Rundreise i Midtens rike

Bli med oss på en spennende rundreise i Kina! I løpet av denne turen skal vi oppleve hovedstaden Beijing med verdensberømte severdigheter som Den kinesiske mur, Himmelens tempel og Den forbudte by. I Xian venter de utrolige terrakottasoldatene og i Guilin de spektakulære sukkertoppfjellene. Vi skal avslutte turen i metropolen Shanghai hvor vi blant annet skal opp i Kinas høyeste bygning. Vi får møte et yrende folkeliv, gamle tradisjoner (ikke minst mattradisjoner), kinesisk kunst og kultur, men også det nye Kina. Vi bor midt i sentrum i byene vi skal besøke. Det gir oss mulighet til å oppleve ting på egen hånd, når det ikke er fastlagt program.

Etter de store severdighetene venter det berømte kinesiske kjøkken på deg. De mange restaurantene i byen tilbyr en kulinarisk reise med spennende smaksopplevelser – fra de små matbodene på fortauet, der menykartet består av en tur i kjøkkenet, til luksusrestauranter der man bokstavelig talt føler seg som keiseren selv! Og glem ikke de store shoppinggledene som venter… Dette er en tur som vil gi minner for livet!

Vår fantastiske reiseleder Erik vil vise dere sitt eget Kina. Tidligere reisende kan ikke få rost Erik nok, og vi lover deg en helt uforglemmelig opplevelse. 

Status:
Fullt

HOTELL

Beijing Capital Hotel *****
No. 3 Qianmen East Street, Beijing

Flott hotell som ligger ved de mest kjente historiske stedene og populære shoppingområder som Wangfujing, Den himmelske freds plass og shoppingområdet Chongwenmen. Hotellet har romslige rom med gratis wi-fi. Her tilbys også innendørs basseng, en stor hage og minigolfbane. Capital Hotel ligger bare en 5-minutters kjøretur fra Beijing jernbanestasjon og en 9-minutters spasertur fra Chongwenmen t-banestasjon (linje 2 og 5). Beijing internasjonale lufthavn ligger en 45-minutters kjøretur fra hotellet.

Rommene er sjarmerende og har tradisjonell innredning med utskårne møbler i mørkt tre. I tillegg har rommene satellitt-TV, minibar og eget bad med hårføner og tøfler.

  

Grand Dynasty Culture hotel  Xian ****
172 Lian Hu Road. Shaanxi, Lianhu
Xian 

Nylig renovert og flott hotell med strålende beliggenhet i sentrum av Xian, ca 2 km fra Xian Trommetårn og Klokketårn.  Hotellet tilbyr en lang rekke fasiliteter, som restaurant, bar, innendørs basseng, sauna og treningssenter. Gratis Wifi i lobbyen. Alle rom er velutstyrte med flatskjerm TV, minibar og 24-timers romservice.

  

Guilin Bravo Hotell ****
14 south Ronghu Road (Ronghu Nan Lu)
Guilin

Bravo Hotel ligger en 10-minutters spasertur fra Guilin sentrum. Det elegante hotellet har et utendørs basseng og et treningssenter, og tilbyr gratis parkering og koselige rom med gratis internett.
Rommene er utstyrt med myke teppegulv, flatskjerm- TV og minibar.Rommene har eget bad med badekar og badekåper. Hotellet ligger 2,8 km fra Guilin Liangjiang internasjonale lufthavn og 3 km fra jernbanestasjonen . Patio Café tilbyr mat hele dagen og serverer et utvalg av kontinentale og asiatiske retter. Gjestene kan velge fra et bredt utvalg av lokale retter på Lijang Qixing Restaurant.

  

Yangshuo New Century Hotell ***
Pantao Road
Yangshuo, Guilin

Sentralt beliggenhet hotell i sentrum av Yangshuo, i nærheten av den kjente gaten West Street og Yangshuo Park. Hotellet har restaurant, cafe og møtefasiliteter. Alle rom er komfortable med hyggelig innredning, eget bad og tilgang til internett. 

  

Greenland Jiulong Hotel (****)

601 Liyang Road, Shanghai 

 

PROGRAM

DAG 1  AVREISE
Avreise fra Gardermoen med Finnair via Helsinki. Middag serveres ombord.

DAG 2  ANKOMST BEIJING (F, L, M)
Etter en tidlig frokost på flyet lander vi på Beijing Capital Airport. Her møter vi vår dyktige skandinavisktalende guide. Ettersom rommene på hotellet ikke er klare ennå, kjører vi direkte til Himmelens Tempel, der keiserne i de siste to siste dynastiene ofret til himmelens gud. Rundt Himmelens Tempel ligger en av de største parkene i Beijing hvor mange kinesere tar vare på helsen ved å praktisere den tradisjonelle kinesiske form for morgengymnastikk. Vi spiser lunsj før vi tar en spasertur på den begivenhetsrike Tiananmen-plassen (Den himmelske freds plass). Plassen er et politisk symbol for staten Midtens Rike og kan romme hele 1 million mennesker på en gang. Senere på ettermiddagen sjekker inn på hotellet og kan slappe av litt før middag. 

DAG 3  BEIJING (F, L, M)
Vi starter litt tidlig i dag og går først gjennom Den himmelske freds port under Maos store bilde og inn i det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst. Deretter tar vi en tur til hutongene og får oppleve hverdagslivet i Kina. Hutong er de gamle boligområdene i Beijing og består av trange gater og smug og står i sterk kontrast til de moderne delene av Beijing. Her blir vi syklet rundt i sykkeldrosjer. Lunsj spiser vi hos kinesiske familier og opplever riktige hjemlaget mat. Etterpå besøker vi en silkebutikk hvor vi får besøke et lite silkemuseum og får se hvordan man produserer silke fra kokonger. Det er også muligheter for å handle litt, denne butikken har godt utvalg på alle typer silkevarer. Kveldens underholdning er en storslagen akrobatikk-forestilling.

DAG 4  BEIJING  (F, L, M)
Den kinesiske mur ved Badaling står på dagens program, et stort høydepunkt på turen. Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr. Muren strekker seg over 6350 km fra øst til vest. I dag tar vi en enkel pikniklunsj med baguetter som vi nyter på muren. På ettermiddagen kjører vi tilbake til byen og opplever først en kort tesermoni i et tehus. Deretter kjører vi til det berømte Silkemarkedet, noe som den 
handleglade vil sette stor pris på. Silkemarkedet er viden kjent for sitt store utvalg, her kan man få kjøpt det meste. I kveld spiser vi Pekingand til middag.

DAG 5  BEIJING – XIAN (F, L, M)
I dag skal vi besøke det idylliske Sommerpalasset, et tidligere sommersted til keiserfamilien, med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utendørs korridor. På veien legger vi et besøk til et fabrikkutsalg for kinesiske 
ferskvannsperler. Lunsj. På ettermiddagen reiser vi med hurtigtog til Xian. Toget går opp til 300 km/t og togturen tar bare litt over 4 timer. Middag spiser vi i Xian.

DAG 6  XIAN (F, L, M)
Denne dagen byr på et av turens høydepunkter. Vi skal til Qin-keiserens mausoleum som kineserne selv kaller for verdens 8. vidunder, med den verdensberømte Terrakottahæren. Mausoleet fra Qin-dynastiet ca 200 år f. Kr, er et monument over keisernes groteske makt i det gamle Kina. Lunsj. På veien tilbake er det mulighet til å besøke et kunstmuseum, hvor vi kan lære oss den kinesiske kunsthistorien, og t.o.m lære oss å skrive kinesiske tegn! Om kvelden får vi smake på Kinas nasjonalrett, dumplings (Jiao Zi) og får oppleve en fantastisk dans- og sangforestilling fra Tang-dynastiet.

DAG 7  XIAN - GUILIN (F, L, M)
I dag tar vi først en spasertur på Den gamle bymuren. Der er også mulighet for å leie sykler (mot ekstra betaling) for å ta en liten sykkeltur oppe på muren. Etterpå besøker vi Den store villgåspagodaen, en buddhistisk pagode som ble bygd på 600-talet. Lunsj. På ettermiddagen kjører vi til flyplassen og flyr sørover til Guilin. Flyturen tar ca 2 timer. Middag spiser vi i Guilin. 

DAG 8  GUILIN (F, L)
Etter frokost besøker vi Rørfløytedryppsteinshulen, en stor grotte, 240 meter dyp, med en drøyt 500 meter lang sti som slynger seg gjennom et landskap av dryppsteinsøyler i en underlighet av form og farge. Etterpå går turen til et teplantasje. Vi skal studere hvordan te dyrkes, overvære en teseremoni og smake på god kinesiske te. Lunsj. På ettermiddagen tar vi en tur opp på Fubo-fjellet hvor vi får flott utsikt over hele byen. Middag på egen hånd.

DAG 9  GUILIN – YANGSHUO (F, L, M)
Vi starter dagen med en halvdags båttur på den kjente Li-elven. Båtturen tar ca. 4 timer og vi spiser lunsj om bord. I Yangshuo sjekker vi først inn på hotellet før vi tar en sykkeltur ut i distriktet. På veien ser vi det lokale landbruket som er helt annerledes enn det norske. Middag. På kvelden er det mulighet til å se på en fantastisk utendørs forestilling «Impressions» (mot ekstra betaling, ca 300 kroner p.p) Scenen er elven og kulissene er fjellene og med spennende lyssetting er dette en uforglemmelig opplevelse

DAG 10 YANGSHUO – SHANGHAI (F, M)
Formiddagen fri i Yangshuo. Lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen kjører vi til flyplassen i Guilin og flyr til Shanghai. Flyturen tar litt over 2 timer. Vi tar først en tur opp på Shanghai Tower, Kinas høyeste bygning og 632 meter høy. Deretter en spasertur langs berømte the Bund, gaten eller strandpromenaden som gar langs Huangpu-elven. For mer enn 100 år tilbake var Shanghai kalt Østens Paris, og the Bund var på den tiden Kinas økonomisenter. Middag.

DAG 11 ZHOUZHUANG  (F, L)
Etter frokost reiser vi til den lille idylliske kanalbyen Zhouzhuang og her spaserer vi langs de pittoreske kanalene og beundrer de tradisjonelle kinesiske hagene. Bussturen tar litt over en time. En kort båttur er selvsagt populært her, og den må vi ha med oss. Lunsj. Etter lunsj kjører vi med buss tilbake til Shanghai. Middag på egen hånd. 

DAG 12 SHANGHAI  (F, M)
Dagen er satt til egen disposisjon. Reiselederen gir tips og råd om hva som kan gjøres i byen. Lunsj på egen hånd. Om kvelden blir det avskjedsmiddag på en flott restaurant i Shanghai.

DAG 13 HJEMREISE  (F)
Etter tidlig frokost kjøres vi til flyplassen og flyr tilbake til Norge. Hjemkomst samme dag. 


F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag
 

VIKTIG INFORMASJON INNREISE

VISUM
Alle norske statsborgere må ha Visum til Kina og passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst! Visum må søkes hos den Kinesiske ambassade i Oslo. For deres visumtjenester, gå inn på:

http://no.china-embassy.org/eng/ Du er selv ansvarlig for å søke om visum og ha gyldig visum til Kina ved avreise. Det er ikke mulig å sende søknad per post direkte til ambassaden. 
Innvilget søknad er gyldig i 3 måneder, så man kan ikke søke om visum tidligere enn 3 måneder før avreise. Vi anbefaler å være ute i god tid, og ca. en måned før avreisen.  
Pris for visum til Kina er pr dags dato 600 kr for enkel innreise.

Vi kan ikke søke visum for deg, men sender deg informasjon om søknad når det nærmer seg. For de som ikke selv vil/kan møte på ambassaden, kan man benytte seg av et visum servicebyrå. PS: Ansatte i mediebransjen, politi, militære eller religiøse organisasjoner må personlige møte opp på ambassaden i god tid!

Alle må fylle ut søknad, ha pass som er gyldig i minst 6 mnd etter hjemkomst og ett passfoto (3x4cm i farger). Vi får laget invitasjon fra Kina, derfor må vi ha dine opplysninger om passnr med utløpsdato og fødselsdato.  


VAKSINER
Krav og anbefalinger om vaksinasjon endres ofte, vi sier derfor at du bør kontakte din egen lege eller nærmeste vaksinasjonsklinikk for detaljert informasjon.
Generelt anbefales det at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe og poliomyelitt, evt. å oppdatere disse vaksinene om det er lenge siden siste vaksinering.