Langtidsferie Mallorca -Utskriftsversjon

Det Gode Liv Mallorca
Vårt langtidsopphold i Mallorca passer for deg som er aktiv og ønsker en opplevelsesrik høst eller vinter i varmere strøk. Mange av de som reiser til Mallorca, drar alene da det ikke tilkommer noe enkeltromstillegg på dette langtidsoppholdet.

Resortet ligger i utkanten av Palma Nova, som er en rolig by med kun 5-6 minutters gange fra stranden. Her finnes et utvalg av butikker, restauranter og kaféer - og god bussforbindelse til Palma de Mallorca. Leilighetene er med moderne innredning.

Som vinterreisemål er Mallorca en flott destinasjon med sin frodige og grønne natur. For alle som ønsker en aktiv høst eller vinter så er det mange opplevelser i vente, både på øya og i Palma by. Her er det flotte vandremuligheter med herlige utflukter til både markeder og kulturelle steder med praktfull arkitektur og rik historie.
På våre Det Gode Liv Resort har vi voksne verter som bidrar til trygghet og sosialt samvær. Det arrangeres ulike aktiviteter og utflukter hvor du som gjest er med på det du måtte ønske. Les mer under «Verter og aktiviteter».

Høydepunkt
✔ Leilighet av høy kvalitet
✔ Uten enkeltromstillegg
✔ Innendørs svømmebasseng
✔ Spa avdeling mot ekstra kostnad
✔ Gode turmuligheter
✔ Flotte utfluktsmål

Neste sesong langtidsferier blir lagt ut for salg rundt 1. januar. Dersom du ønsker å være blant de første som sikrer deg informasjon om neste sesong, anbefaler vi at du abonnerer på vårt nyhetsbrev.

Status:
Fullt

Resortet

Merk at på dette resortet er det to ulike leilighetskategorier; studioleiligheter og to-roms leiligheter. De som reiser alene får studioleilighet uten tillegg i prisen. For de som reiser i lag er to-roms leilighet inkludert i prisen. Begge typer leilighet er av høy kvalitet, med en liten fin balkong. For de som reiser alene men ønsker å endre til en 2-roms leilighet koster det 2500:- ekstra.

Studioleilighetene er på 27 m2 med to enkeltsenger og en sovesofa, eget bad og kjøkkenkrok. Her er oppholdsrom, soverom og kjøkkenkrok i ett. I tillegg er det flatskjerms TV, spiseplass for 4 stk. mikrobølgeovn, kokeplater, kjøleskap med en liten fryserdel og enkelt kjøkkenutstyr. Sengene er av god kvalitet med tilhørende nattbordslamper. 

To-roms leilighetene er på 54 m2 med separat soverom og dobbeltseng, 2 bad, oppholdsrom med kjøkkenkrok og spiseplass for 4 stk. I tillegg er det sofakrok med en sovesofa, flatskjerms TV og, kokeplater, kjøleskap med en liten fryserdel og enkelt kjøkkenutstyr. Sengene er av god kvalitet med tilhørende nattbordslamper. To stoler og bord på veranda.

Resortet har utendørs svømmebasseng (ikke oppvarmet) og et stort solrikt uteområde med solstoler. Spa og velværeområdet som kan brukes mot en kostnad på 15 Euro per gang, er gratis for våre gjester en gang i uken. Du har da tilgang til badstue, boblebad og tyrkisk bad uten ekstra kostnad. Behandlinger betales separat. Området har også et innendørs oppvarmet svømmebasseng som er gratis for våre gjester hele perioden. Badeklær og badehette må benyttes. Badehette kan kjøpes på hotellet. Hotellet har også et stort trimrom som er gratis for våre gjester.

Resortet har døgnåpen resepsjon samt egen kafé/bar, som kan være et godt møtepunkt for våre gjester. Vårt kontor er i resepsjonsområdet/biblioteket hvor våre verter har kontortid alle hverdager. Ellers har vi et eget rom som blir brukt til vårt fellesområde. Her vil det arrangeres ulike sosiale aktiviteter som for eksempel quiz, bingo, kreativt hjørne, vaffelsteking underholdning etc. 

Hotellet ligger 17 km fra Palma de Mallorcas flyplass, og det tar oss cirka 30 minutter med transferbussen til hotellet. 

Wifi er inkludert i prisen for våre gjester, men merk at du vil ikke oppleve samme kvalitet som du har hjemme. Wifi tilgangen er av middels kvalitet. Dvs du kan lese avisen og sende/motta mail, men du vil ikke kunne se en film. 
Norsk TV kanal – Det vil være en norsk TV kanal, du vil få beskjed om hvilken, nærmere avreise.  Denne kan være noe ustabil og tilgangen er av middels kvalitet. Det vil si at ved dårlig vær så vil det påvirke kvaliteten. 

Det er ingen vaskemaskin i leiligheten.

Det vil være mulig for våre reisende å ta imot gjester. I stuedelen på 2-romsleiligheten finnes det en sovesofa hvor gjesten(e) kan sove. Studioleiligheten har to enkeltsenger og en sofa / sovesofa som kan brukes. Pris 1500,- nok pr. person per påbegynt uke, max 2 uker. Gi beskjed og betal til verten på stedet. 

Leilighetene

Renhold 

Leilighetene rengjøres en gang i uken. To sett med håndklær pr person – håndklær samt sengetøy skiftes en gang i uken. 

Fasiliteter leilighet 
✔ Aircondition (for varme og kjøling) 
✔ Safe mot gebyr
✔ Enkelt med Kjøkkenutstyr for inntil 4 personer. 
✔ Kokeplater – 2 stk 
✔ Lite kjøleskap
✔ Mikrobølgeovn
✔ Brødrister
✔ Vannkoker 
✔ Kaffetrakter
✔ Hårføner
✔ Dusj, ikke badekar
✔ Wifi – middels kvalitet 
✔ TV 

Fasiliteter hotellet
✔ 4 etasjer
✔ Heis
✔ Bar/cafe
✔ Flere områder for sosiale møter
✔ Utendørs basseng 
✔ Innendørs basseng 
✔ Spa og velværeavdeling mot ekstra kostnad 
✔ Trimrom, stort og lyst

 

Palma Nova og nærmiljøet

Resortet, Rosa del Mar, ligger sentralt i sørenden av Palma Nova . Palma Nova som område har tre større strandområder. Rosa del Mar ligger få minutter ovenfor Platja Som Maties. Ikke langt unna er Torrenova og Magaluf.  Resortet er ikke i umiddelbar nærhet av Magaluf. Palma Nova ligger ca 18 km vest for Palma by. Det ligger i navnet – Palmanova var ment å bli det nye Palma når turismen eksploderte fra 1960/70 årene. Og Palmanova er ett av flere steder i Calvia kommune.  Calvia har en unik beliggenhet mellom storby og det tradisjonelle Mallorca, mellom kyst og fjellområder. 

På vinterstid er området rundt resortet rolig. Enkelte restauranter og butikker holder stengt, men mange er fortsatt åpne og skaper en hyggelig atmosfære. Små kupert terreng, noen svake bakker. Den norske sjømannskirken ligger i Palma Nova ca 2 km fra resortet. Ellers kan man nyte tre flotte sandstrender med en lang strandpromenade. Morgenturen kommer til å gå langs disse strandområdene. Denne er stenbelagt- så kan bli glatt ved regn. 
 
Med lokalbuss kan man fint ta seg rundt på Mallora. Rett ved hotellet finner du en bussholdeplass med forbindelse til Palma, Santa Ponsa og andre av de spennende stedene i Calvia. Den tar fra 35 – 50 minutter å reise inn til Palma fra busstoppet nedenfor hotellet. Høsten 2018 kostet bussbilletten 3, 50 € - for fullprisbillett.  Fra Palma finnes det gode buss – og togforbindelser rundt på hele øya.

Kart Mallorca

Kart Mallorca

Klima og temperaturer

Klima og temperaturer

Vinterstid er det gjennomsnittlig 15 - 19 grader. Det kan være kaldere om morgen/natt – og som oftest passerer dagtemperaturen 19-20 grader. 

Palma de Mallorca

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

15

4

5

Februar

16

4

5

Mars

17

5

5

April

19

7

5

Mai

23

11

4

Juni

27

15

2

Juli

31

17

1

August

31

18

2

September

28

16

4

Oktober

23

12

6

November

19

8

6

Desember

16

5

6

Verter, aktiviteter og utflukter

På våre Det Gode Liv Resort har vi voksne verter som bidrar til trygghet og sosialt samvær. Våre verter er tilstede hele tiden. På Mallorca blir det arrangert mange aktiviteter, og fra tidligere sesonger har blant annet disse vært populære; 

Palma City Tour; Dette er den første «utflukten» som blir arrangert. Palmanova er så nære Palma at en må lære seg å kjenne Palma. Det er en svært sjarmerende europeisk metropol med noe mer enn 420 000 innbyggere – og historie og kultur som kan imponere de fleste. Den første turen er bare starten på den opplevelsen. 

Vandretur til Cap Andritxol ; Fra Palmanova kan en bruke bussen til mange områder i Calvia. Dette er en kombinert bli – kjent – tur og en tur i den Mallorkinske naturen. 

Vandring fra Galilea til Calvia; Vi spleiser på taxi for å komme til Galilea. Og går gjennom naturområder i fjellområdene Serra de Tramuntana til hovedstaden i Calvia; Calvia Vila.

Kunstturer til Palma, Vi vandrer gjennom bydelen Santa Catalina til Museum for moderne kunst, Es Baluard, en flott bygning med forskjellige utstillinger av både unge og gamle Spanske kunstnere.
Derfra går vi videre til Palau March, hvor vi bla finner en nydelig permanent miniatyr utstilling av en fantastisk julekrybbe. 
Vi arrangerer også kunstutflukter til Fundacio Miro og til CCA Andratx, kunstgalleri.

Tur til mathallen i Palma, Vi tar bussen til Estation Intermodal, sentralbanestasjonen i Palma og går til matmarkedet, Mercat de l`Olivar. 

Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Detaljert program (ukeplan) og tilbud får du ved ankomst. Ellers blir det arrangert ulike utflukter hver uke til interessante områder i regionen. I 2018 har vi hatt slike utflukter; Vestkysten til LA Granja, En reise til fjellene og klosteret i Lluc og Pollenca og utsiktspunktet på nordkysten av Mallorca. Og en reise via Valldemossa og Soller og Port Soller. Til sammen gav dette et ganske så godt innsyn i Mallorca sin del av Verdensarvområdet Serra de Tramuntana. Blir du med på alle turene får du godt kjennskap til hele fjellkjeden. Påmelding og informasjon rundt dette vil du også få ved ankomst.

Vertene har tidligere organisert «spleiselagsturer» Da brukes offentlig kommunikasjon. Det kan være tur til Palma når det skjer noe spesielt – eller spektakulært der. Det kan også være restaurantbesøk når det er lokale «matfestivaler». Dette er unikt for Calvia.