige steder. På Table Mountain vil vi kunne nyte en fantastisk utsikt  over byen og «verdens ende». Det blir besøk hos byens eldste bygning, The Castle og The Company Gardens. Videre kjører vi forbi Parlament Buildings, City Hall og slavemuseet. Her vil dere se variasjonene fra kolonistil til de fargerike Malay Quaters og husene i Bo-Kaap området. Før dere kjøres hjem blir det besøk på et diamantsliperi.
Resten av dagen fri til egen disposisjon.

Dag 8 Halvdagsutflukt til Robben Island (F)
Båttur ut til den kjente fangeøya; Robben Island, hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. Han ble løslatt i februar 1990. I 1996 ble Robben Island museet etablert som et nasjonalmonument og et nasjonalt museum. I desember 1999 ble Robben Island erklært som World Heritage Site av UNESCO. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og turen er derfor garantert å gjøre et inntrykk på alle de besøkende. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. Utforsk Cape Town på egenhånd? Kanskje litt shopping i de mange butikkene i Cape Town eller Waterfront? Anbefaler lunsj på Hildebrand.

Dag 9 Utflukt Kapp-halvøya (F, L)
Tur rundt Kapp-halvøya. En dag med nydelige naturopplevelser. Turen går via Chapman's Peak til Cape Point Nature Reserve. Her ser vi Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Du kan skimte et skille i havet; det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, mens det andre lenger nede ved sjøen. Dette er det magiske punktet: følelsen av verdens ende og sydpolen neste.  Deretter drar vi videre til Simon’s Town og de kjente Kapp pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og p.g.a den rike tilgangen på mat finnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt. Vi spiser lunsj i Simon’s Town før vi reiser tilbake mot Cape Town og vindistriktet Franchhoek– opprinnelig kjent som ”Olifants Hoek” etter at elefantene slo seg ned her. Mellom 1688 og 1690 ble landet gitt til 200 hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene begynte vinproduksjon. I dag produseres det 20 forskjellige viner her som sendes over hele verden. Franschhoek er vel kjent for sine utmerkede restauranter, vakre fjell og store gjestfrihet. I tillegg er det mange kunstgallerier, kunsthåndverks-utsalg og forretninger som selger antikviteter. Innsjekk hotell og resten av dagen fri til egen disposisjon.

Dag 10 Vintrikk (F, M)
Franschhoeks egen vintrikk er en av de beste måtene å oppleve dalen på. Tur i åpen trikk og buss hvor en kan hoppe av og på ved forskjellige vingårder for aktiviteter som tilbys. Jernbanen ble bygd i 1904 som et alternativ for gårdsbrukere og deres okser som fraktet produksjonen til markedet. Damplokomotiv opererte langs ruten til diesel-lokomotivene tok over på 1970-tallet. På 1990-tallet minket etterspørselen for denne sort transport og i 2012 startet vintrikken opp igjen. Felles middag.

Dag 11 Hjemreise (F)
Buss til flyplass i Cape Town (ca. 1 time) for hjemreise til Norge.

Dag 12 Ankomst Oslo (-)
Ankomst Oslo på formiddagen.

F= Frokost     L= Lunsj      M=Middag
  

Reiseleder

Norske Elin Fosselie Paton bor i Cape Town og har siden 1999 jobbet for å gi reiseglade nordmenn det afrikanske eventyret de drømmer om. Med hennes erfaring og kunnskap om Sør Afrika og skandinaviske reisevaner er vi i de beste hender! 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
6/10OsloElins Sør-Afrika Mer enn 834 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom (begrenset antall)        kr. 4 990,-

Flytider med Turkish Airlines:

06. oktober    Oslo – Istanbul                          17:55-22:35
07. oktober     Istanbul – Johannesburg        01:40-10:35

16. oktober    Cape Town – Istanbul              17:20-05:05
17. oktober     Istanbul – Oslo                         07:40-10:30