Ona Alanda - Det gode liv

Det Gode Liv Ona Alanda

Ona Alanda er en nykommer i vår langtidsfamilie. Vårt langtidsopphold i Elviria, Marbella passer for deg som ønsker en leilighet med høy standard. Her kan du lene deg tilbake og nyte ditt langtidsopphold.  

Leilighetshotellet som ligger flott til i Elviria området på Costa del Sol i Marbella er et meget bra leilighetshotell. Med 5-10 minutters gange (500 meter) på en lokal vei, så er du nede ved stranden. Leilighetene er romslige, lyse og av høy kvalitet. Alle leilighetene har balkong eller veranda, men ingen har sol eller havutsikt på balkongen. Hotellet har videre flotte fasiliteter med innendørs oppvarmet svømmebasseng, treningsstudio, restaurant og et stort uteområde med basseng og hyggelige soldekk. Leilighetene ligger en kort spasertur (250 meter) fra en stor dagligvarebutikk, samt andre butikker og restauranter som finnes i Elviria-området. 

På Det Gode Liv Langtidsferie har vi voksne verter som bidrar til trygghet og sosialt samvær. Det arrangeres ulike aktiviteter og utflukter hvor du som gjest er med på det du måtte ønske. Les mer under «Verter og aktiviteter». 

Merk at Ona Alanda kun er tilgjengelig i månedene januar, februar, mars og april i 2020.

Høydepunkt

✔ Store, pene leiligheter
✔ Godt utrustede leiligheter  
✔ Flott beliggenhet ved strand og hav
✔ Innendørs svømmebasseng
✔ Gode turmuligheter
✔ Flotte utfluktsmål

Pris fra:
13 990,-
Dager:29
Prisene inkluderer følgende:
- Fly fra Norge til Malaga t/r
- Alle skatter og avgifter
- Leilighet i valgte uker
- Transport flyplass-resort t/r
- Vertskap
- Ulike tilbud om aktiviteter under oppholdet

Prisen inkluderer ikke:
- Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
TransportType:Fly
Bestill reise

Resortet og leiligheter

Leilighetene på Ona Alanda er lyse, romslige og av høy standard. Alle leilighetene har en balkong/veranda, velutstyrt kjøkkenkrok, stue og separat soverom.

Vi har to typer leiligheter; 1-roms leilighet og 2-roms leilighet. Begge er av samme høye standard. 1-roms leilighetene har et separat soverom, mens i 2-roms leilighetene er det to separate soverom og 2 separate bad.  Leilighetene rengjøres 1 gang i uken hvor håndklær og sengetøy skiftes.

1-roms leilighetene består av 40 m2, med en fin og åpen kjøkkenkrok og tilhørende barløsning. Her finnes stekeplater og mikrobølgeovn, men ikke stekeovn. Ellers er kjøkkenet godt utstyrt. I 1-roms leilighetene finnes det kun dusj, ikke badekar.

2-roms leilighetene er på ca 90m2, med to soverom og to bad. Det ene badet har dusj og det andre har badekar. Samme kjøkkenløsning som 1-roms leilighetene, men her finnes det stekeovn.

Leilighetene finnes i forskjellige bygninger som består av 4 etasjer og heis (liten).
Resortet har flotte fasiliteter som innendørs svømmebasseng, stort utendørs svømmebasseng (ikke oppvarmet) med soldekk og et lite treningsstudio.
Det er restaurant på området som er åpen til frokost, lunsj og middag. Priser for neste års måltider er ennå ikke fastlagt.

Området rundt hotellet er noe kupert. Det er imidlertid flatt terreng til dagligvarebutikk og restauranter (250 meter), men litt nedoverbakke til stranden (500 meter). Leilighetsanlegget ligger like ved hovedveien på den siden som vender ned mot havet. Anlegget ligger imidlertid slik til at det er minimalt med støy

Vårt fellesrom finner du i hovedbygningen og er et lite rom hvor våre verter vil arrangere ulike sosiale aktiviteter. Populære aktiviteter fra andre lignende resort har for eksempel vært quiz, bingo og vaffelsteking. Da vårt fellesrom er mindre på dette resortet vil det være begrenset hvilke felles-aktiviteter som arrangeres i dette rommet. Se mer info under verter og aktiviteter.
Det vil imidlertid bli full ukeplan og et vanlig «Det gode liv langtidsferie konsept».

Hotellet ligger ca 35 km fra Malaga flyplass, og det tar oss ca 30 minutter med transferbussen til hotellet. 
Wifi er inkludert i prisen for våre gjester, men merk at du ikke vil oppleve samme kvalitet som du har hjemme. Wifi tilgangen er av middels kvalitet. Dvs du kan lese avisen og sende/motta mail, men du vil ikke kunne se en film. 
Norsk TV kanal – NRK1 – kvaliteten er grei, men vil variere da signalene tas via internett.


Besøk; 1-roms leilighet maks 1 besøk av gangen (sovesofa). 2-roms leilighet maks 3 besøk av gangen (ekstra soverom + sovesofa). 
Det koster 100 euro pr. person for én uke (max 2 uker). Barn under 12 år gratis. Gi beskjed og betal til verten på stedet.

Fasiliteter

Fasiliteter leilighet 

✔ Ca 40 m² - 90 m²
✔ Aircondition (for varme og kjøling)
✔ Safe
✔ Godt med kjøkkenutstyr
✔ Kokeplater
✔ Kjøleskap og frys
✔ Stekeovn (kun i 2-roms leilighetene)
✔ Oppvaskmaskin
✔ Mikrobølgeovn
✔ Brødrister
✔ Vannkoker
✔ Kaffetrakter 
✔ Hårføner
✔ Strykejern
✔ DVD spiller
✔ Vaskemaskin
✔ Dusj eller badekar
✔ Lett dyne
✔ Wifi – kvalitet moderat
✔ TV med norsk kanal i stue og på soverom (NRK1)

Fasiliteter hotellet

✔ Flere separate bygninger
✔ 4 etasjer
✔ Heis 
✔ Egen restaurant 
✔ Bar/cafe
✔ Innendørs svømmebasseng
✔ Utendørs svømmebasseng (ikke oppvarmet)
✔ Treningsrom

Elviria og nærmiljøet

Elviria ligger mellom Marbella og Fuengirola på Costa del Sol. Her finner du den lengste sandstranden i området som er hele 4,5 km lang og 25 m bred. Her kan man gå fine turer langs stranden. Det finnes flere koselige strandbarer og restauranter hvor du kan slå deg ned.

Terrenget på resortet og rundt er noe kupert, så man må være god til beins for å få mye ut av oppholdet her. 

Sjømannskirken – ligger 3-4 km fra Elviria. Her er det mulig å benytte lokalbuss.
Offentlig transport er lett å bruke. Lokalbussen mellom Fuengirola og Marbella går 2 ganger i timen bare 250 m fra hotellet. I Fuengirola går det busser til alle byer og tettsteder i Andalucia området. I tillegg går det tog til Malaga, hvor du finner lyntog til de store byene som Sevilla, Barcelona og Madrid.

Turmuligheter i gate- og strandterreng er det mange av. Med lokalbussen kan du komme deg til naturterreng, men turkart er lite utviklet. Noen av utfluktene som arrangeres gir muligheter for å gå turer i naturterreng.

Klima og temperaturer 

Klimaet langs Costa del Sol er helt spesielt, og lokalt kan det være store svingninger i temperatur og vær. Været er stabilt med mange soldager året rundt. Det er ikke uten grunn at området har fått sitt navn som betyr "Solkysten". Costa del Sol er nemlig det området på fastlands Spania med høyest gjennomsnittstemperatur gjennom året.

Vinteren regnes fra desember til februar - med både solrike perioder og perioder med vind og regn. I den kaldeste måneden, januar - faller gradene ned mot 13, men det verken snør eller fryser til. Svært kalde dager er sjeldne, men selv da vil temperaturen stige i løpet av dagen. Vår vert Trond beskriver det slik: «Selv om vi også har kalde dager her i Calahonda – nabostedet til Elviria, så skal det sies at det er et paradis sammenlignet med den kalde, mørke, våte og glatte vinteren i Norge. Når solen skinner varmer den godt om dagen, og på kvelden kan en jakke og skjerf være godt å ha.» 

Oversikt temperaturer:
 

Malaga

Måned

Gjennomsnitt dag temp.

Gjennomsnitt natt temp.

Nedbørsdager

Januar

17

7

6

Februar

18

8

5

Mars

19

9

4

April

21

10

5

Mai

24

13

3

Juni

27

17

2

Juli

30

20

0

August

30

21

0

September

28

18

2

Oktober

24

14

4

November

20

11

5

Desember

17

8

6

 

Kart Ona Alanda

Kart Ona Alanda

Verter, aktiviteter og utflukter

På våre Det Gode Liv Langtidsferie har vi norske voksne verter som bidrar til trygghet og sosialt samvær. Våre verter er tilstede hele tiden. På Ona Alanda vil det arrangeres aktiviteter, samlinger og utflukter med rikholdige ukeplaner. Fellesrommet her er lite og samlinger vil derfor bli arrangert i et møterom. Alle aktivitetene vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Detaljert program (ukeplan) og tilbud får du ved ankomst. Ellers blir det satt opp ulike utflukter hver uke til interessante områder i regionen. 

Utfluktsmålene er flere og det settes opp bussturer med norsktalende guide til Granada/AlHambra, Caminito del Rey, Gibraltar, Ronda, landsbyer i Andalucia og Nerja/Frigiliana. Dette er attraktive turer som tidligere gjester har gitt meget gode tilbakemeldinger på. I tillegg lages det bussturer uten guide til mer lokale severdigheter som Malaga, Mijas Pueblo og Marbella.

Vertene for neste sesong er ennå ikke fastsatt. Vi oppdaterer siden så snart det er fastsatt hvilke verter som skal hvor.
 

Avganger & priser - Ona Alanda - Det gode liv

Side 1 av 2

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
4/1TrondheimOna Alanda - Det Gode Liv - 8 uker-22 990,-Ring oss!Mer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
7/1Oslo GardermoenOna Alanda - Det Gode Liv - 8 uker-22 990,-Book på ventelisteMer informasjon
7/1TrondheimOna Alanda - Det Gode LivMer enn 813 990,-BestillMer informasjon
7/1Sandefjord TorpOna Alanda - Det Gode Liv - 8 ukerMer enn 822 990,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
8/1BergenOna Alanda - Det Gode Liv - 8 ukerMer enn 822 990,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
9/1Oslo GardermoenOna Alanda - Det Gode LivMer enn 813 990,-BestillMer informasjon
9/1Sandefjord TorpOna Alanda - Det Gode Liv-13 990,-Book på ventelisteMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
11/1BergenOna Alanda - Det Gode LivMer enn 813 990,-BestillMer informasjon
11/1StavangerOna Alanda - Det Gode LivMer enn 813 990,-BestillMer informasjon
11/1StavangerOna Alanda - Det Gode Liv - 8 ukerMer enn 822 990,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
4/2TrondheimOna Alanda - Det Gode LivMer enn 814 990,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
6/2Oslo GardermoenOna Alanda - Det Gode LivMer enn 814 990,-BestillMer informasjon
6/2Sandefjord TorpOna Alanda - Det Gode Liv114 990,-BestillMer informasjon
DatoAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
8/2BergenOna Alanda - Det Gode Liv414 990,-BestillMer informasjon
8/2StavangerOna Alanda - Det Gode LivMer enn 814 990,-BestillMer informasjon

Informasjon

Informasjon

Vi har avganger fra Trondheim, Bergen, Stavanger, Torp og Oslo hver måned fra januar til april. Opphold på 4 eller 8 uker.

Rabattkode
Frem til 1. juni kan du få en «bestill-tidlig-rabatt» på 500,- per person. Ulike rabattkoder finnes i våre annonser som kan legges inn under «kampanjekode» i booking prosessen. Dersom du er usikker, vennligst ta kontakt.

Flytider 
Alle flyreisene blir gjennomført av Norwegian. Det er inkludert 2 kofferter á 20 kilo per reisende. Alle flytider for sesongen 2019/2020 er ennå ikke bekreftet. Flytider kan variere noe fra måned til måned.
Skulle du ha behov for tilslutning fra andre byer, er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Enkeltrom
Det tilkommer et tillegg for enkeltrom. Pris per uke er 1250kr // 5000kr for 4 uker.