Langtidsferie Albufeira

LANGTIDSFERIE ALBUFEIRA

På vårt leilighetshotell har vi norske og skandinaviske representanter som bidrar til din trygghet. Her kan du fornye bekjentskapskretsen og treffe likesinnede som også er glad for å slippe vinteren her hjemme.  Våre representanter på stedet tilbyr ulike aktiviteter som gåturer, "bli kjent middag" og kvelder med lett underholdning i hyggelig selskap. Vi har selvfølgelig norske TV-kanaler,  gratis WIFI og bibliotek med norske bøker. Du blir med på det du måtte ønske.

Kystbyen Albufeira ligger helt sør i Portugal på den vakre Algarvekysten. Vårt leilighetsanlegg Vila Petra ligger sentralt i en rolig del av Albufeira. Hotellet og området ligger kun 100 m fra «The strip» som er hovedgaten for restauranter og butikker. På vinterstid holder imidlertid noen av disse stengt.

Albufeira er en herlig blanding av gammelt og nytt. Gatene i området rundt hotellet er brosteinsbelagte. På vårt populære leilighetshotell vil du få hverdager med fysisk og mental aktivitet, og tilbud om andre aktiviteter som kan være av interesse. Vila Petra har svært gode fasiliteter som innendørs oppvarmet svømmebasseng, treningsrom, 2 restauranter samt bar og minimarked.  Hotellet har et veldig fint uteområde med svømmebasseng og solstoler. Leilighetene er meget romslige og godt utstyrte.

Det vil også bli arrangert ulike utflukter til andre interessante områder i nærheten. Påmelding og informasjon rundt dette vil du få ved ankomst.

Vi har 4-ukers opphold med avganger fra Oslo i oktober, november, februar, mars og april.

Høydepunkt:
✔ Meget velutstyrte leiligheter
✔ Leilighet med 1 soverom og bad
✔ Urban beliggenhet
✔ Nærhet til sentrum og butikker
✔ Passer godt for alle

Neste sesong langtidsferier blir lagt ut for salg rundt 1. januar. Dersom du ønsker å være blant de første som sikrer deg informasjon om neste sesong, anbefaler vi at du abonnerer på vårt nyhetsbrev.

Status:
Fullt

Fakta om reisemålet

BELIGGENHET:
Leilighetshotellet Vila Petra ligger i utkanten av Albufeira og ca 35 km vest for flyplassen i Faro.

ADRESSE:
Rua Mouzinho de Albuquerque, 8200-356 Albufeira, Portugal

ALBUFEIRA:
Algarvekysten er kjent for sine fantastiske strender, og Albufeira er ikke noe unntak. Her er det flere sandstrender å velge mellom, de mest kjente er Praia dos Pescadores og Praia de Albufeira, med god plass til alle som vil avkjøle seg i Atlanterhavet. Albufeira er en vakker by med smale gater, hvitkalkede hus og en pittoresk fiskehavn med fargerike båter. Her er det lett å finne en koselig restaurant og la seg friste av det store utvalget av fisk og skalldyr som ofte finnes på menyene til overkommelige priser. Albufeira har også et utelivssentrum med barer, musikkpuber og diskotek.

TERRENG:
Det er et flatt terreng her.

VILA PETRA:
Vila Petra ligger i utkanten av Albufeira ca 3 km fra det arkeologiske museet i sentrum. Det er 1,8 km til nærmeste strand, Praia da Oura. Like utenfor leilighetshotellet  (100 m) finner du imidlertid barer, restauranter og butikker. I vintersesongen er ikke alle åpne. Leilighetene er meget bra utstyrt og fremstår som lyse, moderne og innbydende. Anlegget har et veldig hyggelig park / bassengområde. På området finnes det også tennisbane, squashbane, innendørs oppvarmet svømmebasseng (28 - 30 grader), SPA-avdeling, treningsrom, restaurant og bar.
Vi har et eget lokale / område til våre gjester! Her vil vi blant annet arrangere foredrag og "bli-kjent-middag", spille quiz, samt arrangere hyggelig kvelder med ulikt tema.

LEILIGHETENE:
Leilighetene består av oppholdsrom med kjøkken, separat soverom, bad og balkong. Noen av leilighetene har bassengutsikt. Alle leilighetene har veldig godt utstyrt kjøkken med komfyr, mikrobølgeovn, brødrister, vannkoker, kaffetrakter, oppvaskmaskin, bad/dusj og wc, telefon, hårføner, flatskjerm-tv med norske kanaler, safe, air condition med varme, trådløst internett og balkong. Badet har badekar med dusj. Heis. Rengjøring 3 ganger i uken og skifte av håndklær og laken 2 ganger i uken.

MÅLTIDER:
Det er ikke inkludert noen måltider. Det er mulig å kjøpe måltider under deler av oppholdet eller for hele oppholdet. Dette bestilles gjennom våre representanter på stedet.
Frokost:            55 EURO pr uke

RESTAURANTER:
Det finnes 2 restauranter på området og flere ca 2-3 minutters gange unna.

BUTIKK:
Det finnes en nærbutikk med det meste av dagligvarer på hotellet og en større dagligvarebutikk 5-10 minutters gange fra resorten.

LOKAL BUSS:
Kun 50 meter unna finner du en bussholdeplass med forbindelser til sentrum av Albufeira.

BANKAUTOMAT:
Det er bankautomat ca 200 meter fra Vila Petra.

REISELEDERE/REPRESENTANTER:
Det vil være norske representanter tilstede hele tiden og som venter på dere ved ankomst i Portugal.

KURS:
Det vil bli arrangert ulike kurs og aktiviteter under oppholdet, disse vil kun være for våre gjester. Detaljert program og tilbud får du ved ankomst til hotellet.

STRAND:
Det er ca 1800 meter til nærmeste strand.

ENKELTROMSTILLEGG:
Tillegget for å bruke leiligheten alene er kr 1.250,- pr uke.

BESØK:
Ønsker du å ta i mot besøk og ha noen boende hos deg i leiligheten er dette mulig. Dette koster NOK 1000 pr. person for én uke (max 2 uker). Barn under 12 år gratis.

Kart Albufeira

Kart Albufeira

Leilighetene

Leilighetene består av oppholdsrom med kjøkken, separat soverom, bad og balkong. Noen av leilighetene har bassengutsikt. Alle leilighetene har et godt utstyrt kjøkken med komfyr, mikrobølgeovn, brødrister, vannkoker, kaffetrakter, telefon, hårføner, flatskjerm-tv med norske kanaler, safe, aircondition med varme, trådløst internett og balkong. Badet har badekar med dusj. Heis. Rengjøring tre ganger i uken og skifte av håndklær og laken to ganger i uken.

I leilighetene er det:
• Aircondition for regulering av varme
• Trådløst internett
• Balkong
• Enkeltsenger / dobbeltsenger
• Ekstra oppredning i sovesofa
• TV med norske kanaler
• Safe
• Kjøkken
• Komfyr og kokeplater
• Kjøkkenutstyr
• Kjøleskap
• Mikrobølgeovn
• Brødrister
• Kaffetrakter
• Vannkoker
• Spiseplass
• Oppvaskmaskin
• Hårføner
• Dusj / badekar
• WC

Hotellet har videre:
• Gratis parkering på hotellområdet med forbehold om plass
• Bygget 2002
• Flere bygninger
• 3-5 etasjer
• Heis
• 141 leiligheter
• Myntvaskeri

 

 

Om Albufeira

ALGARVEKYSTEN
Omtrent midt på Algarvekysten ligger den populære feriebyen Albufeira som allerede i romertiden var en viktig havneby. Det er omtrent her kysten endrer seg med bratte klipper i vest og bredere, mer klassiske sandstrender i øst.
I dag ligger Albufeiras sjarm i gamlebyen med hvitkalkede hus, brosteinsgater og en pittoresk havn med fargeglade båter. Fiskerne har for øvrig sin egen strand hvor de drar opp båtene og renser garnene etter nattens arbeid.
I både gamlebyen og ved havna ligger det flere gode fisk- og skalldyrsrestauranter. Ellers er stemningen høy langs "The Strip", den halvannen kilometer lange restaurant- og bargaten.

Det vokser både korkeik og mandeltrær langs den 16 mil lange kysten, og innimellom ligger pittoreske landsbyer og større steder. Lagos i vest, har brede sandstrender som deles av bratte klipper; i Tavira virker det som om tiden har stått stille i de trange gatene og smugene. Flere elver flyter sammen her, og byen har ikke mindre enn 37 kirker. Helt i vest ligger Kapp St. Vincent – eller Verdens ende, som den kalles.
Drar du østover kommer du til Vilamoura, som har både kasino og en elegant marina i tillegg til ypperlige golfbaner. Algarves største by, Faro er også et sjarmerende bekjentskap.

Golf i Albufeira
Albufeira ligger i «golfdistriktet» på Algarvekysten i Sør-Portugal, og med egen bil har du mange golfbaner innen rekkevidde. Sesongen begynner vanligvis i januar og slutter ikke før i oktober, så du har gode sjanser til å begynne sesongen din mye tidligere enn vanlig. Vårt vertskap hjelper deg med tips og råd til de ulike banene.
Det er lett å ta seg rundt på egen hånd i Algarve. Det finnes både buss og tog, men det beste er en leiebil. Resepsjonen kan hjelpe deg med å leie bil enten det er for noen få dager eller lengre perioder. Mange velger å ha leiebilen et par dager for å tilfredsstille oppdagelseslysten.

Temperatur og klima

Temperatur og klima

Algarve er et av de mest solrike steder i Europa. Her skinner solen mer enn 3000 timer i året og området får minimale mengder med regn. I sommermånedene kan temperaturen snike seg helt opp til 35 grader og i vintermånedene har området behagelige temperaturer på omkring 16 grader på dagtid.

Albufeira

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

16

8

8

Februar

17

8

9

Mars

18

9

5

April

20

10

6

Mai

22

13

3

Juni

25

16

1

Juli

29

18

0

August

29

18

1

September

27

17

2

Oktober

23

14

6

November

19

11

7

Desember

17

9

8