Natur og kultur i Slovenia og Kroatia

NYHET! Bli med på en reise til naturskjønne Bled og sjarmerende Opatija. 

Vi starter reisen i Slovenia; omkranset av de Juliske alpene ligger den vakre innsjøen Bled og lyser opp med sitt klare, krystallblå vann. Her befinner det seg en øy som er den eneste Slovenske øya - og byen Bled ligger rett ved sjøen omgitt av et nydelig fjellandskap. Hele området er rett og slett eventyrlig og majestetisk. Det blir også byvandring i hovedstaden Ljubljana før vi setter kursen mot Kroatia og kur-stedet Opatija. Opatija ligger ved Kvarnerbukta på Istrias østkyst - og herfra blir det utflukter til Kroatias største øy Krk og Motovun. Vi blir med på trøffeljakt med hund, og får oppleve de romerske monumentene i Pula.

Høydepunkt
✔ Vakker natur
✔ Ljubljana
✔ Øya Krk

Status:
Fullt

Program

Dag 1        AVREISE/ANKOMST (M)
Fly fra Gardermoen med ankomst flyplassen i Venezia. Transport til Bled i Slovenia (ca 3 timer). Vi gjør et stopp underveis og ankommer Bled om kvelden. Innsjekk på hotellet og middag.

Dag 2          BLED – BOHINJ (F, L, M)
Etter frokost gjør vi oss kjent med Bled og området rundt. Vi besøker et velbevart middelalderslott, som ligger på toppen av en klippe med fantastisk utsikt over innsjøen og dalen. Fra Bled tar vi bussen til Bohinj – en annen nærliggende innsjø som er en del av nasjonalparken Triglav med høyeste fjelltopp på 2864 m. Deretter tar vi taubane opp til fjellet Vogel - 1537 moh. Den høyeste toppen her er på 1922 m. Fjellet er kjent for sine mange skiløyper og flotte vandremuligheter. Vi spiser lunsj på en fjellhytte og tar taubane ned igjen. På vei tilbake besøker vi den flotte kirken Johannes Døperen i Bohinj. Buss tilbake til Bled med resten av ettermiddagen fri. Middag på hotellet.

Dag 3         BLED – LJUBLJANA – OPATIJA (F, L, M)
Vi inntar frokost og forlater Bled for denne gang. Reisen går videre mot Kroatia via Slovenias hovedstad Ljubljana. Ljubljana er kjent som den grønneste byen i Europa - hvor mennesket er i fokus. Her er et koselig sentrum med elven Ljubljanica som renner gjennom byen. Det er fritt for biltrafikk, og utallige restauranter og barer ligger langs elven. Her blir det en guidet byvandring og felles lunsj. Turen går så videre til Opatija og vi ankommer hotellet tidlig om kvelden. Middag på hotellet.
  
Dag 4        OPATIJA (F, M)
Etter frokost spaserer vi gjennom Opatija – et fasjonabelt kur-sted med aner. Ved århundreskiftet spaserte kongeligheter og Europas adel her langs den 12 kilometer lange strandpromenaden Lungomare. Vi nyter byen med en avslappet atmosfære med flott utsikt over Kvarnerbukta. Lunsj på egenhånd, og ettermiddagen fri til egne aktiviteter. Middag på hotellet. 

Dag 5        KRK (F, M)
Dagens utflukt går til Krk - Kroatias største øy.  Et vakkert landskap i kombinasjon med interessant historie gjør dette til et av reisens høydepunkter. Vi besøker byen Krk og drar på vinsmaking i landsbyen Vrbnik. På ettermiddagen kan vi stoppe i byen Rijeka - hvis ønskelig. Vi returnerer til Opatija om ettermiddagen. Middag på hotellet.

Dag 6        MOTOVUN (F, M) 
Vi drar mot de sentrale deler av halvøya Istria, nærmere bestemt til landsbyen Motovun som ligger 277 moh. Denne strategisk plasserte landsbyen ligger midt i Mirnadalen, og er omringet av en 500 m lang ringmur. Vi tar oss en spasertur og nyter en kopp kaffe (ikke inkl). Turen fortsetter så til familien Karlic hvor vi spiser lunsj, basert på en av områdets spesialiteter – trøfler. Etter en hyggelig stund med familien får vi muligheten til å bli med ut i skogen og oppleve ekte trøffeljakt med hund. Vi returnerer til Opatija sent på ettermiddagen. Middag på hotellet.

Dag 7        FRIDAG (F, M)
Dagen er fri til egne aktiviteter. Middag på hotellet.

Dag 8       PULA – HJEMREISE (F)
Utsjekk fra hotellet. Transport til Pula om ettermiddagen. Vår bagasje oppbevares i bussen mens vi tar en felles rundtur blant de romerske monumentene; Forum Romanum, Augustustempelet og Sergiusbuen. Her blir det også litt tid på egen hånd til en lunsj/tidlig middag. Deretter blir vi kjørt til flyplassen i Pula og flyr tilbake til Norge.

F= Frokost, L= Lunsj, M= Middag
 

Hotell

HOTEL ASTORIA BLED ***
Prešernova 44 4260 Bled

Hotellet ligger i gangavstand fra innsjøen Bled, en frodig park og Bled slott. Hotellet har en spaavdeling og en hyggelig restaurant. Rommene har a/c, minibar, safe, TV og gratis wi-fi.

 

REMISENS HOTEL ADMIRAL OPATIJA ****
Maršala Tita 139, 51410 Opatija, Kroatia

Hotellet ligger i kort gangavstand fra sentrum og rett ved sjøen og strandpromenaden. Hotellet har svømmebasseng, restaurant og badstu.
Alle rommene har a/c, TV, balkong med utsikt mot sjøen, safe, minibar, hårtørker og gratis wi-fi.