Peru - et av verdens undere

Finn frem eventyreren i deg og bli med til Inkaenes rike og den sagnomspunne ruinbyen Machu Picchu.

På denne reisen får vi innblikk i Inkaenes kultur, tradisjoner og fascinerende historie. Vi får med oss museer og arkeologiske skatter i Lima og Cuzco, indianer-samfunnene på de flytende siv-øyene i Titicacasjøen, besøk på barnehjem og sist men ikke minst – den vakre togturen gjennom Den Hellige Dal og besøket på Machu Picchu.

Machu Picchu, også kjent som Inkaenes tapte by, er et av de syv underverker og står på UNESCOs liste over verdensarven. Ruinene er meget godt bevart og anses som det fremste symbolet på Inkakulturen. Byen lå gjemt i jungelen i flere hundre år før Hiram Bingham oppdaget stedet i 1911. 

Vi skal også bli kjent med lokale tradisjoner, musikk, mat og drikke og vi bor på gode firestjerners hotell. Med oss har vi en dyktig norsk reiseleder, som tar godt vare på gruppen. 

Høydepunkt:
•    Mye inkludert
•    Titicacasjøen og de flytende øyene
•    Utflukt til Machu Picchu
•    Peruviansk musikk, tradisjon og mat
 

Bli med  og opplev et av de 7 nye underverker.

Status:
Fullt

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1   Ankomst (FM, lett kveldsmåltid)
Avreise fra Norge på morgenen og ankomst Lima på ettermiddagen. Transport fra flyplass til hotell i Lima (ca.1 time) og velkomstmøte med lett måltid på hotellet. 

Dag 2   Lima (F, L, M)
I dag skal vi utforske Limas moderne og historiske sentrum, erklært som World Heritage Site av UNESCO i 1988. Vi fortsetter så til klosteret Santo Domingo, hvor San Marcos universitet ble grunnlagt i 1551, som det første i Sør Amerika. Vårt neste stopp blir Larco Museum hvor vi får innsyn i 3000 år med pre-colombiansk historie. Museets mange mesterverk regnes som noen av de viktigste fra pre-Incatiden og har vært vist i verdens mest kjente museer. Etter en grundig innføring i den peruvianske kulturen serveres vi en deilig lunsj i museets hage på Cafè del Museo. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 3     Lima - Cusco - Inkaenes hellige dal (F, M)
Etter frokost blir vi hentet på hotellet i Lima og kjørt til flyplassen for fly til Cuzco (ca 1,5 timer). Ved ankomst venter transport til vårt hotell i Den hellige dal. På veien stopper vi i inkabyen Pisaq hvor vi besøker et livlig indianermarked. Her anbefaler vi en ovnsbakt empanada til lunsj og det er en god mulighet til å kjøpe med seg fint håndtverk. Felles middag på hotellet på kvelden. Den hellige dal ligger ca. 2 800 m.o.h.

Dag 4     Den hellige dal - Machu Picchu - Den hellige dal (F, L)
Etter frokost tar bussen oss til togstasjonen i Ollantaytambo og toget tar oss gjennom Inkaenes hellige dal til Machu Picchu. Ved ankomst spiser vi lunsj på El Mapi by Inkaterra før en lokal guide lærer oss om disse ruinene og historien rundt dette fascinerende stedet. Byen ble bygget på 1400-tallet som et religiøst sentrum og palass for Inka Pachacutec. På ettermiddagen tar vi toget fra Aquas Calientes til Ollanta stasjon og bussen tar oss tilbake til vårt hotell i Den hellige dal.

Dag 5    Den hellige dal - Cusco (F, L, M)
Transport til Cusco med stop i den sjarmerende byen Chinchero. Her besøker vi en lokal familie som driver med veving og i deres bakgård får vi innsyn i denne tradisjonelle kunsten. Vi får se hvordan ullet karres, spinnes og farges, samt lærer om de ulike teknikkene brukt for å lage belter, ponsjoer og sjal. Vi spiser lunsj med familien før vi returnerer til vårt hotell i Cusco. På kvelden serveres vi en tradisjonell Peruviansk buffet og får oppleve levende musikk og folkedans.

Dag 6    Fridag Cusco / Mulighet for valgfri utflukt (F)
Nyt dagen på hotellet eller utforsk den vakre byen på egenhånd.

Valgfri utflukt: For de som ønsker blir det mulighet for å besøke et barnehjem hvor vi får møte barna og tilbringe litt tid med de. Etter besøket blir det omvisning i Cusco, hvor vi blant annet besøker Solens Tempel (Korcancha), katedralen, fortet Sacsayhuaman og den fascinerende Inkabygningen amfiteatret Kenko. Omvisningen avsluttes med et besøk i det røde fortet Puca Picara og Tambomachay, med sine to distinktive akvedukter som den dag i dag gir rent vann til området. 

Pris kr. 715,- pr. pers (min. 10 deltakere)

Dag 7    Cusco - Juliaca - Puno (F, M)
Etter frokost henter bussen oss for transport til flyplassen og fly til Juliaca (ca. 45 min.) Ved ankomst venter bussen på oss for transport til vårt hotell i Puno. Middag på hotellet på kvelden. Puno ligger mellom 3 800 – 4 050 m.o.h. 

Dag 8    Puno (F, L)
Puno ligger ved bredden av Titicacasjøen. Etter frokost blir det utflukt til Uros og Luquinaøyene, hvor Urosindianerne lever sitt tradisjonelle liv. Turen starter med et besøk på en av Uros førti flytende øyer før vi utforsker det uberørte samfunnet Luquina. Lokalbefolkningen i dette mindre kjente området er ikke besøkt av masseturismen ennå, og vil introdusere oss for daglige aktiviteter og skikker. Vi serveres lunsj i Luquina. Utsiktene fra dette bortgjemte stedet er de beste innsjøen har.

Dag 9    Puno - Juliaca - Lima (F, M)
Etter frokost setter vi kursen mot Juliaca flyplass og fly til Lima (ca. 1,5 timer). Ved ankomst møter bussen oss og tar oss til vårt hotell i Lima. På kvelden blir det avskjedsmiddag med havutsikt på den flotte fiskerestauranten "Cala". 

Dag 10    Besøk på Hacienda og hjemreise (F, L, FM)
Før avreise til flyplassen besøker vi Hacienda Mamacona, hvor det blir lunsj, musikk, dans og peruviansk hesteshow. Retur til hotellet før vi setter kursen mot flyplassen for retur til Norge på kvelden.

Dag 11    Ankomst (FM)
Vi ankommer Norge på ettermiddagen.

FM= flymat   F= frokost   L= lunsj   M= middag
 

Hotell

LIMA: Casa Andina Select Miraflores ****
Calle Schell 452, Miraflores
L18 Lima

Godt hotell som ligger ca. 12 km. fra Lima Main Square og 28 km. fra flyplassen. Kennedy Park ligger 600 meter unna. Hotellet tilbyr gratis wifi, terrasse med boblebad, La Plaza Bar & Grill, et spa og et treningsrom.  Alle rom er lyse og pene, med plasma-TV, lite kjøleskap, bad med badekar og hårtørker, safe, kaffe/te-fasiliteter og aircondition. 

  


DEN HELLIGE DAL: Sonesta Posadas Del Ican Yucan ****  
Plaza Manco II 123 / Yucay
CUS Urubamba

Hotellet ligger i hjertet av Den Hellige Dal knapt en times kjøring fra Inka-hovedstaden Cusco og omgitt av en vakker hage. Hotellet var tidligere et gammelt kloster og har beholdt sin originale sjarm. Her tilbys bar og restaurant, souvenirbutikk, vaskeri og roomservice. Alle rom har bad med badekar eller dusj, hårtørker, safe og wifi.  

  

 

CUSCO: Soneta Hotel Cusco ****
Av. El Sol 954
Cusco

Godt hotell som ligger mindre enn 1 km. fra sentrum, og kun 8 min. kjøring fra flyplassen. Alle rom gir utsikt over fjellene eller byen og har moderne innredning, kabel-TV, gratis Wi-Fi og eget bad med badekar. Du kan nyte en blanding av peruansk og internasjonal mat på hotellets restaurant. I hotellbaren, som serverer brennevin fra regionen, kan du få deg noe å drikke. 

  


PUNO:  Jose Antonio Puno ****
Carretera Puno-Desaguadero Km 6.5
Puno

Godt hotell som ligger 7 km. fra Puno hovedtorg og busstasjonen. Hotellet tilbyr en restaurant, døgnåpen resepsjon, gratis wifi og en hage. Hvert rom har oppvarming, kabel-TV, balkong og eget bad. 

  

Innreise og praktisk informasjon

Innreise
Det er i dag ingen visumplikt for norske statsborgere ved innreise til Peru. Adgang til opphold som turist gis inntil 90 dager fra innreisedato innstemplet i passet. Ved innreise tildeles en innreiseblankett. Denne bør tas vare på da den må vises ved utreise.

OBS! Vær oppmerksom på at innreise dog forutsetter gyldig pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet.

Identitetsbevis kreves ofte, både på busser, tog og hotell. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet.

Sikkerhet
Ansvarlig norsk ambassade i Peru er ambassaden i Santiago de Chile. Nordmenn kan kontakte generalkonsulatet i Lima ved:

Real Consulado General de Noruega, 
Av. Del Parque Norte 605, Of. 302, 
San Isidro, Lima 27
Tlf.:  +51 1 475 2925 / E-post: norkonslima@terra.com.pe
Åpningstider for publikum er 09:00-13:00 mandag til fredag

Risiko for terrorhendelser i Peru ansees som lav. Kriminaliteten er forholdsvis høy i Peru og det bør utvises forsiktighet, særlig utenfor etablerte strøk i de store byene. Man bør ikke ferdes alene på kvelds- og nattetid. Lommetyverier og veskenapping er utbredt, ta forholdsregler ved for eksempel å legge igjen pass, kredittkort, verdifulle smykker og de pengene du ikke behøver i hotellets oppbevaringsbokser, og bær bare kopi av pass og innreisekortet for identifikasjon.

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre perioder i Peru oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no. Norske borgere oppfordres til å ha gyldig reiseforsikring.

Strøm
Strøm 220 volt/60 Hz. Stikkontakttype A, B og C. 

Valuta
Myntenheten i Peru er Peruvianske sol - PEN (1 NOK = ca. 2,5 PEN pr.jan 2017) Alle kjente, vanlige kredittkort kan brukes.

Tidsforskjell
Tidsforskjell til Norge er minus seks timer, sju timer ved sommertid i Norge. 

Telefon
Landkode for å ringe til Peru er +51. 

Helse
Helsetilbudet er generelt godt i Lima og tilfredsstillende i andre store byer, men ikke i like stor grad i resten av landet. Dersom man er alvorlig syk, anbefales det å reise til sykehus i hovedstaden Lima. Luftforurensingen i Lima er høy. De sanitære forholdene på hoteller og restauranter er stort sett tilfredsstillende. Vann på flaske anbefales. Tilreisende kan få noe magebesvær grunnet den uvante bakteriefloraen. Dersom man skal opp i høyden i fjellene, bør man forberede seg på dette.
Det anbefales å ha hepatitt A- og B-vaksine. 

Nødtelefoner
Politi 105, brannvesen 116, ambulanse 117 / 470 5000, barnelege: 474 9790

Skikker og regler
Identitetsbevis kreves ofte, både på busser, tog og hotell. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet.
Det snakkes spansk over alt. I hovedsak er det vanskelig å kommunisere på engelsk, i provinsen kan det være tilnærmet umulig.

Tidsbegrepet er fleksibelt og det er derfor ikke uvanlig at forsinkelser forekommer.