Langtidsferie Kypros

LANGTIDSFERIE KYPROS

På våre langtidsferier har vi norske voksne representanter som bidrar til din trygghet. Her treffer du likesinnede til foredrag, spill, samtale og underholdning. Du kan fornye bekjentskapskretsen og treffe andre som også er glad for å slippe vinteren her hjemme. Vi har faste gåturer, "bli kjent middag" og mange aktiviteter. Selvsagt har vi norsk fjernsyn, gratis WIFI og et utvalg av norske bøker. Du blir med på det du måtte ønske.

Melpo Antia Hotel Apartments ligger i sentrum av Ayia Napa og kun få minutters gange til stranden. Området er flatt og det er butikker og restauranter i nærheten. Det er lite turister på denne tiden av året. Hotellet har tre restauranter, spa-avdeling og et lite treningsrom. Det finnes også en populær kaffebar i tilknytning til resortet.  Leilighetene er freshe og hotellet åpnet i 2013 etter full renovering. Flott og stort bassengområde.

Vi har avganger fra Oslo hver måned fra november til april - 4 ukers opphold.

På vårt reisemål vil du få hverdager med fysisk og mental aktivitet og et omsorgsfullt fellesskap. Leilighetsanlegget har treningsrom og ulike fritidsaktiviteter. Det vil også bli arrangert ulike utflukter hver uke til interessante områder i nærheten av resorten. Påmelding og informasjon rundt dette vil du få ved ankomst.

Høydepunkt:
✔ SPA-fasiliteter
✔ Leilighet med 1 soverom og bad
✔ Flatt terreng og kort vei til stranden
✔ Over 300 soldager i året
✔ Passer godt for alle livsnytere

Neste sesong langtidsferier blir lagt ut for salg rundt 1. januar. Dersom du ønsker å være blant de første som sikrer deg informasjon om neste sesong, anbefaler vi at du abonnerer på vårt nyhetsbrev.

Status:
Fullt

Fakta om reisemålet

BELIGGENHET:
Lelighetshotellet Melpo Antia Apartments ligger midt i Ayia Napa. Ayia Napa ligger ca 45 km øst for Larnaca / flyplassen.

Adresse:
4 Nissi Avenue, 5340 Ayia Napa, Kypros

AYIA NAPA:
Ayia Napa ble kjent takket være sine fantastiske hvite sandstrender og har utviklet seg til en komplett ferieby som er blitt svært populær hos skandinaviske besøkende.
Om sommeren syder Ayia Napa av liv med puber, restauranter og underholdningstilbud på hvert et hjørne. Etter hvert har dette stedet utviklet seg til å bli en ferieby også om vinteren. Da senker tempoet seg, stillheten råder og sammen med de lokale fastboende finner man en koselig rytme som passer for våre besøkende. Det er fortsatt mange restauranter, kafeer, butikker og barer som er åpne.
Ayia Napa har en trivelig fiskehavn omkranset av restauranter, kafeer og en lang strandpromenade. Klosteret fra 1400 tallet ligger midt i sentrum og er absolutt verdt et besøk.

TERRENG:
Det er et flatt terreng her, men noen trapper på stedet.

MELPO ANTIA APARTMENTS:
Leilighetshotellet ligger sentralt midt i hjertet av Ayia Napa, med gangavstand til havnen og den trivelige strandpromenaden. Leilighetene er pusset opp i 2014 og fremstår som lyse, moderne og innbydende. Anlegget har et hyggelig bassengområde. Det finnes 2 anerkjente restauranter og en moderne butikk i anlegget hvor man får kjøpt ferskt brød, matvarer og drikkevarer, samt en italiensk is- og kaffebar.
Våre representanter har et eget lokale / område for våre gjester! Her vil vi holde foredrag, spille quiz, arrangere hyggekvelder og "bli-kjent-middag".

LEILIGHETENE:
Leilighetene består av oppholdsrom med kjøkkenkrok, separat soverom, bad og balkong. Noen av leilighetene har bassengutsikt. Alle leilighetene har et greit utstyrt kjøkken med komfyr, kjøleskap, brødrister, vannkoker, bad/dusj og wc, telefon, hårføner, TV med norsk kanal, safe, air condition med varme, trådløst internett og balkong. Badet har dusj (noen har badekar).  Til noen leiligheter må du gå i trapper.

MÅLTIDER:
Det er ikke inkludert noen måltider. Man kan kjøpe måltider for deler av oppholdet eller for hele oppholdet. Dette bestilles gjennom vertskapet vårt på stedet.
Frokost:             50 EURO pr uke
Halvpensjon:   108 EURO pr uke    (frokost og middag)

RESTAURANTER:
Det finnes restauranter på hotellet og flere ca 2-3 minutters gange fra hotellet. Noen holder stengt vinterhalvåret.

BUTIKK:
Det finnes en nærbutikk med det meste av dagligvarer på hotellet og et stort supermarked / kjøpesenter 5 minutters gange fra leilighetshotellet.

LOKAL BUSS:
Kun 50 meter unna finner du en bussholdeplass med forbindelser til Larnaca. Det tar ca 50 minutter inn til sentrum av Larnaca og koster ca 1-2 Euro. Herfra finner du bussforbindelser videre rundt på hele øya om du ønsker å gjøre noen turer på egenhånd.

BANKAUTOMAT:
Det er bankautomat ca 100 meter fra Vila Petra.

VÅRE REPRESENTANTER:
Det vil være norske representanter tilstede hele tiden som venter på dere ved ankomst på Kypros.

KURS:
Det vil bli arrangert ulike kurs og aktiviteter under oppholdet. Dette vil kun være for våre gjester. Detaljert program og tilbud får du ved ankomst til hotellet.

STRAND:
Det er ca 400 meter til nærmeste strand og ca 5 minutters gange.

ENKELTROMSTILLEGG:
Tillegget for å bruke leiligheten alene er kr 1.400,- pr uke.

 

Kart Kypros

Kart Kypros

Leilighetene

Leilighetene består av oppholdsrom med kjøkkenkrok, separat soverom, bad og balkong. Noen av leilighetene har bassengutsikt. Alle leilighetene er moderne innredet og har et greit utstyrt kjøkken med komfyr, kjøleskap, brødrister, vannkoker, bad/dusj og wc, telefon, hårføner, TV med norsk kanal, safe, aircondition med varme, trådløst internett og balkong. Badet har dusj (noen badekar).  Til noen leiligheter må du gå i trapper.


I leilighetene er det:
• Aircondition for regulering av varme
• Trådløst internett
• Balkong
• Enkeltsenger / dobbeltsenger
• Ekstra oppredning i sovesofa
• TV med norsk kanal
• Safe
• Kjøkken
• Komfyr med kokeplater
• Greit med kjøkkenutstyr
• Kjøleskap 
• Brødrister
• Vannkoker
• Spiseplass
• Hårføner
• Dusj (noen badekar)
• WC

Hotellet har videre:
• Gratis parkering på hotellområdet med forbehold om plass
• Totalrenovert i 2013
• Flere bygninger
• 2 etasjer
• 130 leiligheter
• Myntvaskeri

Om Kypros

KYPROS
Med en beliggenhet sørøst i Middelhavet er Kypros et av de mest solrike stedene i Europa. Øya har 330 regnfrie dager i året.
Levestandarden er høy på Kypros, her er et høyt utdanningsnivå og infrastrukturen er velutviklet.


Foruten klimaet, skiller Kypros seg ut i forhold til mange andre reisemål gjennom den kypriotiske gjestfriheten og den gode servicen. Kypriotene møter turismen med et smil og vet hvordan gjestene deres ønsker å bli behandlet. Dette merkes kanskje spesielt på spisestedene. Kypriotene legger sin ære i maten de lager. Middelhavsøya har et klima som gjør at det dyrkes mange gode råvarer. Potetene fra Kypros er anerkjent. Men det dyrkes også mange andre grønnsaker og frukter, noe som kypriotene vet å utnytte. Du finner mange velsmakende retter som skulle passe de fleste. Meze bør prøves! Det er et koldtbord med mange ulike retter av lokale spesialiteter.


Kypros er en av få selvstendige øyer i Middelhavet. Da øya ble selvstendig i 1960, bodde det ortodokse gresk-kyprioter og muslimske tyrkisk-kyprioter jevnt fordelt på øya. På 1960 – tallet var det en del uroligheter mellom de to folkegruppene, og de skilte mer og mer lag ved å bosette seg i forskjellige byer og landsbyer på øya. Etter den tyrkiske invasjonen i 1974 ble øya delt i to. Den tyrkisk – kypriotiske delen i nord, og gresk – kypriotiske delen i sør. I den senere tid har begge sider ytret ønske om å gjenforenes, uten at det har blitt enighet om hvordan. Som en følge av dette, har det de siste årene blitt lettere å ta seg fra den ene delen av øya til den andre.
Vi forstår om du gjerne vil koble av, og nyte strendene og lokalmiljøet ved reisemålene våre. Vi tror i midlertid at dersom du tar deg tid til å utforske andre deler av øya, vil du få et større utbytte av ferien. Enten du reiser rundt på egenhånd eller sammen med oss på våre utflukter, tror vi at Kypros vil gi deg mange gledelige ferieminner å se tilbake på.
Våren møter du allerede i januar på Kypros. Da begynner mimosaen blomstringen, et fantastisk skue som dekker store deler av landskapet.
Kriminaliteten er den laveste i Europa, levestandarden er høy og infrastrukturen velutviklet.

Hovedstad: Nicosia, ca. 219 000 innbyggere.

Innbyggere/areal: Ca. 840 000 innbyggere, hvorav ca. 88 000 bor på den tyrkiske delen av Kypros. Limassol ca. 172 500, Ayia Napa ca. 3 000, Pafos ca. 51 300. Kypros er 9 251 km2.   

Språk: Gresk, men de aller fleste snakker også engelsk.

Tidsforskjell: Norge +1 time.

Avstander: Fra Ayia Napa til Nicosia ca. 80 km, til Larnaca/Flyplass ca. 45 km, til Limassol ca. 107 km, til Pafos ca. 175 km.     

Busstransport: Fra flyplassen til Ayia Napa tar det ca. 40-50 minutter.

Pass og visum: Norske statsborgere trenger ikke visum, men må ha med gyldig pass. Passet må være gyldig minst 3 måneder etter hjemkomst.

Valuta og kredittkort: Euro. De vanligste kredittkortene kan benyttes i butikker og restauranter. Det er et godt utbygd tilbud av minibanker.

Vann: Vann i springen kan drikkes, men vi anbefaler at man kjøper vann på flaske. Husk å få i deg nok væske.     

Klima: Kypros har et utpreget middelhavsklima med varme, tørre somre. Kypros har ca. 330 regnfrie dager i året. 

Telefon/Strøm: Det er god mobildekning på hele øya. Oppe i fjellene kan man oppleve områder uten dekning. Retningsnummeret til Kypros er 00357. Strøm: 220 volt, stikkontakter for tre flate plugger, hotell/butikker selger adaptere.

Turmuligheter: Det er gode sykkel- og turmuligheter både i og rundt Aya Napa-området. Det er tilrettelagte turveier langs havet.

Golf: På Kypros finner du 3 flotte 18-hullsgolfbaner. Disse ligger alle på øyas vestside, kun ca. 15 minutters kjøring fra Pafos.     

Kommunikasjon: Det er et godt tilbud av taxier på Kypros. Det går busser i og mellom de fleste større steder. Lokalbussene er et godt og interessant alternativ for å ta seg fram på egen hånd.

 

Temperatur og klima

Temperatur og klima

Kypros er et av reisemålene i Europa hvor varmen varer lengst og øya er blant annet kjent for sitt deilige badevann. I sommermånedene ligger dagtemperaturen gjennomsnittlig på 31 grader og det regner svært sjelden. I vintermånedene går temperaturen sjelden under 16 grader på dagtid. 

Kypros

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

16

7

8

Februar

17

7

7

Mars

19

8

6

April

22

11

3

Mai

26

15

1

Juni

30

18

0

Juli

32

21

0

August

32

21

0

September

30

19

0

Oktober

27

16

3

November

22

12

4

Desember

18

9

7