Natur og kultur i Slovenia og Kroatia

NYHET! Bli med på en reise til naturskjønne Bled og sjarmerende Opatija. 

Vi starter reisen i Slovenia; omkranset av de Juliske alpene ligger den vakre innsjøen Bled og lyser opp med sitt klare, krystallblå vann. Landskapet er som tatt ut av et eventyr. Det blir også byvandring i hovedstaden Ljubljana før vi setter kursen mot Kroatia og kur-stedet Opatija. Opatija ligger ved Kvarnerbukta på Istrias østkyst - herfra tar vi utflukter til Kroatias største øy Krk, til Motovun hvor vi får være med på trøffeljakt med hund og til Pula hvor vi får oppleve de romerske monumentene.
 

Høydepunkt
✔ Vakker natur
✔ Ljubljana
✔ Øya Krk

Pris fra:
13 450,-
Dager:8
Pris inkluderer:
• Fly Oslo-Venezia/Pula-Oslo inkl flyskatter
• 2 netter på Hotel Astoria Bled ***
• 5 netter på Hotel Admiral Opatija ****
• 7 frokoster på hotellene
• 7 middager på hotellene
• 3 lunsjer
• All transport, utflukter og innganger iht programmet
• Lokalguide
• Skandinavisktalende reiseleder

Ikke inkludert:
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Tips, øvrige måltider og drikke
TransportType:FLY
Bestill reise

Program

Dag 1        AVREISE/ANKOMST (M)
Fly fra Gardermoen med ankomst flyplassen i Venezia. Transport till Bled i Slovenia (ca 3 timer). Vi gjør et stopp underveis. Ankomst Bled om kvelden. Innjsekk på  hotellet og middag.

Dag 2          BLED – BOHINJ (F, L, M)
Etter frokost gjør vi oss kjent med Bled og området rundt. Vi besøker det velbevarte middelalderslottet i Bled og deretter tar vi  taubanen fra landsbyen Bohinj opp til fjellet Vogel - 1537 moh. Lunsj inkludert. Transport tillbake til Bled tidlig ettermiddag. Middag på hotellet.

Dag 3         BLED – LJUBLJANA – OPATIJA (F, L, M)
Etter frokost forlater vi Bled for denne gang og reiser i retning mot Kroatia via Slovenias hovedstad Ljubljana. Her blir det en guidet byvandring og felles lunsj. Turen går så videre til Opatija og ankommer hotellet tidlig om kvelden. Middag på hotellet.
  
Dag 4        OPATIJA (F, M)
Etter frokost spaserer vi gjennom Opatija - et fasjonabel kur-sted med aner. Langs den 12 kilometer lange strandpromenaden Lungomare spaserte kongeligheter og Europas adel ved århundreskiftet. Vi nyter av byen i en avslappet atmosfære med flott utsikt over Kvarnerbukta. Lunsj på egen hånd. Ettermiddagen fri til egne aktiviteter. Middag på hotellet.

Dag 5        KRK (F, M)
Dagens utflukt går til Krk, Kroatias største øy. Vakkert landskap i kombinasjon med interessant historie gjør dagens utflukt til en av reisens høydeunkter. Vi besøker byen Krk og deretter blir det vinsmaking i landsbyen Vrbnik. På ettermiddagen kan vi stoppe i byen Rijeka – om det er interesse for det. Vi retunerer til Opatija om ettermiddagen. Middag på hotellet.
   
Dag 6        MOTOVUN (F, M)
Etter frokost drar vi mot halvøya Istrias sentrale deler, nærmare bestemt til landsbyen Motovun som ligger 277 moh. Denne strategisk plasserte landsbyen ligger midt i Mirnadalen og er omringet av en 500 m lang ringmur. Vi tar en spasertur og det blir også tid til en kopp kaffe (ikke inkl). Turen fortsetter til familjen Karlic, hvor vi intar dagens lunsj, basert på en av områdets spesialiteter – trøfler. Etter en hyggelig stund med familien får vi muligheten til å bli med ut i skogen og oppleve en ekte trøffeljakt med hund. Vi retunerer till Opatija sent om ettermiddagen. Middag på hotellet.

Dag 7        FRIDAG (F, M)
Dagen er fri til egne aktiviteter. Middag på hotellet.

Dag 8       PULA – HJEMREISE (F)
Utsjekk fra hotellet. Transport til Pula om ettermiddagen. Vår bagasje oppbevares i bussen mens vi tar en felles rundtur blant de romerske monumentene; Forum Romanum, Augustustemplet og Sergiusbuen. Deretter får vi litt tid på egen hånd til å spise lunsj/tidlig middag. Deretter kjøres vi til flyplassen i Pula for å fly tilbake til Norge. 

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag
 

Hotell

HOTEL ASTORIA BLED ***
Prešernova 44 4260 Bled

Hotellet ligger i gangavstand fra innsjøen Bled, en frodig park og Bled slott. Hotellet har en spaavdeling og en hyggelig restaurant. Rommene har a/c, minibar, safe, TV og gratis wi-fi.

 

REMISENS HOTEL ADMIRAL OPATIJA ****
Maršala Tita 139, 51410 Opatija, Kroatia

Hotellet ligger i kort gangavstand fra sentrum og rett ved sjøen og strandpromenaden. Hotellet har svømmebasseng, restaurant og badstu.
Alle rommene har a/c, TV, balkong med utsikt mot sjøen, safe, minibar, hårtørker og gratis wi-fi.

Avganger & priser - Natur og kultur i Slovenia og Kroatia

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
27/4Oslo GardermoenNatur og kultur i Slovenia og KroatiaMer enn 813 450,-BestillMer informasjon

Informasjon

Tillegg for enkeltrom              kr   1 550,- (begrenset antall)

Flytider med Norwegian:
27. april  Oslo Gardermoen – Venezia   kl 10:40 – 13:20
4. mai      Pula – Oslo Gardermoen        kl 20:40 – 23:20

Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. Vi gjør oppmerksom på at ved tilslutning må man beregne overnatting på Gardermoen på returen, pga sen ankomst. 
Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller travels kontroll.

Begrensninger:
For å delta på turen må man kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo. Gjestene må være selvhjulpne og kunne håndtere sin egen bagasje. Turen er derfor dessverre ikke egnet for reisende med krykker, rullestol eller rullator.