TORREMOLINOS – Andalusias solkyst - Pensjonistforbundet

Andalusia er den sydligste delen av Spanias 17 autonome regioner på fastlandet. Her finner du flotte kyster, et spennende og mangfoldig innland, små sjarmerende landsbyer, spansk folkeliv, tradisjoner, samt god mat og vin. Fra Andalucía kommer mange av skikkene som i dag ses på som de «typisk spanske», blant annet flamenco og tyrefekting. Folk fra Andalucía blir sett på som de mest livlige, glade og snakkesalige menneskene i Spania.

Andalucía har vokst til å bli en av de mest populære turist destinasjonene i landet. Her finner man alt man kan ønske seg; vakre strender, et perfekt klima, fantastisk landskap med snø og fjell og mennesker med en avslappet livsstil. Denne delen av Spania er også kanskje en av Europas varmeste.

Vi bor sentralt på Gran Hotel Cervantes 4*.

Vår reisevante reiseleder Mette vil ta godt vare på hver og en, og vil også samle gruppen når det ikke er program.


Høydepunkter: 
- Utflukt til Ronda
- Sightseeing i Malaga
- over 300 soldager i året
- Flamenco show inkl. drink

Dette er en tur i samarbeid med:

 

Status:
Fullt

Hotell

GRAN HOTEL CERVANTES 4*
C/ Las Mercedes, s/n 
29620 Torremolinos

Dette 4 - stjerners hotellet ligger sentralt i Torremolinos, 800 meter (ca. 10 minutters gange) fra Bajondillo Beach. Hotellet har lobby bar, restaurant, innendørs og utendørs basseng, takterrasse, sauna og gym. Rommene har air condition, TV, telefon, privat balkong, bad/toalett med hårføner, minibar og gratis wifi.
   

Program

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.  

DAG 1: AVREISE (M)    
Avreise med Norwegian til Malaga.  Her blir vi hentet med buss og kjører til hotellet vårt i Torremolinos. Etter innsjekk er det middag på hotellet inkl. ¼ vin og vann.

DAG 2: UTFLUKT TIL MALAGA (F, L, M)  
Etter frokost drar vi til Malaga, Solkystens hovedstad. Vi skal først ta en rundtur i byen med bussen. Etterpå skal vi gå en tur i sentrum der dere blant annet kan besøke markedet og se de typiske matvarene som selges i Malaga. Rett ved siden av markedet skal vi spise “churros” med kaffe eller varm sjokolade, en typisk frokost i Andalucia. Med magen full av churros går vi en tur forbi katedralen, Picasso museet og det romerske
Amfiteateret slik at dere blir litt kjent med hvor de viktigste tingene i Málaga ligger. Så får dere tid til å utforske byen litt på egen hånd før vi møtes igjen til lunsj. Middag på hotellet inkl. ¼ vin og vann.

DAG 3: FRI TIL EGEN DISPOSISJON ELLER VALGFRI UTFLUKT (F, M)
Denne dagen kan benyttes til å utforske Torremolinos på egenhånd. Middag på hotellet inkl. ¼ vin og vann.

Valgfri utflukt til Gibraltar
For de som ønsker kan man bli med på en utflukt til Gibraltar. Vi tar bussen nedover kysten mot den berømte klippen. Når vi kommer fram til La Linea kjører vi over grensen hvor vi bytter til minibusser som tar oss opp på klippen for å se de ville apene, besøke St. Michaels Cave og nyte utsikten over Gibraltar sundet med Spania på den ene siden og Afrika på den andre siden. Vi får tid til shopping og lunsj på egenhånd før vi på ettermiddagen returnerer til vårt hotell. Glem ikke å ta med pass. 

Pris for utflukt: kr. 690,- per person (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte)

DAG 4: FRI TIL EGEN DISPOSISJON OG FLAMENCOSHOW (F, M)
Denne dagen kan benyttes til å utforske Torremolinos på egenhånd. Middag på hotellet inkl. ¼ vin og vann. Etter middag går vi samlet på Flamencoshow. Her får vi servert en drink mens vi ser på showet. Etter forestillingen returnerer vi til hotellet.

DAG 5: FRI TIL EGEN DISPOSISJON ELLER VALGFRI UTFLUKT (F, M)
Denne dagen kan benyttes til å utforske Torremolinos på egenhånd. Middag på hotellet inkl. ¼ vin og vann.

Valgfri utflukt til Bodega Cortijo La Fuente inkl. lunsj og vinsmaking
Etter frokost tar de som vil turen til Mollina som ligger ca. en times kjøring nord for Malaga. Vi besøker bodegaen Cortijo La Fuente der vi får et innblikk i produksjonsprosessen, før vi avslutter med vinsmaking og tapaslunsj. Vi vender så tilbake igjen til hotellet vårt rundt 14.30. 

Pris for utflukt: kr. 590,- per person (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte)

DAG 6: UTFLUKT TIL RONDA (F, L, M) 
Etter frokost begir vi oss på dagens utflukt til Ronda. Ronda er en av Spanias eldste byer og har sitt opphav fra steinalderen. Byen deles av et juv og har fortsatt igjen rester av arabisk innflytelse. Vi besøker tyrefektingsarenaen som er en av Spanias eldste med det tilhørende museet. Vi går på den berømte broen «Puente Nuevo» der vi har fantastisk utsikt over juvet «El Tajo» og får også tid til å besøke Bodegas la Sangre de Ronda (vinmuseum) før vi spiser en felles lunsj. Etter lunsj returnerer vi til hotellet. Viktig med bekvemme sko på denne utflukten da byens gater er belagt med brostein.
Middag på hotellet inkl. ¼ vin og vann.

DAG 7: FRI TIL EGEN DISPOSISJON (F, M)
Denne dagen kan benyttes til å utforske Torremolinos på egenhånd. Middag på hotellet inkl. ¼ vin og vann.

DAG 8: HJEMREISE (F)
Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Norge. 


F=Frokost     L=Lunsj    M=Middag

Temperatur og klima

Temperatur og klima

Costa del Sol - Den Spanske Solkysten - strekker seg fra Gibraltarklippen til Sierra Nevada-fjellene og er kjent for de fine strendene og det behagelige klimaet. Kyststripen som ligger i landsdelen Andalucia som dekker 17 % av landområdet i hele Spania. Med mer enn 300 soldager i året og en gjennomsnittstemperatur på 23 grader per dag har Costa del Sol, et av Europas beste klima.

Malaga

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

17

7

6

Februar

18

8

5

Mars

19

9

4

April

21

10

5

Mai

24

13

3

Juni

27

17

2

Juli

30

20

0

August

30

21

0

September

28

18

2

Oktober

24

14

4

November

20

11

5

Desember

17

8

6